Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община
Публикувано: 02 July 2011 - 12:11 AM
Това е декларация пред данъчните служби и още от 2007 си е точно такава - лесна.
Регистрацията се извършва от ветеринарния лекар. После той е длъжен да подаде данните към отдел Екология на общината, но това няма нищо общо с данъчните.
Това нещо е обяснявано в този форум около 954975 пъти.
Правите ли разлика между това да си регистрирате лекия автомобил в КАТ и това да го декларирате в данъчното?
В последния вариант на наредбата, който си свалих от сайта на СО в деня на гласуването преди седмица, е същото, само са описани по-добре данните, които ще се вписват в декларацията.
Публикувано: 02 July 2011 - 07:06 AM
Мъни, в 02 July 2011 - 12:32 AM, написа:
Казано честно предполагам,че след като става въпрос за декларация,подписът ти отдолу гарантира верността на данните,в противен случай носиш наказателна отговорност

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 02 July 2011 - 08:20 AM
Rinusha, в 02 July 2011 - 07:06 AM, написа:
Именно.
Декларацията служи единствено да се установи основание за плащане/неплащане на такса. Данните от нея не отиват в регистър.
Публикувано: 02 July 2011 - 10:31 PM
Бистрените близо милион пъти (според теб) въпроси са потънали в небитието и когато човек тръгне да си декларира кучето няма къде да прочете какво му е необходимо и какво не. Пълно е с теми за различните ПРОЕКТОнаредби на Столична община, но всъщност никъде няма действащата...
Така че се надявам горният ми пост да е полезен за някого.

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 02 July 2011 - 11:19 PM
Публикувано: 24 January 2012 - 12:16 PM
Днес сутринта ме глобиха пред блока ми по пижама докато извеждах кучето си, защото не нося в мен документите му, въпреки че е с чип. Както и да е, но ме информираха, че имало определени места, където е разрешено да се разхождало кучето, но не можаха да ми ги назоват.
Та някой знае ли къде са тези утопични места? Има ли някъде качен списък?
благодаря предварително
Публикувано: 24 January 2012 - 09:50 PM
Публикувано: 25 January 2012 - 12:44 AM
Благодаря за линковете, ще ги разгледам подробоно :)
Публикувано: 25 January 2012 - 09:05 AM
Публикувано: 26 January 2012 - 10:02 AM
mil_, в 02 July 2011 - 12:11 AM, написа:
Дали някой от по-наясно хората на форума не може да направи тема за често задавани въпроси и отговори към тях. Нов човек на форума, дори да има желанието да се информира сам, просто физически няма възможност да изчете огромното количество вече написани мнения и от тях да пресее тези с конкретна полезна информация.
Публикувано: 02 February 2012 - 08:36 PM
- Регистрация на домашен любимец се извършва на 4 етаж, стая 402
- Необходими документи: лична карта на собственика, паспорт на животното, в който да фигурират - номер на чипа, снимка на животното и направени ваксинации
- На собственик са издава служебна бележка, която да послужи пред извършващите контрол органи в доказателство на това, че същият е регистрирал домашния си любимец в районната администрация.
- Годишна такса за притежание на домашен любимец се заплаща в ДП на район “Триадица” с адрес: ул.”Гурко” № 12, като процедурите по заплащане на такса и издаване на служебна бележка са независими една от друга
Обаче в сините евро паспорти снимката е пожелание . Интересуваме връщат ли куче ако нямаш снимка и въобще ако някой е минал по пътя сза регистриране в общината нека да сподели опит.
Мерси предварително.
Публикувано: 02 February 2012 - 09:00 PM
Публикувано: 03 February 2012 - 11:06 AM
North face, в 02 February 2012 - 07:36 PM, написа:
- Регистрация на домашен любимец се извършва на 4 етаж, стая 402
- Необходими документи: лична карта на собственика, паспорт на животното, в който да фигурират - номер на чипа, снимка на животното и направени ваксинации
- На собственик са издава служебна бележка, която да послужи пред извършващите контрол органи в доказателство на това, че същият е регистрирал домашния си любимец в районната администрация.
- Годишна такса за притежание на домашен любимец се заплаща в ДП на район “Триадица” с адрес: ул.”Гурко” № 12, като процедурите по заплащане на такса и издаване на служебна бележка са независими една от друга
Обаче в сините евро паспорти снимката е пожелание . Интересуваме връщат ли куче ако нямаш снимка и въобще ако някой е минал по пътя сза регистриране в общината нека да сподели опит.
Мерси предварително.
Моето куче е регистрирано в тази община.
Беше мн отдавна (2 или 3год.), но си спомням, че първо отидох в общината с паспорта и 1 лепенка сномера на чипа (имам снимка на паспорта,но помня, че не е задължителна, стига да има описание на външния вид, пола и евент. порода).
После със служебната бележка отидох в ТД на НАП и си платих данъка. Първата година обаче била освободена от данък, така че мя ми го преместиха за следващата...но това при условие, че сам си го изискаш.Иначе в НАП никой нищо не ти казва, само взимат паричките.
Публикувано: 03 February 2012 - 03:29 PM

Публикувано: 03 February 2012 - 04:53 PM
vinek, в 02 February 2012 - 10:00 PM, написа:
А кучето не се ли регистрира по адреса на местоживеене на стопанина?

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 08 March 2012 - 10:02 AM