Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа
Публикувано: 16 February 2010 - 11:16 PM
Само това на Изгрев , което Waikikii в публикувала, ги разграничава като за "разходка на повод" и "свободно".
Но самата идея да отделиш улици за разходка на повод е безумна. Каква е разликата между разходка на повод и минаване по улицата? Нали ако определиш 5 улици за разходка на повод в квартала, всички , които живеят на други улици , ще са в нарушение докато стигнат до разрешените места.
Много по логично е на повод да е разрешено навсякъде , освен на изрично забранените места . А именно училищни дворове, дворове на детски градини и обособените детски площадки - с катерушки, люлки и пр.
За Предложеното за Красно село какво мислите? Някои познава ли района? Аз не мога да си представя нито едно от посочените места за подходящи за куче без повод. Много са тесни. Специално пък Тодор Каблешков - там човек ребром се провира, камо ли с куче.
Някои има ли представа какво е състоянието на градинката на Овча купел до автогарата? Чух, че напоследък само накомани и пяниоци се мотаели там. Но не знам дали информацията е достоверна.
Мисля да предложа цялата градинка за кучешки парк. Някои има ли пресни впечатления дали е подходяща?
Публикувано: 17 February 2010 - 01:01 PM
В района на парк Студентски, около плавателниа канал срещу Технически Университет
Правописът е автентичен. Къде е този плавателен канал, някой знае ли?
От това се боях.

Това е източната част от парка, която е отделена от другата с един трап ( където свършват учебните блокове на ТУ, има улица и веднага започва парка), с който навремето Тато е искал да свързва Панчарево с центъра и да прави София на Венеция. Проблемът е, че там от доста години живеят една доста голяма и определено лоша глутница, която чрез канала до сега държахме на разстояние в повечето случаи, но от сега нататък ще трябва да се врем сами между шамарите.
Публикувано: 18 February 2010 - 08:26 AM
Публикувано: 18 February 2010 - 09:34 AM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 18 February 2010 - 09:46 AM
Ами ако не ги оградят, просто са неизползваеми - според мен. Те не са много големи, а до тази нашата минава една от най-натоварените улици, така че аз там кучето никога не го пускам свободно. Досега ходех до една друга, доста по голяма и покрай която няма улица с интензивно движение, но тя не е в спиъка.
Освен това на нашата си имаме и няколко постоянни обитатели :) :) :) ,
което ме навежда на мисълта, хайде ние ще се бутаме по разни градинки, което от една страна е добре за социализирането на кучетата, пък и ще се опознаем кучкарите в района :) :) :), ама какво правим бездомните кучета, които си джиткат и в училищата, и в градините, и си вършат работата във всяка градинка - как ще им се обясни на тях къде, какво трябва да правят.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 18 February 2010 - 10:08 AM

Дано Фандъкова и сие поразгледат нещатата малко по глобално и не отчетът просто някаква дейност с куп забрани

Слагам няколко линкчета и снимки.

Кучешки парк

Публикувано: 18 February 2010 - 10:17 AM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 18 February 2010 - 11:31 AM
В района на парк Студентски, около плавателниа канал срещу Технически Университет
Правописът е автентичен. Къде е този плавателен канал, някой знае ли?
От това се боях.

Това е източната част от парка, която е отделена от другата с един трап ( където свършват учебните блокове на ТУ, има улица и веднага започва парка), с който навремето Тато е искал да свързва Панчарево с центъра и да прави София на Венеция. Проблемът е, че там от доста години живеят една доста голяма и определено лоша глутница, която чрез канала до сега държахме на разстояние в повечето случаи, но от сега нататък ще трябва да се врем сами между шамарите.
Сетих се кое е това място. Ние минаваме от там и освен постоянните двама дядовци, които ни подлайват, никога не сме имали проблеми. Дори и глутницата не е толкова страшна, стига да имаш подход.
Публикувано: 18 February 2010 - 01:50 PM
Ето информация за контакт. За съжаление нямат уебсаит с повече информация
Район "Овча Купел"
бул. "Цар Борис III" 136 В, п.к. 1618, номератор: 955 4462, факс 955 9568
email: sook@mail.bg
тел прием
Кмет инж. Пламен Йорданов 855 6161 Сряда 9:00-12:00
Зам. кмет инж. Янко Василев 955 4462, в. 135 четвъртък 14:00-16:30
Зам. кмет инж. Владимир Пенков 955 4462, в. 232 четвъртък 14:00-16:30
Секретар инж. Стоян Киров 955 4462, в. 254 четвъртък 14:00-16:30
Дежурен по район 955 5341
Деловодство 955 4462, в. 236 всеки ден 8:30-17:00
А това е link към всички столични администрации кметства и квартали.
http://www.sofia.bg/...%EA%EE%E9%20%E5
Публикувано: 18 February 2010 - 01:50 PM
във Варна нали си направих и я разбиха
... за какво говорим

Публикувано: 18 February 2010 - 02:35 PM
Не съм много сигурна,но мисля,че се води Овча Купел.
Публикувано: 18 February 2010 - 08:53 PM
Аз търсих из сайтовете на общината, но не открих инфо. Мисля, че тук още не са се задействали по тази задача. Ако някой намери инфо, ще бъда много щастлива.
П.П. на поляната на която ние се разхождаме на ул. Подвис има табела "място за разхождане на кучета", само една оградка ни липсва, някой да разкара наркоманските спринцовки и всичко ще е супер. Вече съм започнала да снимам и "добросъвестните" съседи, които си мятат торбите с боклуци през терасата.