Dog.bg Форуми : Да работим за породата, а не срещу нея

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да работим за породата, а не срещу нея Не са виновни кучетата, а собствениците

#81 Потребителят е офлайн   evelina_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 20 February 2010 - 10:21 PM

Горките животинки! Много ми е жал за тях,не си представям какво бъдеще ги очаква! Това не са хора,това са изроди (извинявам се за острата дума,но за мен са такива)! rf_011.gif

#82 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2010 - 10:50 PM

Ако ги е продавал един мъж с кафяво кожено яке,две бели,....и ние днес се срещнахме с тях,когато бързахме с малкото да вземем щурци. Малката дори ги погали.Мъжа ги беше гушнал и двете.Около очичките им беше мокро,козината им-раздърпана....Изобщо..Тъжна,тъжна гледка.Всички кученца на пазара...Изложени ,предлагани ,рекламирани.Като стока.Набутани в тесни клетки,свили се едно в друго ,треперещи от студ.Едно легнало чау ,което не можеше да мръдне-толкова му беше малка клетката....Всичко се връща.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#83 Потребителят е офлайн   ralivd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2010 - 11:04 PM

Много тъжно наистина. Само не разбрах този "развъдчик" ли претендира,че обича кучетата си и не гледа на тях като на стока ed_142.gif
User's Signature

Silence is often the best thing to say

#84 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 February 2010 - 08:11 AM

Специално за размноженците, дето искат да плодят защото така им е хрумнало (то освен техен каприз и желание за пари друга причина да дават потомство техните домашни любимци няма) повтарям някои снимки от темата ми за Животинския. Вижте къде ще отидат след време потомците на вашите кучета:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

evelina_pom
какво да ги чака... Малцина от тях могат да извадят късмета и да попаднат на човек с опит в отглеждането, който да съжали някой от тях и да измъкне някой нещастник, защото така или иначе те ще бъдат продадени, а не можем да спасим всички... Линка към темата давах на първите страници. Най-вероятно да попаднат на някой който тепърва ще се учи в отглеждането (аз, например, куче от там няма да купя, ако ми трябва померан ще се обърна към вашия форум, най-малкото) и как ще го отгледат не е ясно.
И после такъв човек ще види истински померан някъде и ще се чуди негов защо не изглежда по същия начин.

Апропо, с вас ли се запознахме на изложбата вчера? Аз бях с израелците, приятелката ми бе гушнала тяхното померанче:-))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#85 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 08:49 AM

Хората да почнат тогава да купуват точно от тези кучета-ще бъдат спасени много....

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#86 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 February 2010 - 08:52 AM

Цитат(kitana @ Feb 21 2010, 08:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Хората да почнат тогава да купуват точно от тези кучета-ще бъдат спасени много....

Хората първо да прочетат що е кинология и развъждане и защо дори не всяко куче с родословие трябва да има малки, а не да мамят, като дамата с мъжки с обратна захапка.
За това авторката на тема е права - куче, предназначено за домашен любимец, трябва да се продава кастрирано. За да им се изземе на кварталните възможността да плодят изобщо.
Това вече съм го писала, но някои явно не четат.
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   ralivd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2010 - 01:54 PM

Аз бих казала, че от човек до човек има голяма разлика, независимо дали той е начинаещ. Преди да взема Ромео, не бях гледала куче през живота си, но имам огормно желание и търпение да прочета и продължавам да чета какво, как и защо (всичко, касаещо отглеждането на померан). Това беше малко извън тената.
А по темата, мисля,че съдбата на тези бедни създания е ясен- или някой ще ги купи от пазара, което ще рече,че не си е направил и труда да прочете най-елемнтарната информация за породата, или ако никой не ги купи, то те вероятно
ще попаднат директно на улицата, където няма да преживеят дълго. Много ми е жал за тези животинки, сърцето ми се къса всеки път като се прибера в България и видя,че улиците са пълни с бездомни кучета и котки. Именно затова съвестните развъдчици, тези които се интересуват от съдбата на техните кученца се запознават с бъдещия собственик и преценяват дали той е в състояние да се грижи добре (въпреки,че понякога биват подведени, както и в случая с Били).
Дано повече хора четат този форум и осъзнаят отговорността си!
User's Signature

Silence is often the best thing to say

#88 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 02:01 PM

Цитат(Furia_S @ Feb 21 2010, 07:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Хората първо да прочетат що е кинология и развъждане и защо дори не всяко куче с родословие трябва да има малки, а не да мамят, като дамата с мъжки с обратна захапка.
За това авторката на тема е права - куче, предназначено за домашен любимец, трябва да се продава кастрирано. За да им се изземе на кварталните възможността да плодят изобщо.

Мисля,че ме разбра какво искам да кажа,та...както и да е.Да го оставим този въпрос.
Съгласна,че куче с дефекти трябва да бъде кастрирано,преди да излезе от развъдника.Но....Как ,обаче,ще стане това с куче на 2 месеца?
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 06:08 PM

Цитат(kitana @ Feb 21 2010, 12:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Но....Как ,обаче,ще стане това с куче на 2 месеца?

а дали е редно кученца, особено от тази порода, да напускат развъдника преди да навършат 3 месеца?

#90 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 06:22 PM

Цитат(kitana @ Feb 21 2010, 02:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Feb 21 2010, 07:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Мисля,че ме разбра какво искам да кажа,та...както и да е.Да го оставим този въпрос.
Съгласна,че куче с дефекти трябва да бъде кастрирано,преди да излезе от развъдника.Но....Как ,обаче,ще стане това с куче на 2 месеца?

Не, не разбрах какво искаш да кажеш ти, поради простата причина че двойните ти стандарти не са ми ясни: не може човек да оправдава кварталните скачки и същевремено да плюе по някой, който е измъкнал от животинския един нещастен бълхар. Та нали кварталните го пълнят този пазар и зоомагазините, защо не стовариш върху тях тъй праведният си гняв? Че нещо ми е странна тази логика - дай кварталните да ги оневиним а да плюем по тези, които са отсреща?
Ти, ако наистина те е грижа за кучета, точно махленските заплождания най-малко щеше да толерираш. А не да сочиш с пръст тези, които не са могли да подминат един нещастник в кашона. Уж и от хъски разбираш, и от НОК, а такива елементарни неща ти убягват.
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 06:28 PM

Цитат(manus @ Feb 21 2010, 06:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kitana @ Feb 21 2010, 12:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Но....Как ,обаче,ще стане това с куче на 2 месеца?

а дали е редно кученца, особено от тази порода, да напускат развъдника преди да навършат 3 месеца?

Днес на изложбата говорих с израелката, поне от 20 години е с кучета (повече, разбира се). Та тя продава пет-класа кучета само след кастрация - не с договор, който да задължава бъдещите стопани, а директно след кастрация извършена от неин ветеринар. Женските на 4 месеца, мъжките на 3. Куче, което тя го вижда че няма потенциал и няма да го води по изложби и да представлява интерес за разплод - само след кастрация заминава при новите стопани. Тя държи цверг-шнауцер като порода, спокойно може да отгледа малките до нужната възраст.

Друго нещо интересно ми сподели: техните ветеринари масово агитират стопаните на домашни любимци да си кастрират кучета. Не като тук при нас да чуеш по градинките че "ветеринар каза да роди веднъж за здраве", а точно обратното.
Напълно подкрепям подобен разумен подход към отглеждане на куче пет-класа. И да, при тях е забранена продажба на кучета и котки в зоомагазините и нямат зооборси, нямат проблем с глутниците.

User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 07:12 PM

Фуриа,против махленските скачки съм и ...както знаеш,търсенето определя предлагането.
Нека не развиваме тази тема,оспамвайки настоящата.

Това,което прави тази израелка е добре ,но не е ли опасно да се кастрира толкова малко куче?
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 07:23 PM

Цитат(kitana @ Feb 21 2010, 07:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Фуриа,против махленските скачки съм и ...както знаеш,търсенето определя предлагането.
Нека не развиваме тази тема,оспамвайки настоящата.

Това,което прави тази израелка е добре ,но не е ли опасно да се кастрира толкова малко куче?

Нека не я оспамваме, още повече че стопанката, за която и двете говорим, докара бройката на кастрираните от нея бездомници от 43 до 50. И на някои от тях дори намери дом. Така че нека не само да не оспамваме, а да не съдим.

Според израелката не е толкова опасно, колкото го мислят повечето хора - тя има завършени курсове които й дават право да асистира на ветеринар (не са ми ясни техните израелски системи, макар че първият си курс 1 година го е завършила още в Русия, преди да замине преди нанайсе години, а в Израел тези дипломи не се признават, значи е полагала изпит повторно. Така че дамата определено не говори ей така).
Тя твърди че за домашен любимец, който няма да излиза в ринга, няма значение дали ще порасне половин сантиметър по-малко. Така че ако стопанин пет-класа се притеснява за хормоните на ръст, то кастрация в ранната възраст не влияе драстично нито върху израстването, нито оформянето на главата и тялото на едно куче. При условие че при нея кастрацията е абсолютна дългогодишна практика, склонна съм да вярвам на нейните наблюдения.
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   bobivani Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 01:08 PM

Цитат(iveta 2 @ Feb 20 2010, 09:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На мен ми забраниха ab_041.gif да коментирам кучета, но във форум за кучета и техните проблеми какво да коментирам?
За съжаление това което ще ви споделя е тъжно,много тъжно dry.gif .Аз живея близо до "пазара за животни в Подуене,София"(не знам как да го нарека).Посещавам го редовно, защото купувам от там храна за менажерията(папагали,риби,костенурки,заек).Днес се натъкнах на чудна гледка,в котешка тоалетна 2 от децата на Били(другите 2 били в къщи).Познах ги по снимкити гордо наредени пред тоалетната за реклама.Ето ги децата,мама и татко!Кученцата изглеждаха меко казано жалко,целите оповръщани и абсолютно безжизнени.На въпроса ми, защо са в това състояние човека ми отговори ,че и мен да ме качи в тази кола и аз ще изглеждам така!Като повдигнах главичките все едно видях пекинези,захапките им бяха обратни.Наследство от татко Били.Струваха само 600лева,от зор както каза продавача.
Не знам какво да кажа...нямам думи...Каня защитниците на това безотговорно развъждане другата събота на пазара.Елате и вижте с очите си, после съдете кой крив и кой прав!
Прилагам и снимки,не са добро качество защото са правени с телефон.
Тъжно ми е,много ми е тъжно...

#95 Потребителят е офлайн   bobivani Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 01:22 PM

На мен ми забраниха ab_041.gif да коментирам кучета, но във форум за кучета и техните проблеми какво да коментирам?
За съжаление това което ще ви споделя е тъжно,много тъжно dry.gif .Аз живея близо до "пазара за животни в Подуене,София"(не знам как да го нарека).Посещавам го редовно, защото купувам от там храна за менажерията(папагали,риби,костенурки,заек).Днес се натъкнах на чудна гледка,в котешка тоалетна 2 от децата на Били(другите 2 били в къщи).Познах ги по снимкити гордо наредени пред тоалетната за реклама.Ето ги децата,мама и татко!Кученцата изглеждаха меко казано жалко,целите оповръщани и абсолютно безжизнени.На въпроса ми, защо са в това състояние човека ми отговори ,че и мен да ме качи в тази кола и аз ще изглеждам така!Като повдигнах главичките все едно видях пекинези,захапките им бяха обратни.Наследство от татко Били.Струваха само 600лева,от зор както каза продавача.
Не знам какво да кажа...нямам думи...Каня защитниците на това безотговорно развъждане другата събота на пазара.Елате и вижте с очите си, после съдете кой крив и кой прав!

Тъжно ми е,много ми е тъжно... Е как няма да ти е тъжно,като предлагам тия перфектни малки "шпицлета"..... и то само за 600 лева,а ти твойте "малки",от родословния ШЕСТ килограмов татко ЕЛФ..... за по 1200 лева....... Немога да схвана, вие от тоя форум като се правите толкоз на алтруисти и толкоз много обичате кучетата......и страдате, че ние кварталните развъдчици ги мъчим...предлагам да направим комисия и да идем по домовете за да преценим къде условията са по добри!!!!!! Все пак благодаря за публикувания безплатно,рекламен материал!!!

#96 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 01:29 PM

Честно казано,ако аз бях бъдещ купувач на померан,тази "реклама",както я наричате вие,щеше да е във ваш ущърб.Ще знам откъде да НЕ си взимам.Не си въобразявайте,че ви се прави добра реклама.Чудно ми е изобщо как ви е минало през акъла.

User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 22 February 2010 - 02:39 PM

Цитат(bobivani @ Feb 22 2010, 01:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Тъжно ми е,много ми е тъжно... Е как няма да ти е тъжно,като предлагам тия перфектни малки "шпицлета"..... и то само за 600 лева,а ти твойте "малки",от родословния ШЕСТ килограмов татко ЕЛФ..... за по 1200 лева....... Немога да схвана, вие от тоя форум като се правите толкоз на алтруисти и толкоз много обичате кучетата......и страдате, че ние кварталните развъдчици ги мъчим...предлагам да направим комисия и да идем по домовете за да преценим къде условията са по добри!!!!!! Все пак благодаря за публикувания безплатно,рекламен материал!!!

Ужас повръща ми се от такива, като вас в главата ви се въртят само пари zz_020.gif .Погледнете кученцата в какво състояние са,меко казано отвратително и сигурно миличките вече са и болни,засрамете се ако обичахте животните нямаше да ги плодите и да ги пускате да се продават на пазар.Кой в какви условия ги бил гледал,аз не съм виждала съвестен развъдчик да си продава животните там,хората ги обичат и ги гледат повече от вас сигурна съм.Замислете се малко, какво причеинявате на тези същества,защото всичко се връща и алчността ви ще ви излезе през носа.Недейте да търгувате с тези бедни души! ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 02:41 PM

Моля МОД да вземе решение кой ще пише във форума и кой не.
Мисля, че вече прочетохме повече от достатъчно негови мнения.Ако някой не е разбрал нещо може да се свърже с нещото лично, но се съмнявам, че ще има такива.А ако има- толкова по-зле за тях.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#99 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 02:47 PM

Моля, Не ТРИЙТЕ! Сигнализирайте на дог.Бг да го банне този фермер, и оставете темата отворена: хората не са идиоти. Хората четат, мислят и правят изводи. Подобни фермери като бобивани ще има винаги, във всяка една порода.
Бобивани, къде видяхте реклама на вашите нещастни животни? То е анти-реклама за вас, като човек, ако се имате за такъв. КинТолог като вас не е рекламиран, а е опозорен, не го ли разбирате?
Дано го правите от глупост и неграмотност, което е поправимо при първия опит, а не целенасочено за пари.

User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 22 February 2010 - 02:49 PM

Най много и не често срещано е да попаднат на купувачи които последствие ще им излезе през носа цялата дяволия и тарикатлък.Да ви имам безплатната реклама,неграмотници.Тръгнали да обясняват как си гледат не родословните подобия на дадена порода.Не разбрахте ли че това единият от проблемите.А дали се замисляте че ги плодите на конвер,че не се интересувате от здравето на женските и малките ,че хич не ви дреме когато заявавате как кученцето което продавате е с всички породни белези.И после що като порасне не отговоря изобщо на това което сте продали...Кога ли ще ви сложи някой ядосъл се стопанин на мястото,та да се чудите от къде ви е дошло.

Няма проблем кучето да се кастрира и в най ранна възраст.Това трябва да стане практика.

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни