Възпитанието!
Публикувано: 22 August 2008 - 05:58 PM
Публикувано: 22 August 2008 - 06:16 PM
А се хранят след разходката, защото надали някой от нас, като хапне хубаво няма да тръгне да тича спринт. Да не тежи на тумбачето, а и да няма други проблеми ;)
Публикувано: 01 September 2008 - 08:42 PM
Публикувано: 04 September 2008 - 10:17 AM
Цитат
Така, радването на хората къде става - навън или вкъщи ? Ако е вкъщи, Тара също се радва адски много на хора/скача, върти си дупето като кючекчийка, ближе ги-явно разбира, че са приятели, щом ги посрещаме нормално, тя трябва да им се радва ;D/, тогава единствения метод е да я научите на командата - На място. Тази команда представлява следното - 1.избирате 1 кътче, където ще е "мястото" на кучето , 2.започвате да я учите на командата "На място!" - като я кажете кучето трябва да отива в своето, избрано от вас "кътче", след като го направи - награда, пак "На място!" - награда" . За да го научите, че това е мястото му кажете "На място!", заведете го там, пак повторете командата и наградете хубавичко с нещо вкусничко и бързо да се гълта, ако не стане, потърсете в интернет как се учи на тази команда, 100 процента има много места, където ще го пише !
Така и сега като някой ви дойде на гости, кажете на кучето - "На място!", ако не отиде веднага, хващате го и го побутвате/водите към неговото кътче ;) След дълги тренировки с дразнители/хора, пристигащи у вас/ и без дразнители, кучето ще научи командата. А моята боксерка не я знае, нищо, че ви казвам така да процедирате ;D Реших, че има по-лесно решение - затваряме я в стаята и тя се успокоява ;D
А ако се радва на хората на вън, спокойно, това е нормално ;) Само си прецени дали искаш всеки да ти гали кучето или не ;) Тара също се радваше на всички навън, много кучета го правят, но като пораснат спират да им обръщат толкова внимание ;) Чувал съм и за други методи, но не ми харесва - да се караш на кучето като се радва на другите, или да ги караш да си слагат коляното и ако кучето скочи да им се радва да разбере, че следва болка. Не смятам тези методи за добри, но всеки си преценява ;)
За беснеенето на дивана, руши ли нещо, къса ли, ако не, не се притеснявай толкова. На кучето му се играе, ако има всички ваксини и 10 дни са минали от 3-тата ваксина я изкарвай навънка, бягайте, играйте, пускай я да бяга на свобода като я пазиш, изморявай си кучето хубаво. Ако още иска да беснее, вземай някоя играчка и започвайте да си играете, би трябвало да спре да беснее. Това, което прави кучето ти ми изглежда, че има нужда от игра :)
А за масата, просто се карай много, ама много, ако имаш сили я тупай с навит вестник, ама лекичко. Всеки си решава как да си обучава кучето, аз съм удрял моето дори, няма проблем при нея ;) Каране и веднага в друга стая да отиде ! Ако си решила да ме послушаш и да я научиш "На място!", използвай този момент също за учене на командата, сваляш я от масата, казваш "На място!!!", ако не отиде - ти я закарваш, награждаваш, може дори и "Браво!" да е наградата, но е препоръчително нещо вкусничко ;) Ако не искаш да я учиш на тази команда, я сваляш с каране, показваш й, че ти си шефа на "глутницата" и не харесваш това, което тя върши. Мога да ти предложа и да я шляпаш, но ти си решаваш, защото при качване на масата, ще се сеща, че следва нещо лошо и няма да го прави ;)
Дано съм ти бил полезен ;)
Публикувано: 04 September 2008 - 10:43 AM
Цитат
Така, май си и отпуснал двата края на Тара и е решила, че ще ти върти номера, че ти не си шефа на глутницата й ;D Или си го въобразяваш. Тя е още малка, нормално е да се изпуска вкъщи, всички кучета го правят като малки, още не е влязла дори в пубертета ;) Всичко с времето си, но ти ако я видиш да го прави пак, карай й се, да знае, че не е редно ! А може ли според теб да се е изпишкала от радост към някой член от семейството или да е била стресирана от вънка, и да се е радвала, че е вкъщи ? Не вярвам, но не се знае. Може просто да е решила да ти отмъсти за нещо ;D Внимавай, не я глези много, че да не реши - "Аз съм водачката на глутницата" и ще си имате големи проблеми :angry: Започвай да я обучаваш, за да те слуша като порасне ;) А това "и някфи такива номера по4на да ми прави.. " е много общо, това може да е номер, може и да не е. Какво значи такива номера ?
Публикувано: 04 September 2008 - 12:40 PM
Публикувано: 04 September 2008 - 02:28 PM
Цитат
Че тя на колко е, колко голяма ? Между знае и изпълнява има голяма разлика, целта е да го изпълнява, не просто да го знае, а това става с много тренировки ! Е тебе, ако те е страх да я пускаш, тя няма да се социализира с другите кучета и няма да си изразходва енергията, все едно родителите ти да не те пускат цял живот между хора :-
Публикувано: 04 September 2008 - 03:46 PM
Веднъж както си стоях на пейката с една моя приятелка и Викито обаче тва и беше втората разходка и аз съм я оставила до нас да си стои и тя изведнъж хукна да бяга и аз не оспях да я хвана а един човек я спря щот аз като луда виках по нея да се върне но тя даже не се и обарна хвърлих портмоне телефон всичко за да я гоня :huh: но вие ще кажете да тва е нормално за 2 разходка но аз преди тва я обучавах на вилата ни и тя ме слушаше.Вече не смея да я пускам.Тя е на горе-доло 4 месеца по-доло пише :(
Публикувано: 04 September 2008 - 03:57 PM