Dog.bg Форуми : Проверяват за регистрация на домашните кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община Оцени темата: -----

#401 Потребителят е офлайн   victoe_A6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 April 2011 - 09:05 PM

И в Илинден е същото

#402 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 April 2011 - 09:06 PM

Показване на мнениетоdarma 2010, в 21 April 2011 - 11:42 AM, написа:

-А,вие в ст.инспекторат нямате ли база данни на рег.кучета и техните стопани?
-Не.
-Къде в парка са определените за разходка алеи и как да ги познаем/не,че не знам/?
-Ооо,трябва да видите в интернет,ние не знаем.

Дарма, това е факт и никак не е смешно. Вярвам ви на хиляда процента, защото и на мен ми се случи. Веднъж ме спря една леля-полицай да ми направи забележката че кучето не е с намордник, защото вече така е било редно. Попитах я според коя наредба или закон било редно, и тя директно така ми отговори:
- Влезте в общината да прочетете или изтеглете наредбата от интернета.

Веднага отидох до общината за да питам какво точно съм пропуснала и хванах нашата еколожка да я питам дали е вярно, оказа се че леля-полицай се е попрестарала и това е въпросната ПРОЕКТО-наредба, а не действаща такава.

Чудиш се да се смееш ли, да плачеш, или да си носиш всичките действащи разпечатани наредби с подчертани точки относно забрани барабар с паспорта. С червен маркер.

Лошото е че като преминавам към съвсем друга община - искам да заведа кучето си на гости на приятелско семейство и да се поразходим, то явно трябва да съм наясно как точно там стоят нещата, тоест за всяка една община да си разпечатвам по една действаща наредба, за да не ме пращат към Батко Ентернето, чичко Гугъл, стринка Яху и други тям търсачки в реалния живот. И то изпълнителните власти.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#403 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2011 - 10:24 AM

А защо не записвате имената и номерата на тези проверяващи и после да подадете в общината жалба, че не са компетентни и искаш от вас неща, за които те нямат знания?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#404 Потребителят е офлайн   darma 2010 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 April 2011 - 09:53 PM

Показване на мнениетоxael, в 24 April 2011 - 10:24 AM, написа:

А защо не записвате имената и номерата на тези проверяващи и после да подадете в общината жалба, че не са компетентни и искаш от вас неща, за които те нямат знания?

Идеята ми допада.Ето имената,но за съжаление липсва името на полицая и на едната докторка.
Гено Динев Колев-ст.инспектор
д-р Илиян Кърджев-СИ към СО
Славка Иванова-СО
Това са хората извършили текущ контрол въз основа на заповед №РД-09-01-156/05.04.2011 на кмета на СО.
Защо пък само в общината,нека станат известни и тук.Аз обмислям жалба до омбудсмана.

#405 Потребителят е офлайн   darma 2010 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 April 2011 - 10:04 PM

Furia_S

Ама никак даже не ми е смешно :eg_033: И само като си помисля,че вероятно ще имам и други такива срещи...И много ми е мъчно,че малко ми е късно за терминал-2!

#406 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2011 - 11:56 PM

Показване на мнениетоdarma 2010, в 24 April 2011 - 08:04 PM, написа:

Furia_S

Ама никак даже не ми е смешно Качена снимка И само като си помисля,че вероятно ще имам и други такива срещи...И много ми е мъчно,че малко ми е късно за терминал-2!

Никога не е късно за терминал 2. Все пак това е единствения изход от "кризата" в България Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#407 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 May 2011 - 07:54 PM

Качена снимка

#408 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 May 2011 - 08:00 PM

страхотна инициатива,дано се отзоват повече хора :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#409 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2011 - 08:05 PM

По повод на инициативата на община Средец - браво! Но защо само тази община? Ето аз например бих платила таксата без проблем, но да вися половин ден на неизвестни няколко гишета в община Витоша, да ме разкарват няколко пъти, да излизам в отпуск - не, мерси. Още повече че във въпросната община не виждам нещо да е направено за кучета, деца, пешеходци и др. невинни създания с нашите данъци и такси. Като го направят с едно кликване на мишката да си плащам сумата и изпечатвам квитанцията, тогава може и да се регистрирам. Щото отсега си мисля с мрачно предчувствие каква сага ще се заформи, ако кучето не дай си боже загине или се изгуби - как ще доказвам, че не дължа такса, снимков материал ли ще искат, свидетелски показания ли, смъртен акт ли. В натовареното ми ежедневие няма място и за този дерт, съжалявам.

#410 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 08:25 PM

Как така наградата е "микрочип" след като регистрирано куче трябва да е а приори чипирано?
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#411 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 May 2011 - 10:52 PM

Това е информационна кампания за тези, които не са си регистрирали кучето. Иначе няма защо да обясняват "Как се регистрира куче". :md_064:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#412 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2011 - 01:03 PM

Показване на мнениетоarina, в 10 May 2011 - 08:05 PM, написа:

По повод на инициативата на община Средец - браво! Но защо само тази община? Ето аз например бих платила таксата без проблем, но да вися половин ден на неизвестни няколко гишета в община Витоша, да ме разкарват няколко пъти, да излизам в отпуск - не, мерси. Още повече че във въпросната община не виждам нещо да е направено за кучета, деца, пешеходци и др. невинни създания с нашите данъци и такси. Като го направят с едно кликване на мишката да си плащам сумата и изпечатвам квитанцията, тогава може и да се регистрирам. Щото отсега си мисля с мрачно предчувствие каква сага ще се заформи, ако кучето не дай си боже загине или се изгуби - как ще доказвам, че не дължа такса, снимков материал ли ще искат, свидетелски показания ли, смъртен акт ли. В натовареното ми ежедневие няма място и за този дерт, съжалявам.

:ba_025:

Нека и аз да споделя моя опит. Моето регистриране /да,няма грешка - МОЕТО, з/то срещу регистр.№ на кучето Ви има тиренце и Вашето ЕГН - ТОВА се вкарва в компютъра на "еколожката"/която вероятно никога не е учила ЕКОлогия/. Всичко ми отне две седмици, з/то нея вечно я нямаше,иначе на опашка не чаках, но какво от това. Цяла органицзация беше кой да гледа детето, за да се влача по общини,отидох с положителна настройка, а ме изнервиха докрай.

Какво спечелих от това ли ?

Ами спечелих следното :

1 -носим се в чанта, з/то кучетата от строежите ни нападат /те за това са обучени/
2 -не ходим в парка, з/то есента се стъмва след 16ч /ако спазваме наредбата/
3 - нямаме кучешка полянка официална от общината, а в квартала е пълно с агресивни животни, имали нещастието да бъдат обучавани за бой.

Как ми помогнаха от общината ли? - Ами, със съчувствие и напомняне да си платя ПАК таксата и тази година.
:rc_036:

#413 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2011 - 01:11 PM

Извинете, само да добавя - по въпроса за това кучето ако загине /да не дава Господ/ДО как ще докажа - отговорът беше /цитирам/ " Амииииииии....". казвам, " ама ние обикаляме по планини,села и гори, ако няма ветеринар да потвърди "личността" на животното?? " /нещо като при хората/, пак ми отвърнаха с "Амииии". Ето, това е още една вратичка за бъдещи глобявани!

#414 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2011 - 01:16 PM

Идва ми да демонстрирам реципрочна наглост и невежество и да отида да се "регистрирам" с кучето. Нали него ще регистрират - трябва да присъства лично. Ще й сложа и намордник, че става по-зловеща. След това ще засека за колко време общинските служители ще регистрират зловещ личноприсъстващ ротвайлер с видимо агресивен и прост стопанин;))))

#415 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2011 - 01:18 PM

Показване на мнениетоdarma 2010, в 21 April 2011 - 01:42 PM, написа:

Вчера в 9 сутринта имаше проверка в Западен парк.Ето как протече тя и какво ме впечатли.
Проверяващите бяха 2-ма вет.доктора,2-ма служители на столичен инспекторат и 1 полицай/униформен/ любезно спираха влизащите и излизащи от парка хора с кучета и изискваха документи на кучето /ксерокопие от паспорт,чип и бележка за платен данък / плюс личните документи на стопанина.Аз носех всичкия набор документация,но не носех личната си карта.Г-н полицая ми поиска личните данни,чиннно ги записа в тефтерче и ме помоли да почакам докато направи справка в база данни на МВР.Щяло да отнеме 1-2 минути.Оказаха се 30!!!
През това време наблюдавах случващото се и от скука не спирах да задавам въпроси.
-Къде ви е четецът за чиповете?
-Нямаме,много са скъпи.
-А ако имахте бихте ли могли да проверите дали номерът на чипа съответства с личните данни на стопанина?
-А,не. Тя тази база данни на ветеринарите не работи.
-А,вие в ст.инспекторат нямате ли база данни на рег.кучета и техните стопани?
-Не.
-Къде в парка са определените за разходка алеи и как да ги познаем/не,че не знам/?
-Ооо,трябва да видите в интернет,ние не знаем.
-А дали СО предвижда някакви обособени и заградени пространства за игра на тези твари дето ви спонсорират и на нас дето ви плащаме заплатите?
-....госпожо,нямаме представа,чакайте,че вижте колко хора трябва да проверим!
-А бихте ли ми казали какво освен проверки ще ми подсигурите срещу дългия списък от мои задължения?
Отговор не последва.
-А как ще опазите мен и кучето ми от глутниците бездомни кучета,все пак нали сме ви наели на работа,пазете си хляба.
Тишина!
През това време г-н полицая направи за трети път връзка с дежурния,но той все още не ме беше готов.Системата била бавна/ако бях престъпник отдавна да съм си плюла на петите,какво ли би направил/
Останалите проверени обикновенно не носеха документи на кучовците,но пък имаха свои,кой лич.карта,кой шоф.книжка.
И се започна едно писане на констативни протоколи в които стопаните се задължават да представят в едноседмичен срок в общината непредставените в момента на проверката документи.
Хората недоумяваха и питаха защо трябва да се разхождат до общината за да представят някакви документи,които са представили,когато са декларирали дом. си любимец.Нали са представили своите лични документи,не може ли да бъде проверено дали останалата документация е наред и ако не е тогава въз основа на констативния протокол да им се състави акт?
И аз питах,питах,но адекватни отговори не получих,та спрях,а между другото на 30-та минута ме идентифицираха и бях свободна да си вървя :db_046:
Изводите остамям за вас,а на мен ми прилича на симулиране на дейност.
Весели празници!

ЗА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА СА АМА НЯКОЙ ДА ГИ СНИМА!!!!!! :eg_033:

#416 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2011 - 12:46 PM

:zz_020: :ud_009:
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#417 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 10:34 PM

Нас все още не са ни проверили, но аз не спирам да се питам едно нещо... Защо трябва да си нося копие на паспорта, на чипа и какво ли не, при положение, че за да ми дадат листчето за регистрация в общината и платен данък, вече са ми изискали паспорт, ваксини и всичко - оригинали и копия (без тях не може да се регистрира)....

Най глупавото в цялата история е, че все никой нищо не знае и все ние лично трябва да проверяваме в интернет, докато хората стриктно измислят поредната глупост :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#418 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 June 2011 - 01:41 PM

http://sofia.bg/pres...ipljana_NEW.pdf

в тази брошура на Общината пише съвсем друго нещо
за регистрацията :tb_195:

* Ветеринарният ле-
кар регистрира Вашия
любимец, като му
издава ветеринарно-
медицински паспорт,
ваксинира и обезпа-
разитява и поставя
микрочип.
* След извършване на
всички манипулации,
Вашето куче е реги-
стрирано.

#419 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:24 PM

Показване на мнениетоAnuk, в 28 June 2011 - 02:41 PM, написа:

в тази брошура на Общината пише съвсем друго нещо
за регистрацията :tb_195:

Мисля,че това го приеха тези дни(когато отпадна и идеята за намордник за кучета над 10кг)
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#420 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 11:32 PM

Не съм сигурна дали пиша на правилното място (направо съм сигурна, че не е където трябва, но явно не успявам да се ориентирам) - снощи за стотен път се разрових в нета, търсейки процедурата по регистриране в общината и изискуемите документи... Общо взето никъде нищо ясно не видях (написано), така че днес плонжирах към общината (София-Оборище) с ветеринарния паспорт на кучето (стария с кокерчето и котето) - занесох се в сградата, в която се регистират МПС-та и се подават данъчни декларации.
Попълних декларация за собственик на куче (който е попълвал знае-изискват се данни за собственика, а за кучето почти не става дума - само порода и дата на придобиване), пратиха ме да си ксерокопирам страницата от ветеринарния пастпорт, в която е указано, че кучето е кастрирано, подадох декларацията и съответното ксерокопие, направиха сверка само за породата на кучето (указана на първа страница от паспорта), а и вероятно за това, че е чипирано (не съм сигурна) и ми издадоха средна по размери пощенска марка, която е регистрационният ни документ.
Пет минути най-много.
Общо взето съм в шок.
Четох, че изисквали новия (син) ветеринарен паспорт, че след шменти-капелите в данъчното се ходи и баш в общината и се издавал документ във формат А4, че надълго и нашироко се проверяват ваксини, кастрации и прочие...
П.С. Още от 2008-ма правя еднократни (в смисъл веднъж годишно) опити да си регистрирам кучето, но все удрям на камък - служителите почват да мрънкат, да искат някакви непонятни документи и да ме препращат от стая в стая, поради което губя интерес и търпение и зачезвам. Тази година пробвам за сефте (чаках да мине кастрацията на кучката) и съм откровено потресена от лекотата и хм..., претупването. Дори не беше направено сравнение между ксерокопираната страница, на която е указана кастрацията и съответната в паспорта. Не бяха сравнени и личните ми данни.
Странно...
Не, че се оплаквам де, да не решите. Но съм леко смутена един вид...
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни