Здравейте , на всички колеги и почитатели на кокерите

аз съм съвсем нова , както във форума така и в отглеждането на домашни любимци ... моето кокерче е първото животно което съм имала някога и за това не съм сигурна , дали поведението му е нормално за възрастта или започва да се налага над мен ?!!?!
Кокерчрто ми е на 2 месеца и е във вкъщи от две седмици през които имаше опознаване на раьона ( стаите) на хората обстановката изобщо всчки и всчко , до тук добре .. научи се почти на втория ден да ака в банята , но засега вестниците в моята стая продължава да ги ползва да си подпиква на тях с това нямаме голям проблем мисля , когато започна да го извеждам ще ги махна и със строго НЕ да го отуча да пика в моята стая ,а когато не му е време за разходка да ходи в банята както први с акането (моля дайте съвет дали е правилно да оставям вестниците в стаята или от сега да го гоня да си пика в банята ?!?!?!) Но това е по малкия проблем , след като опозна всичко и всички се започна едно ръфане, дърпане, дъвчене, на всичко (ъглите на стените , крачолите ,чехлите лайсните ) въпреки ,че си има играчки бързо му омръзват и почва да ръфа или краката ръцете ни чехлите или някой ъгъл на врата или всичко за което му е казано "НЕ" и от тук започва проблема след като му се каже НЕ, или там не, или марш от там придружено с корекция пошляпвам го с два пръста по муцунката или по дупето , се започва едно ръмжене нахвърляне изобщо заема нападателна позиция и започва да ръмжи и да лае , което ме плаши незнам да продължавам ли с корекциите , защото ако трябва трябва да е по-силно а мен ме жал да го удрям , но пък ако се откажа това означава ,че той доминира .. та незнам какво да правя искам да изгладя този проблем докато е още малък , защото се притеснявам ,че ще остане агресивен и ще ни напада когато порастне ... МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ НЕЗНАМ КАК ДА ПОСТЪПЯ !!!