Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#461 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2011 - 07:12 PM

Лаене в автомобил . Вече не се трае лае на всичко: кой ни изпревари, кого изпреваря, кой чака на светофар отстрани. Олелей пък , ако мине колоездач, каруца или някой мотоциклет да пращи наоколо. Това е отскоро. Поставянето на намордник не помага -хитреца се изтарикати и за секунди си го сваля въпреки, че е стегнат. Иначе е пуснат да се разхожда из багажното отделение на комби. Когато е спокоен е с 2 предни лапи е облегнат на седалката и наблюдава . Когато лае знае, че ще го дръпна за ухото и само да се присегна и излиза извън обсега на ръката ми хитреца . Пробвал съм и вързан на синджир късо долу ниско на пода -пак лае..
Зимата с шапка на ушите бива ,ама вече май трябват антифони. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#462 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 05 April 2011 - 12:19 PM

Трябва ви по-сериозна корекция в комбинация с някаква много интересна занимавка - играчка, кожен кокал за гризане /отнемат поне 15 мин, ако е лаком няма да го остави докато не го изяде/. И по-строги наказания, ама разковничето е да са ВИНАГИ когато направи нешо неискано.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#463 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2011 - 07:31 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 05 April 2011 - 12:19 PM, написа:

Трябва ви по-сериозна корекция в комбинация с някаква много интересна занимавка - играчка, кожен кокал за гризане /отнемат поне 15 мин, ако е лаком няма да го остави докато не го изяде/. И по-строги наказания, ама разковничето е да са ВИНАГИ когато направи нешо неискано.

Пробвал съм с кокал . играчка - да ама не. "Човека" трябва да наблюдава навън - изправен с 2 предни лапи на задната облегалка и зорко сякаш с бинокъл наблюдаваш обстановката напред . Не му убягва и какво става отстрани и отзад, че отгоре на всичко и чува много :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#464 Потребителят е офлайн   confessor Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:кучето ми Рони

Публикувано: 07 April 2011 - 02:40 PM

Привет хора, искам да се посъветвам нещо с вас, които имате кокери и сте наясно. Както всички знаем кокерът е ловно куче и не знам за вашите обаче моето като види птица зарязва всичко и хуква. В началото много му се кефех - тича, лае и вее тия красиви уши. Обаче проблема е в това, че веднъж хукне ли като че ли не ме чува. По принцип е послушен и ме следва, но ако види някой гълъб и да му крещя, и да го примамвам с лакомство нищо не става. Аз знам, че това му е вроден инстинкт обаче ако птицата тръгне към улицата не ми се мисли какво може да стане (аз живея до Южния парк). Моля ви споделете дали имате такива проблеми и ако да, какво правите.
User's Signature

Качена снимка

#465 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 07 April 2011 - 03:50 PM

Имах, в началото, преди много време.
Усилено трениране на командата ела тук и хубаво оттрениране на забраната НЕ.
Сега знае, че щом кажа НЕ трябва да се спре и щом кажа ела тук, трябва да се дойде.
Команда не може да се твърди, че е научена "по принцип". Команда се знае когато се изпълнява в 100% от случаите. В това число влизат и ей такива ситуации.
Затова тренирайте, коригирайте, награждавайте, четете за самата команда как се учи, как се затвърждава... и така.
Успех.
User's Signature

#466 Потребителят е офлайн   confessor Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 06:27 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 07 April 2011 - 03:50 PM, написа:

Имах, в началото, преди много време.
Усилено трениране на командата ела тук и хубаво оттрениране на забраната НЕ.
Сега знае, че щом кажа НЕ трябва да се спре и щом кажа ела тук, трябва да се дойде.
Команда не може да се твърди, че е научена "по принцип". Команда се знае когато се изпълнява в 100% от случаите. В това число влизат и ей такива ситуации.
Затова тренирайте, коригирайте, награждавайте, четете за самата команда как се учи, как се затвърждава... и така.
Успех.

То лошото е, че уж слуша - викна ли го и да играе с друго куче тръгва веднага, но види ли птица... :dog: Преди половин час се върнахме от разходка - половин час е тичал след тия птици. Не мога да го хвана, не ме слуша, по едно време даже го изгубих. Просто изобщо не показва, че ме е чул, дори не се обръща. Затова питам, защото съм малко притеснена да не стане някоя беля.
User's Signature

Качена снимка

#467 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 April 2011 - 11:06 AM

Трябва ви треньор, който да ви покаже къде грешите. Грешката ви е, че не показали на кучето, че ВИНАГИ трябва да се подчинява. И че ВСЯКО неподчинение се наказва. Затова кучето вис луша само когато си поиска. Сега е удобен момент да се запишете на един курс общо послушание, ще останете доволни, убедена съм.
User's Signature

#468 Потребителят е офлайн   confessor Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 02:30 PM

Ок, мерси за съветите. Ще видим какво ще излезе. :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#469 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 08 April 2011 - 02:55 PM

здравейте ,
относно лаенето в кола трябва да се направят няколко по специфични тренировки - изглежда грешите някъде и затвърждавате поведението му.
Относно обучението и птиците - Дъч и Бруно са идеален пример , как стопаните постогнаха много с 2ма непослушници :) - един кокер и един бандит смес дратхар My link
разгледайте тук с повече упоритост , желание и правилно отношение нещата стават.

#470 Потребителят е офлайн   confessor Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 02:58 PM

Показване на мнениетоtrenertg, в 08 April 2011 - 02:55 PM, написа:

здравейте ,
относно лаенето в кола трябва да се направят няколко по специфични тренировки - изглежда грешите някъде и затвърждавате поведението му.
Относно обучението и птиците - Дъч и Бруно са идеален пример , как стопаните постогнаха много с 2ма непослушници :) - един кокер и един бандит смес дратхар My link
разгледайте тук с повече упоритост , желание и правилно отношение нещата стават.

Много благодаря. Ще разгледам подробно. :)
User's Signature

Качена снимка

#471 Потребителят е офлайн   karriesims Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 April 2011 - 07:37 PM

Здравейте , на всички колеги и почитатели на кокерите :re_037: аз съм съвсем нова , както във форума така и в отглеждането на домашни любимци ... моето кокерче е първото животно което съм имала някога и за това не съм сигурна , дали поведението му е нормално за възрастта или започва да се налага над мен ?!!?!
Кокерчрто ми е на 2 месеца и е във вкъщи от две седмици през които имаше опознаване на раьона ( стаите) на хората обстановката изобщо всчки и всчко , до тук добре .. научи се почти на втория ден да ака в банята , но засега вестниците в моята стая продължава да ги ползва да си подпиква на тях с това нямаме голям проблем мисля , когато започна да го извеждам ще ги махна и със строго НЕ да го отуча да пика в моята стая ,а когато не му е време за разходка да ходи в банята както први с акането (моля дайте съвет дали е правилно да оставям вестниците в стаята или от сега да го гоня да си пика в банята ?!?!?!) Но това е по малкия проблем , след като опозна всичко и всички се започна едно ръфане, дърпане, дъвчене, на всичко (ъглите на стените , крачолите ,чехлите лайсните ) въпреки ,че си има играчки бързо му омръзват и почва да ръфа или краката ръцете ни чехлите или някой ъгъл на врата или всичко за което му е казано "НЕ" и от тук започва проблема след като му се каже НЕ, или там не, или марш от там придружено с корекция пошляпвам го с два пръста по муцунката или по дупето , се започва едно ръмжене нахвърляне изобщо заема нападателна позиция и започва да ръмжи и да лае , което ме плаши незнам да продължавам ли с корекциите , защото ако трябва трябва да е по-силно а мен ме жал да го удрям , но пък ако се откажа това означава ,че той доминира .. та незнам какво да правя искам да изгладя този проблем докато е още малък , защото се притеснявам ,че ще остане агресивен и ще ни напада когато порастне ... МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ НЕЗНАМ КАК ДА ПОСТЪПЯ !!!

#472 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 April 2011 - 10:33 AM

Здравейте и добре дошли сред нас.

В случая бъркате опитите за доминантност с агресия. Куче на 2 месеца не е възможно да проявява агресия, затова спокойно, ще овладеете нещата ако обичате да четете и да се вслушвате в съветите на опитните.
Като за начало ви съветвам да отидете в по-големия раздел на форума "Обучение и спорт" и да изчетете всички теми за малките кученца, има поне няколко важни, големи. Изчетете ги бавно, спокойно и вижте как всъщност мислят и действат кучетата, вижте къде вие грешите в общуването с малкото куче и тогава започнете да коригирате вашето поведение, което ще доведе до много добри резултати, убедена съм.
Най-малкото, което ми изниква сега, четейки вашият пост е това, че го удряте. Не е правилно. Независимо дали е леко или силно, с пръст или с вестник, не е правилно. Това ще доведе само да по-ожесточени опити за доминиране, за опити за игра, за страх даже, но не и за подчинение. Ако искате да покажете на кучето, че ТРЯБВА да става това, което вие искате - хващате го за кожата на врата и го събаряте долу на земята. Ако се опита да става може даже с тяло леко да го затиснете, и стоите така докато не спре да се съпротивлява. И това трябва да става всеки път, когато не изпълни командата НЕ, а се обърне да играе или да ви налита. По-лекият вариант на тази корекция е само разтърсване на кожата на врата непосредствено след като не е изпълнило забраната.
Разбира е, имайте предвид, че бебе на 2 месеца не разбира все още добре какво става, и трябва да имате търпение. Нещата се учат до 1 годинка най-малко, и до тогава вие трябва да сте редовни в обучението, поведението си спрямо кучето и корекциите му.
Успех.
User's Signature

#473 Потребителят е офлайн   karriesims Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 11:59 PM

:ba_025: много благодаря , относно боя е силно казано , той май си мисли ,че си играем ,но пак напада да ръмжи да хапе настървено ,за това се притесних , относно раздела само да по питам . "Възпитание, обучение и спорт " ли имате предвид ?

#474 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 April 2011 - 11:44 AM

Да, точно него имам предвид. Много хубави теми има там.
User's Signature

#475 Потребителят е офлайн   Archi_tzanko Икона

Публикувано: 02 July 2011 - 11:42 AM

Здравейте!
Искам да се похваля, че станах собственик на едно уникално красиво кученце - кокершпланьол - Арчи :)))
Красив, мил и любвеобилен.
Искам да си го обуча много добре. Поне да ме слуша. Купих си книга, в която пише техниките на обучение, но така се обяснява, сякаш аз самия се предполага, че съм учител на кучета. Единственото, което разбрах до момента и успях да го науча, е на Седни, и че е Доминантен тип куче. Примерът с лежането на една страна и притискането до покорство също го приложих. Иначе ме правише луд.
В книгата пише, че трябва да го науча да спи в клетка през нощта. Проблемът е, че изпълнявайки техните стъпки, а и които и да е - той се побърква, почва да троши, хапе, гризе, блъска се, скимти, лае. Не става общо взето. Успокоява се само когато го взема с мен в моето легло. Все пак и аз трябва да спя, а това е единственият начин да го успокоя. Отскоро опитвам метод с топла бутилка с вода - но познайте какво! Купонът започва. Играе си с шишето и става още по-по-дивичко. :)))
Малко е кученцето - на 6 седмици.
Ще ми дадете ли някакви съвети?

П.С: Целуването по главичката забранено ли е като знак за поощрение?

#476 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2011 - 01:44 PM

Не съм спец, до сега съм имала само още едно куче преди кокерчето си. Но съм гледала котка и куче 15 години. В момента имам отново котка и куче.
Защо задължително трябва да го научиш да спи в клетка? Не го намирам за нужно, а и според мен честно казано е нехуманно :( Купи му легълце и го научи да си спи там - нашата принцеса спи в голямо креватче долепено до нашето легло. Знае си мястото и сама си ляга. Хем е близо до нас, хем си е в нейното легло. Кученцето ти е малко, не очаквай да го научиш на всичко необходимо за седмица -две. Всичко се постига бавно и с много любов. Ако е достатъчно изморено, ще легне и ще заспи. Намирай повече време за игра преди лягане - така въобще няма да му пука къде си е легнало :)

#477 Потребителят е офлайн   Archi_tzanko Икона

Публикувано: 06 July 2011 - 06:45 AM

Този метод с клетката го прочетох в една книга за обучение на кучета и след втория ден се отказах да го слагам вътре, защото го чуват в съседния блок... то не е виене, крякане, мяукане... куче ли е, коте ли е :D

Купих му една малка колибка, а сега като поотрасне и едно по-голямо легълце и ще го уча да ляга там.
Благодаря за отговорите все пак.

#478 Потребителят е офлайн   sisa_explosion~* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 07:46 PM

Моето куче има проблем , че когато я изведа се изхожда винаги на асвалта,но не и в тревата...какво да правя??

#479 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2011 - 10:47 AM

Нашето кокерче не е във къщи на етажа с нас а на двора.Двора е една градинка пред къщата ни която щателно съм проверила и обезопасила ,то въсщност освен трева и храсти друго няма и люлка на която сядаме.Притеснявам се за зимата ,но имаме две деца и мъжът ми не иска да чуе да го качим при нас.Кокерчето ме слуша общо взето ,обаче слуша само мен.Като го повикам задължително пристига ,със "не" горе долу се справяме ,научих го и да сяда .Не мога да го науча да не скача обаче по нас.Може би от 2 седмици разбра че може да скача и от начало беше забавно ушите му така смешно се веят при подскоците.Опитвам се са не се смея защото той го обръща на игра и му повтарям "долу" ,но не се получава .Като не му обръщам внимание спира ,обаче намери ли друг от нас на хоризонта и пак започва скачане.

#480 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 September 2011 - 10:51 AM

Държите 2 месечно бебе на двора? Че то даже няма всички необходими ваксини. Зимата няма да издържи навън. Освен това кокерите са страшно социални и привъзрващи се към хората си кучета, ще му е много тъжно и самотно самичко на двора, което може да доведе до проблеми с поведението.
И не може да искате от бебе да не скача от радост. Това е все едно да обясните на децата си докато са бебета да не плачат....
Защо ще сив зели куче, което е хубаво да се гледа вътре, като не искате да го вкарате?
User's Signature

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема