Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#321 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 05 June 2009 - 03:39 PM

Тъй, понеже ми омръзна: Нямах нищо против да се спомене /както ти направи/ в поста си освен как обучаваш, и с какво награждаваш. Разбира се, че е полезно да се знаят такива неща. НО! Последваха няколко поста в обяснение кое куче коя солета или бисквита обича повече. Молбата ми, отправена в ролята ми на модератор, не беше насочена към теб, че да се чувстваш обидена, засегната и прочие, нито пък след това да се обясняваш в два-три поста. Предупреждението ми беше насочено към последните два поста за бисквитите И евентуалните следващи постове, в които още някой щеше да обяснява коя солета е по-хубава. Щом си мислиш, че всичко се отнася до теб, твоя си работа. Аз НЕ съм се заяждала, жалко, че така си го разбрала. Моята работа е да следя за спазване на правилата в този форум, част от които е да се пише по темите. Това и направих, не съм се заяждала, еле па с тебе. Не всичко се върти около теб.
Последните постове след прочитането им от когото трябва ще бъдат изтрити. Ако някой иска да си разяснява отношенията с мен или с някой друг - на лични. Темата е за обучение, ще ПОМОЛЯ да се пише за обучение.
Мерси.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#322 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Фармация
Публикувано: 05 June 2009 - 05:28 PM

От известно време Бъди реагира прекалено бурно когато някой се прибира-дърпане на обувки, крачоли, лаене, бягане из стаите, отитах с това да не му се обръща внимание и да се остави да се поуспокои но май стана по-зле, сега докъто някой не стой и да го гали поне 5 мин. не мирясва, мислих за причините защо може да го прави, но не се сещам, така се случва че всички сме на смени и винаги има някой в къщи, така че не е страх да остане сам, всички разходки са му дълги, имам време за това, почти всяка вечер го пускам и да тича, някакви съвети :dog:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#323 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2009 - 09:26 PM

Бенджи се научи да не ми се радва толкова, защото винаги не му обръщам особено внимание в първите 5 мин. С мъжа ми се държи както ти описваш. Затова си мисля, че просто се опитва да стане на неговата. Между другото, мен повече ме слуша. :smile: Вероятно промяната не би могла да стане изведнъж. Ще трябва време.
User's Signature

Качена снимка

#324 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2009 - 08:58 AM

И Кара много се радва като се прибираме,но по за кратко.Скоча два пъти по краката ни и изтичва към стаята.Но тя много мрази да я стискат много а аз точно това правя,като ми скочи на крака,аз й гушвам главичката.Тя гледа да се измъкни от мен и като я пусна вече радостта е свършила :ab_041: .Е не я тормозя,но тя ми се радва много и аз така само че на нея моята радост не й харесва и затова по-малко ми се радва като се прибирам ,нали ти казвам скача два пъти по краката и бяга :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Икона за мнението  Публикувано: 06 June 2009 - 09:11 AM

Тоби е много послушен,но като се прибирам от училище и започва от радост да бяга във всички посоки и минават около 5 мин. докато се спре :ab_041:
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#326 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2009 - 11:15 PM

При нас пък е подобен проблема.След всяка разходка (било то кратка или мнооого дълга) като тръгнем да се прибираме и Лейди си захапва каишката и почва да се дърпа все едно сама се води :) :) :) И в момента в който вече сме в ансарсиора-луд купон,скачане лаене,докато отключа също и като влеземммм ЛУДНИЦА тича ,зкача,лае,ръпа ми чехлите както са ми на краката.Незнам защо го прави,но това е всеки път.Някакви съвети :)Не че ми пречи кой знае колко,аз се забавлявам с това.Когато не съм в настроение или е късно вечер и се опасявам да не събуди блока и показвам че съм сърдита и се затварям за 5 мин в някоя стая и после тя е по ниска от тревата.
User's Signature

[/img]Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2009 - 02:01 PM

Скай като се прибира някой взима пантоф и ходи да го крие или ти го носи в знак на радост.И подскача на вратата ако носиш нещо за ядене. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#328 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 02:28 PM

Показване на мнениетоxelena87, в Jun 6 2009, 09:15 PM, написа:

При нас пък е подобен проблема.След всяка разходка (било то кратка или мнооого дълга) като тръгнем да се прибираме и Лейди си захапва каишката и почва да се дърпа все едно сама се води :) :) :) И в момента в който вече сме в ансарсиора-луд купон,скачане лаене,докато отключа също и като влеземммм ЛУДНИЦА тича ,зкача,лае,ръпа ми чехлите както са ми на краката.Незнам защо го прави,но това е всеки път.Някакви съвети :)Не че ми пречи кой знае колко,аз се забавлявам с това.Когато не съм в настроение или е късно вечер и се опасявам да не събуди блока и показвам че съм сърдита и се затварям за 5 мин в някоя стая и после тя е по ниска от тревата.

Ами основната ти грешка в момента е, че "понякога" забраняваш подобно поведение. Трябва да решиш ще й го разрешаваш ли или не.
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#329 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 11 June 2009 - 10:19 PM

Да Ви се похваля :smile: :wub: Научех Тоби накомандата,Легни'' ,но без лакомство нищо не става :ab_041: Аз се радвам ,че и на това го научих :af_089:
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#330 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2009 - 10:31 PM

Браво на теб и на Тоби :ae_085: Продължавай, ще свикне и без лакомство :smile:
User's Signature

Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   Richi i jani Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2009 - 12:49 PM

Моя е като циркаджия върти се сяда скача ходи на две лапи носи дава лапа абе щурчо е знае и не

#332 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 August 2009 - 01:27 PM

И Ира винаги се радва на някой, когато се прибира, или идват гости, или някой просто звънне на вратата.. честно казано на мен не ми пречи, дори и аз и се радвам, че я виждам и я гушкам.. wub.gif
User's Signature

Ира - името на щастието с дълги уши!

Качена снимка

#333 Потребителят е офлайн   unforgiven Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2009 - 05:38 PM

Здравейте! Имам един проблем с моя кокер. Започнал е да става много агресивен. Нямам представа защо, но понякога без причина започва да ме ръмжи, лае и т.н . И почвам да се притеснявам да не стане агресивно куче и да се нахъсва срещу всички. Попринцип този проблем има само с мен. Мисля, че ме мрази ud_009.gif Ако някой е имал подобен проблем или знае как да се оправя с него, да ми пише. Благодаря ви smile.gif

#334 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 August 2009 - 07:53 PM

Кокер.. агресивен?? И да мрази??? За какво говорим?!?!!? ud_009.gif Направо не ми се вярва.. единствено което ми идва на ум е да не е социализиран, но казвате, че е само към вас.. което е АДСКИ странно...
Дайте още някаква информация.. кога реагира така.. може ли нещо да го подтиква да го прави? Кажете ни за начина си на живот.. въобще каквото се сетите.. наистина ми е адски странно..
User's Signature

Качена снимка

#335 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2009 - 10:05 PM

Не е агресивен, просто иска да се наложи. Не го прави от злоба. На Рея баща и така прави, когато иска да му обърнат внимание. Опитайте се когато започне да джафка да го заиграете с нещо. Но ако искате да го отучите от този лош навик, просто не му обръщайте внимание.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#336 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 August 2009 - 10:48 PM

Никак не е странно, никак не е рядко срещано. Почти всички мъжки кокери се опитват да доминират. В момента се занимавам с абсолютно същия. Вашата тема е: Тази и ако я прочетете внимателно и започнете да работите по проблема сериозно много скоро може да забравите за него.

Но, в никакъв случай заиграване и необръщане на вниманието няма да свършат работа при доминиране. Трябва да се коригира това поведение докато е време.
User's Signature

#337 Потребителят е офлайн   unforgiven Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2009 - 01:06 AM

Благодаря ви много за отговорите. Той всъщност не вярвам да ме мрази, а да иска някакво внимание или да се наложи както споменахте. Наистина много ви благодаря и ще работим по въпроса smile.gif

#338 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2009 - 01:59 PM

И аз помислих, че може да е опит за доминиране, но мислех, че при кокерите няма чак толкова изявено доминантно поведение.. ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   unforgiven Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2009 - 02:08 PM

Аз му разбрах мисленето ab_041.gif Днеска примерно отидохме на разходка, върнахме се и дойде време да го мия. Той веднага направи номера да си легне ab_041.gif и отивам да го побутна да тръгне към банята и леко изръмжа. Но мисля, че не е го е направил от злоба, а да ми каже "остави ме" smile.gif Имаме напредък вече и много се радвам. ae_085.gif

#340 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 August 2009 - 06:04 PM

Ама моля ви се, какъв напредък щом ви ръмжи? Прочетохте ли изобщо темата, която ви дадох да прочетете?!? Опитва се да доминира, и хич нямате напредък щом не правите нищо и кучето пак ръмжи.
User's Signature

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема