Кучета разкъсаха 13 животни в столичния зоопарк
Публикувано: 29 January 2010 - 02:22 PM
News.dir.bg / 29 януари 2010
Глутница озверели безстопанствени кучета са разкъсали до смърт осем муфлона, четири елена и една сърна в столичния зоопарк.
Инцидентът е станал в нощта на миналия петък срещу събота около 3-4 ч. Служителите в зоопарка ветеринари намерили чак към 7.30 часа побеснелите шест песа в рова на лопатарите, съобщи шефът на зоологическата градина д-р Иван Иванов пред в. "Монитор". След това хора от общинското предприятие "Екоравновесие" дошли да приберат глутницата, за да се избегнат други проблеми, като разнасяне на болести или стресиране на посетителите.
"Питате ли ме какво ми е и как се чувствах докато вадех труповете. Направо съм болен. След инцидента не мога да преживея животните. Вече всяка вечер идвам да спя в кабинета си, за да мога да охранявам лично и да наблюдавам какво става в зоопарка. Повярвайте, сърцето ме боли", разказа пред Стандарт нюз д-р Иванов.
Той си обяснява трагедията с навлизането на псетата през ниска част на оградата в единия край на зоопарка, където от външната страна има изграден паркинг на частни лица. Иванов е информирал Столична общината още в началото на седмицата и единственото, което може да се направи засега е да се усилят преградите, а където има разкъсване на мрежата или някакви дупки, те да бъдат оправени.
Шефът на зоологическата градина няма обяснение къде са били охранителите от частната фирма, която пази по договор градината. Той обаче е категоричен, че ще търси отговорност на фирмата, тъй като нападението е станало около 3-4 часа през нощта, вдигала се е страшна глъчка, а никой от охранителите не е реагирал.
"Преди няколко години си гледахме наши кучета, които хранехме, а те пазеха територията и не допускаха други в близост до клетките на животните", разказа още д-р Иванов. Наложило се обаче да ги махнат, тъй като някои посетители се страхували от тях. Впоследствие постепенно започнали да прииждат улични кучета, привлечени от храната, която дават на животните, и от посетителите, които им мятали по някоя бисквитка или закуска. Според него вероятно студът е накарал кучетата да нападнат животните в зоопарка.
Загубите са огромни, тъй като муфлоните и особено лопатарите са много скъпи. Справка на "Монитор" сочи, че в резерватите ловците плащат минимум по 2000 лева, за да се сдобият с трофеи от лопатар или муфлон.
Въпреки тъжната случка д-р Иванов намери сили да се похвали, че мечките вече са заспали, а при маймуните няма проблем, защото се отопляват с газови духалки.
Публикувано: 29 January 2010 - 02:32 PM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 29 January 2010 - 02:38 PM
Заради безхаберието на управата на зоопарка и работещите там, невинните жертви всъщност са повече:
разкъсаните животни + убитите кучета.
Съжалявам за всичките!
Публикувано: 29 January 2010 - 03:14 PM
Думи нямам...
Това не е станало за две минути, а никой нищо не е чул... Каква е тази охрана? През нощта всичко ли може да се случи в зоопарка? И слона можеш да си откраднеш значи.
Клетите животни...
Публикувано: 29 January 2010 - 03:21 PM
Пияна и заспала на топло охрана ... Може би!
А може и нещо друго да се крие зад това ...
Бездомните кучета винаги са били подходящ и безпомощен обвиняем ...
Имайки предвид и д-р Иванов ...
Публикувано: 29 January 2010 - 03:34 PM
и аз това се зачудих
Публикувано: 29 January 2010 - 03:35 PM
И на мене ми се струва странна работа . Да кажем в най-лошият случай кучетата са били гладни и са нападнали едно максимум 2 животни ама да си минават от клетка в клетка да си трепят от кеф нещо намирисва историята .. .
Публикувано: 29 January 2010 - 03:54 PM
И аз се чудя как са успели да преминат първо външната ограда, после вътрешните ограждения и накрая как пък разкъсали толкова животни. Май наистина има нещо гнило, но едва ли ще се разбере.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 29 January 2010 - 03:58 PM
По-глупаво оправдание не съм чел. Ами защо трябва тези кучета да се разхождат свободно, когато зоопарка е отворен за посетители.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 29 January 2010 - 04:08 PM
защо да не е възможно да убият толкова. всъщност възможно е. ако животните /жертвите/ са наедно, заедно и няма къде да бягат хищниците ще ги убият всичките. може да не могат да ги изядат веднага, но ще ги убият и ще ги ядат дни наред. Така правят в природата. Жертвата не трябва да се изпуска, утре може да няма /и не само утре а неизвестно колко дълго/.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 29 January 2010 - 04:16 PM
Публикувано: 29 January 2010 - 04:27 PM
Публикувано: 29 January 2010 - 04:30 PM
Но и аз се чудя - как така са успяли да проникнат вътре в клетките на толкова различни животинки ...
Въпреки всичко ... Ужасна история
Публикувано: 29 January 2010 - 05:00 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 29 January 2010 - 06:16 PM
Естествено,че след инцидента ще свърши работа
Много жалко за животинките ...
Публикувано: 29 January 2010 - 07:51 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

Вход

Горе
Цитиране +