Dog.bg Форуми : Кучета разкъсаха 13 животни в столичния зоопарк

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучета разкъсаха 13 животни в столичния зоопарк Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2010 - 08:28 PM

Цитат(Кристина @ Jan 29 2010, 06:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На мен пък ми се вижда много странно това да е станало миналия петък, а чак сега да го съобщят. Преди малко и по БТВ даваха репортаж.

И на мен ми се струва странно.
Освен това , някои бил ли е скоро в зоологическата градина?
Аз даже не мога да си го представя.
Които е виждал сърни да скачат, се сеща, че ако оградата е достатъчно висока да пази сърните вътре, ще е достатъчно висока да пази кучетата вън.

http://www.youtube.c...h?v=5gDHtwcjMR8 - сърна скача през ограда.

Чудя се дали пяни пазачи не са пуснали нарочно кучета? Дали някой не е избракониерствал и после да пусне кучета за прикритие? Дали някои не си е обучавал ловните кучета? Дали...
Е, да, звучи като световния заговор, ама хич не ми се връзва тази история. Колко пъти "побеснели псета", както се казва там , са прескачали значително по- ниската ограда на къщата ви? И то 6 наведнъж .

#22 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 08:28 PM

Жалко наистина за животните и кучетата и елените..... dry.gif
и пак виновните сме ние-хората.... eg_033.gif
Доста странно е всъщност,че всички медии реагират точно една седмица след инцидента,тук се мъти нещо,но едва ли ще разберем excl.gif
User's Signature

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 09:58 PM

Странно е да. Хората не са чак толкова глупави да се хванат .Но какво е-кой знае. Х-файлс dry.gif

#24 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 10:07 PM

Възможно е да са имали проблем с бездомните кучета там..... И това да е начинът да бъдат премахнати, ако от Еко-то не са ги прибрали по-рано. Според мен е съвсем умишлен този бум на новината 1 седмица по-късно. Явно някой има нещо предвид, има изгода от това или целят да насадят поредната параноя в обществото.
Много неприятно.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#25 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2010 - 01:22 PM

Ако животните са били в една клетка по-възможно ми се струва . Интересно е обаче какви ще са и тия кучета с такъв ловен инстинкт на вълци . . . Гледал съм преди че във въпросният зоопарк клетките на животните са доста високи и странна работа да се прескачат а и нямат дупки специално огражденията на животните до колкото помня преди .

#26 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 January 2010 - 09:47 PM

Цитат(dog.bg @ Jan 29 2010, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучета разкъсаха 13 животни в столичния зоопарк
News.dir.bg /
29 януари 2010

Глутница озверели безстопанствени кучета са разкъсали до смърт осем муфлона, четири елена и една сърна в столичния зоопарк.

Инцидентът е станал в нощта на миналия петък срещу събота около 3-4 ч. Служителите в зоопарка ветеринари намерили чак към 7.30 часа побеснелите шест песа в рова на лопатарите, съобщи шефът на зоологическата градина д-р Иван Иванов пред в. "Монитор". След това хора от общинското предприятие "Екоравновесие" дошли да приберат глутницата, за да се избегнат други проблеми, като разнасяне на болести или стресиране на посетителите.

"Питате ли ме какво ми е и как се чувствах докато вадех труповете. Направо съм болен. След инцидента не мога да преживея животните. Вече всяка вечер идвам да спя в кабинета си, за да мога да охранявам лично и да наблюдавам какво става в зоопарка. Повярвайте, сърцето ме боли", разказа пред Стандарт нюз д-р Иванов.

Той си обяснява трагедията с навлизането на псетата през ниска част на оградата в единия край на зоопарка, където от външната страна има изграден паркинг на частни лица. Иванов е информирал Столична общината още в началото на седмицата и единственото, което може да се направи засега е да се усилят преградите, а където има разкъсване на мрежата или някакви дупки, те да бъдат оправени.

Шефът на зоологическата градина няма обяснение къде са били охранителите от частната фирма, която пази по договор градината. Той обаче е категоричен, че ще търси отговорност на фирмата, тъй като нападението е станало около 3-4 часа през нощта, вдигала се е страшна глъчка, а никой от охранителите не е реагирал.

"Преди няколко години си гледахме наши кучета, които хранехме, а те пазеха територията и не допускаха други в близост до клетките на животните", разказа още д-р Иванов. Наложило се обаче да ги махнат, тъй като някои посетители се страхували от тях. Впоследствие постепенно започнали да прииждат улични кучета, привлечени от храната, която дават на животните, и от посетителите, които им мятали по някоя бисквитка или закуска. Според него вероятно студът е накарал кучетата да нападнат животните в зоопарка.

Загубите са огромни, тъй като муфлоните и особено лопатарите са много скъпи. Справка на "Монитор" сочи, че в резерватите ловците плащат минимум по 2000 лева, за да се сдобият с трофеи от лопатар или муфлон.

Въпреки тъжната случка д-р Иванов намери сили да се похвали, че мечките вече са заспали, а при маймуните няма проблем, защото се отопляват с газови духалки.

току що получих линк към лента ру от руските ми приятели, жертвите вече са били 15 а всичките 6 кучета там са описани като болни от бяс.
"Все они, как выяснили ветеринары, были заражены бешенством".
"Всички те, както са изяснили ветеринари, са били болни от бяс"
http://www.lenta.ru/.../01/31/carnage/

Мога ли да видя резултати от анализи или тест за бяс на въпросните кучета?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#27 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 February 2010 - 01:00 PM

Цитат(Furia_S @ Jan 31 2010, 09:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мога ли да видя резултати от анализи или тест за бяс на въпросните кучета?

Ако кучетата бяха бясни, до сега щеше да има хайки и карантина. Предполагам, че някой е украсил историята. В източника е посочено - побеснели - за това предполагам са превели, че са били бясни, но не са били, просто кучетата са били излезнали на лов и са били възбудени от плячката.

Друг е въпроса наистина защо зоологическата градина не се охранява с кучета, както е било преди. Ако имаше кучета, външните не биха могли да влезнат, без да разлаят пазащите и до такива поражения нямаше да се стигне. За разлика от хората кучето винаги си гледа съвестно работата.

#28 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 01 February 2010 - 01:10 PM

Историята освен че е доукрасена (в руската статия, която е преведена от български сайт, пише че са били заразени от бяс), на мен ми изглежда повече от странна.
Но, дори да приемем че е истина, боя се че фирмата-охранител трябва да си понесе заслуженото: за какво са там, като никаква файда от тях няма?
А и кучета за охрана нощно време не бива да се разкарват денем нагоре-надолу, само и единствено нощем след затварянето на градината да се пускат, в това има резон - така няма да пречат на майките с колички и малки деца, хем ще вършат работа.

User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 01 February 2010 - 05:43 PM

Някой ходил ли е до ужасния Немски Кастрационен Център? Съвсем в близост до въпросния зоопарк. Аз ходих!- за да си търся кучето и на какво попаднах... Минава се през една гора, препълнена с кучешки трупове! zz_020.gif Направо трябва да ги прескочиш, за да стигнеш до върпосното място. Аз ходих когато беше топло и те се бяха разложили и беше такъв огромен ужас!!! След като стигнеш, те посрещат глутница бездомни, лаейки, някои се и спускаха. С мило подсвиркване гледачите ги прогонваха и така се стига до един огромен двор с клетки, къщички и тенджери и вериги... ГРОЗНА ГЛЕДКА!!! Сведенията ми са от около 2 години, дано сега не е така. НО! Каква е вероятността тези кучета да са от въпросното място?!
Относно самите кучета- ако наистина са бездомни, значи са на общината! Айде сега да видим кога общината ще си поеме отговорността и ще си поеме щетите и вината! Иначе е лесно- хайки за глоби, наредби, правила... тинтири-минтири, като опре ножа до гърлото обаче... ?! Ако мое куче извърши подобно нещо, последствията ще са жестоки и скъпи, когато кучето е на общината, обаче се превръща в ничия собственост- просто бездомен пес! sleep.gif
За Софийската Зоогическа Градина- освен липсата на средства, като добавим и мързеливия персонал, и недоизмислените умопомрачителни клетки, непригодени грам за съответстващите животни, и тоновете бетон, на мястото на естествената им среда- ей я на и Софийската ни Зоологическа Градина! Животните- гладни, несоциализирани, не добре гледани, най-вече от хигиенна гледа точка и т.н. и т.н....
Толкова много работа- един д-р Иванов- не може всичко той да свърши!
Aз съм на принципа, че ако не можеш да се грижиш за нещо, изобщо не го взимаш! Защо ми е да съжалявам тези животни- като не можем да имаме зоогическа градина, няма да имаме!!!

Много сме далеч от представата даже за ЗООГИЧЕСКА ГРАДИНА!

Highland Wildlife Park:

Бибо (Софийска Зоогическа Градина):

Woodland Park Zoo

Соф. Зоо Градина

Malaysia National Zoological:

Софийска Зоогическа Градина

(тоновете бетон, малкото или липсваща вода за плуване при мечките, или зеленясала пълна с жаби и попови лъжички)

(малки аквариуми с липсващи условия)

(погледа говори...)

Gorilla Zoo:

(тези мръсни и студени плочки във външното помощение не създават НИКАКЪВ "уют" в клетката на нито едно от животните)

(сухия хляб- основен в менюто)

Ето как трябва да изглежда лисица в плен:
Staten Island Zoo

(само погледнете стъклото на прозореца отзад... )

Detroit Zoo:

User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 01 February 2010 - 06:39 PM

Даам,много си права, не Зоологическа градина, ами Зоологически затвор. Имах късмета да посетя Вашингтонската Зоологическа градина, и нашите клети животни могат само в най-смелите си мечти да мечтаят за такива условия.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#31 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 February 2010 - 09:26 PM

за мен тази зоо градина е отврат и никога няма да стъпя там , защото ще се гръмна - ненавиждам хората.
Не прочетох цялата тема, но като видях един коментар искам да споделя и моето мнение- тук има нещо гнило- това беше първата ми мисъл като чух за инцидента. Сигурна съм , че нещата не са такива, каквито ни ги представят.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#32 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 01 February 2010 - 09:42 PM

Работила съм в зоопарка. Беше отдавна. Виждала съм не веднъж пияни служители, които забравят да спуснат гилотини, да затворят врати и какво ли още не. Изпускани са животни по алеите и сме ги гонили и упоявали, за да ги приберем в клетките. Имаше случай преди години, на пребити до смърт кенгура, с тояги! Това пак ли кучетата трябваше да го отнесат?
Не вярвам, да се е случило така, както го описват! А и как тези кучета са влезли, а после са ги заловили? След като са влезли, би следвало да могат и да избягат от там, нали?
А директора на зоопарка, д-р Иван Иванов, лично аз много уважавам и ценя! Познавам го отдавна и зная, че го боли за всяко изгубено животно!

#33 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 10:23 PM

Цитат(totschica @ Feb 1 2010, 09:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Работила съм в зоопарка. Беше отдавна. Виждала съм не веднъж пияни служители, които забравят да спуснат гилотини, да затворят врати и какво ли още не. Изпускани са животни по алеите и сме ги гонили и упоявали, за да ги приберем в клетките. Имаше случай преди години, на пребити до смърт кенгура, с тояги! Това пак ли кучетата трябваше да го отнесат?
Не вярвам, да се е случило така, както го описват! А и как тези кучета са влезли, а после са ги заловили? След като са влезли, би следвало да могат и да избягат от там, нали?
А директора на зоопарка, д-р Иван Иванов, лично аз много уважавам и ценя! Познавам го отдавна и зная, че го боли за всяко изгубено животно!

Съгласна съм точно с тази версия на станалото. Нещо подобно ми се въртеше на езика и пръстите.
Директора го боли душата, но охраната явно нещо...
така ми се струва. И сега кучета са им били виновни.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   moni_hrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 10:33 PM

Цитат(mi6eto_i_ashley @ Feb 1 2010, 04:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Някой ходил ли е до ужасния Немски Кастрационен Център? Съвсем в близост до въпросния зоопарк. Аз ходих!- за да си търся кучето и на какво попаднах... Минава се през една гора, препълнена с кучешки трупове! zz_020.gif Направо трябва да ги прескочиш, за да стигнеш до върпосното място. Аз ходих когато беше топло и те се бяха разложили и беше такъв огромен ужас!!! След като стигнеш, те посрещат глутница бездомни, лаейки, някои се и спускаха. С мило подсвиркване гледачите ги прогонваха и така се стига до един огромен двор с клетки, къщички и тенджери и вериги... ГРОЗНА ГЛЕДКА!!! Сведенията ми са от около 2 години, дано сега не е така. НО! Каква е вероятността тези кучета да са от въпросното място?!
Относно самите кучета- ако наистина са бездомни, значи са на общината! Айде сега да видим кога общината ще си поеме отговорността и ще си поеме щетите и вината! Иначе е лесно- хайки за глоби, наредби, правила... тинтири-минтири, като опре ножа до гърлото обаче... ?! Ако мое куче извърши подобно нещо, последствията ще са жестоки и скъпи, когато кучето е на общината, обаче се превръща в ничия собственост- просто бездомен пес! sleep.gif
За Софийската Зоогическа Градина- освен липсата на средства, като добавим и мързеливия персонал, и недоизмислените умопомрачителни клетки, непригодени грам за съответстващите животни, и тоновете бетон, на мястото на естествената им среда- ей я на и Софийската ни Зоологическа Градина! Животните- гладни, несоциализирани, не добре гледани, най-вече от хигиенна гледа точка и т.н. и т.н....

Имаш предвид Германо-българска помощ за животните/приют "Надежда"/,но иначе е трудно да се каже дали е възможно или не.То няма и значение според мен,защото не трябва да се търси вината в животните,а в охраната(всички сме на едно мнение).Гадното е,че наистина общината няма да направи нищо смислено..

#35 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 09:13 PM

Броят на бездомните кучета в София расте
02.02.2010 20:08
Увеличението идва от пуснатите животни от спрените строителни обекти, както и от пускането на част от новородените кучета от стопаните им на улицата

От около 8 500 на 9 000 животни се е увеличила популацията от безстопанствени кучета в столицата за последните десет месеца, според и.д. директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Петър Петров.
Днес той участва в заседанието на комисията по обществен ред и сигурност на Столичния общински съвет.
Според Петров увеличението идва от пуснатите животни от спрените строителни обекти, както и от пускането на част от новородените кучета от стопаните им на улицата.
Общо 5 200 са прибраните от улицата и обработени кучета за миналата година.
От тях 3 500 кучета са обработени и върнати по местообитанията им. Други 1400 са евтаназирани заради агресивно поведение и болести. Общо 500 са осиновените кучета от граждани.
На 15 март ще започне да работи напълно новият общински приют край село Долни Богров. Капацитетът му е за 450 кучета, а в момента там вече има 50 животни - прибраните кучета от акциите около училищни дворове и детски градини.
Непосредствено след инцидента на 23 януари, когато безстопанствени кучета убиха животни в Столичния зоопарк, екип на ОП "Екоравновесие" е обходил цялата територия на зоологическата градина и е прибрал едно куче, което се е намирало там.
По време на обход на пространствата около зоопарка са прибрани други десет бездомни животни.
Екипите на общинското предприятие правят ежедневна проверка на района на парка, който е до зоологическата градина за наличието на бездомни кучета.
Днес д-р Иван Иванов - директорът на зоологическата градина съобщи, че до две седмици ще бъдат възстановени щетите, нанесени от безстопанствените кучета.
В нощта на 22 срещу 23 януари глутница от кучета влезе в територията на зоопарка и умъртви 8 муфлона, 4 женски елена лопатари и малка сърна от същия вид. Два муфлона - мъжки и женски екземпляри, вече са дарени на зоологическата градина - от частен зоопарк и от ловно стопанство "Витиня".
Днес съветниците от комисията по обществен ред и сигурност на Столичният общински съвет поискаха от Иванов да представи пазарна оценка на нанесените щети.
Искът за възстановяването им ще е към охранителната фирма на зоопарка - "Боду".
За БТА д-р Иванов обясни, че нощната охрана на зоологическата градина се осъществява от петима охранители - по един на трите входа, както и двама - патрулна двойка, която трябва да обхожда площта на зоопарка.
С близо два метра е вдигната оградата на зоопарка на мястото, откъдето се предполага, че са проникнали кучетата.

http://www.vesti.bg/...=40&oid=2746431

#36 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 12:35 AM

Охранителите кой знае какви олигофрени са и са позволили на някой да си устрои гледка как питбулите му убиват щивотни.

#37 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 03 February 2010 - 01:16 AM

Увеличението идва от пуснатите животни от спрените строителни обекти, както и от пускането на част от новородените кучета от стопаните им на улицата

Умът ми не го побира, защо трябва да си пуснеш животното на улицата... Толкова ли няма безплатни обяви, за да му намериш поне дом с обичащи го хора... Каква е тая благодарност към животинката, която си взел!? ...Е...
Другото, което не разбирам е, защо хората си пускат мъжките на бездомните кучки!?За мен поне това е една класическа гледка, която ми се е набила в очите в квартала, в който живея. (Правят го, "За да им е готино"!?). Все едно, че не знаят каква безстопанствена инвазия е по софийските улици - очи нямат да видят... Е... какъв е тоя стъклен свят, в който живеят хората... Днес са влязли в зоопарк, утре човек ще убият. Тук, в Румъния имаше и такъв случай - глутница напада и убила човечец... И хората обвиняват организациите, които защитават безстопанствените кучета, вместо да се питат къде е първопричината ...
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#38 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 03 February 2010 - 06:54 PM

Другото важно за бездомните кучета е, че те не стават сами бездомни...

Аз съм "ЗА" приемането на задължителна кастрация за всички домашни любимци- без родословия и тези които са със, но са негодни за развъдна дейност!!!
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 01:02 AM

А дали случайно не е исцинировка за вземане на трофеите от убитите животни ue_072.gif

#40 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 06:32 AM

Тази история за мен е не само невярна и измислена,дори има нотка на черен хумор според мен.Аз поне не съм чувала за хищник/ци в природата,който да е способен да убие толкова много животни и то за няколко часа.Това не е възможно - дори и да са били гладни,побеснели или каквото и да е - тове е невъзможно.Ако убитите животни бяха 1-2 - да,бих допуснала,че може да се случи,но 13 - ха,ха,ха???????Някои има ли идея колко време е нужно на 2-3 лъвици да убият жертвата си!?и какво правят обикновенно след това-изяждат я,не хукват да трепят следващата..?Чудя се как не ги е срам да лъжат така и изобщо що за безобразна подигравка е това с обществото - кучета убили 13 животни ????Не сме толкова невежи бе хора - опомнете се, на кой свят живеете!?
Мисля си за кретените,които са го извършили ...кога ли са си платили :преди да избият животните или след това?

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни