Грег с лъвското сърце
Публикувано: 10 March 2010 - 09:57 PM
Наложи се да се свали превръзката със шината. Незнам до колко това е лошо.
Притеснявам се, че не спада..
Другото лошо е мартенското време, не можем и да помислим да поизлезем без превръзка в този студ и сняг.
Иначе пада голямо гушкане...и разбира се всички свикваме с яката :)
Надявам се утре да имам по-ведри новини от Грег :) и да сме във форма за снимчица, така с яката :)
Публикувано: 11 March 2010 - 09:55 PM

Оттока е поспаднал, но още не става за превръзка.
Но вярвам, че нещата ще се оправят! Момчето иначе е добре, днес трима човека, едваа го убедиха в полезността на антибиотиците :)
Скоро ще започнем да търсим сериозно домът на Грег..надявам се предишните стопани да не размислят, защото ще ми е изкючително трудно да си надвия на съвестта, за да го върна в сервиза...
Ето го и дребния лъв...
Публикувано: 11 March 2010 - 10:59 PM
к'Во?
това куче разгеле, че попадн на вас да разбере какво е стопанин
к'Ви предишни...........
какво стана с 200-те лева
сори ако сте писали и съм пропуснала
Публикувано: 14 March 2010 - 04:37 AM
Грег се бори, той, повярвайте, е последния, който ще се предаде в борбата за по-добър живот!
Иначе сме толкова чисти, за тоалетна признаваме само градинката с дръвчето, което точно сега е малък минус..снега, водата..,дори и със сериозна превръзка, всяко излизане е риск.
И за да си представите как е живял този сладък съблезъб - Грег не знае какво е то яйце..учихме се, че е за ядене..да не повярваш, кокер на 4 години, да не знае какво е то варено яйце! :)
Публикувано: 15 March 2010 - 12:46 PM
Успяхте ли да платите операцията или е нужна още помощ?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 March 2010 - 03:51 PM
Бележките и малко снимки на Грег - по-късничко днес.
Публикувано: 19 March 2010 - 12:43 PM

Също така сме с шина, която се надяваме да припомни на дребосъка как се ходи на четири лапи.
За сега и все още Грегсъна лапата я влачи..дано дано сега вече да има напредък!
Иначе е много по-спокоен и с огромно желание за игри, а вкъщи просто не се спира на едно място :)

Намерил е начин обаче да ближе раната, въпреки яката..незнам, как да я опазим сега, но спазваме всичките инструкции на докторите.
Пък и толкова добри хора ни помагат

Публикувано: 21 March 2010 - 02:02 PM
Последните стопани от сервиза не са се отказали от момчето, но биха се съгласили да го дадем на по-добро място. Все пак, за да се въстанови животината му трябва истински дом, спокойствие и грижа, пък и мястото на кокера не е на улицата...
Моля - разпитайте приятелите си - дали някой не търси сродна душа.
Грег е кокер с необикновенна съдба и затова му търсим дом с необикновенно добри и обичащи кучета хора.
Момчето ще има нужда от много грижи и обич. Ще помагаме и за двете на новите стопани.
Писахме в без дом и в кокерската група тук. Имаме и страничка във фейсбук: http://www.facebook....26308354?ref=mf
С Грег ви благодарим много, много много...

Публикувано: 21 March 2010 - 10:36 PM
Аз също съм един от дарителите за Грег и съвсем сериозно питам къде са парите за кучето!??? отделяла съм ги с цената на множество лишения - не са милиони, но определено искам да знам къде са и защо на кучето не е направено обещаното лечение? това е възмутително и крайно неприемливо! уж в този форум всички обичаме животнните, но за други явно си е начин за някой лев, паднал от небето. искрено се надявам, че момчето ще се оправи и му стискаме много палци. как и се надявам Лъчезар да поеме отговорност и да намери начин да възстанови парите - това, че не знае къде са не е обяснение! още повече, че в момента един сериозни хора ( на които свалям шапка до земя, благодаря Ви) имат крайна нужда от тях! крайно съм разочарована, че такива хубави и благородни инициативи се опорочават по този, смея да кажа типично български маниер!
Публикувано: 25 March 2010 - 10:19 AM
Изчаквах да се успокоя, за да мога да седна и да напиша това без да правя рев паузи.
Незнам нито как, нито кога точно, но коста на Грег при един от винтовете се счупи.
Момчето не си е казало, разбрахме по това че почна да я влачи още повече. Отидохме на снимка.
Пак правихме тестове за чувстителност за да си отговорим на въпроса, защо момчето дори не е проплакало, защо изобщто това се случва...Има чувствителност но тя е само на част от лапичката, останалата част от нерва е увредена.
Имаме 2 варианта изключително тежка повторна операция за сваляне на метала, който е сега в лапата и слагане на нов на цялата лапа свързано е с много неприятности за Грег, кръвозагуба, и почти никакъв шанс за въстановяване.
Дори и да мине всичко добре, лапата, ще трябва да се пази поне 6 месеца, а с този кокерски щурчо, който като види повода подскача до гърдите ми, това ще е почти невъзможно.
Дори и да мине всичко добре, Грег само ще се подпира на нея, никога няма да може да я ползва както останалите си лапки и остава голямата вероятност да продължи да я наранява.
Втори вариянт е ампутация мили приятели. Отново не лека операция, но всички казват, че до 3 дни, куч ще е позабравил и ще е щур as always. А след 10 дни, ще си е напълно щастливо кокерче.
Животът на 3 лапи не е непълноценен и това го знем всички, който познаваме такива животинки. А на момчето му се тича, играе, лудува...толкова е жизнен и щур!
Операцията е днес. До последно ще го мисля и ще го дискутирам със съвестта си. Ще пиша пак щом имаме резултати..