Dog.bg Форуми : Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа Оцени темата: -----

#141 Потребителят е офлайн   cveti i neksi Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 February 2010 - 10:25 PM

мерси искам да питам също за парка на герена и там ли няма да може да разхождам кучетата дори и на самия стадион ?Също искам да попитам обозначени са например за хаджи димитър само няколко места за разхождане а имаме ли право тогава да разхождаме кучетата по улиците в квартала когато са на повод нали е забранено в училищните дворове и болници и детски площадки да се извеждат тогава не мисля че ще пречи по улиците да ги разхождаме а и вчерно време няма ли да можеме например след 9-10ч в някоя градинка да си изведеме кучето сепак мисля че много малко места са дадени за разходка и не всички хора знаят кой са например а в хаджи димитър можеме смао по улица резбарска да разхождаме и в градинката под моста чавдар и по булеварда от двете страни на реката

#142 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 08:07 AM

Ами докато още е време и не са издали нова заповед се обърнете към вашия еколог в общината и попитайте,дайте своите предложения,по новата заповед сега трябва да се изберат местата и има 14 дневен срок за обсъждане-нашия е до 10.03,побързайте,за да не изпуснете срока,защото сигурно е приблизително същия.

#143 Потребителят е офлайн   cveti i neksi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 02:22 PM

Който иска да се събереме от подуене и да ходиме до общината и да говориме защото е смешно толкова малко неща са дали че е плачевно ако искат да се организираме и докато има време да оправиме нещата

#144 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 07:26 PM

Не е нужна организация,въпреки,че би било добре,но за да не се изпусне срока и ти сама би могла да отидеш-длъжни са да те изслушат,дано имаш късмет като мен-нашата еколожка е много добра и искренно иска да помогне,всичко,което поисках е включено в предложението,ще трябва да и се обадя само за пътеките,защото е смешно да се провираме из храстите,но съм сигурна,че ще го приеме сериозно.

#145 Потребителят е офлайн   cveti i neksi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 11:27 PM

ще се радвам поне още някой сериозен да дойде с мен и да ги обмислиме нещата защото е по добре 2ма от един и да ги убедиме за малко и повече права а не да разхождаме на 2места кучетата си

#146 Потребителят е офлайн   nelcheto Икона

Публикувано: 18 March 2010 - 10:20 AM

Каква глупост само!И искат от нас да си плащаме данъци.За какво след като нямаме условия за да се грижим за животните си.Измислят се все повече забрани и с нищо не те стимулират да се грижиш за едно животно.Никъде ги няма тези забрани по света.Кучетата могат да ходят почти навсякъде където и хората.Та в другите държави както сме гледали в някои филми дори има болници в които домашни любимци помагат психически на хората да оздравеят по-бързо с посещенията си в тези заведения.Какви сме ние?И на какви се правим?Не може това не може онова а после търсят пари от данъци.Тъпанари!!!!

#147 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 March 2010 - 12:56 PM

На вниманието на посещаващите Западен парк в София.
От скоро има нови забити колчета със забрана за разхождане на кучета по основните алеи, като единствената разрешена алея за кучета е дъгата откъм люлин, която започва от бившето виенско колело.
За другата част на Западен парк не знам, не стигнахме до там.

Приятни разходки!
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#148 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 March 2010 - 01:07 PM

Аз само да попитам забранени са изобщо разходките или само на куче без повод? ae_085.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 March 2010 - 01:25 PM

Ми, по пътя на логиката би трябвало да е забранено изобщо разхождането на куче по тези алеи. На картинката има куче задраскано с червена линия. И логично, идва топлото време, тръгват майки с деца, жажи и т.н. На алеята откъм люлин имаше табелки само с куче, което не беше задраскано. ЗНачи там може да се разхожда - с повод или без не пише никъде. Но ако правилно тълкувам закона би трябвало в парка на тези алеи да е с повод кучето, ма може и да бъркам.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#150 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 March 2010 - 04:13 PM

Цитат(samotnata @ Mar 22 2010, 12:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ми, по пътя на логиката би трябвало да е забранено изобщо разхождането на куче по тези алеи. На картинката има куче задраскано с червена линия. И логично, идва топлото време, тръгват майки с деца, жажи и т.н. На алеята откъм люлин имаше табелки само с куче, което не беше задраскано. ЗНачи там може да се разхожда - с повод или без не пише никъде. Но ако правилно тълкувам закона би трябвало в парка на тези алеи да е с повод кучето, ма може и да бъркам.

Не разбирам защо трябва да се забранява да минават кучета, след като са на повод ... наистина не го разбирам. Съгласен съм да има обозначения за това къде може да се пусне кучето свободно без повод, но да има забрани за това къде може да мине човек, който отива или се прибира или просто се разхожда по дадена алея и кучето му е на повод - това не го разбирам ...

А ако мине човек с куче, вързано на повод по тези алеи, ще го глобят ли ?

#151 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 04:25 PM

Най-вероятно ще го глобят,аз миналата седмица разхождах кучетата в парка и ме спря инспектор от
столична община,който ми обясни,че е забранено дори на повод в часовете между 9:00-19:00 след това
ми даде копие на наредбата dry.gif

#152 Потребителят е офлайн   mayadanova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2010 - 04:26 PM

Хората от общините знаят само да забраняват и да санкционират, но няма кой да се сети да направи кучешки парк или нещо подобно... Забранено е да се разхождаш където и да е, забранено е да си возиш кучето в автобус, собствениците на кучета са ДЛЪЖНИ да плащат за допълнително лице за асансьорните такси?!?!?!..
Някой може ли да ме подсети защо трябва да си плащам данъка на кучето?!?!

#153 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 04:31 PM

Цитат(kara and cveti @ Mar 22 2010, 03:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най-вероятно ще го глобят,аз миналата седмица разхождах кучетата в парка и ме спря инспектор от
столична община,който ми обясни,че е забранено дори на повод в часовете между 9:00-19:00 след това
ми даде копие на наредбата dry.gif

Забранено е между 9 и 18ч. Но не е забранено извън този времеви пояс да се минава с куче на повод от където и да е. Мислете логично- аз лично не мога да летя, за да кацна на конктретна алея, по която да мина.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2010 - 04:32 PM

Цитат(mayadanova @ Mar 22 2010, 03:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хората от общините знаят само да забраняват и да санкционират, но няма кой да се сети да направи кучешки парк или нещо подобно... Забранено е да се разхождаш където и да е, забранено е да си возиш кучето в автобус, собствениците на кучета са ДЛЪЖНИ да плащат за допълнително лице за асансьорните такси?!?!?!..
Някой може ли да ме подсети защо трябва да си плащам данъка на кучето?!?!

Защото така трябва и така е редно. За да имат права, трябва да са регистрирани, иначе няма как ... за какво да правят отделни неща като кучешки паркове, след като има регистрирани 100 кучета за цяла София ... а то и това е много, предполагам че са по малко.

Дали някъде има обобщена справка колко са регистрираните кучета до момента в София или други градове, примерно Пловдив, Варна, Русе ?

#155 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 05:32 PM

За Младост такава справка имат в отдел Екология. Предполагам ,че в Столичната голяма община също трябва да се търси в този отдел такава справка. Според работниците в Младост от началото на годината до края на м. февруари са регистрирани повече кучета, отколкото за цялата минала година.

#156 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2010 - 12:39 PM

Цитат(ro6ko @ Mar 22 2010, 04:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За Младост такава справка имат в отдел Екология. Предполагам ,че в Столичната голяма община също трябва да се търси в този отдел такава справка. Според работниците в Младост от началото на годината до края на м. февруари са регистрирани повече кучета, отколкото за цялата минала година.

Дано да е така.

Иначе - не обичам забрани, кучето ми е част от семейството, така че в събота ще се разходим по центъра на София, пък да видим дали ще ни глобят.

#157 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 23 March 2010 - 12:45 PM

Аз като ветеринарен лекар при ваксинация на кучето на касовата бележка пиша амб N , вид на ваксината , чип , дата и печат .
или издавам амбулаторна карта със същите данни на каронче , което всеки собственик може да си сложи в пормонето или при документите- това отделно + паспорта .
Не пречи да си го носите вместо паспорта на кучето , а за данъчните просто не знам общинарите са гола вода dh_188.gif .

#158 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2010 - 03:03 PM

В Пловдив ме спряха екополицаите или както те се самоопределят в парка преди 9.00 сутринта и ми направиха любезна забележка,че мястото на кучето не било там,ако и да е на повод,показвайки ми "табела забранено за кучета".Нямаше никой,освен мен там,попитах дали тази табела не се отнася само за свободно пуснати кучета,и че не съм там в забранения часови пояс ,но не-била съм в нарушение.После ми пожелаха приятен ден,на което доста яростно отговорих:"Подобно!".Да поясня,че прекосявах този парк,понеже в другия му край се намира площадката за кучета и аз трябвало да заобиколя и да влезна от противоположния край,когато отивам там.Що нямам и криле-ама и за тях ще плащам такса въздух,наверно.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#159 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2010 - 03:32 PM

Цитат(Ариел @ Mar 23 2010, 02:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В Пловдив ме спряха екополицаите или както те се самоопределят в парка преди 9.00 сутринта и ми направиха любезна забележка,че мястото на кучето не било там,ако и да е на повод,показвайки ми "табела забранено за кучета".Нямаше никой,освен мен там,попитах дали тази табела не се отнася само за свободно пуснати кучета,и че не съм там в забранения часови пояс ,но не-била съм в нарушение.После ми пожелаха приятен ден,на което доста яростно отговорих:"Подобно!".Да поясня,че прекосявах този парк,понеже в другия му край се намира площадката за кучета и аз трябвало да заобиколя и да влезна от противоположния край,когато отивам там.Що нямам и криле-ама и за тях ще плащам такса въздух,наверно.

Да, сега за всичко ще сме виновни хората с кучета ... че не спазваме "наредби", че кучетата са ни на повод, че не можем да летим, за да стигнем до .... "определеното място" за разходка.

#160 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2010 - 05:05 PM

Аз все пак искам да попитам как мога да стигна до разрешеното място за разходка на кучето като няма начин да не мина през алеи, които не са разрешени за кучета????!!!!

И ако искам например да ида от Изгрев през парка до баба ми, която живее от другата страна на Цариградско шосе, как да го направя??? Не може ли като е вързано кучето просто да мина през парка? Как да стигна иначе? Няма логика просто!
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема