Dog.bg Форуми : Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 12 February 2010 - 10:14 AM

Много интересни коментари чета тук, та чак ми е малко странно. Не забравяйте, че тази новина я е писал някой журналист, който спокойно може да не е доразбрал нещо и да е предал чутото със свои думи.
Не смятате ли, че забраната може да е за свободното пускане на кучета там в тези часове? Което си е редно, защото не всички са длъжни да се съобразяват с нашия домашен любимец.
Искаме да няма бездомни. Искаме да има някакъв ред. Искаме алеи за разходки и кучешки поляни. Ами тогава трябва да се научим не само да искаме, ами и да спазваме правила, да регистрираме кучето си, да се погрижим да си събираме "тортичките". И най-вече - да не нарушаваме правата на околните.
По добре ли ще е кметицата да мрънка, че нищо не може да се направи с кучетата (като тези тук)?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#22 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 10:37 AM

Забраната за разхождане на куче парковете между 9 и 18ч я има ужасно отдавна. Отделна е темата колко се спазва и дали се контролира, но я има.

За София говоря:
НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община - Наредбата е приета с Решение № 5 по Протокол № 46/18.12.2002г. на Столичния общински съвет и изменена и допълнена с Решение № 315 по Протокол № 57 / 07.08.2003г.

...
Чл. 5. ...
(2) Забранено е разхождането на животни:
...
4. На територията на градските паркове и градини за времето от 9,00 до 18,00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района.

User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 11:01 AM

Цитат(gabipap @ Feb 12 2010, 10:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не смятате ли, че забраната може да е за свободното пускане на кучета там в тези часове?

Именно това е. А истинската новина в цялата "новина" е, че най-после ще определят места, където може да си пускаш кучето, което досега не е направено, въпреки, че са длъжни. И всъщност би трябвало да се зарадваме принципно. Разбира се, зависи какви места ще определят, де.

#24 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 11:18 AM

Цитат
места за разходка на домашните любимци ще бъде предложена за обсъждане от гражданите, във всяка районна администрация за период от 14 дни

това малко не го разбирам
мога ли аз и ку§карите в парка да предложим място
или общината предлага такова и ние да се или не се съгласим?

#25 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2010 - 11:26 AM

Искам да споделя няколко мисли по отношение на наредбата:
1.Имам големи трудности с намирането на подходящ намордник за померани-приемам идеи!
2.Дори при напълно платени такси за кучетата, ние- аз и вие ,като собственици на тези кучета НЯМАТЕ НИКАКВИ ПРАВА,КУЧЕТАТА СЪЩО-нямате алеи за разходка, нямате права да ги гледате в кооперациите, ако съсед- пияница реши,че не иска вие да ги гледате и т. н.
3.Издаването на безмислени наредби, води до безмислици, по тяхното спазване.
Въпрос:защо тогава да спазваме наредби,които самата община не може да спазва?
Имате ли отговор?
Не кучетата са проблем на София-град, а хората.Те оставят счупени пейки,катерушки,бутилки,отпадъци,екскременти/човешки/,повръщано,преобърнати паметници в градинките и то в часовете от 9-18ч.Те се газят един друг с колите си,стрелят по кучетата и се бият помежду си.
Нека г-жа Хайдукова да се оправи с тях, после да се заеме с кучетата, че те са най- лесните за справяне-една нова ЕКО организацийка с нейни роднини, за година -две ще пренасели гръцкия пазар с кожи-хем усвоени пари по фондове за справяне с кучетата, хем някой лев в джоба на Хайдукова-явто този джоб е голям и бездънен.
Знаете ли приказката за умрелият лаком търговец- окото му тежало на везните колкото една стая със скъпоценни камъни.Дошъл един старец и казал-,,Сложете шепа пръст в/у окото- тогава везните ще се наклонят обратно.,,Така и станало.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#26 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 11:57 AM

в-к "Сега"
Софиянци ще разхождат кучетата си само на определени места
Районните кметства в столицата трябва да определят специални места, където софиянци ще могат да разхождат кучетата си. Кметът Йорданка Фандъкова е наредила районните администрации да предложат алеи, които да са съобразени с общинската наредба за домашни любимци.
Територията на детските градини, училищата, болниците, детските площадки са забранени за животни. Подобна забрана има и за парковете между 9 и 18 часа. Ако обаче определените за разходката места са в зелени площи, забраната няма да важи.
Районните кметове трябва да информират хората за предложените места. След това гражданите имат 14 дни, за да дават своите препоръки и предложения. След одобряване на алеите общината ще затегне контрола за домашните любимци. Ще се проверява и дали те са регистрирани при ветеринар и дали софиянци са платили таксата от 24 лв. към общината. Традиционно тази такса се събира изключително трудно, за м.г. приходите са едва половината от предвидените. За т.г. са заложени 15 хил. лв.

И на мен ми е интересно как ще стане на практика това "допитването да народа". md_064.gif

#27 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 12:04 PM

Предполагам така, както става обявяването на устройствени планове, например.
Окачва се планът на една дъска в общината. В 14-дневен срок имаш право да подаваш писмени възражения. Т.е, участва само онзи, който се интересува и отива да види. При тези процедури пряко засегнатите се уведомяват писмено, че е обявено еди какво си.
Как точно, обаче, ние ще разберем кога ще бъде обявено - неизвестно.
В моя квартал имаме странен казус. Паркът, където си разхождаме кучетата, си е бил обявен за такова място едно време. След това разбираме, че той е частна собственост. Изобщо бил ли е някога общински не знам, но сега е на Славия. Никой не ни е тормозил за кучетата там, само се страхуваме, че нарочно го държат неподдържан, за да се застрои някой ден. Предназначението на земята е за озеленяване, но знаем как се цепят площи от Южен парк с мотива, че не били паркоустроени, сменя се предназначението и се застрояват. Но за момента общината не може да ни забрани да си разхождаме кучетата там, само собственикът може.

#28 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 12:08 PM

Цитат(mil_ @ Feb 11 2010, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това не е новина. Винаги е било така.

не винаги е било така. да не говорим, че нищо не беше така преди да изработим цитираната по-горе наредба. и сега толкова години след това нещата ЛЕКА-ПОЛЕКА започват да тръгват в посока "идва си на мястото..."

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#29 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 12:10 PM

Цитат(mil_ @ Feb 12 2010, 10:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Именно това е. А истинската новина в цялата "новина" е, че най-после ще определят места, където може да си пускаш кучето, което досега не е направено, въпреки, че са длъжни. И всъщност би трябвало да се зарадваме принципно. Разбира се, зависи какви места ще определят, де.

Май наистина е така.
Ето и това от статията:
"Всички граждани могат да дадат своите предложения в указания от районната администрация срок."
Ако някои има идеи за конкретни места , или знае до кого се пише , моля кажете.

#30 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 12:12 PM

За да бъда по-точна наистина не винаги е било така. Това беше едно от променливите неща, които периодично ту се забраняваха, ту се разрешаваха и преди 2002. Също като пътуването на кучета в градски транспорт - една и съща точка ту е валидна, ту невалидна.

#31 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 01:58 PM

Малко офтопик ама аз искам да попитам:
Какво е правилото за незрящ и куче водач? Ако човека иска да влезе в болница или заведение за хранене и въобще в обществена сграда - кучето отвън ли остава? Някой знае ли как е в БГ и в ЕС въобще? Мерси предварително

#32 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 08:55 AM

Ще използвам темата за да поканя всички,които се разхождат в парк Гео Милев да отидат да регистрират кучетата си в общината и съответно да се опитаме да си защитим досегашната алея за разхождане на кучета,а и понеже е доста тъпо да се върви напред назад,може да се опитаме да отвоюваме и източната,която е успоредна на Коперник и стига до църквата,както и полянката там,на която се събираме всички.Сега е момента,сега може да се вслушат в мнението ни!За съжаление миналата година имаше регистрирани 5-6 кучета,нали не вярвате,че за толкова кучета ще отпуснат алея в парка,при все,че имаше и подписка от майките за изгонването ни от там!Така,че драги съфорумци време е да се легализират животните и да можем да предявим законните си претенции за "място под слънцето"-в случая в парка.Лично аз ще ходя в четвъртък при Полина Димова в общината,тя ни е еколога,за щастие не са я сменили тази година и няма да се налага да си пререгистрирам кучето като предишните години.Смятам да си платя таксата,въпреки,че има време до 31 март и да обсъдим местата за разходка,дано успея да вмъкна още една алея към съществуващата,пък и ще проверя как стоят нещата и какви са им намеренията.

#33 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 February 2010 - 09:26 AM

Цитат(Princess_Brita @ Feb 12 2010, 01:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Малко офтопик ама аз искам да попитам:
Какво е правилото за незрящ и куче водач? Ако човека иска да влезе в болница или заведение за хранене и въобще в обществена сграда - кучето отвън ли остава? Някой знае ли как е в БГ и в ЕС въобще? Мерси предварително

по закон има право да влиза навсякъде, но зависи вече от хората: докато бях приемно семейство на кученце, което се дипломира за водач на сляп човек, сблъсквала съм се с какви ли не реакции - от възторг и одобрение, до скандали и съскане.
Евентуална нова стопанка на моята възпитаничка бе действаща незряща адвокатка. Отказала се е от идеята да има куче-водач, защото не било разрешено за съдебната зала, което ме навежда на мисълта че по закон има право, но човешкия фактор... Нали се сещате. Имаше аптеки и магазини където я водих за социализация и ни приемаха с радост. Имаше контрола в обществения транспорт която се заяждаше и трябваше да водя война едва ли не че ние ИМАМЕ право да сме тук.
Така че зависи кой как ще се разбере... За болниците може да е проблем.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#34 Потребителят е офлайн   grjuger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 09:42 AM

Някъде по горе в темата беше описано че в Австрия и въобще в цивилизованият свят кучетата се допускат навсякъде. Наистина това важи за Австрия но не е безболезнено за много хора и до колкото имам инфо има граждани които се опитват да спрят това допускане на животните навсякъде не защото не обичат кучета а защото има много с алергични проблеми на които не им се отразява добре косматите приятели да са навсякъде. Което ме води до Швеция. Тук е ЗАБРАНЕНО кучетата да са без повод когато не са в определена зона за разхождане която в повечето случай е и оградена. За градският транспорт важи извозването на кучета само в определени зони на транспорта, в средата на вагоните в метрото например защото там има най-силна вентилация.
Живея в район с незрящи хора които си имат специален жилищен комплекс, те пазаруват в кварталният ни магазин. Там кучетата са забранени и се оствят пред магазина, но за това има в магазина домакин които приема незрящият клиент и му помага с покупките. Колкото до места за хранене разбира се се допускат кучетата водачи, всичко друго би било сметнато за дискриминация, но смея да твърдя че в повечето случай по мой наблюдения незрящите предпочитат да отидат за хапване с човешки придружител за да не се притесняват че ще има алергични, особенно деца.

До като живеех в София ме фрустрираше много факта че не можех да се возя на ГТ с Рико. Но ме фрустрираше факта че той не можеше да се вози не за това че нямаше паспорт, намордник, платен данък и билетче ами за това че имаше твърде много хора които ми се присмиваха за това че го кастрирах, че исках да го регистрирам, че ходех с пликчета навсякъде и събирах след него и че питах дали някои има възражения срещу това да живее в кооперацията. Говоря ви за 2008. Не беше толкова отдавна, извинете за песимизма но не мисля че много се е променило.

За това и не разбирам защо се иска едното и другото но по никакъв начин не трябва да се дава нищо в замяна защото оле мале те пак ще ни измамят. Измамата е само че нищо няма да стане ако поне не се започне от някъде и аз лично мисля че това което Фъндъкова е измислила много ми прилича на това което е тук в Стокхолм и лощо няма.
После е проблемът с манталитета, но той няма нищо общо с издаването на наредбата на кметицата.

#35 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 10:09 AM

Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа

хахахаххахахаххахахахах По-голяма глупост няма да могат да измислят скоро време!

User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#36 Потребителят е офлайн   Richkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2010 - 01:27 PM

Цитат(LG9 @ Feb 13 2010, 10:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа

хахахаххахахаххахахахах По-голяма глупост няма да могат да измислят скоро време!

напълно съм съгласна !!! ae_085.gif

#37 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2010 - 03:13 PM

Мен пък хич не ми е смешно, защото разхождам кучето си в парка по обед - така ми е удобно, а и има по-малко хора и не пречим, пък и на нас не ни пречат. През лятото привечер малкия ни парк е пренаселен - майки с бебета, влюбени двойки, баби с бастуни, дечурлига с топки, колела, всякакви тротинетки, и, разбира се - кучета от всякакъв цвят и вид, размер и възраст. По алеите е като на булеварда по време на митинг-шествие! И всичко това - докато мръкне!
Нямам претенции, разбира се - парка е за всички, но разходката там по това време си е цяло приключение, при това понякога доста изнервящо. Въобще не ми е ясно защо и ние трябва да сме там барабар с тълпата, та да е още по-пренаселено?
Алеята в парка, която - подозирам - вече е определена от общината за разходки на кучета (там са монтирани легендарните кошчета за кучешкитте аки-та ) се минава на бавен ход за максимум 10 минути. Та излиза, че за час разходка трябва да я минем 3 пъти напред-назад - егати затворническата разходка! dh_188.gif

Старая се да съм законопослушна, ама не мога да схвана идеята на тази забрана и обществената полза от нея...

#38 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 13 February 2010 - 03:39 PM

Цитат(rimela @ Feb 13 2010, 03:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Старая се да съм законопослушна, ама не мога да схвана идеята на тази забрана и обществената полза от нея...

Няма идея. Писано е от хора, които никога не са имали и гледали куче.

#39 Потребителят е офлайн   Kira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Great Dane
Публикувано: 13 February 2010 - 04:18 PM

Да ни направят ей това,пък после да издават заповеди !!!
http://www.youtube.c...h?v=sRlcTlIXNq4

#40 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 07:00 PM

Цитат(Kira @ Feb 13 2010, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да ни направят ей това,пък после да издават заповеди !!!
http://www.youtube.c...h?v=sRlcTlIXNq4

В нашия парк до скоро имаше кози,но приликата свършва до там-за такъв парк бих плещела и 240лв такса,а не 24,ама това в бг не може да се случи просто!

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни