Dog.bg Форуми : Обезобразени от садист бебета кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезобразени от садист бебета кучета Живи, но търсят спешно дом

#41 Потребителят е офлайн   monika i irina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2010 - 02:15 PM

Нова информация
Обадихме се на няколко клиники и най-ниската цена със отстъпка от страна на клинаката е в "Добро хрумване",където са съгласни да приемат кучетата за 7 лв на ден на куче,което ще вкл само храна и подслон,но останали медицински интервенции трябва да се заплащат отделно.Един ден престой в клиниката ще струва 21лв без да вкл обработка на рани и лекарства.Докато природозащитните организации не се отзоват,ще са ни нужни средства да г настаним чс по скоро.

#42 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 22 January 2010 - 02:17 PM

А това за колко кученца....Мати искаше да помогне на една част....някой уж бил прибрал непострадалите(странна логика)??Нещо не ми е ясно кво става.

User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   monika i irina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 02:17 PM

Цитат(dora7511 @ Jan 22 2010, 02:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Toeст варианта с прюта за стари кучета не е сигурен??

В приюта за стари кучета не приемат нови кучета,защото капацитета на приюта е запълнен.

#44 Потребителят е офлайн   monika i irina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 02:35 PM

Цитат(dora7511 @ Jan 22 2010, 02:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А това за колко кученца....Мати искаше да помогне на една част....някой уж бил прибрал непострадалите(странна логика)??Нещо не ми е ясно кво става.

три са кученцата,за които искаме да настаним някъде,докато не намерим осиновители.Иначе цялото котило в момента е на улицата.Знам за идеята на Мати,но кучетата са достатъчно стресирани ,за да ги местим от една където са сега в тората.На тях им трябва подслон

#45 Потребителят е офлайн   Moonnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 03:21 PM

Аз ще преведа днес колкото мога по сметката. Как точно да посоча, че е за тях?
Дръжте ни в течение, моля, те наистина трябва спешно да се приберат - с тия идващи студове не ми се мисли...

Цитат(monika i irina @ Jan 22 2010, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dora7511 @ Jan 22 2010, 02:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>

три са кученцата,за които искаме да настаним някъде,докато не намерим осиновители.Иначе цялото котило в момента е на улицата.Знам за идеята на Мати,но кучетата са достатъчно стресирани ,за да ги местим от една където са сега в тората.На тях им трябва подслон

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:от всичко по много!

Публикувано: 22 January 2010 - 03:22 PM

Хора, Хора, както виждам искаме всички да помогнем, дори аз, макар да съм чак в Пловдив! Защо не координирате малко действията си, Ирина ти можеш макар и разтроена от случилото се, трагедията с тях да получаваш като координатор информацията, да я сортираш и да ръководиш действията по прибиранет, лекуването, грижите и транспортът на семейството! Дори и да не можеш да направиш повече - да ги приютиш, да ги нахраниш до сити стомахчета, да ги стоплиш, да им покажеш, че не всички хора са така лоши, можеш да направиш това добро за тях! Успокойте се увас, нека съфорумниците тук да докладват информацията си за възможните варианти по грижи за кученцата на тебе и да координираш действията за да има щастлива развръзка тази трагична история!!! Пожелавам ви успех, повече не мога да направя, защото и аз съм зает с моят мъник и семейството ми! Надявам се пон е тези окуражаващи думи да ви помогнат!!! УСПЕХ!!! ae_085.gif
User's Signature

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...

#47 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 03:28 PM

Какво да координират, те са се заели пряко, в момента трескаво се търсят варианти, затова е малко хаотично.
Посочването за кого е дарението става или като се попълни в основание нещо (например "за обезобразени кученца от Moonnight") или ми се прати ЛС.

#48 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 03:31 PM

Цитат(mil_ @ Jan 22 2010, 03:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво да координират, те са се заели пряко, в момента трескаво се търсят варианти, затова е малко хаотично.

Ок, ок, просто исках да помогна....
User's Signature

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...

#49 Потребителят е офлайн   Moonnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 03:33 PM

ОК, вече ги наредих. smile.gif
Стискам палци за тях!

Цитат(mil_ @ Jan 22 2010, 03:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Посочването за кого е дарението става или като се попълни в основание нещо (например "за обезобразени кученца от Moonnight") или ми се прати ЛС.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   monika i irina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 03:50 PM

Намерихме нов вариант,по-евтин за подслон.Една жена е съгласна да ги греда и храни за 10лв на ден.Събрали сме известна сума,благодарение на вас,с която ще можем да платим за известно време.Всяка помощ ще е от полза,тепърва започваме и естествено тепърва започват разходите.Благодаря още веднъж на всички.
Друго важно нещо,коете трябва да се направи,за да се предотврати поредна такава жестокост е да се алармират Сторична община,Екоравновесие и медиите.Моля всеки,който има възможност да помогне.По цял ден седя пред компютъра и пиша писма и жалби,но времето не ми стига за всичко.Моля пишете жалби за случващото се,пишете до всички медии,колкото повоече писма получат,толкова по-голяма ще стане тяхнятя гласност и ще видят,че много хоро застават зад бездомните кучета!!!Всички медии гърмят със случаи на нападнати хора,но НЕКА ИМ ПОКАЖЕМ ДРУГАТА СТРАНА НА МЕДАЛА,нека им покажем каква жестокост се извършва върху тези беззащитни създания!!!!
За съжаление това не е единичен случай!!!Всеки ден всеки един от нас се сблъсква с тзи жестокости,нека се обединим и направим нещо!!!!!!!Негативната страна на нещата е толково грамогласна,а наща доброта не се чува,нека заедно и дадем гласност!!!

#51 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 04:06 PM

Така ще е най-добре, хем да са на сигурно, хем да им е топличко! ab_041.gif
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#52 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 25 January 2010 - 12:59 PM

Има ли някакви новини? Как са бебоците?
smile.gif

#53 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2010 - 01:53 PM

Изпратих 150 лв. на Ирина (вкл. получените от Moonnight). Получих този смс:
"Благодаря от все сърце. Кучетата са настанени срещу 10 лв. на ден. Ще ги водя на лекар, много са стресирани и аз съм много притеснена за тяхното бъдеще."
Ще чакаме новини, надявам се да са добри.

#54 Потребителят е офлайн   monika i irina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 02:22 PM

Тези сладури са част от котилото.Моля помогнете да им намерим дом.За сега са на сигурно място,първите 2 дни бяха много стрестнати и страхливи,но сега след като свикнаха са толкова игриви и любвеобилни.Единственно любовта ще им помогне да преодолеят случилото се.
Що се отнася до другите кученца,те са добре,грижат се за тяхрно все още бъдещето им е несигурно.Много благодаря за изпратените помощи,но все още сме далече от целта и ще ни трябват още средства.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#55 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 02:11 PM

Здравейте отново,
Тъй като не мога да забравя така лесно този случай днес бях на консултация при адвокат! Оказа се, че в Българското законодателство и в частност Наказателния Кодекс няма нищо за защита на животните! Има може би само един закон, който днес с един адвокат успяхме да открием. Той гласи, че се наказват лица с задържане под стража от 1 до 5 години, когато повредят чуждо движимо имущество! А съответно домашните любимци биват сложени в тази категория - на движимо имущество! Но пък защо ли няма нищо за малтретирането на собствените животни, или чакаме природата сама да си отмъсти на стопаните, като техните любимци се обърнат срещу тях?!
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 January 2010 - 02:14 PM

Ето темата, в която се описват усилията на хората от форума да се впише в Наказателния кодекс насилието върху животни като престъпление. За съжаление - неуспешно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#57 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 02:22 PM

Цитат(bushkata @ Jan 27 2010, 01:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето темата, в която се описват усилията на хората от форума да се впише в Наказателния кодекс насилието върху животни като престъпление. За съжаление - неуспешно.

Все още. Може би е време да пробваме отново. За една година мисля, че доста сме израстнали (поне аз) и сме повече и още по-огранизирани. Много млади хора се присъединиха със свежи идеи, които реализираха... Все си мисля, че приемането на закона е неизбежно, просто обществото трябва да узрее за него.

#58 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 January 2010 - 02:27 PM

ba_025.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#59 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 02:42 PM

Цитат(vesi792007 @ Jan 27 2010, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За една година мисля, че доста сме израстнали (поне аз) и сме повече и още по-огранизирани. Много млади хора се присъединиха със свежи идеи, които реализираха... Все си мисля, че приемането на закона е неизбежно, просто обществото трябва да узрее за него.

vesi792007 моето мнение е следното! Гледам достатъчно "Анимал Планет" и техните предавания за всички организации и дружества, които се грижат по светът за животните! Да не говорим за това, което дават, че се прави в Англия! Не забравяй, че тя, дори и другите страни, от които организации се притичат на помощ на нас за грижа и осиновяване на кученца са членки на Европейския Съюз! В Европа, в частност в Европейския парламент, мисля че има достатъчно създадени закони, които ги има приети в всяка една страна на Европа, което е един много добър показател за техния прогрес! Затова остава да се направи възможно даването на гласност на този проблем чак в Европейския Парламент и да бъде поставен като приоритетен за развитието на страната ни! Но за това трябва да се действа стъпка по стъпка, нека първо тук се постави като проблем, да се вземе гледна точка, внимание и т.н.
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 02:45 PM

Дамм, ние стъпка по стъпка действаме..
Прочети темата, която bushkata ти пусна, виж до къде сме стигнали и как са протекли нещата, ако имаш идеи, всички сме насреща smile.gif

• (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни