Dog.bg Форуми : Обезобразени от садист бебета кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезобразени от садист бебета кучета Живи, но търсят спешно дом

#21 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 January 2010 - 11:40 AM

И на мен ми мина същото през ума, като видях отрязани ушета.
Нерко беше завързан за едно дърво в кв. "Левски", старата част с къщите, до жп линията - почти на ъгъла на "Ботевградско шосе" и "Рилска обител".През циганската махала и си в Младост. Не е близо, но не са и в различни посоки. Не знам как да открием това откачено нещо?! Не мога да кажа, че е човек, нито, че е животно?! Кой може да причини това на беззащитни бебета?! Недоумявам...

#22 Потребителят е офлайн   Moonnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 11:45 AM

Потресена съм, акъла ми не го побира...просто нямам думи...
Все пак, има ли идея какво да се направи? И аз бих помогнала евентуално с някакви средства.
За съжаление не се сещам за някакво подходящо място, където да бъдат прибрани...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 11:50 AM

Това са изроди и не трябва да са сред обществото толкова ли е трудно да се осъзнае от някои хора... или може би нарочно не се обръща внимание... Истината е, че това са младежи 100%. Когато пораснат режат човешки уши, всеки знае!!!

Нека тези, които не обръщат внимание на проблема днес, утре попаднат в ръцете на помилваните и протежираните от тях изверги!!!
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 12:14 PM

Най-важното в момента е кученцата да не остават повече там. Единственото, което се сещам е да ги преместим в по-необитаваната част на гората в Княжево, близо до нас. Там ние ще можем да ги храним редовно. Можем да им купим една от дървените къщички и да я скрием хубаво. Проблемът е че до Вторник не съм в София. eg_033.gif
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#25 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 January 2010 - 12:20 PM

Аз след час ще изляза в обедна почивка и ще пусна 50 лева по общата сметка за тези изстрадали души пък нека хората, които се грижат за тях да преценят дали ще ги използват за лечение или като мъничка част от средствата нужни за хотел.

#26 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:от всичко по много!

Публикувано: 21 January 2010 - 03:58 PM

Цитат(jacko @ Jan 21 2010, 09:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Отвратителен човек...Знаеш ли кой е тоя? Хайде, смел мъж се намери, да видим с какъв изверг си имаме работа!

jacko, Приятелю де да знаех, аз за съжаление съм от Пловдив, няма как да мръдна, пък и повечето ми вниманеи и грижи са към ... семейството ми и кучето ми! Но ако беше от Пловдив ти казвам, че бих се нарочил, бих тръгнал и бих го намерил и разкъсал жив!!!!!! Защотот това заслужава, но и бих го оставил жив за да се мъчи достатъчно дълго без да умре!!! Да помни този урок! Защото природата и животните не са беззащитни!! Има и хора все още!
User's Signature

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...

#27 Потребителят е офлайн   jacko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 06:27 PM

Да помислим реално кой би могъл да го направи? Някои пияница, някои тинейджър? Трябва да се оглеждаме за още такива случаи, защото ако е някои ненормалник той няма да спре само с тези...!

#28 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:от всичко по много!

Публикувано: 21 January 2010 - 06:33 PM

Цитат(jacko @ Jan 21 2010, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да помислим реално кой би могъл да го направи? Някои пияница, някои тинейджър? Трябва да се оглеждаме за още такива случаи, защото ако е някои ненормалник той няма да спре само с тези...!

По принцип ако има някой психолог и ако наблюдава извършеното и всички белези от деянието предполагам може да му се направи много лесно един психопортрет на този... психопат! Обаче има един пролем, май са два:
- намирате се в София - сборище на всякакви дошли от пиле мляко дори!
- И да е луд.. то там е пълно като навсякъде с откачалки!
User's Signature

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...

#29 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 07:55 PM

Има ли място където да са прибрани вече клетите душици?
На мнение съм,че никой управник или закон няма да обърне внимание ,всичко е до самосъзнание.Та те пускат рецидивисти и убийци след 24 часа камо ли да има наказан по някакъв си начин. Не казвам,че не трябва да се прави нищо-напротив,но по друг начин.Примерно няколко телевизии да направят репортаж,да има гласност,да се знае от цяла България на какво сме способни тук,та дори и извън пределите на милата ни родина.А този,или тези,набарам ли ги наистина съм способна да убия-насилието ражда насилие,око за две,зъб за чене.Никакви полиции или тем подобни орагни на реда....

извинете ме за тона,но все още съм под влияние на това eg_033.gif
User's Signature

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 08:38 PM

Какво става с кученцата. Сутринта жената от посочения майл ми писа, че трите здрави кученца са прибрани, но другите още не. Може ли някой да помогне с транспортирането им до Княжево и по възможност с пренасянето на дървена къщичка? Разбира се ако няма по-добри предложения.
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#31 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 21 January 2010 - 08:44 PM

Цитат(jacko @ Jan 21 2010, 05:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Пияница едва ли.Или група тинейджъри или някой наистина болен човек.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#32 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 09:00 PM

Цитат(Ma-ti @ Jan 21 2010, 08:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво става с кученцата. Сутринта жената от посочения майл ми писа, че трите здрави кученца са прибрани, но другите още не. Може ли някой да помогне с транспортирането им до Княжево и по възможност с пренасянето на дървена къщичка? Разбира се ако няма по-добри предложения.

Ще се включим с транспортирането. Само пиши,когато се изяснят нещата, за да се координираме.

По повод извършителя. И аз мога да се включа в бандата по пребиването, нищо, че нямам пишка. Бия се. Особено,когато нещо ме изкара извън кожата. Предполагам, няма да е трудно да съберем банда с желаещи. Но, колкото и да ме е ЯД - не виждам как може да се открие извършителят, освен да се организира почти денонощно дежурство с цел да се издебне, ако въобще се върне. Мисля, че е по-практично да насочим енергията си към помощта за душиците.

Много, ама много силно се надявам тези мъници някой ден да възвърнат голяма част от доверието си в човека!

И, малко спам, но смятам, че е важно. Моля ви, помогнете с маааалка сумичка за отпечатването на брошурки (в подписа ми можете да научите за тях, да ги видите). Погледнете на проблема по-глобално: с постоянно информиране за болните въпроси можем да предотвратяваме все повече безумства като това, можем да накараме все повече хора да се замислят,както и да се задействат в положителна насока.

#33 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 10:50 AM

Напълно съм съгласна,че такива същества трябва да бъдат изобличавани и наказвани (жестоко)!Но се питам дали ако:
Цитат
Примерно няколко телевизии да направят репортаж,да има гласност,да се знае от цяла България на какво сме способни тук

това няма да даде идеи на някой друг извратен мозък и той да се пробва?
В една бяла държава това е начина гласност - да изобличиш злодеянието и да покажеш, че такива действия не остават безнаказани!Но в нашия случай я, това не съм се сетил да го пробвам!Тоя се е измъкнал, значи и мен няма да ме хванат!То колко престъпници си се разхождат на свобода и си живеят безнаказано, та с мен ли някой ще вземе да се занимава!
Не знам какво да кажа, къса ми се сърцето като чета за такива зверства!!!Като няма да помогнеш на животинката да я нахраниш, да я прибереш, то поне не й причинявай болка и страдание!Нищо не ти е направила!А и кой ни дава право на нас хората да се разпореждаме с живота на по-беззащитните?!

User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#34 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 12:34 PM

Преди малко говорих с една дама на име Ирина от дружество за защита на животните "Дара", които са намерили кученцата и сега действат по въпроса. Каза, че са повече хора, не е сама и не го правят за първи път, действат в Младост 1А. Също така каза, че имат контакти в Австрия и Холандия за изпращане на кучета, проблемът им е финансовата страна. Тези кученца вече ги уреждат за изпращане в Австрия. Междувременно случаят се разпространява до медии и т.н.
За даване на гласност им е помогнал yavor50.
Помолих я да се регистрира и да поддържа темичката, а събраните досега средства изпращам на нея.

#35 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 12:41 PM

mil_, много благодаря, че ни информираш! Наистина е ужасно да се седи в напрежение и неясност за развитието.

Ще помагаме нататък за мъниците, дано ги очакват отсега нататък само хубави емоции! Чудесно е, че има кой да бди над тях, браво на това сдружение, браво на yavor50!

#36 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 12:42 PM

Сега ми писаха това: ab_041.gif

"Дойдоха много добри новини от Германия,от природозащитна организация,която има приют тук за стари кучета.Отговорничката за този приют се свърза с нас след като и пратихме писмо със случващото се и тя нареди една жена да ги прибере, докато не дойдат да ги вземат друга защитна организация от Холандия. Разходите по гледането ще бъдат покрити от немците. Холанците не знам дали ще покрият пътуването или ние ще трябва да платим."
User's Signature

ВИПАССАНА

#37 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 12:54 PM

Нещо настана разнобой. От всички страни различна информация. Германия, Австрия, Холандия ... Надявам се да получим информация от първа ръка, аз само препредадох разговора си с Ирина.

#38 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 01:06 PM

Доколкото разбрах, от посочения мейл в началото на темата отговаря дъщерята на Ирина. Това, което копирах е нейният отговор.
Дано пишат направо те, че наистина става объркване :(
User's Signature

ВИПАССАНА

#39 Потребителят е офлайн   monika i irina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 02:06 PM

Здравейте,много се радвам ,че има такава активност тази тема.Виждам,че горе-долу сте осведомени за ситуацията,но нека все пак напиша как стоят нещата до тук.
Трите осакатени кученца са все още на улицата,както и останалата част от котилото,за които също търсим дом.Моля да ни помогнете да им намерим дом преди и на тях да им се е случило нещо лошо...
По същество за трите кученца в момнта се опитваме да им намерим дом,вариантите са няколко,работим по случая.Също така се свързваме с чуждестранни природозащитни организации,които ще се опитат да им намерят осиновители.
Но както сами се досещате всичко опира до пари,опитваме се да настаним тези кученца някъде на безопасно място и един от вариантите е да ги настаним в хотел-клиника,в който да са под наблюдиние и да бъдат лекувани,но това ще струва пари и искаме да се договорим с тях.Също така изпращането на кучета ще трябва да се заплати.
Ние вече изнемогваме не само психически,но и издъхваме финансово.Моля,които има възможност да дари,колкото може.Благодаря
При нова информация ще ви осведомя

#40 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 22 January 2010 - 02:13 PM

Toeст варианта с прюта за стари кучета не е сигурен??
User's Signature

Качена снимка

• (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни