Обезобразени от садист бебета кучета Живи, но търсят спешно дом
Публикувано: 22 January 2010 - 02:15 PM
Обадихме се на няколко клиники и най-ниската цена със отстъпка от страна на клинаката е в "Добро хрумване",където са съгласни да приемат кучетата за 7 лв на ден на куче,което ще вкл само храна и подслон,но останали медицински интервенции трябва да се заплащат отделно.Един ден престой в клиниката ще струва 21лв без да вкл обработка на рани и лекарства.Докато природозащитните организации не се отзоват,ще са ни нужни средства да г настаним чс по скоро.
Публикувано: 22 January 2010 - 02:17 PM
В приюта за стари кучета не приемат нови кучета,защото капацитета на приюта е запълнен.
Публикувано: 22 January 2010 - 02:35 PM
три са кученцата,за които искаме да настаним някъде,докато не намерим осиновители.Иначе цялото котило в момента е на улицата.Знам за идеята на Мати,но кучетата са достатъчно стресирани ,за да ги местим от една където са сега в тората.На тях им трябва подслон
Публикувано: 22 January 2010 - 03:21 PM
Дръжте ни в течение, моля, те наистина трябва спешно да се приберат - с тия идващи студове не ми се мисли...
три са кученцата,за които искаме да настаним някъде,докато не намерим осиновители.Иначе цялото котило в момента е на улицата.Знам за идеята на Мати,но кучетата са достатъчно стресирани ,за да ги местим от една където са сега в тората.На тях им трябва подслон
Публикувано: 22 January 2010 - 03:22 PM

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...
Публикувано: 22 January 2010 - 03:28 PM
Посочването за кого е дарението става или като се попълни в основание нещо (например "за обезобразени кученца от Moonnight") или ми се прати ЛС.
Публикувано: 22 January 2010 - 03:31 PM
Ок, ок, просто исках да помогна....

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...
Публикувано: 22 January 2010 - 03:33 PM

Стискам палци за тях!
Посочването за кого е дарението става или като се попълни в основание нещо (например "за обезобразени кученца от Moonnight") или ми се прати ЛС.
Публикувано: 22 January 2010 - 03:50 PM
Друго важно нещо,коете трябва да се направи,за да се предотврати поредна такава жестокост е да се алармират Сторична община,Екоравновесие и медиите.Моля всеки,който има възможност да помогне.По цял ден седя пред компютъра и пиша писма и жалби,но времето не ми стига за всичко.Моля пишете жалби за случващото се,пишете до всички медии,колкото повоече писма получат,толкова по-голяма ще стане тяхнятя гласност и ще видят,че много хоро застават зад бездомните кучета!!!Всички медии гърмят със случаи на нападнати хора,но НЕКА ИМ ПОКАЖЕМ ДРУГАТА СТРАНА НА МЕДАЛА,нека им покажем каква жестокост се извършва върху тези беззащитни създания!!!!
За съжаление това не е единичен случай!!!Всеки ден всеки един от нас се сблъсква с тзи жестокости,нека се обединим и направим нещо!!!!!!!Негативната страна на нещата е толково грамогласна,а наща доброта не се чува,нека заедно и дадем гласност!!!
Публикувано: 25 January 2010 - 01:53 PM
"Благодаря от все сърце. Кучетата са настанени срещу 10 лв. на ден. Ще ги водя на лекар, много са стресирани и аз съм много притеснена за тяхното бъдеще."
Ще чакаме новини, надявам се да са добри.
Публикувано: 25 January 2010 - 02:22 PM
Що се отнася до другите кученца,те са добре,грижат се за тяхрно все още бъдещето им е несигурно.Много благодаря за изпратените помощи,но все още сме далече от целта и ще ни трябват още средства.
Публикувано: 27 January 2010 - 02:11 PM
Тъй като не мога да забравя така лесно този случай днес бях на консултация при адвокат! Оказа се, че в Българското законодателство и в частност Наказателния Кодекс няма нищо за защита на животните! Има може би само един закон, който днес с един адвокат успяхме да открием. Той гласи, че се наказват лица с задържане под стража от 1 до 5 години, когато повредят чуждо движимо имущество! А съответно домашните любимци биват сложени в тази категория - на движимо имущество! Но пък защо ли няма нищо за малтретирането на собствените животни, или чакаме природата сама да си отмъсти на стопаните, като техните любимци се обърнат срещу тях?!

Публикувано: 27 January 2010 - 02:14 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 January 2010 - 02:22 PM
Все още. Може би е време да пробваме отново. За една година мисля, че доста сме израстнали (поне аз) и сме повече и още по-огранизирани. Много млади хора се присъединиха със свежи идеи, които реализираха... Все си мисля, че приемането на закона е неизбежно, просто обществото трябва да узрее за него.
Публикувано: 27 January 2010 - 02:27 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 January 2010 - 02:42 PM
vesi792007 моето мнение е следното! Гледам достатъчно "Анимал Планет" и техните предавания за всички организации и дружества, които се грижат по светът за животните! Да не говорим за това, което дават, че се прави в Англия! Не забравяй, че тя, дори и другите страни, от които организации се притичат на помощ на нас за грижа и осиновяване на кученца са членки на Европейския Съюз! В Европа, в частност в Европейския парламент, мисля че има достатъчно създадени закони, които ги има приети в всяка една страна на Европа, което е един много добър показател за техния прогрес! Затова остава да се направи възможно даването на гласност на този проблем чак в Европейския Парламент и да бъде поставен като приоритетен за развитието на страната ни! Но за това трябва да се действа стъпка по стъпка, нека първо тук се постави като проблем, да се вземе гледна точка, внимание и т.н.

Публикувано: 27 January 2010 - 02:45 PM
Прочети темата, която bushkata ти пусна, виж до къде сме стигнали и как са протекли нещата, ако имаш идеи, всички сме насреща