Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община
Публикувано: 11 April 2012 - 03:43 PM
В данъчното,ако имаш да плащаш или ако нямаш си подаваш декларация по чл 117. Аз само това направих подадох си я!Демек от Общината никаква информация не им предават по служебен път....
И ги потпитах трябва ли да ходя до Общината за нещо,но не ми отговориха....
ПП. През отдел Екология не съм минавала
Публикувано: 11 April 2012 - 04:22 PM
От 2007 не се извършва регистрация в отдел Екология, а се прави декларация пред данъчните, въз основа на която се плаща такса (както за МПС). Не Екология събират такси, а данъчните и като дължиш такса как така я плащаш без да ходиш до данъчните? Пък такса се плаща на някакво основание, в случая - декларация.
Отдел Екология пък би трябвало да поддържат свой регистър, но да го попълват служебно. Очевидно някои са решили да разкарват хората напред-назад, защото не знаят как да го попълват, но такова задължение на стопаните в ЗВД няма.
Абе, всеки да се интересува как е в неговата община (за София - в неговия район), не си вадете изводите по казано от съфорумник от друга община, защото в цялата боза навсякъде е различно.
Публикувано: 11 April 2012 - 06:47 PM
Публикувано: 12 April 2012 - 08:24 PM
Отидох в данъчната служба, попълних декларация, представих ксерокопие на паспорта на кучето, вкл. на страницата, указваща, че е кастрирано. Издадоха ми пощенска марчица с номер и печат. Три пъти питах дали трябва да ходя и до общината, дали ако ме спрат за проверка този "документ" е достатъчен и прочие. Получих три утвърдителни отговора и повече не съм се занимавала, но и не са ни проверявали.
Все се чудя дали да се разходя и до общината все пак. Но си оставам само с чуденето за сега.
Иначе номерът на чипа не беше въведен никъде - внимателно наблюдавах действията на служителката.

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 13 April 2012 - 05:19 PM
Публикувано: 13 April 2012 - 05:51 PM
arina, в 13 April 2012 - 03:19 PM, написа:
За регването е лесно - общината е срещу гара Овча Купел, малко след офиса на вива-тел или как му беше новото име на БТК... Малко по-към посока Перник една уличка вляво, пада се първа пряка, нарича се улица Слънце. Влизаме на първи етаж и удряме веднага вдясно, като преди това сме питали охраната дали отдел Екология не е по обекти. А двете отговорнички на ресурса и целия инспекторат като правило са по обекти.
Там отиваме със ксерокопие на паспорта на кучето, челна страница с името на стопанина и чипа на кучето, страница с печата за кастрация ако има, внасят ви в едни списъци, издават ви една бележка, и оттук нататък си ги носите на разходка всичките тези неща.
Когато аз си регвах моя змей, еколожката бе готина, ако не са я сменили, работила е в Сеславци още по времето на Софиянски.С нея сме писали възраженията относно намордници и къси поводи.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 13 April 2012 - 07:05 PM
Публикувано: 13 April 2012 - 08:34 PM
arina, в 13 April 2012 - 05:05 PM, написа:
Те не са виновни жените, не им се карай, бачкаха като луди ако за същите се сещам. Ще е добре ако не ги уволниха. Много съдействие от кучкари търсиха, имаха идеи за полянки и плщадки... Писахме предложения заедно като обезумели, но нали знаеш ... Бяхме малко и от едната и от другата страна, та нищо не направихме.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 14 April 2012 - 12:06 PM
mil_, в 11 April 2012 - 04:22 PM, написа:
От 2007 не се извършва регистрация в отдел Екология, а се прави декларация пред данъчните, въз основа на която се плаща такса (както за МПС). Не Екология събират такси, а данъчните и като дължиш такса как така я плащаш без да ходиш до данъчните? Пък такса се плаща на някакво основание, в случая - декларация.
Отдел Екология пък би трябвало да поддържат свой регистър, но да го попълват служебно. Очевидно някои са решили да разкарват хората напред-назад, защото не знаят как да го попълват, но такова задължение на стопаните в ЗВД няма.
Абе, всеки да се интересува как е в неговата община (за София - в неговия район), не си вадете изводите по казано от съфорумник от друга община, защото в цялата боза навсякъде е различно.
Hera_mp не е обяснила съвсем правилно начина на регистриране на домашни любимци в Пловдив, може би защото не е обърнала внимание на всички документи. Да, отива се в отдел "Екология" за да се впише в регистъра на отдела кучето и да се провери информацията - данни по паспорт и чип (евентуално) и да се попълни съответната декларация, която се препраща към данъчните. Таксите се плащат в касата към съответната община, но по сметки за местните данъци и такси, т.е. отделът не събира такси. Просто касата на съответната община предлага възможност да не се разкарваш до местното ТДУ, а да извършиш разплащането там, а те на базата на касовата бележка ти издават удостоверението. Просто гражданите са улеснени да не се разкарват на сто места, а да отидат само на едно. За мен това е по-добрия вариант и според мен си е коректен спрямо ЗВД, реално гражданите са улеснени, но ако ти кажа, че и това не помага особено, предполагам, че няма да те учудя.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 22 April 2012 - 09:52 PM
Местата за разхождане на кучета за свободно пуснати ли става въпрос или не? При положение, че кучето може да минава навсякъде вързано, предполагам става въпрос за свободно пуснати, но все пак някой по-запознат, ако може да ми отговори.
Публикувано: 23 April 2012 - 12:54 AM
Според този сайт обаче, на територията на община Средец НИКЪДЕ не може да се пуска куче

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 23 April 2012 - 07:52 AM
Мъни, в 23 April 2012 - 12:54 AM, написа:
Според този сайт обаче, на територията на община Средец НИКЪДЕ не може да се пуска куче

за Оборище също - "Изискванията на чл. 13, т 1 от НППОЖ-ДЛ/КК/ на СО на обществени места кучетата - домашни любимци, да се водят на повод и в предвидените случаи с намордник, са задължителни за цялата
територия на район "Оборище -СО, включително на определените с настоящата заповед места за
разхождането им."
Всъщност за всеки район всяка заповед е написана както дойде: някъде се споменава изрично, че има места и за свободно пуснати, и места за водене на повод (Изгрев), някъде не се споменава с или без повод (Лозенец, Красно село), а при други след изредените места за разходка, се вмята, че всъщност винаги и навсякъде трябва кучето да е с повод (Средец, Оборище)...
Публикувано: 23 April 2012 - 11:06 AM
Публикувано: 23 April 2012 - 12:30 PM
Относно регистрацията - в Младост (София) регистрирането на куче е много лесно и бързо. Отнема 10мин., заедно с копирането на документите.
Проблем има при отрегистрирането. Миналата година кучето ми изчезна (откраднаха го). Оказа се, че за да се отрегистрира едно куче, трябва някакъв документ за това. В моя случай, входящия номер на жалбата която подадахме в МВР. Казаха ми, че куче може да се отрегистрира ако е починало и има за това документ от ветеринар или с договор за покупко-продажба. С две думи, не става само с декларация.
Поста го пиша, защото жалбата в МВР я пуснахме случайно - изнудваха ни. Ако го нямаше този проблем, едва ли бихме подали жалба и сега нямаше как да го отрегистрирам.