Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#521 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 November 2012 - 05:20 PM

И нашият Макс прави така много често. В нашия случай за мен си е чисто просене на внимание. все едно казва: добре бях послушен докато ви нямаше и почти нищо не съм правил :) време е за разходкааааааа!! и аз се изтягам, да се поразкърша, готов за разходка!
User's Signature

Качена снимка

#522 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 November 2012 - 06:48 PM

О, и Сара много я ползва тази поза, ама в различни случаи. Не мисля, че е свързана с нещо конкретно, на което да търсим значение. Обичат да се протягат.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#523 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 02 December 2012 - 11:25 PM

Нашата също я прави - за щяло и нещяло. :) Споко. :))
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#524 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 11:09 PM

Искам да попитам дали сте запознати с този продукт и дали ще има някакъв ефект. Ето какво пише за тези капки:
Puppy Trainer ще помогне на Вашето кученце да се облекчава на желано от Вас място. Помага за прекъсване на нежеланите навици. Поставете къс хартия на мястото, където кученцето може да върши неговата естествена нужда. Капнете 2-4 капки, и след това позволете му да ги помирише. Това ще стане желано от него място за облекчаване. Повторете процедурата колкото е необходимо, по специално след сън, след всяко хранене или преди заспиване. Награждавайте Вашия любимец когато се справи добре. Дните за тренировка са различни за различните кученца.

Съдържание:
масла, ароматизатори (мед), антиоксидант Е321.

Странични ефекти не се наблюдават. Да се пази от деца. Да се съхранява при стайна температура.

#525 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 05:26 PM

Имам личен опит от тези капки :be_107: голям майтап с кучето падна и за игра стават ама ефект не видяхме!!!!!Накапах ги както е в указанието на хартия и той я изяде едва му я отскубнах от устата пробвах и с картон...уви не става.Пощурява щом надуши капките и награбва върху каквото са накапани и яросто се бори с него....ами много весело общо взето,да не споменавам как "ухаят" капките.Пробвах ги и на вън в градината ни да накапа върху земята че да не пикае на входната ни врата и по храстите / имаме пътечки от чемшир и всички храсти са пожълтяли от урината съхнат/--на пръстта като накапах и изрови дупка :db_046: точно като къртица!Сега по двора ние ги зариваме той пак си ги копае.Общо взето тактиката ми е мия напиканото много усърдно с доместос.Само с храстите не става......няма как.Пък другите кокери може и да са по-умни и при тях да действат незнам те да кажат!!! :ba_025:

#526 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 09:39 PM

Ами тогава май ми остава да се пробвам с така наречените хигиенни подложки с феромони, мисля да ги поръчам от един сайт пък ще видим какво ще стане. А за умен, мисля, че е доста умен, при положение, че се научи да изпълнява команда седни за 1 ден :af_089: Но проблема с пишкането и акането по целия апартамент си е кофти. Е, какво мислите за подложките? Ето малко информация:
Хигиенна подложка за кучета Puppies са предназначени за създаването на хигиенните навици на Вашето куче. Puppies съдържат феромони, които привличат малките кученца. Предназначени са за употреба в домашни условия, пътуване и за транспортни чанти. Не се изисква допълнителна употреба на капки или спрей за привличане на кучето върху подложката.
Чрез 5-те си слоя Puppies осигуряват перфектна защита срещу протичане, както и отлични абсорбиращи свойства.
Инструкции за употреба: Поставете подложка PUPPIES с абсорбиращата повърхност нагоре близо до мястото, на което спи Вашето куче. Сложете кучето върху подложката веднага след като се нахрани и пие вода. Изчакайте докато се облекчи.
Ако целта Ви е да научите Вашето куче да се облекчава извън помещението, тогава постепенно измествайте подложката към вратата и накрая отвън на желаното място.
Важно: Награждавайте Вашето куче след всеки успешен опит! За целта може да послужи негово любимо кучешко лакомство.

#527 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 21 March 2013 - 01:17 AM

Аз Рая я научих много лесно, свикна буквално за дни и без такива подложки. Около 15 мин. след хранене я извеждах на терасата и почти винаги си вършеше работата. Започне ли да души земята - пак на терасата. И награда след това, де. :ab_041: След няколко дни просто си стоеше пред вратата, когато й се ходеше. Ако пишне вътре - минавах с препарат. :ae_085:
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#528 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 08:57 AM

Ако пишне вътре минете с вода и оцет!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#529 Потребителят е офлайн   Invisible_Rainbow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 June 2013 - 02:25 PM

Здравейте, моят двумесечен кокер (Фродо) още не може да се научи да ходи до тоалетна върху памперсите, които съм му купила. Всеки път когато се събуди от сън го слагам там и чакам докато си свърши работата, но ако чакам той сам да се ориентира натам никога не успява. Понякога дори лежи в подлогата и си играе..тцтц. Опитах с капки,но освен да рови в памперса и да го разкъсва друго не се получава. Да не говорим, че никога не му хрумва да се изака, там където е пишкал и общо взето е едно непрестанно чистене.....Моля ви обнадеждете ме, че все още му е рано да свикне (у нас е от 2 седмици) :dh_188:
Друг проблем е, че всеки път като му сипвам яденето толкова много се вълнува, че не застава мирен и за миг, скача, катери се, бута се във все още празната купичка, още малко ще ме събори само и само да се добре по-бързо до храната.
На трето място но може би най-важно е, че непрекъснато иска да хапе...не ме оставя да го погаля без да се опитва да ми гризне ръката, а най-лошото е, че колкото и пъти да му повторя НЕ, той не разбира, дори за секунда да се спре в следващата отново отваря уста. Имам чувството, че ме възприема като играчка.
Много се притеснявам, че не се справям с възпитанието..... :( :(
User's Signature

Качена снимка

#530 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 10 June 2013 - 02:41 PM

Разбира се, че му е рано. Някои от тези неща по правило е хубаво майката да ги учи кученцата, затова по развъдниците по принцип ги дават на новите им стопани след 2-3 месец.
Имате време, то сега е бебе, още не схваща толкова бързо. Трябва да запомните някои важни неща - забраненото винаги е забранено, разрешеното винаги е разрешено.
Оставяте ли памперса мокър с урина, за да си го надуши следващия път? Давате ли каломство и похвала, ако се изпишка там?
За хапането - освен забраняване с Не трябва да спирате играта, или да му обръщате гръб или да се правите, е не е там кучето, така му показвате, че това е нежелано поведение.
За яденето, вдигайте паничката, сипвайте гранулките или каквото давате и ако седне кажете браво и сложете паничката. В началото ще скача, но по някое време ще разбере, е като сяда ще полуава храната и ще започне да изпълнява.
За 2 седмици бебе не се учи на всичко, бъдете търпеливи.
User's Signature

#531 Потребителят е офлайн   Invisible_Rainbow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 June 2013 - 12:40 PM

Какви лакомства са подходящи за обучението на малко кученце? В зоомагазина ми препоръчаха едни кучешки бисквити, но те миришеха на ванилия и мъника полудя направо, стана хиперактивен и за малко да си скъса леглото от гризане, защото имаше останали трохички. Взех му и едни с костен мозък, но те пък са големички и му отнема време докато ги хапне, да не говорим че са трвъди и аз не мога да ги счупя с ръце...
User's Signature

Качена снимка

#532 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 June 2013 - 01:24 PM

Има достатъчно и като марки и като размери. Аз ползвам за обучение следните, защото са удобни за чупене/рязане на малки парченца:

Качена снимка

Както и тези, защото са бебешки:

Прикачена снимка
User's Signature

#533 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 07:47 PM

Здравейте! Имам американски кокер, който е вече на почти 7 месеца и е ужасно любвеобилен и мил, но само към хора, които познава. Плаши се от непознати, лае, но най-зле е положението когато се срещнем с друго куче - просто откача, дърпа се като луд, лае, ръмжи и огласяме квартала. Не е лошо куче, даже е прекрасен, но наистина не разбирам защо става така. Повечето кучета му се радват страшно много, искат да го подушат, идват при него, а той само ги лае и умира от страх ( поне така мисля, не е агресия, а страх). До сега не е имал нормален контакт с нито едно куче и честно казано не знам как да оправя този проблем. От друга страна, нещо което също го плаши е бръмченето, независимо дали от миксер, прахосмукачка, косачка или епилатор е пак същата работа - лае ли лае. Скоро ще се отчая съвсем и ще прибегна до говорещия с кучета.. Ще съм много благодарна, ако ми дадете някакви съвети, главно за проблема му с общуването с други кучета. :smile:

#534 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 July 2013 - 08:04 PM

Писането с червен цвят е запазено за Модераторския екип!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#535 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 08:07 PM

Не знаех, съжалявам, поправих се. ;)

#536 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2013 - 08:21 PM

:ba_025:
За проблема с другите кучета като малък не е ли социализирван с други кучета?
Оставяли ли сте го да си играе с тях?
Ако имате някой приятел със сппокойно и уравновесено куче може да пробвате да ги разходите заедно и в процеса на разходка ще привикнат и контакта после би трябвало да е по спокоен.
Като и двете кучета е добре да са на повод.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#537 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 08:31 PM

Като по-малък просто не им обръщаше внимание, но ако някое приближеше започваше да трепери и да се крие зад мен, така че до игра с друго куче никога не се е стигало. Но сега вече е доста по-зле с този непрекъснат оглушителен лай и наистина ще пробвам това с разходката, не се бях замисляла за този вариант. Благодаря за бързия отговор! :)

#538 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2013 - 08:32 PM

Когато го е било страх и се е криел зад Вас галили ли сте го,говорили ли сте му успокоително?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#539 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 08:38 PM

Да, точно това правех, но нищо не се промени. Вече се замислям дали не е усещал някаква доза страх в мен от реакцията на другите кучета към него, защото в началото наистина много се притеснявах, когато беше само една малка пухкава топка. А него изобщо не го интересува дали пред него стои 3 пъти по- огромно куче - пак се хвърля напред. Веднъж попитах вет и тя каза, че има вариант да ме защитава по този начин или ако се радвам съответно на другото куче да ме ревнува, но наистина не знам вече..

#540 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2013 - 08:46 PM

Цитат

а, точно това правех, но нищо не се промени

Това е голяма грешка по този начин сте пощрявали това поведение.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема