Някой ходил ли е до ужасния Немски Кастрационен Център? Съвсем в близост до въпросния зоопарк. Аз ходих!- за да си търся кучето и на какво попаднах... Минава се през една гора, препълнена с
кучешки трупове!

Направо трябва да ги прескочиш, за да стигнеш до върпосното място. Аз ходих когато беше топло и те се бяха разложили и беше такъв огромен ужас!!! След като стигнеш, те посрещат глутница бездомни, лаейки, някои се и спускаха. С мило подсвиркване гледачите ги прогонваха и така се стига до един огромен двор с клетки, къщички и тенджери и вериги...
ГРОЗНА ГЛЕДКА!!! Сведенията ми са от около 2 години, дано сега не е така. НО! Каква е вероятността тези кучета да са от въпросното място?!
Относно самите кучета- ако наистина са бездомни, значи са на общината!
Айде сега да видим кога общината ще си поеме отговорността и ще си поеме щетите и вината! Иначе е лесно- хайки за глоби, наредби, правила... тинтири-минтири, като опре ножа до гърлото обаче... ?! Ако мое куче извърши подобно нещо, последствията ще са жестоки и скъпи, когато кучето е на общината, обаче се превръща в ничия собственост- просто бездомен пес!
За Софийската Зоогическа Градина- освен липсата на средства, като добавим и мързеливия персонал, и недоизмислените умопомрачителни клетки, непригодени грам за съответстващите животни, и тоновете бетон, на мястото на естествената им среда- ей я на и Софийската ни Зоологическа Градина! Животните- гладни, несоциализирани, не добре гледани, най-вече от хигиенна гледа точка и т.н. и т.н....
Толкова много работа- един д-р Иванов- не може всичко той да свърши!
Aз съм на принципа, че
ако не можеш да се грижиш за нещо, изобщо не го взимаш! Защо ми е да съжалявам тези животни- като не можем да имаме зоогическа градина, няма да имаме!!!
Много сме далеч от представата даже за ЗООГИЧЕСКА ГРАДИНА!

Highland Wildlife Park:

Бибо (Софийска Зоогическа Градина):

Woodland Park Zoo

Соф. Зоо Градина

Malaysia National Zoological:

Софийска Зоогическа Градина
(тоновете бетон, малкото или липсваща вода за плуване при мечките, или зеленясала пълна с жаби и попови лъжички)

(малки аквариуми с липсващи условия)

(погледа говори...)

Gorilla Zoo:

(тези мръсни и студени плочки във външното помощение не създават НИКАКЪВ "уют" в клетката на нито едно от животните)

(сухия хляб- основен в менюто)

Ето как трябва да изглежда лисица в плен:
Staten Island Zoo

(само погледнете стъклото на прозореца отзад... )

Detroit Zoo: