Възпитанието!
Публикувано: 31 March 2012 - 06:15 PM

Публикувано: 31 March 2012 - 09:31 PM

Публикувано: 31 March 2012 - 09:55 PM
Публикувано: 01 April 2012 - 03:28 PM
Vicktoriya, в 31 March 2012 - 09:55 PM, написа:
Инстинктивното поведение кара животните / кучетата/ често да показват различна по сила бдителност,която е в резултат на различни дразнения и други измерими критерий,свързани със способността им за решаване на проблеми. Не сменяйте четката-"покажете" на кучето,че тя не е опасна.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 01 April 2012 - 05:41 PM

Публикувано: 02 April 2012 - 08:43 AM
Публикувано: 30 April 2012 - 06:13 PM

Публикувано: 30 April 2012 - 07:58 PM
Публикувано: 03 May 2012 - 02:50 PM
Публикувано: 03 May 2012 - 03:00 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 03 May 2012 - 08:46 PM
ctefani, в 03 May 2012 - 02:50 PM, написа:
Здравейте Стефани,
Когато говорим за кучето трябва да помним,че то трупа опит съобразно средата в която е поставено,а той никога не го подвежда...Как да тълкувате казаното:често се случва някои стопани целенасочено да желаят кучетата им да „бъдат верни” единствено на тях,дори да не живеят сами.Разбира се тук не е така,затова /макар да не споменавате възрастта му/ Вашето куче „вижда”членовете на семейството почти като равни нему.
Можете да започнете от тук : ако домашните Ви имат време и желание нека се включват в разходките и игрите.Пренасяйте отношението и в къщи,кучето ще забележи промяната и ще заеме полагащото му се място.Помнете – не претоварвайте кучето с информация,дайте ход на промяната така,че то да не се чувства заставяно насила да се съобразява с новите правила.Под Ваше наблюдение всеки след Вас да ангажира вниманието му,изграждайки чрез поведението си желаното.Бъдете последователна и търпелива – колкото по-добре / а това зависи от силата на мотивацията/ кучето разчете както чрез инстинктите си,така и чрез вече натрупаният опит желанията,толкова по-добре и бързо ще се адаптира към новите изисквания.
Мисля че казаното не би Ви затруднило,затова ще се радвам да прочета скоро как се справяте.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 04 May 2012 - 03:22 PM
Публикувано: 29 May 2012 - 12:38 PM

Публикувано: 30 May 2012 - 07:43 PM

Публикувано: 20 July 2012 - 01:05 PM
Имаме си американски кокер на 3 години. Като я взехме в началото много се упражнявах с нея и беше започнала много да слуша, но заминах на море и за 2 седмици беше забравила всичко. Оттогава майка ми каза, че тя искала да се занимава с нея и да я възпитава, но така и не и се получи. Не че не слуша, но изпълнява каквото и се каже когато и до колкото си поиска.
Научи се като излизаме да се идва почти без проблем, сяда, ляга, но всичко останало се случва само когато има награда, която и е вкусна.
От тази седмица реших отново да започна аз да я обучавам, защото има слухове, че в квартала пускали месо с кукички и т.н. да убивали уличните кучета пък и някои домашни. Проблема е, че не се знае кой го прави и аз умирам от страх за нея и не може да не мога да я контролирам.
За "редом" изобщо не може да се говори, най-много да се върти поблизо до мен.
Искам да я отуча да дъвче боклуците от земята и да не взима храна от други хора освен мен и наще. Много четох и се опитвам но е ужасно трудно, защото тя е свикнала да си прави каквото си поиска. И като се упражняваме пък и попринцип не мога да я накарам да ме гледа за повече от 2 секунди. Избягва ми погледа, върти се, тренировката се прекратява, когато на нея вече не и е вкусно, с играчки е по-трудно и бързо и омръзва. Голям инат е. А си знае какво трябва да направи, но без награда няма начин просто. Карала съм и се, но това е най-лошия вариант. Иначе почва да подритва с крака и да се сърди.
Не знам как да и привлека вниманието, защото на малките кученца всичко им е интересно и е по-лесно.
У нас само аз не и давам да ми яде от храната и да ми се катери по главата вечер, иначе тя спи в краката на наще, ходи си където иска, като някой седне да яде му изяжда половината храна, нямам думи просто. Та би трябвало да имам някакъв авротитет пред нея, но явно не е така. Или ме гледа с някакво безразличие, или го прави с нежелание или ми се сърди. Никога преди не съм имала куче, много прочетох преди да пусна тази тема, но просто не знам какво да направя. Сякаш тя е някакъв много странен случай. Пълен непукист. Много разчитам на съветите ви.
Публикувано: 11 September 2012 - 08:29 PM
За деца умира, когато сме на разходка и види малко дете ,удря контрата , сяда и чака да го галят. И е "Кунчо конкретния" - веднага му прави впечатление всяка промяна. Преди 2-3 дена съседа беше изкарал на улицата 1 от близначетата .Още като слезе от колата ме задърпа към него, седна на земята и взе да гледа хлапето. Когато сме на разходка и покрай нас някой се кара на хлапето си / вика/ - спира , гледа и започва да лае карайки се на родителя

Публикувано: 22 November 2012 - 10:44 AM