Ченс е невероятен! Измъкнат от Сеславци
Публикувано: 14 February 2010 - 09:46 PM
Това докато не се срещнахме с Ченс в Син кръст... Толкова топлота и нежност в това странно създание, толкова преданост и благородство...
Браво и дано с помощта на стопаните си Ченс да започне на чисто - един хубав и лесен живот...
ПП Прилича много на Ченс от Homeward Bound - на него ли е кръстен?
Публикувано: 14 February 2010 - 10:04 PM
На добър път, Ченс.
Публикувано: 14 February 2010 - 10:25 PM

По между другото пръвата нощ на Ченс в новия дом е минала повече от прекрасно,момчето си е спало без проблеми.Чакам снимки да ми пратят и ще кача да се порадваме взаимно.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 14 February 2010 - 10:25 PM
Петя ,не се натъжавай , ти знаеш - няма "добри" и няма "зли" ...Прегръщам те , ти успя, с помощта на хората тук ! Сияй!
Най-хубавия нов живот за Ченс!
п.п.Кучетата, които обичат твърде много.ДА!

Публикувано: 14 February 2010 - 10:35 PM
Извинете, че спамя в темата ви, но много се радвам за шанса, който Ченс получи благодарение на вас и ви се възхищавам за всички положени усилия. Занaпред само хубави неща да му се случват!
Искам да добавя, че и аз съм имала предразсъдъци към породата, докато не се запознах с един страхотен пит, който ми грабна сърцето и разби всички митове, на които се бях наслушала. Близка моя приятелка гледа пит, няма такова лигаво и любвеобилно куче. Пожелавам на всички с подобно мислене да бъдат опрoвергани от добротата и любовта на тези кучета.
Затова разбирам, че с коментара на insult се получи недоразумение. Аз го чета като възхищение към вас и усилията ви, koniarska, и като "преобърнато" мнение за тези прекрасни животни, а не като нападка. В крайна сметка нали всички мислим еднакво:

Публикувано: 14 February 2010 - 10:40 PM

... по този начин,който меко казано е адски гнусен и злобен.Ще те помоля за в бъдеще, ако няма какво да кажеш, просто да не сипеш такива слова.Спирам, защото не желая да мажа хубавата тема.
Съжалявам, че казаното от мен те обижда, koniarska, не беше казано с тази цел.
Публикувано: 14 February 2010 - 10:45 PM
Ако инсулт не разбираше това, изобщо нямаше да го пише. Идеи за натъжване нямат грам почва у нас, както се казва.
15 мин.- по-късно:
Абе направо ти къде го чукаш, то къде се пука. Май по-добре да си мълчим, че иначе все ще е дискриминационно.
Публикувано: 15 February 2010 - 10:22 AM

Публикувано: 15 February 2010 - 11:04 AM
набедени за зли, убийци и кви ли още не глупости, ама грандиозни глупости.
а всичко се променя, когато осъществиш контакт с тях. и затова е написала поста си. за да покаже.
по-човеколюбива порода няма. просто няма
и да
ченс е невероятен

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 15 February 2010 - 11:10 AM
и аз само това бях чувала за тези кучета
няма да збравя като качих Лорището в колата
и това ми ти куче току подскочи като има дупка или се разминем с по бучаща кола
и почнах да си мисля
е това сега като ме захпе...
аз не съм наред - е сега ме захапа вече
бях убедена, че ще ме захапе по някое време
а то к'во, няма такова размазващо се същество
усепх на Ченс

Публикувано: 15 February 2010 - 11:48 AM
Публикувано: 15 February 2010 - 12:03 PM
Отдолу постът й продължава адски мило, което прави нещата по-ярки, когато някой е декларирал, че породата не му е симпатична и че е имал притеснения относно нея.
Както и да е...
Темата нека си остане с красивия край

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 15 February 2010 - 01:18 PM
Аз и моята приятелка Деси бяхме тези, които го изкарахме от гадния Сеславци и го превозихме до Син Кръст и да си призная първите мигове ми бяха доста притеснени, тъй като той беше набеден за агресивен. Е, тези страхове преминаха точно за секунди. В това животинче има нещо невероятно и вълшебно! Никога няма да забравя тъжния му поглед и плача му там в онази гнусотия. После завряната му между крачетата опашчица, когато го превозвахме. Търсещите му очички, имаше толкова тъга и въпросителни в тях...Ох, пак се разтроих.
Толкова се радвам, че го спасихте и, че му дадохте втори шанс. Той го заслужава! Той е самата доброта и топлота!

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 15 February 2010 - 01:20 PM
Дано кучетата ви да са по-спокойни от начина, по който си позволявате да пишете тук. Написах ви нещо от сърце, поздравих ви по най-дружелюбен начин, вие скачате директно.
Нещо странно ли има в това човек да го притесняват агресивни към други кучета животни?
Трябва ли да разказвам как сме се омитали от парка, поляната, планината със средностатистическите ми мутреси, когато колегите ви по порода са се появявали със своите кучета, които ни обичат твърде много?
Са ли разказите за пита като най-прекрасен от домашните любимци начинът да се спре безотговорното отглеждане на тези кучета от комплексари?
Пюейки срещу мен ли подобрявате имиджа на породата си?
Както и да е. Не ме изнедва риспонсът и се опитах учтиво да изляза от ситуацията, любезно казвайки по-горе, че не съм искала да обидя никого. Сега вече ми се иска, но ще го премълча. Само ще ви кажа, че сте сбъркали човека, върху когото да упражнявате педагогическото си безсилие. Айде, останете си със здраве. Пък дано смущаващите патос и агресия да са само на ниво приказки във форума.
ПП
Публикувано: 15 February 2010 - 01:38 PM
Дано кучетата ви да са по-спокойни от начина, по който си позволявате да пишете тук. Написах ви нещо от сърце, поздравих ви по най-дружелюбен начин, вие скачате директно.
Нещо странно ли има в това човек да го притесняват агресивни към други кучета животни?
Трябва ли да разказвам как сме се омитали от парка, поляната, планината със средностатистическите ми мутреси, когато колегите ви по порода са се появявали със своите кучета, които ни обичат твърде много?
Са ли разказите за пита като най-прекрасен от домашните любимци начинът да се спре безотговорното отглеждане на тези кучета от комплексари?
Пюейки срещу мен ли подобрявате имиджа на породата си?
Както и да е. Не ме изнедва риспонсът и се опитах учтиво да изляза от ситуацията, любезно казвайки по-горе, че не съм искала да обидя никого. Сега вече ми се иска, но ще го премълча. Само ще ви кажа, че сте сбъркали човека, върху когото да упражнявате педагогическото си безсилие. Айде, останете си със здраве. Пък дано смущаващите патос и агресия да са само на ниво приказки във форума.
ПП
Аз също ти го написах от сърце, но ти естествено не търпиш изобщо критика. Никой не те е плюл, а ако се върнеш назад в темата и дълбоко се съмнявам, че някой от тук пишещите е "колега" на тези, заради които си се омитала от парка!
П.П. Моля този пост (риспонс) да не се приема като заяждане, плюене или обида!
Публикувано: 15 February 2010 - 02:56 PM

Публикувано: 15 February 2010 - 06:58 PM
Не ми пука кой харесва или не харесва питоподобни (ето това: "аз съм от онези гадняри, които смръщват вежди и цъкат с език, когато видят какви огромни усилия се налага да полагат любителите на питове и подобните им, за да ги спасяват, социализират, търсят дом.") , Ченс е пит толкова , колкото аз съм манекенка .Можеше да е всякакъв другоподобен.
Възмутих се, ама не просто се възмутих ,а се гръмнах от това :"Истината е, че дори тази тема я следях с известно негодувание - казвах си - бре, толкова ли няма добри кучета, че се правят такива чудеса от храброст за опасни (може би даже съм казвала "зли") животни..." - Защото не мога да проумея ,че някой определя кой има право да бъде спасяван, има право за него да се правят чудеса от храброст - за да живее и да има дом. "Добри" или "опасни" - всички имат право да бъдат спасени.Ако има кой да го направи.Ако проявява агресия - спазват се желязни правила - повод, намордник ,възпитание.Дори кучета, които не по свое желание са участвали в боеве, имат право на шанс.Няма да се стърпя да посоча как "любимата" ми П.Е.Т.А. истерично искаше консфискуваните кучета на Майкъл Вик- за да ги убие.И как тези кучета спасени от лапите на тези хора .които казват кой да живее според тях и за когo трябва дя се хвърлят усилия или не -сега са прекрасни домашни любимци, имат чудeсни резултати в аджилити, някой посещават училища и ги гушкат деца.
Та не за породи ми пука, всеки може да е расист , нищо ново - пука ми ако в точно този форум някой се чуди защо на едно кучe е помогнато ,толкова ли нямало други "по-добри"...Тъжно.
Спирам.