Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#441 Потребителят е офлайн   liliya16 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2010 - 10:36 AM

Цитат(GAG @ Mar 16 2010, 09:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
При тази ситуация и двамата имате нужда от помощ - не само кучето, защото и вие трябва да се промените, за да отмине проблемът за тези му агресивни изпълнения. Т.е. оставяне на кучето само за известно време на треньор няма да ви свърши абсолютно никаква работа. Треньорът трябва да работи и с вас.

Да аз имах в предвид точно това! Искам треньор, който да ми покаже как аз да се справя с кучето, а не той самият да свърши всичко. Въпроса е, че не знам къде мога да открия професионалист в тази сфера във Варна. Ако иате някаква информация!

#442 Потребителят е офлайн   when_earth_met_heaven Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 10:59 AM

Аз пък съм доста скептично настроена към треньорите на кучета... Това куче си е ваше и вие ще го гледате в следващите (дай Боже!) 15на години, така че то трябва да свиква с вашите изисквания и команди ea_103.gif Кучето трябва да има респект от вас, да чувства, че вие сте по-силната и буквално от вас зависи неговото оцеляване... Така де... В крайна сметка някои кучета са наистина твърде властолюбиви ea_103.gif Кучето си е куче и това е! Почувствайте, че вие владеете положението, което реално и е така, защото я, ако го оставите някой ден без храна... дали така ще се държи?! Единствената ви вина може би е, че сте била твърде великодушна и снизходителна към ръмженето му и другите му изцепки. eg_033.gif
Колко вярно са го казали старите хора: "храни куче да те лае" ... Вие си знаете най-добре доколко е тежко положението, но чак треньор... дано само не загубите и време, и нерви, и пари... за нищо.
Знам, че куч е вече 2 годишен и трудно може да се модифицира, но трябва да има начин. Особено пък за леглото като казвате... Точно в този форум бях чела, че е абсолютно недопустимо да пускаме кучетата си на места, където не искаме за вбъдеще да ходят, защото после може да имаме сериозни проблеми с разкарването им оттам. Аз моят малък звяр го допускам да ми спи на леглото и усещам, усещам, че занапред ще имаме сериозни сблъсъци... Но какво да направя, той така се гушка, докато спи ab_041.gif
Всяко куче си има своят характер, но това, което знам не от кинолози, а от стари кучкари, хора с опит, е, че кучето иска твърда ръка, за да стане добро и послушно... А ние какво правим... разглезваме ги, угаждаме им и накрая... нищо! или лигльовци, или зверове...
Ох, каква епопея изписах, важното е, че силно ви стискам палци да се справите с тези му проблеми и да вземете веднъж завинаги превеса на силите! ed_142.gif
User's Signature

If an animal mauls a kid, chances are the animal will be destroyed. It's really too bad the same law doesn't apply to a kid that tortures an animal.

#443 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 March 2010 - 11:31 AM

Цитат(when_earth_met_heaven @ Mar 16 2010, 10:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пък съм доста скептично настроена към треньорите на кучета...Колко вярно са го казали старите хора: "храни куче да те лае" ... Вие си знаете най-добре доколко е тежко положението, но чак треньор...

Намирам това мнение за крайно лаишко, въпреки заложеното в него добро намерение...Много кокери са известни с безразсъдството и твърдоглавостта си, с желанието си понякога почти до смърт да защитават веднъж извоюваните в йерархията позиции. За запознатите с проблема не е новост и т.нар. "кокерска лудост", създала немалко проблеми на много любители на породата.

Ако към проблема с доминирането се добави и евентуална генетична обремененост, то със СИГУРНОСТ ВИ ТРЯБВА ПОМОЩТА НА СПЕЦИАЛИСТ, liliya16 !
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#444 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 March 2010 - 01:19 PM

when_earth_met_heaven, ще ви помоля, когато не разбирате особено много от даден проблем и нямате конкретно решение да не се месите навсякъде, защото само усложнявате и без това сложната ситуация на момичето. Очевидно е, че никога не сте срещали треньор, никога не сте виждали как, какво и защо работи с кучета и техните стопани и е очевидно, че вашето мнение... си е само ваше по някакви ваши си причини. ОК, никой не иска да ви променя мнението, но нямаше нужда да го споделяте тук. От това "кучето има нужда от твърда ръка" и "кучето си е куче" не видях да сте помогнали особено.

liliya16, не знаете колко добре ви разбирам. Това лято живя у нас мъжки кокер, който търсеше дом. Ситуацията не беше чак толкова ескалирала като при вас, но определено имах поводи да се страхувам. От опита си знам, че с много работа и добър треньор ще успеете да се справите. За съжаление в момента не се сещам за такъв човек във Варна, сещам се обаче че една потребителка с такава професия ако не се лъжа е в Бургас. Ще ви пиша на ЛС името й, дано успеете да намерите някакво решение, ако не тя, то поне тя да ви даде координати на някой във Варна.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#445 Потребителят е офлайн   serenity Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 02:08 PM

liliya16,мила,напълно те разбирам....И аз си имам кокерче,което е едва на 6 месеца,но докато четох поста ти,весе едно ставаше дума за моя Рафа dry.gif ,особено за пъденето от леглото. Знаех,че кокерите са буйни,своенравни и злобнички,но се оказа,че в нашата къща не сме подготвени за бедствието,което ни връхлетя.... dog.gif Признавам,че незная как точно да се справим...дори и за най-малката команда...ала това е друга тема. Но истината е ,че на моменти се плаша какво ще се случва като поотрасне,ако не му овладеем сега агресията към нас...Ако някой е по-запознат и може да ми даде инфо за треньор,или училище в София ,ще бъда много благодарна,понеже ние си имаме и други нещица за овладяване...
User's Signature

Качена снимка   

#446 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2010 - 10:53 PM

Стига бе хора, чак пък агресия! човек, който не е виждал кокер в живота си, ще каже, че имате зверове у вас, не кучета. вярно е,че кокерите са своенравни и определено имат свое мнение за нещата от живота, но чак пък да ви е страх от агреасия!? това си е чисто и просто опит за доминиране ( в някои случаи доста крайно и настойчиво), кучето няма да ви изяде живи докато спите :) (това в кръга на шегата). потърсете помощ от специалист, както ви посъветва Samotnata. при по-голямо куче нещата са по-сложни, ни далече не изпуснати и безнадежни - с повече старание и себеотдаване, внимание и настойчивост се постигат чудеса! Успех! и в никакъв случай не вярвайте на - "ами кучето си е куче" - всяко куче е такова, каквото ние сме го възпитали и стига с поведението си до там, докъде ние разрешаваме.
User's Signature

Качена снимка

#447 Потребителят е офлайн   emo1936 Икона

Публикувано: 22 March 2010 - 01:29 AM

Здравейте и от нас.Имам английско кокерче женско.Много слуша по принцип изпълнява команди, не прави никакви бели в къщи, но имаме проблем с агресията.На 1 год. е.Когато й сложа купичката с яденето, направо не може да се мине покрай нея.Тя не яде, а само ръмжи и си пази яденето, ако приближи някой до нея оголва зъби и се спуска да хапе.Когато спи при нас на леглото, не смеем да помръднем, защото започва отново да ръмжи. Даже понякога когато не е на кеф и се опитам да я погаля, отново започва ръмженето.Е не е проблем да я изгоня от леглото, но защо трябва така да ръмжи постоянно.Не знам как да я отуча.Иначе знае значението на думата НЕ, но когато ръмжи я забравя.Преди, когато беше малка я местех на ръце от леглото на нейното място.Сега това е невъзможно.Ще ни изяде някой ден.Истински звяр, а колко е красива!Ще съм Ви благодарен, ако ми дадете някакъв съвет.Благодаря.

#448 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 09:48 AM

Здравейте!

Ще ви дам телефон на инструктор от Варна, с който поне можете да се консултирате. Човека предлага хотел и обучение на кучета.

Константин Златев

Тел. 0887 829-172
0888 849-445

#449 Потребителят е офлайн   natalu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 04:13 PM

Ура! Успях да я отуча да пишка върху леглото. Просто помолих дъщеря ми да храни само тя кучето. Явно и е имала зъб. smile.gif

#450 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 March 2010 - 04:21 PM

Честито!
Но моля ви, тепърва ще се сблъсквате с всякакви малки и големи проблеми с характера, почетете из форума за обучение, гарантирам ви като минала по този път, че ще ви е полезен!
А снимки и представяне няма да откажем ae_085.gif

User's Signature

#451 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 April 2010 - 08:17 PM

Цитат(Brani and Max @ Mar 17 2010, 07:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Стига бе хора, чак пък агресия! човек, който не е виждал кокер в живота си, ще каже, че имате зверове у вас, не кучета. вярно е,че кокерите са своенравни и определено имат свое мнение за нещата от живота, но чак пък да ви е страх от агреасия!? това си е чисто и просто опит за доминиране

Ах, как си помислих точно същото...
Явно кучетата са изпуснати.. и е очевидно, че щом не може да се справите сами трябва да потърсите помощ от професионалист..
Мина ми през главата като четях едно по-горно мнение, обаче.. ми вкарайте малко кучешки маниери бе хора.. ще ми ръмжи, като я карам да слезе от моето легло.. ще ми ръмжи, като искам да и бутна или приближа купата с храната.. ?!?! Ще изръмжи, ама в следващия момент ще е по гръб на пода.. с вдигнати лапи.. и няма да мръдне докато не й кажа..
Вярно, че еженска, вярно, че от малка знае кой командва.. ама и вашите кучета са кокери все пак.. ми като ви сплашат не бягайте като подгонени кокошчици.. повярвайте си малко, че командвате, повишете тон, хванете за врата.. обърнете по гръб.. в игрите дори показвайте кой е по-..
Лошото е, че въпросните кученца вече са изпуснати и ще е малко по-сложно.. с усилия съм сигурна, обаче, че всичко ще е ок.. Успех! smile.gif
User's Signature

Ира - името на щастието с дълги уши!

Качена снимка

#452 Потребителят е офлайн   vitaminka1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 08:46 PM

Аз искам да питам...
Как да науча Рая да престане да скимти. Мъничка е (на 40 дни), знам, но има ли възможност да спре да го прави всеки път когато не и изнася.
Имаме я от 10тина дена. Вечер дори се буди и скимти за внимание, но не мога да ставам във 3 през нощта да си играя с нея.
Иначе за сега просто се опитвам да не и обръщам внимание и често се заиграва, но понякога започва от скимтене да преминава във силно виене и направо ми бърка в нервната система. А и често в другата стая някой спи и е кофти... :dry:

Другото, което искам да питам е... тя постоянно иска да играе и само хапе. Предполагам, че това е нормално за нея, все пак е малко кученце, те така играят по между си, но ми надупчи пръстите. Като захапе по-силно и казвам НЕ. Тя спира, дръпва се назад и пак ме захапва след няколко секунди и пак казвам НЕ, ако няма файда я разтръквам за кожата на врата и си намира друго занимание.
От няколко дни съм решила въобше да не я "озверявам" с боричкане и само и давам да си играе с играчките и, а когато дойде при мен я галя. Ама посегна ли да я погаля, то едно хапане, едно зверене :ab_041:

Как мислите? Вие как сте постъпили със "хапането" и със скимтенето?

User's Signature

Качена снимка

#453 Потребителят е офлайн   desi4ka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 04:58 PM

Здравейте на всички кокери и стопаните. Моят кокер се казва Бела и още няма 2 месеца.Нашия проблем е че хапе ужасно много и ръмжи не подлежи на никакви команди като и кажа Не тя ме джафка май сме още малки за обучение какво да я правя как да я уча на нещо кажете вашите като бебета как бяха ??? :smile:

#454 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 May 2010 - 07:17 PM

Провери в раздел Обучение, там има много информация.. А за ръмженето и хапането - според мен Бела е бебе все още и затова дивее така.. все пак се опитайте да я контролирате.. :smile:
User's Signature

Ира - името на щастието с дълги уши!

Качена снимка

#455 Потребителят е офлайн   desi4ka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 10:58 PM

ами тя попринцип си е голяма душичка ама като я прещрака да хапе и ръмжи спасение и команди не признава :)Всички имате много хубави кокери и щастливи искам и моето да е такова :smile:

#456 Потребителят е офлайн   Hevi & Tara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2010 - 08:09 PM

Показване на мнениетоvitaminka1, в 10 May 2010 - 08:51 PM, написа:

Аз искам да питам...
Как да науча Рая да престане да скимти. Мъничка е (на 40 дни), знам, но има ли възможност да спре да го прави всеки път когато не и изнася.
Имаме я от 10тина дена. Вечер дори се буди и скимти за внимание, но не мога да ставам във 3 през нощта да си играя с нея.
Иначе за сега просто се опитвам да не и обръщам внимание и често се заиграва, но понякога започва от скимтене да преминава във силно виене и направо ми бърка в нервната система. А и често в другата стая някой спи и е кофти... :dry:

Другото, което искам да питам е... тя постоянно иска да играе и само хапе. Предполагам, че това е нормално за нея, все пак е малко кученце, те така играят по между си, но ми надупчи пръстите. Като захапе по-силно и казвам НЕ. Тя спира, дръпва се назад и пак ме захапва след няколко секунди и пак казвам НЕ, ако няма файда я разтръквам за кожата на врата и си намира друго занимание.
От няколко дни съм решила въобше да не я "озверявам" с боричкане и само и давам да си играе с играчките и, а когато дойде при мен я галя. Ама посегна ли да я погаля, то едно хапане, едно зверене :ab_041:

Как мислите? Вие как сте постъпили със "хапането" и със скимтенето?

За скимтенето - не и обръщайте никакво внимание, колкото и да ви се късат сърцето и нервите. :ab_041: От опит ви казвам, че веднъж почнете ли да и угаждате, когато почне да скимти, после няма оправия. В началото Тара беше така.. скимтеше за всичко - за внимание, да я взема при мен, за храна и т.н. Точно в този форум ми казаха да не и обръщам внимание, и този съвет ми спести много главоболия. :ba_025: Естествено в началото на Тара въобще не и хареса, че вече не се получава номера със скимтенето, но като видя, че колкото и да скимти номера няма да мине, просто се отказа.
А хапането мисля, че ще си отмине с времето :smile:
User's Signature

Качена снимка

#457 Потребителят е офлайн   fencho&sami Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:музика и животни
Публикувано: 13 January 2011 - 07:33 PM

Мисля и аз да се включа във разговора. Първо да се похваля, а после да попитам.
Сами на 12ти този месец стана на 4 месеца. Вече знаем : Седни, Дай лапа,Не.В момента се борим с легни. :)
И искам да попитам какво да правя много хапе има играчки, но като си науми много хапе нас и чехлите на игра разбира се, и как да я науча да пиша и да ака
на пеленка като нас и няма.Ние като сме си в нас прави всичко както трябва, с изключение когато пелената ни е мокра и отказваме да правим каквото и да е :)
Дайте идеи. И как да я науча на името и понеже е в къщи от 23ти декемви, а до тогава са и викали Буба :)

Мерси предварително.

#458 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 January 2011 - 11:33 AM

Като за начало можеше да прочетеш из темата, това е питано и отговаряно поне няколко пъти из нея.
Пък ако не намериш отговори на въпросите си, тогава питай.
User's Signature

#459 Потребителят е офлайн   Migs Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2011 - 10:26 AM

Показване на мнениетоdesi4ka, в 19 May 2010 - 04:58 PM, написа:

Здравейте на всички кокери и стопаните. Моят кокер се казва Бела и още няма 2 месеца.Нашия проблем е че хапе ужасно много и ръмжи не подлежи на никакви команди като и кажа Не тя ме джафка май сме още малки за обучение какво да я правя как да я уча на нещо кажете вашите като бебета как бяха ??? :smile:

Здравей,
Моят калпазанин беше така преди няколко месеца, ръцете до лактите ми бяха надрани и нахапани и мисля че моята грешка беше това че като ме закачаше му обращах внимание и му позволявах да го прави, така че можеш да пробваш да го игнорираш когато хапе. Успех :smile:
User's Signature

Качена снимка

#460 Потребителят е офлайн   Migs Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2011 - 10:32 AM

Искам да попитам някой знае ли дали има треньори в Стара Загора? :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

• (29 Страници) +