Dog.bg Форуми : Прошко и Маугли

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Прошко и Маугли кученце и котенце

#1 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 February 2010 - 04:37 PM

Прошко и Маугли по неволя са съквартиранти - ползват гаража ни. Всеки в своето кашонче, върху бутилчица топла вода.
Прошко намерих на тройния празник - св.Валентин, Трифон Зарезан и Прошки. Седеше залепен за оградата на един автосервиз, мокър до кости, с обезобразена главичка, от нослето му течеше кръв и гной, той едва дишаше, почти се задушаваше, страховито хърчене ми привлече вниманието. Вероятно е изритан, защото няма рани. Сега е на антибиотик и отока на главичката му почти изчезна, очето му се отвори, но има парализа на зрителния нерв, слагаме лекарства, но няма гаранция, че ще се оправи, възможно е да остане кривоглед.
Маугли някой го подхвърли в гаража преди месец, чистичък, много свикнал с хора, гушлив и мъркащ. Макар и вече не съвсем малък, явно е сукал и не искаше да яде, но след два дни глад започна да се храни, кисело млекце и консерви разредени с пилешки булъон. Вчера една съседка с помощта на метлата си едва го е оттървала от зъбите на куче, та сега е вече само с осем котешки живота, понатъртен и много изплашен. Не съм специалист, но според мен е на около 5 месеца.
Търся им стопани - отговорни и грижовни! Тел. 0888526400 Татяна Панева
paneva56@gmail.com

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#2 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 February 2010 - 10:24 PM

Прошко е кученцето, а Маугли -котенцето?

Сладури! ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2010 - 06:47 PM

Очето на Прошко вече е добре. Имаме си и ваксинка. Растат момчетата. Големи "битки" водят, после уморени лягат да спят заедно.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#4 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2010 - 07:09 PM

Страхотни! wub.gif wub.gif wub.gif Пожелавам им най-готините стопани ae_085.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2010 - 05:40 PM

Прошко вече стана голямо момче, но го очаква и едно изпитание - има околопъпна херния, която расте. Ще я оперираме в Ст. Загора. Записали сме час за четвъртък.
Много му се играе на момчето, моите "старчоци" не са по игрите и само го наръмжават, но Мечо/другия бездомник/ никога не му отказва, водят се люти битки, после и двамата излизат солидно омазани и уморени. Мечо е в съседен двор и игрите са под наблюдение, за да няма контузии. Когато е сам, любимата игра на Прошко е да разнася обувки и чехли по двора.
Стискайте му палци за четвъртък/и на мен, че много ме е страх от тези операции/!

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2010 - 05:11 PM

как е момчето? Оперирахте ли го?

#7 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2010 - 06:13 PM

В четвъртък на 22.04.10г. ще е операцията. Ох, дано всичко да е наред! Така съм се наплашила от Бела, че всичко ми е свито.
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2010 - 01:17 AM

Прошето е разкошен!Операцията мина и момчето е добре. Как да не го похваля, държа се отлично - пътува в колата съвсем спокоен,при прегледа преди
операцията не трепна, само си помахваше с опашчица! Какво ли не изтърпя - мерене на температура, пипане по коремчето, бъркане в устата,подстригване с машинка, инжекция! Много беше послушен и се представи добре. Прибрах си го веднага и се започна една игра, тичане, лудуване, все едно не е опериран. След три дни имаме още един антибиотик, после сваляне на конците и е готов и чисто нов!
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2010 - 01:57 AM

Ох, защо ли го похвалих? Откакто сме се върнали, Прошко не върви, а само тича и беснее. Подлудил е всички - кучетата, котките, мен ме направи разногледа! Любимите му играчки са чехли, обувки и чорапи. Докато се преобуваш, едната ти чехла изчезва, намираш я някъде в градината, после изчезва и обувката, не ги дъвчи, а само ги разнася, неуморим е! Нямам представа дали хернията боли, но има голяма промяна. Вече си знае името и идва, ако го извикаш, разбира "не" и го изпълнява. С друго все още не можем да се похвалим.
Качих снимки, но са сплескани, аз ли нещо греша? Изтърках ги.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2010 - 05:49 PM

Прошко се възстановява добре. След седмица ще свалим конците.
Днес много му се приспа, но отвори очета за снимките.Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2010 - 02:58 PM

Маугли една вечер имаше дом. Рано-рано сутринта ми го върнаха/както се бяхме уговорили/, защото хората имат и друго мъжко коте и двамата много се били. Мухлето, както галено го наричам, доволен се скри под колите. Малко след това имах уговорка да заведа на кастрация три бременни махленски котки, които не успях да хвана, колкото й да се старах. Реших да не пропускам часа и поне да заведа Мухли..., но беше се изпарил! Пълен провал за днешните ми планове.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 01 May 2010 - 03:36 PM

Tuty,забавно е при теб с тия двамата! :ab_041: Прошко е много смешен,и е толкова пораснал,като му гледам първите снимки е като запетайка,а сега се е източил...
Късмет и на двамата! :re_037:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#13 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 04:55 PM

Маугли пострада много. Вчера го нямаше цял ден. И понеже съседите ми са много лоши с животните, сериозно се обезпокоихме. Вечерта късно сам се прибрал в кашончето си с наполовина одрано ухо, очетата му затворени, устата и носа в срупове, главата му е двойно по-голяма от отока. Добре, че вкъщи винаги има антибиотик и медикаменти за рани. Обработихме раните, сложихме и антибиотик и му дадохме 50мл булъон със спринцовка, защото не можеше да си отваря устата. Днес, по обяд беше по-добре, яде сам и оказваше съпротива при почистването и мазането, но отокът още не е спаднал.Няма да го снимам - страшен е! Тъкмо Прошко се оправи, до ден-два ще махаме конците от операцията. Не стига това, ами днес един съсед ми вдигна скандал заради животните...положението става опасно, страх ме е да не ми изчезне някой!
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   Teodora_G Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 05:05 PM

Какви са тези хора!!!! С какво им пречат животните ви? Може да се намери решение, въпреки че сигурно после ще измислят и друг проблем... Но сега с какво точно им пречат?

#15 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 06:15 PM

Кучетата лаели, а котетата минавали през градините и мачкали. Ясно е за какви хора става въпрос. Тези същите, преди две седмици разбрах, че изхвърлили едномесечните котенца на собствената си котка направо в боклуджийската кола! Изроди!
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2010 - 05:45 PM

Прошко вече знае и команда "седни"! Е, разбира се, после чака да бъде почерпен с нещо вкусно.
Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 06:29 PM

Маугли пак пострада, пак е ухапан, никак не може да се пази. И все гледа да влезе вкъщи, а това може да му струва живота. Днес, аз си чистя колата, а той се намести вътре и целия ден си е там. Много иска да е домашен или поне да си има двор. У нас може да ползва само "втория" етаж на двора, но спре ли колата, веднага идва, скача през прозораца и започва да мърка и да те целува по гушката, много е галъовен.
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Малко снимки и на Прошето.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 06:45 PM

Леле, какви са прекрасни тези двете момчета! х))
Пожелавам им много успех!! Много!

#19 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 09:23 PM

И двамата благодарят за пожеланията, Прошко чака, а Маугли/Мухли, както си му казват аз/, нищо не чака, кой ли ще го вземе с това повредено уше и вече пораснал.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2010 - 06:48 PM

Прошето стана вече голямо момче, предстои му кастрация. Той се оказа голям котколюбец и защитник на котки. Мъжкото ми куче, Марк напада котки, но щом залае, подгони или дори през оградата загледа някоя, Прошо се хвърля към него и започва да го хапе по краката. Не, че това не ми създава проблеми, гледам да не се сбият, но е спасил живота на доста котки. Уникат е.
attachment=348117:DSC02099.JPG]

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни