Ларинготрахеит
Публикувано: 20 January 2010 - 03:33 PM
Моля ако може някой от лекарите да ми помогне.
Снощи нашето куче започна да издава звуци все едно има нещо заседнало в гърлото или ще повръща. Давеше се и дишаше трудно, често преглъщаше и не можеше да се успокои. Местеше се непрекъснато от едно място на друго. Не искаше да бъде успокоявано или да пие вода.
Заведохме го в денонощна клиника. Поставиха му диагноза Ларинготрахеит, но това стана след съвсем кратък преглед.
Назначиха му лечение с Дипедин 0,2 и Гентамокс 0,3 инжекции през 24 часа.
Вече минаха 16 часа от първите инжекции, но симптомите не отшумяват.
Въпроса ми е може ли да е объркана диагнозата и ако не е, след колко време е нормално кучето да се почувства по-добре.
Чудя се дали да потърсим второ мнение, дали да помолим за изследвания, много съм притеснена.
Предварително благодаря.
Публикувано: 20 January 2010 - 11:39 PM
Вече не издава толкова плашещи звуци, но продължава да "преглъща" шумно и често. При всяко вдишване си изпъва вратлето, все едно иска да преглътне нещо. Ляга си сам и страни от нас. Не му се играе, а по принцип е игрив.
Предстои още една порция инжекции утре.
Моля ако някой е имал подобни проблеми с любимеца си да сподели кога кучето се подобрява и горе-долу на кой ден оздравява напълно.
Публикувано: 21 January 2010 - 09:19 AM
В този случай може да е нещо безобидно, но и по-сериозно (нали кучето не яде кости, риба и др.?).
Вирус, бактерия, ларингеален спазъм, т.н. "reverse sneezing" (ако е йорки)...

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 21 January 2010 - 01:12 PM
Кучето е йорки, да. Храни се с гранулирана храна предимно, понякога месо, но в никакъв случай кокали или отпадъци.
Днес има подобрение.
А какво е "reverse sneezing" ? Симптом или заболяване? Защото потърсих в нета , но не съм добра с чуждите езици, а на български никой не го е описал или аз не съм намерила...
Бихте ли ми казали дали се лекува по същия начин както ларинготрахеита?
Публикувано: 21 January 2010 - 01:45 PM
Бихте ли ми казали дали се лекува по същия начин както ларинготрахеита?
Прочетете за това
Тук
и тук
Публикувано: 21 January 2010 - 03:37 PM
Да, в началото приличаше на "reverse sneezing", по-точно на това, което се вижда от клипчето, но имаше и други симптоми, а и при нас продължи много дълго.
Надявам се, че е правилно лечението, защото кученцето е много по-спокойно вече.
#7 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 27 January 2010 - 12:01 AM
Моля ако може някой от лекарите да ми помогне.
Снощи нашето куче започна да издава звуци все едно има нещо заседнало в гърлото или ще повръща. Давеше се и дишаше трудно, често преглъщаше и не можеше да се успокои. Местеше се непрекъснато от едно място на друго. Не искаше да бъде успокоявано или да пие вода.
Заведохме го в денонощна клиника. Поставиха му диагноза Ларинготрахеит, но това стана след съвсем кратък преглед.
Назначиха му лечение с Дипедин 0,2 и Гентамокс 0,3 инжекции през 24 часа.
Вече минаха 16 часа от първите инжекции, но симптомите не отшумяват.
Въпроса ми е може ли да е объркана диагнозата и ако не е, след колко време е нормално кучето да се почувства по-добре.
Чудя се дали да потърсим второ мнение, дали да помолим за изследвания, много съм притеснена.
Предварително благодаря.
Интересно ми е защо са поставили Депедин?? масово го ползват колегите, питайте и пишете винаги е хубаво да се научи нещо ново, може и ние да почнем да го прилагаме също толкова често колкото се цеди аналната жлеза..
Публикувано: 27 January 2010 - 09:23 AM
Депедин поставиха само първия път. Обяснението беше, че в комбинация с Депедин антибиотика се усвоява по-лесно. Не зная дали е така... Ако не е правилно, кажете, за да знаем.
След поставяне на 3-те инжекции през 24 часа продължихме лечението още 4 дена с антибиотик през устата на 12 часа.
Защо цедите често аналната жлеза? Моето куче не е имало проблеми с нея и не се е налагало да се цеди.
Публикувано: 02 February 2010 - 08:01 AM
Моля дайте съвет.
В 3.00 започна отново да се дави и кашля, както е описано в първия ми пост.
Публикувано: 02 February 2010 - 03:20 PM
Колкото и да е странно д-р Войчев/макар че не го пише в дебелите книги/,понякога Депедина помага.........както и изцеждането на аналната жлеза.
Имахме подобен случай. Подрастващо йорки, лекувано надълго и нашироко от всякакви белодробни проблеми, по няколко начина (вкл. и депедин) и въпреки това не спираше да покашля. Изследвания всякакви, рентген и т.н. и нищо.
Оказа се накрая: Алергия към....котки!!

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 02 February 2010 - 03:29 PM
Повлиявало се е преди да дойде при нас, но временно, само докато върви курса. Една седмица след това рецидивира кашлицата.

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 02 February 2010 - 04:31 PM
Моля се този път да се оправи окончателно. На 11 ден ще направим контролен преглед.
В отговор на AXEL Бултериерът - на 20.01. и 21.01. само инжекциите бяха комбинирани с Депедин.
Публикувано: 02 February 2010 - 05:52 PM
Публикувано: 02 February 2010 - 06:25 PM
Нашият доктор каза, че не се знае дали е заразен или не, може би не е инфекция, а може и да е. Днес научих от него, че преди време е имало ваксини за тази болест, но вече не. Не и в България. Заради това се застраховаме с Преднивет предполагам ... Не мога да Ви отговоря точно.
Публикувано: 04 February 2010 - 10:04 AM
Публикувано: 04 February 2010 - 02:45 PM

Вход

Горе
Цитиране +