Dog.bg Форуми : Проверяват за регистрация на домашните кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община Оцени темата: -----

#421 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 July 2011 - 12:11 AM

Ами защото това не е регистрация.
Това е декларация пред данъчните служби и още от 2007 си е точно такава - лесна.
Регистрацията се извършва от ветеринарния лекар. После той е длъжен да подаде данните към отдел Екология на общината, но това няма нищо общо с данъчните.
Това нещо е обяснявано в този форум около 954975 пъти.
Правите ли разлика между това да си регистрирате лекия автомобил в КАТ и това да го декларирате в данъчното?

В последния вариант на наредбата, който си свалих от сайта на СО в деня на гласуването преди седмица, е същото, само са описани по-добре данните, които ще се вписват в декларацията.

#422 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 July 2011 - 07:06 AM

Показване на мнениетоМъни, в 02 July 2011 - 12:32 AM, написа:

Дори не беше направено сравнение между ксерокопираната страница, на която е указана кастрацията и съответната в паспорта. Не бяха сравнени и личните ми данни.

Казано честно предполагам,че след като става въпрос за декларация,подписът ти отдолу гарантира верността на данните,в противен случай носиш наказателна отговорност
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#423 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2011 - 08:20 AM

Показване на мнениетоRinusha, в 02 July 2011 - 07:06 AM, написа:

Казано честно предполагам,че след като става въпрос за декларация,подписът ти отдолу гарантира верността на данните,в противен случай носиш наказателна отговорност

Именно.
Декларацията служи единствено да се установи основание за плащане/неплащане на такса. Данните от нея не отиват в регистър.

#424 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 10:31 PM

Правим разлика между регистриране и деклариране, мил, благодаря за любезността. Само че като си регистрирах колата в КАТ ми издадоха документ, като я декларирах - също. Регистрацията на кучето пред ветеринарните служби е факт, за който аз нямам никакъв документ. Имам само пощенската марка, която ми издадоха от данъчното и, която трябва да представям при проверка.
Бистрените близо милион пъти (според теб) въпроси са потънали в небитието и когато човек тръгне да си декларира кучето няма къде да прочете какво му е необходимо и какво не. Пълно е с теми за различните ПРОЕКТОнаредби на Столична община, но всъщност никъде няма действащата...
Така че се надявам горният ми пост да е полезен за някого.
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#425 Потребителят е офлайн   BIBIRON Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2011 - 11:19 PM

Кучето си го регистрирах още когато го взех - началото на 2005 год. Ходих многократно в общината - отдел Екология, но , когато успях да намеря Отговорната служителка, самата регистрация стана много бързо - сравниха данните от паспорта на кучето с тези, описани в моята л.к., подписах документ, че се задължавам да спазвам Закона и ми издадоха служебна бележка, с която удостоверяват, че кучето е регистрирано. В интерес на истината бяха доста изненадани, че някой си регистрира животинката - била съм третата за тази година. Тогава не се плащаше данък [бяха премахнали 12-те лв, които години наред плащах за предишното си куче - то и тогава ми се чудеха в даначното], но трябваше веднъж годишно да се ходи до Центр.ветеринарно-медиц. служба. Там отговарящата за регистрираните кучета - д-р Начева, удостоверяваше с печат в паспорта на животинката, че е ваксинирана и обезпаразитена и издаваше, срещу показване на бележката от Общината, регистрационна марка за съответната година. Със Закона за ветер.-мед. дейност от 2007 година възстановиха таксата, но , междувременно кучето го кастрираха. Тогава отидох в Данъчната служба с моята л.к., паспорта на Любимеца, Регистрацията от Екологията и документа за кастрацията - подадох си Данъчна декларация , че съм освободена от данък , взех си документ от Данъчните и ...... сега си свиркам. А тази година поставих и чип - ветеринарят ми залепи в паспорта номерът на чипа, попълни някакъв формуляр от Общината, в който вписа отново номера ,а го записа и в неговия дневник. Обясни, че на края на всеки месец, тези документи се предават в общината. Това поне той го прави. Друг е въпросът, че Общинарите не са се организирали за електронен регистър и не са си свършили работата както трябва. Но поне аз се чувствам спокойна - нося си всички документи и не могат да ме заядат по отношение данък и регистрация.

#426 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2011 - 09:09 AM

Показване на мнениетоМъни, в 02 July 2011 - 10:31 PM, написа:

Регистрацията на кучето пред ветеринарните служби е факт, за който аз нямам никакъв документ.

Имаш - паспорт.

#427 Потребителят е офлайн   Arale Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 12:16 PM

Здравейте,

Днес сутринта ме глобиха пред блока ми по пижама докато извеждах кучето си, защото не нося в мен документите му, въпреки че е с чип. Както и да е, но ме информираха, че имало определени места, където е разрешено да се разхождало кучето, но не можаха да ми ги назоват.

Та някой знае ли къде са тези утопични места? Има ли някъде качен списък?

благодаря предварително

#428 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 January 2012 - 12:55 PM

Тема1

Тема2

Тема3

Тема4

Във всички е обсъждано всичко, свързано с регистрация, данъци и места, разрешени за разходка, наредби, свързани с домашните кучета и прочие инфо.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#429 Потребителят е офлайн   mimi8376 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 08:35 PM

Поне кажете в кой квартал живеете.

#430 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 January 2012 - 09:50 PM

И най-вероятно кучето е било без повод.Обикновено тогава идват на проверка и се стига до там,че собственика не носи документ.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   Arale Икона

Публикувано: 25 January 2012 - 12:44 AM

Става въпрос за Младост 3. Иначе кучето беше без повод на полянка, от която си го изведох на повод. Но според тях полянката е детска градина, а към това добавиха и че не нося торбичка за ако.

Благодаря за линковете, ще ги разгледам подробоно :)

#432 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 January 2012 - 09:05 AM

Дам прави са били.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#433 Потребителят е офлайн   Arale Икона

Публикувано: 26 January 2012 - 10:02 AM

Показване на мнениетоmil_, в 02 July 2011 - 12:11 AM, написа:

Това нещо е обяснявано в този форум около 954975 пъти.

Дали някой от по-наясно хората на форума не може да направи тема за често задавани въпроси и отговори към тях. Нов човек на форума, дори да има желанието да се информира сам, просто физически няма възможност да изчете огромното количество вече написани мнения и от тях да пресее тези с конкретна полезна информация.

#434 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 02 February 2012 - 08:36 PM

Имам въпрос към хора,които са си регистрирали кучетата към община Триадица. Това пише на сайта им :
ПРОЦЕДУРА ПРИ РЕГИСТРАЦИЯ НА ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ В СО РАЙОН “ТРИАДИЦА”

• Регистрация на домашен любимец се извършва на 4 етаж, стая 402
  • Необходими документи: лична карта на собственика, паспорт на животното, в който да фигурират - номер на чипа, снимка на животното и направени ваксинации
  • На собственик са издава служебна бележка, която да послужи пред извършващите контрол органи в доказателство на това, че същият е регистрирал домашния си любимец в районната администрация.
  • Годишна такса за притежание на домашен любимец се заплаща в ДП на район “Триадица” с адрес: ул.”Гурко” № 12, като процедурите по заплащане на такса и издаване на служебна бележка са независими една от друга

Обаче в сините евро паспорти снимката е пожелание . Интересуваме връщат ли куче ако нямаш снимка и въобще ако някой е минал по пътя сза регистриране в общината нека да сподели опит.

Мерси предварително.

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#435 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 February 2012 - 09:00 PM

Моите всичките са регистрирани на село, малко ме гледат като гръмнат като отида там, ама пък е 5лв на куче :)
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#436 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 11:06 AM

Показване на мнениетоNorth face, в 02 February 2012 - 07:36 PM, написа:

Имам въпрос към хора,които са си регистрирали кучетата към община Триадица. Това пише на сайта им :
ПРОЦЕДУРА ПРИ РЕГИСТРАЦИЯ НА ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ В СО РАЙОН “ТРИАДИЦА”

• Регистрация на домашен любимец се извършва на 4 етаж, стая 402
  • Необходими документи: лична карта на собственика, паспорт на животното, в който да фигурират - номер на чипа, снимка на животното и направени ваксинации
  • На собственик са издава служебна бележка, която да послужи пред извършващите контрол органи в доказателство на това, че същият е регистрирал домашния си любимец в районната администрация.
  • Годишна такса за притежание на домашен любимец се заплаща в ДП на район “Триадица” с адрес: ул.”Гурко” № 12, като процедурите по заплащане на такса и издаване на служебна бележка са независими една от друга

Обаче в сините евро паспорти снимката е пожелание . Интересуваме връщат ли куче ако нямаш снимка и въобще ако някой е минал по пътя сза регистриране в общината нека да сподели опит.

Мерси предварително.

Моето куче е регистрирано в тази община.
Беше мн отдавна (2 или 3год.), но си спомням, че първо отидох в общината с паспорта и 1 лепенка сномера на чипа (имам снимка на паспорта,но помня, че не е задължителна, стига да има описание на външния вид, пола и евент. порода).
После със служебната бележка отидох в ТД на НАП и си платих данъка. Първата година обаче била освободена от данък, така че мя ми го преместиха за следващата...но това при условие, че сам си го изискаш.Иначе в НАП никой нищо не ти казва, само взимат паричките.

#437 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 03 February 2012 - 03:29 PM

Благодаря ти :rc_036:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#438 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 04:53 PM

Показване на мнениетоvinek, в 02 February 2012 - 10:00 PM, написа:

Моите всичките са регистрирани на село, малко ме гледат като гръмнат като отида там, ама пък е 5лв на куче :)

А кучето не се ли регистрира по адреса на местоживеене на стопанина?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#439 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2012 - 10:02 AM

Хайде, започнаха и проверките в Пловдив. Тази сутрин ме проверяваха 3 двойки инспектори в комплект с полиция. Всичко живо(кучкари) се беше изпокрило.Качена снимка Обаче ние сме изрядни, а кучо си умираше да му се радват и да го галят Качена снимка . Казаха че, ще има внезапни проверки из целия град и по различно време.

#440 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 March 2012 - 12:43 PM

Искат ли да се носи копие от регистрацията в обищината или проверяват само паспорт и чип?

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема