Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#501 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни

Публикувано: 31 March 2012 - 06:15 PM

Не знам от къде да започна, много съм учудена. Днес, докато ресах Рая ме захапа - и то доста силнично, не ми пусна кръв, но - силно! Никога, ама никога дори не ми е ръмжала, след като ме захапа тръгна да ме ближе, изчела съм темата за доминантно поведение хиляди пъти и съм й я прилагала от бебе постоянно. Въобще не знам на какво се дължи това, вярвам, че съм си я възпитала, буквално и вадя храна от устата без дори да ми ръмжи - това сега какво беше... не знам! Моля за съвети.... :dh_188:
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#502 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 09:31 PM

Е ,аз имам белег на ръката от Рони ! И то през якето!Ако бях без яке...незнам!И нашият яде от ръката ми и го галя като хапва,не ръмжи и се подчинява ,обаче са си животни!Не разбирам много , само ще ти кажа ,че на мен ми сложиха ваксина за тетанус -макар да не разбрах дали наистина беше нужна ,пък Рони си има ваксина против бяс и сега си го строявам редовно!Като се ядосам и бяга да се крие някъде :af_089: пък аз се мъча са не се засмея ,че не е възпитателно!

#503 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 09:55 PM

Не, аз това с яденето го давам като пример. Искам да кажа, че до сега ми се е подчинявала на абсолютно всичко, нито за секунда не съм й отпускала края... За яденето - вадила съм й месо от устата, не просто съм я галила, докато яде. Фактът, че след като ме захапа започна да ме гледа жално и да ме ближе - все си мисля, че знае какво е направила, ама животни - те не мислят като нас, та затова искам да попитам къде точно съм сбъркала с възпитанието, да не пък понеже четката е с метални зъбци да я е заболяло някъде - де да знам... Никога не й прави кеф да я реша с нея, напротив-мрази да я реша... "Мъртвата козина" й я махам с една ръкавица, ама и без тази четка няма начин. Ако е от нея - ще й търся такава с пластмасови накрайници - де да знам...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#504 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 01 April 2012 - 09:13 AM

Нещо си я скубнала или боцнала и тя е реагирала инстинктивно. Нищо не е станало. Споко.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#505 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 01 April 2012 - 03:28 PM

Показване на мнениетоVicktoriya, в 31 March 2012 - 09:55 PM, написа:

Не, аз това с яденето го давам като пример. Искам да кажа, че до сега ми се е подчинявала на абсолютно всичко, нито за секунда не съм й отпускала края... За яденето - вадила съм й месо от устата, не просто съм я галила, докато яде. Фактът, че след като ме захапа започна да ме гледа жално и да ме ближе - все си мисля, че знае какво е направила, ама животни - те не мислят като нас, та затова искам да попитам къде точно съм сбъркала с възпитанието, да не пък понеже четката е с метални зъбци да я е заболяло някъде - де да знам... Никога не й прави кеф да я реша с нея, напротив-мрази да я реша... "Мъртвата козина" й я махам с една ръкавица, ама и без тази четка няма начин. Ако е от нея - ще й търся такава с пластмасови накрайници - де да знам...

Инстинктивното поведение кара животните / кучетата/ често да показват различна по сила бдителност,която е в резултат на различни дразнения и други измерими критерий,свързани със способността им за решаване на проблеми. Не сменяйте четката-"покажете" на кучето,че тя не е опасна.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#506 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2012 - 05:41 PM

Не го е страх от четката, просто зъбците са й много остри, явно й е причинила някаква болка... Като я реша отгоре - отгоре не прави проблеми, но понатисна ли малко - одеве започна да скимти, не ме ухапа пак, но скимтя - явно проблемът е в четката и вече друг въпрос, за друга тема, ноооо набързо :ab_041: Какви четки използвате ?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#507 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 08:43 AM

Имахме четка със зъбци която много приличаше на дамските четки за коса обаче и опадаха зъбците и той много се дърпаше.В крайна сметка я изхвърлих понеже ме беше страх от тия иглички дето падат да не глътне някоя която не съм видяла или да я настъпи.Купих му метален гребен и сега реша с него,мислех да не го боде да не е остър ,обаче му е хубаво защото го почесвам и мирува.Гребена е стабилен и не се разпада най вече!На лапите пада борба ,че иска да го яде ама се справяме.Голям зор са ушите -отгоре ги реша и слуша обаче от долу са много оплетени винаги и се дърпа.Аз имам проблем с подсушаването след баня ,със сушара го суша ама 1 час тая козинка не изсъхва ,пък ако го пусна вътре той направо е като мокър китеник и душамето става вир вода -навън е още хладно да го изведа и го мъча със сушоара.Как се справяте вие....само ,че ще чета отговора май в друга тема ,че излязохме от темата тук мисля??!

#508 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2012 - 06:13 PM

Така... ние имаме поведенчески проблем. Мразим малки деца. Първоначално мислех, че мрази само момченца, понеже като беше бебе едно я ритна и от тогава - види ли малко момче започва да лае неистово. Днес, обаче ни дойдоха приятели с момиченце - и него лае. Не скача да хапе, но лае, все едно иска да му скочи. Не знам как да я отуча, ако има някой с опит - да споделя :)) Но съм сигурна, че е заради момченцето, което я ритна като бебе - преди това дори обичаше деца и ги напишкваше от радост... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#509 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 April 2012 - 06:27 PM

Аз бих се обърнала към треньор. Ако наистина е така си трябва сериозна работа и опит.
User's Signature

#510 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2012 - 07:58 PM

Мда, сериозно си е... Първоначално само с момченца, после със деца изобщо. Иначе едно дете й дава храна, гали я 10тина минути и тя след това се държа добре, ноооооо иначе е доста зла...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#511 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 April 2012 - 08:32 PM

То това е и подхода, обаче понеже става дума за деца, аз лично бих се доверила само на професионалист.
User's Signature

#512 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2012 - 02:50 PM

Мислех,че нашия Рони е болен затова не похапва,обаче си имаме проблем с възпитанието!Вчера си оставил половината храна в купичката сутринта и се дръпнал и си легнал да дреме и свекър ми се доближил побутнал купата с крак и му заприказвал защо не си е доял яденето.Спуснал се нашия с ръмжене и го захапал за крака.Добре ,че човека бил с пантофа та нищо му няма.Сега го храня аз обезателно ,но проблема е че мен ме зачита а другите не!Като вървя ,върви след мен,на вратите чака аз да мина първа ,като го храня идва по команда и не мърда освен ако не му кажа стои на място.Даже съм го наказвала и се подчинява.Защо не слуша другите?Като седна да пия кафе или да се храня стои но не скача по мен , а по другите от семейството скача!Хапе дъщеря ми и сина по ръцете,та даже и съпруга и гледа как ще реагирам!За треньор не мога да мисля в провинцията това е абсурд,най-близкия е на 40км нямам физическата възможност да го водя,защото ще си загубя работата.Надявам се ,че като започна от сега с някои правила ще овладея положението.

#513 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 May 2012 - 03:00 PM

Явно теб е приел за лидер, но другите не ги приема за по-високи в йерархията, а за по-ниски. Чети темата за доминантното поведение и прилагай/т.е. децата, сина и пр./ да прилагат методите върху него. Да му покажат, че те са по-високо от него. А ти показвай, че одобряваш това.
User's Signature

#514 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 03 May 2012 - 08:46 PM

Показване на мнениетоctefani, в 03 May 2012 - 02:50 PM, написа:

Мислех,че нашия Рони е болен затова не похапва,обаче си имаме проблем с възпитанието!Вчера си оставил половината храна в купичката сутринта и се дръпнал и си легнал да дреме и свекър ми се доближил побутнал купата с крак и му заприказвал защо не си е доял яденето.Спуснал се нашия с ръмжене и го захапал за крака.Добре ,че човека бил с пантофа та нищо му няма.Сега го храня аз обезателно ,но проблема е че мен ме зачита а другите не!Като вървя ,върви след мен,на вратите чака аз да мина първа ,като го храня идва по команда и не мърда освен ако не му кажа стои на място.Даже съм го наказвала и се подчинява.Защо не слуша другите?Като седна да пия кафе или да се храня стои но не скача по мен , а по другите от семейството скача!Хапе дъщеря ми и сина по ръцете,та даже и съпруга и гледа как ще реагирам!За треньор не мога да мисля в провинцията това е абсурд,най-близкия е на 40км нямам физическата възможност да го водя,защото ще си загубя работата.Надявам се ,че като започна от сега с някои правила ще овладея положението.

Здравейте Стефани,
Когато говорим за кучето трябва да помним,че то трупа опит съобразно средата в която е поставено,а той никога не го подвежда...Как да тълкувате казаното:често се случва някои стопани целенасочено да желаят кучетата им да „бъдат верни” единствено на тях,дори да не живеят сами.Разбира се тук не е така,затова /макар да не споменавате възрастта му/ Вашето куче „вижда”членовете на семейството почти като равни нему.
Можете да започнете от тук : ако домашните Ви имат време и желание нека се включват в разходките и игрите.Пренасяйте отношението и в къщи,кучето ще забележи промяната и ще заеме полагащото му се място.Помнете – не претоварвайте кучето с информация,дайте ход на промяната така,че то да не се чувства заставяно насила да се съобразява с новите правила.Под Ваше наблюдение всеки след Вас да ангажира вниманието му,изграждайки чрез поведението си желаното.Бъдете последователна и търпелива – колкото по-добре / а това зависи от силата на мотивацията/ кучето разчете както чрез инстинктите си,така и чрез вече натрупаният опит желанията,толкова по-добре и бързо ще се адаптира към новите изисквания.
Мисля че казаното не би Ви затруднило,затова ще се радвам да прочета скоро как се справяте.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#515 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2012 - 03:22 PM

Рони е на 10 месеца.Семейството усети вече ,че трябва да има правила и за него не само за тях.До сега му позволяваха всичко и сами са виновни.Вече ме слушат ,не ми се смеят за това което съм прочела и се стараят да изпълняват.Например и двете ми деца не са научени да ядат пред някой и да не му предложат и на него.Сто пъти казах -хапвате и след това го карате да изпълни някаква команда и за награда може да му дадете но от неговата храна не от вашата.Никога не давам нищо даром трябва да изпълни някаква команда.Кой да ме чуе-дъвчат и чупят от тяхната филийка и дават на него.Това е само една от грешките.Ще пиша как се справяме.Днес сутринта например ровна в гранулите и не яде ами ме гледа.Подканих го няколко пъти и накрая след около 3мин му ги взех.Цял ден ми е жал ,че е гладен и домашните и на обяд ги слушам горкото кутре пък аз съм лоша и....т.н.Довечера ще яде!Нама да отслабне от 1 пропуснато хранене.

#516 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2012 - 12:38 PM

Чудех се дали да пиша?!Доста четох по форума и това което ме вълнува е как всъщност трябва да реагирам ,когато Рони е в нарушение и хапе?Например преди няколко месеца ме ухапа през якето и си имах дупка на ръката ,после наложихме ред и в крайна сметка ухапа сина ми на пръста на ръката ,защото се опитал да му вземе кокала.Днес му дадох едно малко лимонче да се заиграе и да го среша ,обаче той го взе и избяга.Прави така като има нещо ново и се крие и си играе с него,всъщност тогава възникват конфронтации.Приближих го леко и го погалих.Много добре знаех какво ще последва.Той изхлежда хрисим и много кротък ,гледа право в очите и рязко изръмжава и захапва.Днес като го погалих -добре,лимона стоеше пред него без да го докосва и ме гледаше,нападна когато му пипнах лапата.Не ме ухапа ,мисля че напредваме,само изръмжа ама доста силно и ме стисна за палеца.Можеше да ухапе ,а само ме стисна.Е палеца ми е син обаче няма дупка :ba_025: Та питам сега трябва ли да му показвам ,че ме е ядосал???Скарах му си и го наказах да си стои в клетката,без да излиза.Не съм го затваряла с вратата.Стоеше отворена и не смее да излезе подчинява ми се,спазвам всички правила с които да му покажа ,че аз командвам.Защо не се получава?Явно когато хапе аз не реагирам правилно!

#517 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 May 2012 - 07:43 PM

Опитайте друга тактика освен наказване.Когато искате да му вземете нещо от устата дайте му друго.Заменяйте нещата-вземате нещо,но и давате. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#518 Потребителят е офлайн   Jeni93 Икона

Публикувано: 20 July 2012 - 01:05 PM

Здравейте :)
Имаме си американски кокер на 3 години. Като я взехме в началото много се упражнявах с нея и беше започнала много да слуша, но заминах на море и за 2 седмици беше забравила всичко. Оттогава майка ми каза, че тя искала да се занимава с нея и да я възпитава, но така и не и се получи. Не че не слуша, но изпълнява каквото и се каже когато и до колкото си поиска.
Научи се като излизаме да се идва почти без проблем, сяда, ляга, но всичко останало се случва само когато има награда, която и е вкусна.
От тази седмица реших отново да започна аз да я обучавам, защото има слухове, че в квартала пускали месо с кукички и т.н. да убивали уличните кучета пък и някои домашни. Проблема е, че не се знае кой го прави и аз умирам от страх за нея и не може да не мога да я контролирам.
За "редом" изобщо не може да се говори, най-много да се върти поблизо до мен.
Искам да я отуча да дъвче боклуците от земята и да не взима храна от други хора освен мен и наще. Много четох и се опитвам но е ужасно трудно, защото тя е свикнала да си прави каквото си поиска. И като се упражняваме пък и попринцип не мога да я накарам да ме гледа за повече от 2 секунди. Избягва ми погледа, върти се, тренировката се прекратява, когато на нея вече не и е вкусно, с играчки е по-трудно и бързо и омръзва. Голям инат е. А си знае какво трябва да направи, но без награда няма начин просто. Карала съм и се, но това е най-лошия вариант. Иначе почва да подритва с крака и да се сърди.
Не знам как да и привлека вниманието, защото на малките кученца всичко им е интересно и е по-лесно.
У нас само аз не и давам да ми яде от храната и да ми се катери по главата вечер, иначе тя спи в краката на наще, ходи си където иска, като някой седне да яде му изяжда половината храна, нямам думи просто. Та би трябвало да имам някакъв авротитет пред нея, но явно не е така. Или ме гледа с някакво безразличие, или го прави с нежелание или ми се сърди. Никога преди не съм имала куче, много прочетох преди да пусна тази тема, но просто не знам какво да направя. Сякаш тя е някакъв много странен случай. Пълен непукист. Много разчитам на съветите ви.

#519 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2012 - 08:29 PM

Това с хапането на стопанина никак не е на добре. Моя като е бил болен /има проблем с аналната жлеза и събира много секрет/ при ветеринарния съм го държал.Скимпи , ръмжи , пъхам му ръката си в устата - само леко стиска със зъби без да се отпечатват и ме гледа в очите. После ми ближе ръката, а няма нито отпечатък, нито синина нито одраскано- обаче на вета посяга със замах.
За деца умира, когато сме на разходка и види малко дете ,удря контрата , сяда и чака да го галят. И е "Кунчо конкретния" - веднага му прави впечатление всяка промяна. Преди 2-3 дена съседа беше изкарал на улицата 1 от близначетата .Още като слезе от колата ме задърпа към него, седна на земята и взе да гледа хлапето. Когато сме на разходка и покрай нас някой се кара на хлапето си / вика/ - спира , гледа и започва да лае карайки се на родителя :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#520 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2012 - 10:44 AM

Не знам дали тук да пиша-значи като се прибираме в къщи от работа и Рони много се вълнува и на децата съм казала влизат без да го поглеждат и без да му говорят и го игнорират ,и след около минута когато е спокоен го извикват дават му команда и могат да си го нагалят тогава вече.Иначе ако почнем от вратата той пощръклява.Вече го гледам свиква с ритуала ама прави една много интересна поза и си мисля че така изразява нещо?Значи докато чака да отключа и след като вляза си протяга предните две лапички напред до земята ,а задницата я държи високо горе и главичката е ниско долу между двете предни лапи.Ами все едно се протяга от сън!Не е спал ,защото като се прибират другите от семейството а аз съм вече при него и знам че не е сънен ,ама точно така реагира като го игнорират?!Някой чел ли е нещо за такава стойка ,че ми е много интересно?

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни