Зимата с шапка на ушите бива ,ама вече май трябват антифони.
Възпитанието!
Публикувано: 04 April 2011 - 07:12 PM
Зимата с шапка на ушите бива ,ама вече май трябват антифони.
Публикувано: 05 April 2011 - 12:19 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 06 April 2011 - 07:31 PM
samotnata, в 05 April 2011 - 12:19 PM, написа:
Пробвал съм с кокал . играчка - да ама не. "Човека" трябва да наблюдава навън - изправен с 2 предни лапи на задната облегалка и зорко сякаш с бинокъл наблюдаваш обстановката напред . Не му убягва и какво става отстрани и отзад, че отгоре на всичко и чува много
Публикувано: 07 April 2011 - 02:40 PM

Публикувано: 07 April 2011 - 03:50 PM
Усилено трениране на командата ела тук и хубаво оттрениране на забраната НЕ.
Сега знае, че щом кажа НЕ трябва да се спре и щом кажа ела тук, трябва да се дойде.
Команда не може да се твърди, че е научена "по принцип". Команда се знае когато се изпълнява в 100% от случаите. В това число влизат и ей такива ситуации.
Затова тренирайте, коригирайте, награждавайте, четете за самата команда как се учи, как се затвърждава... и така.
Успех.

Публикувано: 07 April 2011 - 06:27 PM
samotnata, в 07 April 2011 - 03:50 PM, написа:
Усилено трениране на командата ела тук и хубаво оттрениране на забраната НЕ.
Сега знае, че щом кажа НЕ трябва да се спре и щом кажа ела тук, трябва да се дойде.
Команда не може да се твърди, че е научена "по принцип". Команда се знае когато се изпълнява в 100% от случаите. В това число влизат и ей такива ситуации.
Затова тренирайте, коригирайте, награждавайте, четете за самата команда как се учи, как се затвърждава... и така.
Успех.
То лошото е, че уж слуша - викна ли го и да играе с друго куче тръгва веднага, но види ли птица...

Публикувано: 08 April 2011 - 11:06 AM

Публикувано: 08 April 2011 - 02:55 PM
относно лаенето в кола трябва да се направят няколко по специфични тренировки - изглежда грешите някъде и затвърждавате поведението му.
Относно обучението и птиците - Дъч и Бруно са идеален пример , как стопаните постогнаха много с 2ма непослушници :) - един кокер и един бандит смес дратхар My link
разгледайте тук с повече упоритост , желание и правилно отношение нещата стават.
Публикувано: 08 April 2011 - 02:58 PM
trenertg, в 08 April 2011 - 02:55 PM, написа:
относно лаенето в кола трябва да се направят няколко по специфични тренировки - изглежда грешите някъде и затвърждавате поведението му.
Относно обучението и птиците - Дъч и Бруно са идеален пример , как стопаните постогнаха много с 2ма непослушници :) - един кокер и един бандит смес дратхар My link
разгледайте тук с повече упоритост , желание и правилно отношение нещата стават.
Много благодаря. Ще разгледам подробно. :)

Публикувано: 23 April 2011 - 07:37 PM
Кокерчрто ми е на 2 месеца и е във вкъщи от две седмици през които имаше опознаване на раьона ( стаите) на хората обстановката изобщо всчки и всчко , до тук добре .. научи се почти на втория ден да ака в банята , но засега вестниците в моята стая продължава да ги ползва да си подпиква на тях с това нямаме голям проблем мисля , когато започна да го извеждам ще ги махна и със строго НЕ да го отуча да пика в моята стая ,а когато не му е време за разходка да ходи в банята както први с акането (моля дайте съвет дали е правилно да оставям вестниците в стаята или от сега да го гоня да си пика в банята ?!?!?!) Но това е по малкия проблем , след като опозна всичко и всички се започна едно ръфане, дърпане, дъвчене, на всичко (ъглите на стените , крачолите ,чехлите лайсните ) въпреки ,че си има играчки бързо му омръзват и почва да ръфа или краката ръцете ни чехлите или някой ъгъл на врата или всичко за което му е казано "НЕ" и от тук започва проблема след като му се каже НЕ, или там не, или марш от там придружено с корекция пошляпвам го с два пръста по муцунката или по дупето , се започва едно ръмжене нахвърляне изобщо заема нападателна позиция и започва да ръмжи и да лае , което ме плаши незнам да продължавам ли с корекциите , защото ако трябва трябва да е по-силно а мен ме жал да го удрям , но пък ако се откажа това означава ,че той доминира .. та незнам какво да правя искам да изгладя този проблем докато е още малък , защото се притеснявам ,че ще остане агресивен и ще ни напада когато порастне ... МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ НЕЗНАМ КАК ДА ПОСТЪПЯ !!!
Публикувано: 25 April 2011 - 10:33 AM
В случая бъркате опитите за доминантност с агресия. Куче на 2 месеца не е възможно да проявява агресия, затова спокойно, ще овладеете нещата ако обичате да четете и да се вслушвате в съветите на опитните.
Като за начало ви съветвам да отидете в по-големия раздел на форума "Обучение и спорт" и да изчетете всички теми за малките кученца, има поне няколко важни, големи. Изчетете ги бавно, спокойно и вижте как всъщност мислят и действат кучетата, вижте къде вие грешите в общуването с малкото куче и тогава започнете да коригирате вашето поведение, което ще доведе до много добри резултати, убедена съм.
Най-малкото, което ми изниква сега, четейки вашият пост е това, че го удряте. Не е правилно. Независимо дали е леко или силно, с пръст или с вестник, не е правилно. Това ще доведе само да по-ожесточени опити за доминиране, за опити за игра, за страх даже, но не и за подчинение. Ако искате да покажете на кучето, че ТРЯБВА да става това, което вие искате - хващате го за кожата на врата и го събаряте долу на земята. Ако се опита да става може даже с тяло леко да го затиснете, и стоите така докато не спре да се съпротивлява. И това трябва да става всеки път, когато не изпълни командата НЕ, а се обърне да играе или да ви налита. По-лекият вариант на тази корекция е само разтърсване на кожата на врата непосредствено след като не е изпълнило забраната.
Разбира е, имайте предвид, че бебе на 2 месеца не разбира все още добре какво става, и трябва да имате търпение. Нещата се учат до 1 годинка най-малко, и до тогава вие трябва да сте редовни в обучението, поведението си спрямо кучето и корекциите му.
Успех.

Публикувано: 02 July 2011 - 11:42 AM
Искам да се похваля, че станах собственик на едно уникално красиво кученце - кокершпланьол - Арчи :)))
Красив, мил и любвеобилен.
Искам да си го обуча много добре. Поне да ме слуша. Купих си книга, в която пише техниките на обучение, но така се обяснява, сякаш аз самия се предполага, че съм учител на кучета. Единственото, което разбрах до момента и успях да го науча, е на Седни, и че е Доминантен тип куче. Примерът с лежането на една страна и притискането до покорство също го приложих. Иначе ме правише луд.
В книгата пише, че трябва да го науча да спи в клетка през нощта. Проблемът е, че изпълнявайки техните стъпки, а и които и да е - той се побърква, почва да троши, хапе, гризе, блъска се, скимти, лае. Не става общо взето. Успокоява се само когато го взема с мен в моето легло. Все пак и аз трябва да спя, а това е единственият начин да го успокоя. Отскоро опитвам метод с топла бутилка с вода - но познайте какво! Купонът започва. Играе си с шишето и става още по-по-дивичко. :)))
Малко е кученцето - на 6 седмици.
Ще ми дадете ли някакви съвети?
П.С: Целуването по главичката забранено ли е като знак за поощрение?
Публикувано: 05 July 2011 - 01:44 PM
Защо задължително трябва да го научиш да спи в клетка? Не го намирам за нужно, а и според мен честно казано е нехуманно :( Купи му легълце и го научи да си спи там - нашата принцеса спи в голямо креватче долепено до нашето легло. Знае си мястото и сама си ляга. Хем е близо до нас, хем си е в нейното легло. Кученцето ти е малко, не очаквай да го научиш на всичко необходимо за седмица -две. Всичко се постига бавно и с много любов. Ако е достатъчно изморено, ще легне и ще заспи. Намирай повече време за игра преди лягане - така въобще няма да му пука къде си е легнало :)
Публикувано: 06 July 2011 - 06:45 AM
Купих му една малка колибка, а сега като поотрасне и едно по-голямо легълце и ще го уча да ляга там.
Благодаря за отговорите все пак.
Публикувано: 26 August 2011 - 07:46 PM
Публикувано: 16 September 2011 - 10:47 AM
Публикувано: 16 September 2011 - 10:51 AM
И не може да искате от бебе да не скача от радост. Това е все едно да обясните на децата си докато са бебета да не плачат....
Защо ще сив зели куче, което е хубаво да се гледа вътре, като не искате да го вкарате?

Вход

Горе
Цитиране +