Dog.bg Форуми : Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2010 - 11:16 PM

Мисля , че и общините не са наясно за разходка на каишка ли стгава въпрос или за свободно пускане.
Само това на Изгрев , което Waikikii в публикувала, ги разграничава като за "разходка на повод" и "свободно".

Но самата идея да отделиш улици за разходка на повод е безумна. Каква е разликата между разходка на повод и минаване по улицата? Нали ако определиш 5 улици за разходка на повод в квартала, всички , които живеят на други улици , ще са в нарушение докато стигнат до разрешените места.
Много по логично е на повод да е разрешено навсякъде , освен на изрично забранените места . А именно училищни дворове, дворове на детски градини и обособените детски площадки - с катерушки, люлки и пр.

За Предложеното за Красно село какво мислите? Някои познава ли района? Аз не мога да си представя нито едно от посочените места за подходящи за куче без повод. Много са тесни. Специално пък Тодор Каблешков - там човек ребром се провира, камо ли с куче.
Някои има ли представа какво е състоянието на градинката на Овча купел до автогарата? Чух, че напоследък само накомани и пяниоци се мотаели там. Но не знам дали информацията е достоверна.
Мисля да предложа цялата градинка за кучешки парк. Някои има ли пресни впечатления дали е подходяща?

#62 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 01:01 PM

Цитат(Waikikii @ Feb 16 2010, 03:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ж.к. Студентски град:
В района на парк Студентски, около плавателниа канал срещу Технически Университет

Правописът е автентичен. Къде е този плавателен канал, някой знае ли?

От това се боях. eg_033.gif
Това е източната част от парка, която е отделена от другата с един трап ( където свършват учебните блокове на ТУ, има улица и веднага започва парка), с който навремето Тато е искал да свързва Панчарево с центъра и да прави София на Венеция. Проблемът е, че там от доста години живеят една доста голяма и определено лоша глутница, която чрез канала до сега държахме на разстояние в повечето случаи, но от сега нататък ще трябва да се врем сами между шамарите.
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 08:26 AM

Вчера ходих до община Слатина и дадох своето предложение за места за разходки-в случая да се запази старата алея в парк Г.Милев,успоредна на Калиманци,както и да се добави първата успоредна на Ат.Узунов,която излиза на църквата-тази със слончетата и поляната между нея и Ат.Узунов.Също така добавих предложение за междублоковите пространства,където няма обособени детски площадки,защото много ми хареса предложението за рТриадица,а и не винаги мога рано сутрин да прибягам до парка за разходка,особено зимата.Еколожката обеща да ми се обади,като подготвят предложението изцяло,ако някой друг от района иска,може да отиде да даде предложение или да подкрепи моето в приемните дни-стая 210А,Полина Димова-еколог,вторник следобед и четвъртък сутрин-жената е много свястна и приема нещата сериозно,оказвала ми е помощ и друг път.Дайте да се озаконим докато все пак някой иска мнението ни ,за да не се чудим после на недомислици и абсурди след свършен факт!

#64 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 09:34 AM

Току що ми се обади една позната, ходила в общината в Люлин и ми каза че за всеки микрорайон е определена по една от междублоковите площадки. Незнам дали е достатъчно, но поне за нашия район е точно зад блока ми. Сега остава общините да се навият да ги оградят тези площадки, а кучкарите да се съберем и да си ги почистим, защото нашата е едно малко сметище.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#65 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 09:38 AM

Не ми се вярва да ги оградят-това просто е място,на което е разрешено да се пускат кучетата,надали някой ще вложи средства да прави ограда,но пък дано-най-добре питайте в общената докато проекта е още топъл.

#66 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 09:46 AM

Цитат(dmst @ Feb 18 2010, 08:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми се вярва да ги оградят-това просто е място,на което е разрешено да се пускат кучетата,надали някой ще вложи средства да прави ограда,но пък дано-най-добре питайте в общената докато проекта е още топъл.

Ами ако не ги оградят, просто са неизползваеми - според мен. Те не са много големи, а до тази нашата минава една от най-натоварените улици, така че аз там кучето никога не го пускам свободно. Досега ходех до една друга, доста по голяма и покрай която няма улица с интензивно движение, но тя не е в спиъка.

Освен това на нашата си имаме и няколко постоянни обитатели :) :) :) ,
което ме навежда на мисълта, хайде ние ще се бутаме по разни градинки, което от една страна е добре за социализирането на кучетата, пък и ще се опознаем кучкарите в района :) :) :), ама какво правим бездомните кучета, които си джиткат и в училищата, и в градините, и си вършат работата във всяка градинка - как ще им се обясни на тях къде, какво трябва да правят.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#67 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 18 February 2010 - 10:08 AM

Толкова ще е хубаво се изградат и паркове за кучета или оградени полянки както е по широкия свят. Не е голяма инвестиция аз смятам,че така и хората ще се успокоят от една страна няма да има " летящи " кучета из няколко полянки и неволно бутнати лелки с торбите ab_041.gif няма да има кисели мами. Била съм на такива обособени за кучета места в Русия и Англия от хората там знам,че това е голям плюс за всички. Лошото е обаче,че тук има и доста безхаберни стопани,които дразнат наистина и незнам как ще се научат да си връзват злобните кучета, да се занимават с тях с обучение и т.н. да почистват след тях.
Дано Фандъкова и сие поразгледат нещатата малко по глобално и не отчетът просто някаква дейност с куп забрани ea_103.gif Моята позиция е,че щом има забрани трябва да има и разрешения ae_085.gif
Слагам няколко линкчета и снимки.

Кучешки парк

ab_041.gif Това с правилата и приложението им тук ме кара да се смея от сърце.... но засега както се казва хората се променят ae_085.gif
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#68 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 10:17 AM

Прекрасно е...
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#69 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 11:23 AM

Мога да помечтая и да го пожелая от сърце на всички нас
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#70 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 February 2010 - 11:31 AM

Цитат(Tania Toteva @ Feb 17 2010, 01:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Waikikii @ Feb 16 2010, 03:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ж.к. Студентски град:
В района на парк Студентски, около плавателниа канал срещу Технически Университет

Правописът е автентичен. Къде е този плавателен канал, някой знае ли?

От това се боях. eg_033.gif
Това е източната част от парка, която е отделена от другата с един трап ( където свършват учебните блокове на ТУ, има улица и веднага започва парка), с който навремето Тато е искал да свързва Панчарево с центъра и да прави София на Венеция. Проблемът е, че там от доста години живеят една доста голяма и определено лоша глутница, която чрез канала до сега държахме на разстояние в повечето случаи, но от сега нататък ще трябва да се врем сами между шамарите.

Сетих се кое е това място. Ние минаваме от там и освен постоянните двама дядовци, които ни подлайват, никога не сме имали проблеми. Дори и глутницата не е толкова страшна, стига да имаш подход.

#71 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2010 - 11:31 AM

Някой знае ли нещо за района на кв. Овча Купел 1, нещо за момента не успявам да се свържа с общината там :)
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 01:50 PM

Цитат(Рот @ Feb 18 2010, 10:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Някой знае ли нещо за района на кв. Овча Купел 1, нещо за момента не успявам да се свържа с общината там :)

Ето информация за контакт. За съжаление нямат уебсаит с повече информация

Район "Овча Купел"
бул. "Цар Борис III" 136 В, п.к. 1618, номератор: 955 4462, факс 955 9568
email: sook@mail.bg
тел прием
Кмет инж. Пламен Йорданов 855 6161 Сряда 9:00-12:00
Зам. кмет инж. Янко Василев 955 4462, в. 135 четвъртък 14:00-16:30
Зам. кмет инж. Владимир Пенков 955 4462, в. 232 четвъртък 14:00-16:30
Секретар инж. Стоян Киров 955 4462, в. 254 четвъртък 14:00-16:30
Дежурен по район 955 5341
Деловодство 955 4462, в. 236 всеки ден 8:30-17:00

А това е link към всички столични администрации кметства и квартали.
http://www.sofia.bg/...%EA%EE%E9%20%E5

#73 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 February 2010 - 01:50 PM

Цитат(North face @ Feb 18 2010, 10:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Толкова ще е хубаво се изградат и паркове за кучета или оградени полянки както е по широкия свят.

във Варна нали си направих и я разбиха
... за какво говорим eg_033.gif

#74 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2010 - 02:22 PM

За районите кв.Овча Купел, кв.Овча Купел 1,кв.Овча Купел 2...от общината казаха,че още не са готови с местата ...ъъъ... казаха,че не знаят кога точно ще са готови ab_041.gif

Хайде всички в Овча Купел,там кучовците могат да тичат все още където искат af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 02:28 PM

Градинката зад автогарата в Овча купел ли се пада или в Красно село? Защото искам да я предложа. Изглежда лесно достъпна с кола и пеша.

#76 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2010 - 02:35 PM

Цитат(greeneyed @ Feb 18 2010, 12:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Градинката зад автогарата в Овча купел ли се пада или в Красно село? Защото искам да я предложа. Изглежда лесно достъпна с кола и пеша.

Не съм много сигурна,но мисля,че се води Овча Купел.
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 February 2010 - 05:46 PM

Точно за тази градинка говорих по-назад, но тя не е общинска, това е частна собственост. Красно село е.

#78 Потребителят е офлайн   kreizi Икона

Публикувано: 18 February 2010 - 05:59 PM

А някой знаели къде са разрешените места за разходка в Варна ?

#79 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 18 February 2010 - 08:53 PM

Цитат(kreizi @ Feb 18 2010, 05:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А някой знаели къде са разрешените места за разходка в Варна ?

Аз търсих из сайтовете на общината, но не открих инфо. Мисля, че тук още не са се задействали по тази задача. Ако някой намери инфо, ще бъда много щастлива.
П.П. на поляната на която ние се разхождаме на ул. Подвис има табела "място за разхождане на кучета", само една оградка ни липсва, някой да разкара наркоманските спринцовки и всичко ще е супер. Вече съм започнала да снимам и "добросъвестните" съседи, които си мятат торбите с боклуци през терасата. ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#80 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2010 - 08:47 AM

Ако някой разхожда кучето си в парк "Св.Петър и Павел" (Боримечката) в ж.к.Разсадника ,нека заповяда утре (събота) в 17h. Ще събираме подписка срещу наложената забрана да разхождаме домашните си любимци само в крайната алея на парка!

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни