Ако някой може, нека да помогне Спешна помощ - Варна!
Публикувано: 19 January 2010 - 02:21 PM
Днес в най-големият студ във Варна намерих под снега заровено кученце. Ако то не скимтеше, буквално щях да го настъпя. Махнах снегът от него, поразтърсих го и се поогледах наоколо за майка му. Никъде я нямаше, а то скимтеше. Беше като ледена шушулка. Толкова ми стана жал за него, че е мъничко и може би ще умре. Взех го и го сложих в якето си. Като се прибрах вкъщи го нахраних и стоплих и сега се чудя къде да го дам, защото не мога да се грижа за него. Реших да обиколя квартала и да се моля на хора с къщи да го приютят, но нито един човек не ми помогна. Накрая реших да го оствя в един кашон под едни тераси. Когато го оставих и се обърнах за последен път да го зърна, то започна да скимти и дори ми се стори, че плаче. Аз така или иначе си тръгнах. Прибрах се вкъщи, но не издържах от мъка по него и се наложи да се върна и да го взема. Моля Ви се помогнете ми, защото аз не мога да се грижа за него и може би ще се наложи отново да го върна на студа.
телефон за връзка: 0878 305455-Яна
телефон за връзка: 0878 305455-Яна
Публикувано: 19 January 2010 - 03:17 PM
Не разбрах - не можете да го гледате поради невъзможност да го задържите у дома докато се намерят стопани или поради незнание?
Ако е второто - тук има много хора, които могат да помогнат. На първо време НИКАКВО прясно мляко. То не е подходящо за кучетата и котките. Хапче за обезпаразитяване и напръскване против бълхи. Изглежда ми добре, може би е изхвърлено домашно. Но процедурите няма да му навредят. Ветеринар ще каже колко и какво хапче, 3 пъти през 10 дена. Бебешка храна и да е на топло. По-опитните да кажат още съвети.
Ако е второто - тук има много хора, които могат да помогнат. На първо време НИКАКВО прясно мляко. То не е подходящо за кучетата и котките. Хапче за обезпаразитяване и напръскване против бълхи. Изглежда ми добре, може би е изхвърлено домашно. Но процедурите няма да му навредят. Ветеринар ще каже колко и какво хапче, 3 пъти през 10 дена. Бебешка храна и да е на топло. По-опитните да кажат още съвети.
Публикувано: 19 January 2010 - 03:44 PM
В кой град си?
Едит : Не допрочетох, извинявам се.
Едит : Не допрочетох, извинявам се.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 19 January 2010 - 04:02 PM
Поне за тази вечер в кашонче в коридор,тераса ,баня... знам ли,само да не е навън.Хем няма да е в пряк контакт със сестра ти,хем ще е на закрито.Сложете му бутилка с топла вода за да се топли на нея,подменяйте я когато се налага.Така и то ще е спокойно и ще спи,няма да ви създава проблеми.Само не го връщайте навън,това в момента е равно на убийство.

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one
Публикувано: 19 January 2010 - 04:08 PM
Цитат(y_M @ Jan 19 2010, 04:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Можем да го приютим в мазе най-много ден-два.
Ами утре?Мен това ме мъчи,че незнам какво ще стане утре.
Публикувано: 19 January 2010 - 04:18 PM
Цитат(g_vasileva @ Jan 19 2010, 04:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си направила нещо много хубаво-спасила си живот!Имай вяра,че всичко ще се нареди...някак! 
О,само да му намеря добър стопанин,ще се успокоя.
Публикувано: 19 January 2010 - 08:18 PM
Да ви разкажа как се развиват събитията до момента: занесохме го в мазата,сложихме в един кашон две блузи,една бутилка с гореща вода,отгоре го завихме с одеало (моето първо бебешко одеало,което майка ми с готовност се съгласи да даде).Купих му консерва Цезар, нахранихме го и после се наложи да го приспивам,защото скимтеше.Сега ми е притеснено,как ще изкара нощта.
Публикувано: 20 January 2010 - 09:27 AM
Преди 1 час един от съседите ми звънеше като "на пожарна". Снощи, късно вечерта, се прибирал от работа и слязъл долу в мазата, за да си прибере инструментите. Чул как кученцето пищяло и ме заплаши, че тази вечер ще събере съседите на съвет и ще ги уведоми за това, че държа животно в мазата. Просто не знам какво да правя. Аз веднага слязах долу и наистина то пищеше.
Нахраних го, угоих го с вода и го преспах за пореден път на ръце. Сега спи, но не знам докога. Когато врата на мазата се затвори, започва да плаче.
Нахраних го, угоих го с вода и го преспах за пореден път на ръце. Сега спи, но не знам докога. Когато врата на мазата се затвори, започва да плаче.