Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#421 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 08 November 2009 - 04:21 PM

Като си свърши работата навън награждаваш и много, ама много хвалиш! Ще разбере, че прави хубаво и добро нещо ab_041.gif
Но имаи търпение- няма да се научи толкова бързо, колкото ти се иска...

#422 Потребителят е офлайн   buksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 01:04 PM

Цитат(Tali @ Nov 8 2009, 04:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Като си свърши работата навън награждаваш и много, ама много хвалиш! Ще разбере, че прави хубаво и добро нещо ab_041.gif
Но имаи търпение- няма да се научи толкова бързо, колкото ти се иска...

Благодаря за съвета.....май наистина трябва да съм по-търпелива.Най-много ме притеснява факта,че първите му извеждания ще са началото на декември в най-големите студове. Незнам дали ще свикне и много ме е страх да не настине...абе времето ще покаже. Пак благодаря. ab_041.gif

#423 Потребителят е офлайн   svetlozara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:КуЧеТа ЖиВоТнИ

Публикувано: 23 December 2009 - 11:00 AM

Дейзи знае СЕДНИ,НЕ,ЛЕГНИ,ДАЙ ЛАПА,ЗНАЕ ДА СТОИ НА ДВА КРАКА,КОГАТО ИЗЛЕЗЕМ НАВЪН И НАЛАПА НЕЩО КАТО Й КАЖЕМ ПЛЮЙ ТЯ ПЛЮЕ af_089.gif ЗНАЕ КОМАНДАТА ДРЪЖ А КОГАТО ВИДИ НЯКОЙ ГЪЛЪБ И СТОИ И ГО ГЛЕДА-КАЗВАМЕ И ДРЪЖ И ТЯ ХУКВА СЛЕД НЕГО!
User's Signature

Качена снимка

#424 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 23 December 2009 - 09:07 PM

svetlozara Браво! Аз още уча Тоби на ПУСНИ smile.gif
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#425 Потребителят е офлайн   Richi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Ku4eta

Публикувано: 30 December 2009 - 10:45 AM

Ричи знае седни,легни,завърти се ,скочи,ходи на два крака,горе-долу тук,не,иди еди-къде си и слалом
User's Signature

Едно куче е по-добър приятел от когото и да е човек

Качена снимка

#426 Потребителят е офлайн   ted4y Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 04 January 2010 - 10:39 PM

Мойто има отлични хигиенни навици още като го взехме то си беше към 6 месеца и никой не го е учил да не пишка в къщи и да си върши работата...самичък иска навън...незнам изкарваме го 3 пъти на ден и не е правил мизерии.Иначе си е голям лигльо...от радост си настъпва ушите и се дупи чака да го плеснеш ab_041.gif по дупето , а каква радост е някой като се прибере в къщи скача и се гушка ,обича да го носиш като бебе....абе лигльо си е
User's Signature

Мод: Прекалено голяма картинка!http://img128.yfrog.com/img128/790/fullmetalpanicsig13ww.jpg

#427 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 09 January 2010 - 12:08 AM

Спешно ми трябват съвети! От скоро (мисля, че от Нова Година) моя Джо има много странен проблем.. нещо като страхова невроза unsure.gif Скоро става на 6 месеца и досега никога не е имал такъв проблем. Само първите няколко дни като започнах да го извеждам го беше страх от шахти, защото хлопат като минаваме отгоре, но бързо му мина и сега не им обръща никакво внимание. Това беше преди около 2 месеца. Сега наскоро, малко преди Нова Година, забелязах, че започна да го е страх от контейнери (най-вероятно когато сме минавали покрай такъв, нещо е изтракало и се е стреснал) и когато се приближаваме към контейнер се запъва и не иска да се приближава на повече от 2 метра.. в началото не обръщах внимание, но сега се превърна в проблем, защото за да си хвърля боклука когато съм с него, трябва да го хвърлям отдалеч.. В момента гледам The Dog Whisperer и започнах да използвам неговите методи (разходката сме я отработили идеално) и се опитвам да го карам да минава покрай контейнерите, връщам се по 4-5 пъти, докато не мине спокойно, но на другия ден пак го е страх..
Та от там започват проблемите. На Нова Година направих огромна грешка. Тогава още не гледах The Dog Whisperer и не знаех, че това, което направих е толкова грешно. Когато започнаха гърмежите и фойерверките, аз го взех на ръце, после седнах на земята и го гушках сигурно около 30 мин., докато не спря да трепери. Сега знам, че не е трябвало да го правя, защото така все едно съм му казала, че няма проблем, че го е страх и че искам да го е страх.. И от началото на седмицата се почна.. когато излезем на разходка се плаши от почти всичко и то все неща, които нямат нищо общо помежду си. Например когато се разминаваме с някой човек, започва да се дърпа и да се опитва да се скрие зад мен (странното е, че не го прави с всички хора, а само с някои.. например 3ма човека няма да му направят впечатление, 4ят ще му изкара акъла), отново страха от контейнери, плаши се, когато минаваме покрай спряла кола, и то отново не всички (днес минахме спокойно покрай 3 коли и от 4тата се изплаши страшно много, защото беше покрита с плат), уплаши се от нещо метално на земята, плаши се, когато минаваме покрай блокове и от някъде се стича вода).. и още и още. Опитвам се, но не мога и не мога да видя какво е общото между всички тези неща.
На Нова Година имахме гости и ги посрещна много радостно, въртя опашка, радва се, скача, ходи да си играе с тях и да се закача. А вчера (на Ивановден), когато пак имахме гости, като дойдоха нито отиде при тях, нито нищо просто се скри веднага под масата и когато някой от тях се опитваше да го погали, бягаше (не бяга надалеч, а просто се крие зад мен). С 300 зора успях да го сприятеля с едната от гостите и то отне около 15 минути подаване на топки и парцали, докато накрая не почна да и се радва и да я ближе както нормално.
Правила съм и друга грешка, но не мисля, че проблемите са заради нея, защото щеше да го е страх от мен. Веднъж, когато му чистех лапите с кърпа, бях страшно изнервена, а той не ме оставяше да го избърша и постоянно хапеше кърпичката и му ударих шамар по-силно отколкото исках. После ми стана много гузно и му се извинявах 2 часа, но на момента шамарът като че ли не му направи абсолтно никакво впечатление, просто продължи да си беснее и да хапе кърпичката. По-късно също се държа нормално и проблемът със страховете дойде 3-4 седмици по-късно, тоест от седмица насам.
Моля ви, дайте ми съвети как да му помогна да преодолее страховете си!! Ако знаех от какво точно го е страх, щях да му помогна лесно, но проблемът е, че не мога да направя връзка между нещата, от които се плаши. Извинявам се за романа и благодаря предварително. smile.gif

#428 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 January 2010 - 02:16 PM

Видях, че си писала във "Възпитание..." и там са ти дали адекватни съвети. Мъничко рожбенце е още Джо-то. От много неща се стряска, явно е много впечетлителен и чувствителен. В никакъв случай не го гушкай, когато се страхува, крие зад теб и даже се мъчи да се покатери по теб за да го защитиш. Естествено, докато не е станало опасно за него. Ще се справите ae_085.gif ! Когато беше малък, Рудо се натискаше неистово в нас, когато имаше фоерверки по празниците, скимтеше и направо се усукваше в краката ни. Въпреки, че сърцето ми спираше не го докосвах даже, само се смеехме весело с мъжа ми, докато той не се успокоеше. Ела сега да го видиш, лае и върти опашка при всеки гръм.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#429 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 January 2010 - 02:30 PM

Цитат(Dimana Dimitrova @ Jan 9 2010, 12:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Моля ви, дайте ми съвети как да му помогна да преодолее страховете си!! Ако знаех от какво точно го е страх, щях да му помогна лесно, но проблемът е, че не мога да направя връзка между нещата, от които се плаши. Извинявам се за романа и благодаря предварително. smile.gif

Не обръщайте внимание и игнорирайте подобно нежелателно поведение. Ще се успокои като види че сте спокойна в качеството си на стопанин. Спокойно подминавате тези неща от които кучето ви се страхува, не е задължително да е близо до тях, разхождайте се там на известно разстояние, като скъсявате дистанцията между кучето и плащещ предмет постепено с пет сантиметра всеки ден ако трябва. наплашено от гърмежи край новата година куче възможно да получи опасения край металните едри предмети, ако го плаши "хлопането", контейнирете за буклук се затварят често с рязък звук или шумоленето и падането на боклука го смущава. Предполагам че е бил наплашен от пиратките и фойерверките навън след новата година и за това все още реагира така на по-силен звук.
Четох от стопаните на подобни кучета че са приучавали любимците си с гърмежи на детски балони. За вас това е твърде рано, просто го игнорирайте подобно поведение. Ще свикне след време, успех ви желая.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#430 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 05:38 PM

Благодаря и за вашите съвети! Аз се усетих, че тук не беше много подходящо за поста и затова го постнах и във Възпитание smile.gif

#431 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 15 January 2010 - 11:39 AM

Курьер бяга по целата БГ с награди за Тали и Блинки! някой който им знае телефона да им каже това!
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#432 Потребителят е офлайн   natalu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 04:06 PM

От няколко дни кокерчето ми се научи да се качва върху леглата и почти веднага се изпишка на леглото на дъщеря ми. Прави го поне по два пъти на ден. Днес затрупах това легло с мои дрехи, за да видя какво ще направи, а тя отиде и се изпишка на дивана в кухнята. Купих репелент , който уж ги отблъсквал, но няма резултат. Какво да правя? Моля ви , помогнете ми! uc_029.gif

#433 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 27 February 2010 - 05:48 PM

Първо пояснете кокерчето на каква възраст е и какъв пол е. Това е много важно.
От пръв поглед ми личи на поведенчески проблем. Не сте му показали кой е шефа, след което дъщеря ви в частност нещо е направила, заради което то сега "отмъщава" и "наказва". Помислете какво може да е станало, както и за повече и по-твърдо обучение.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#434 Потребителят е офлайн   natalu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 06:30 PM

Кученцето е женско и е на 4 месеца.

#435 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 February 2010 - 07:23 PM

Мдам... напълно нормално е на 4 месеца да прави такива неща.
Съветвам ви да прочетете темата "Обучение на малкото куче" в подфорума Обучение и спорт.
И да започнете да се учите, сега му е времето.
User's Signature

#436 Потребителят е офлайн   dedo.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 February 2010 - 08:14 AM

Здравейте, имам малък проблем с моят малък кокер, пика зад врата на паркета и той вече се поду, това го прави като е затворена вратата и ние сме в другата стая, въпреки че точно до това място има сложен вестник напръскан с препарат за пикване, кокера е на 4 месеца как да го отуча да пика там.

Благодаря предварително

#437 Потребителят е офлайн   natalu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 09:23 AM

Благодаря!

#438 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 February 2010 - 10:37 AM

Да бяхте разгледали форума преди да пускате тема! Точно две теми преди вашата има тема за подобен проблем на кокерче пак на 4 месеца.
Темата се заключва и след това се трие.
User's Signature

#439 Потребителят е офлайн   liliya16 Икона

Публикувано: 16 March 2010 - 09:50 AM

Здравейте,

Аз съм не до толкова горд със себе си стопанин на 2годишен мъжки американски кокер. Имам огромен проблем с агресивноста на кучето. Като цяло Майки е много любвеобилен, обича да му се обръща многооооооооо внимание и когато е така е послушен. Но... Ето къде идва основният ми проблем... Стане ли на въпрос да направи нещо, което не му се нрави става агресивен и се опитва да хапе със злоба. Прочетох доста информация относно това какъв тип агресивност е неговият случай. Не се счита определено за Алфа куче защото се подчинява на команди(основни) като седни, ела тук, редом (но само понякога), дай-лапа, чака седнал пред купата с храна докато не му кажа яж, а когато направи някоя беля си знае и сам отива виновен на мястото си с подвита опашка и уши и не смее да ме погледне в очите. Но определено има ужасен характер на моменти, който вярвате или не, буквално ме е отвеждъл до нервен срив и сълзи. Ще ви дам само няколко примера. Не му давам да спи в спалнята при мен, има си кошче и одеалце където си спи. Но ако по някаква случайност успее да сме вмъкне в спалнята докато се каня да си легна се качва на леглото и застава в позиция " Не мърдам от тук". В момента, в който му кажа Майки излез или хайде на мястото, очите му се уголемяват, излизат от орбита и пълнят с кръв ( поглед тип болен от бяс), ушите му се свиват назад и започва да ръмжи. Понечвам да го взема или по някакъв начин му покажа, че все пак трябва да излезе, започва да лае настървено и се опитва да ме ухапе. Няколко пъти ме е хапал много сериозно по ръцете. Друг пример. Когато искам да излезе от хола отново започва да ръмжи настървено и се хвърля да хапе ръцете и краката ми. В повечето случаи, в които трябва да направи нещо, което не му се нрави става ужасно злобен и агресивен и за да го преместя от една стая в друга трябва с наморник. Когато отидем на лекар не дава да го докосват, да се реши, подстригва, слагат капки или се прави каквото и да е било. Сам ветеринарят ми каза, че за първи път вижда толкова своенравно и трудно за овладяване куче. Всичко при него се прави под упойка просто защото няма друг изход. Дружелюбен е с другите кучета, дори мъжките. Става агресивен към тях само когато се опитат да му се качат или те първи го нападнат. В къщи си съжителства и с котка. двамата много се обичат и по цял ден си играят или спят заедно. Към другите животни е много нежен. Но когато се появи агресията му става неконтролеруем и ужасно зъл. Знам, че проблема идва от дефект във възпитанието, което съм му дала, наясно съм с този факт. Но мисля, че тази агресивност се дължи и на ген. Няма да забравя когато го взех за първи път. Беше на 40 дена, една малка шепичкаи и докато спеше ръмжеше озлобено. От малък има проблеми с агресията, но все отлагах професионалното обучение поради финансови причини. Мислех, че ще се справя сама, но съм грешала. Сега когато поотрасна по-рядко я проявява от преди, но определено е нещо, което пречи на нормалното общуване между стопанин и куче. Моля ви ако някой знае училище или само трньор във Варна, които да се занимават с корегиране на агресивноста да ми каже. Видях, че има подобен форум, но там освен да се говори колко НЕ хубаво било някакво училище на Галата и да спорят хората на кой кучето било добре и на кой не, не видях. Не ми трябва събиране на кучкари в градинката под пантеона, които да ми дават съвети за основни команди, а професионалист в областта на агресията при кучетата или поне друг стопанин, който е имал същият проблем и може да ми даде някакъв съвет.

Ще ви бъда наистина благодарна и е спешно!

#440 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 10:25 AM

При тази ситуация и двамата имате нужда от помощ - не само кучето, защото и вие трябва да се промените, за да отмине проблемът за тези му агресивни изпълнения. Т.е. оставяне на кучето само за известно време на треньор няма да ви свърши абсолютно никаква работа. Треньорът трябва да работи и с вас.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни