Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#81 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 August 2008 - 04:38 PM

Не, не се разхождайте вкъщи с повод. Но трябва да се учите и на каишка да пишкате. Може да опитате с дълго въже или ролков повод, хем ще е "уж" пусната, хем ще е на каишка и така ще се привиквате.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#82 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 August 2008 - 05:58 PM

ще се опитвме?ако не става дв се прибираме ли или да я пускам да върши работат без повод..?сърдено благодаря з ценната информация.Вече се нучи да ссяда като и кажа!Последно врме не съм я  видала да пиша в къщи,но с аканто......не омоога да кже , е е така.А защо се хранят след рзхоодка?аз също така взех да правя. ;) B)

#83 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2008 - 06:16 PM

parusheva , много се извинявам, но не мога да разчета нито един вашия пост.  :-  Бих искала да ви питам, българския език дали ви е роден? Много ми е трудно да чета постовете ви.
А се хранят след разходката, защото надали някой от нас, като хапне хубаво няма да тръгне да тича спринт. Да не тежи на тумбачето, а и да няма други проблеми  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2008 - 09:23 AM

Здравейте,Деси мерси,че ми помогна от онзи ден дара без проблем сяда.А сега може ли да ми помогнете с лягането като кажа легни тя сяда ;D ;D ;D.
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 24 August 2008 - 10:36 AM

iveto_656 и аз имам този проблем ;D
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#86 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2008 - 02:27 PM

;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 24 August 2008 - 02:32 PM

Команда Легни

Търсете бе, хора!  :P
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 24 August 2008 - 03:22 PM

Мерси :wub:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#89 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2008 - 03:38 PM

мерси
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 25 August 2008 - 09:55 PM

:palec: Няма проблеми, но използвайте търсачката.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   Taraaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 08:42 PM

НИе сме на 3 месеца,но знаем вече командата "Седни"  и много малко "ела тук" .. Идва,но само когато няма някой дразнител..Иначе ми се прави на разсеяно и не ми обръща толкова внимание но като повиша тон да разбере кой е шефа идва и ми ляга да го галя по коремче хихи :) .. Сега ще продължаваме с ела тук и сигурно скоро ще почнем с легни,редом,донеси .. Но лека по-лека всичко ще стане :) .. Иначе си знае вече върши си нуждите на терасата или в банята,но повече на терасата,та ще го видим като я затворим зимата .. Само понякога когато съм в банята се изпишква точно пред вратата докато ме чака

#92 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 September 2008 - 07:02 PM

oh  полудявам ве4е тара е станала мн непослушна  никога не е правила такива номера сега като се прибрахме се изпика на леглото на брат ми... и някфи такива номера по4на да ми прави..

#93 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 September 2008 - 08:17 PM

а Викито толкожа се радва на хората че...Нямам думи :o И като я пусна в другата стая при тати или без значение кои тя се ка4ва на дивана и по4ва да беснее никои не може да я спре :rolleyes:И на масата се ка4ва :'(.Как да я отуча ПОМОщ!!!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 08:48 AM

И дари си радва на всики срещнат ;D
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 10:17 AM

Цитат

а Викито толкожа се радва на хората че...Нямам думи :o И като я пусна в другата стая при тати или без значение кои тя се ка4ва на дивана и по4ва да беснее никои не може да я спре :rolleyes:И на масата се ка4ва :'(.Как да я отуча ПОМОщ!!!

Така, радването на хората къде става - навън или вкъщи ? Ако е вкъщи, Тара също се радва адски много на хора/скача, върти си дупето като кючекчийка, ближе ги-явно разбира, че са приятели, щом ги посрещаме нормално, тя трябва да им се радва ;D/, тогава единствения метод е да я научите на командата - На място. Тази команда представлява следното - 1.избирате 1 кътче, където ще е "мястото" на кучето , 2.започвате да я учите на командата "На място!" - като я кажете кучето трябва да отива в своето, избрано от вас "кътче", след като го направи - награда, пак "На място!" - награда" . За да го научите, че това е мястото му кажете "На място!", заведете го там, пак повторете командата и наградете хубавичко с нещо вкусничко и бързо да се гълта, ако не стане, потърсете в интернет как се учи на тази команда, 100 процента има много места, където ще го пише !
Така и сега като някой ви дойде на гости, кажете на кучето - "На място!", ако не отиде веднага, хващате го и го побутвате/водите към неговото кътче ;) След дълги тренировки с дразнители/хора, пристигащи у вас/ и без дразнители, кучето ще научи командата.  А моята боксерка не я знае, нищо, че ви казвам така да процедирате  ;D Реших, че има по-лесно решение - затваряме я в стаята и тя се успокоява  ;D
А ако се радва на хората на вън, спокойно, това е нормално ;) Само си прецени дали искаш всеки да ти гали кучето или не ;) Тара също се радваше на всички навън, много кучета го правят, но като пораснат спират да им обръщат толкова внимание ;) Чувал съм и за други методи, но не ми харесва - да се караш на кучето като се радва на другите, или да ги караш да си слагат коляното и ако кучето скочи да им се радва да разбере, че следва болка. Не смятам тези методи за добри, но всеки си преценява ;)
За беснеенето на дивана, руши ли нещо, къса ли, ако не, не се притеснявай толкова. На кучето му се играе, ако има всички ваксини и 10 дни са минали от 3-тата ваксина я изкарвай навънка, бягайте, играйте, пускай я да бяга на свобода като я пазиш, изморявай си кучето хубаво. Ако още иска да беснее, вземай някоя играчка и започвайте да си играете, би трябвало да спре да беснее. Това, което прави кучето ти ми изглежда, че има нужда от игра :)
А за масата, просто се карай много, ама много, ако имаш сили я тупай с навит вестник, ама лекичко. Всеки си решава как да си обучава кучето, аз съм удрял моето дори, няма проблем при нея ;) Каране и веднага в друга стая да отиде ! Ако си решила да ме послушаш и да я научиш "На място!", използвай този момент също за учене на командата, сваляш я от масата, казваш "На място!!!", ако не отиде - ти я закарваш, награждаваш, може дори и "Браво!" да е наградата, но е препоръчително нещо вкусничко ;) Ако не искаш да я учиш на тази команда, я сваляш с каране, показваш й, че ти си шефа на "глутницата" и не харесваш това, което тя върши. Мога да ти предложа и да я шляпаш, но ти си решаваш, защото при качване на масата, ще се сеща, че следва нещо лошо и няма да го прави ;)
Дано съм ти бил полезен ;)
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 10:43 AM

Цитат

oh  полудявам ве4е тара е станала мн непослушна  никога не е правила такива номера сега като се прибрахме се изпика на леглото на брат ми... и някфи такива номера по4на да ми прави..

Така, май си и отпуснал двата края на Тара и е решила, че ще ти върти номера, че ти не си шефа на глутницата й ;D Или си го въобразяваш. Тя е още малка, нормално е да се изпуска вкъщи, всички кучета го правят като малки, още не е влязла дори в пубертета ;) Всичко с времето си, но ти ако я видиш да го прави пак, карай й се, да знае, че не е редно ! А може ли според теб да се е изпишкала от радост към някой член от семейството или да е била стресирана от вънка, и да се е радвала, че е вкъщи ? Не вярвам, но не се знае. Може просто да е решила да ти отмъсти за нещо  ;D Внимавай, не я глези много, че да не реши - "Аз съм водачката на глутницата" и ще си имате големи проблеми  :angry: Започвай да я обучаваш, за да те слуша като порасне ;) А това "и някфи такива номера по4на да ми прави.. " е много общо, това може да е номер, може и да не е. Какво значи такива номера ?
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 September 2008 - 12:40 PM

Тя се радва на абсолютно всеки :huh:Попринцип знае команда на място но не я изпълнява като види човек които да и се радва :(И като се качи на дивана просто полудява иска да хапе да играе и мен ме е страх да се доближа до нея защото тръгва да ме хапе :huh:След като успея да я хвана я завеждам в другата стая и лекичко и удрям дупето с вестника като повтарям ,,Не,, .Но мен ме е страх да я пускам извън каишка навън защото няма да я хвана :(Като беше още малка трябваше да я науча :'( и затова я пускам 3дни в седмитсата на вилата в двора ни без каишка да играе :blink:А като я изкарвам вънка 3-4 пъти на ден тя е с разтегателна каишка дълга 5 метра и и хвърлям пръчки играчки тя ги гони и така си играем а играта в къщи е отделно :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 02:28 PM

Цитат

Тя се радва на абсолютно всеки :huh:Попринцип знае команда на място но не я изпълнява като види човек които да и се радва :(И като се качи на дивана просто полудява иска да хапе да играе и мен ме е страх да се доближа до нея защото тръгва да ме хапе :huh:След като успея да я хвана я завеждам в другата стая и лекичко и удрям дупето с вестника като повтарям ,,Не,, .Но мен ме е страх да я пускам извън каишка навън защото няма да я хвана :(Като беше още малка трябваше да я науча :'( и затова я пускам 3дни в седмитсата на вилата в двора ни без каишка да играе :blink:А като я изкарвам вънка 3-4 пъти на ден тя е с разтегателна каишка дълга 5 метра и и хвърлям пръчки играчки тя ги гони и така си играем а играта в къщи е отделно :rolleyes:

Че тя на колко е, колко голяма ? Между знае и изпълнява има голяма разлика, целта е да го изпълнява, не просто да го знае, а това става с много тренировки ! Е тебе, ако те е страх да я пускаш, тя няма да се социализира с другите кучета и няма да си изразходва енергията, все едно родителите ти да не те пускат цял живот между хора  :-
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 September 2008 - 03:46 PM

Изпълнява я но само когато сме сами а за разходките аз не я пускам извън каишката защото ще избяга и ще си загуба кучето и затова сме на ролков повод.
Веднъж както си стоях на пейката с една моя приятелка и Викито обаче тва и беше втората разходка и аз съм я оставила до нас да си стои  и тя изведнъж хукна да бяга и аз не оспях да я хвана а един човек я спря щот аз като луда виках по нея да се върне но тя даже не се и обарна хвърлих портмоне телефон всичко за да я гоня :huh: но вие ще кажете да тва е нормално за 2 разходка но аз преди тва я обучавах на вилата ни и тя ме слушаше.Вече не смея да я пускам.Тя е на горе-доло 4 месеца по-доло пише :(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2008 - 03:57 PM

Закрепете команда с идване в къщи, поне там няма къде да побегне. После с повод на вън. По полека без повод, но на места без кучета и далеч от улицата. Не се стискайте на награди, били те под форма на храна, играчка или похвала.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема