Dog.bg Форуми : Грег с лъвското сърце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Грег с лъвското сърце

#61 Guest_Guest_Теди_*_*

• Група: Гости

Публикувано: 01 March 2010 - 06:19 PM

Здарвейте :), аз съм от бл. 202 където намерихме вчера този красавец :). Не мисля 4е има проблеми с поведението защото аз се гушках много с него и нямах проблем. Не знам как са се развили нещата в последствие, зашщото си тръгнах, но определено ще помогна с каквото мога за него, както и с удоволствие ще събера парички :))))) Тел. ми е: 0893392369 :))) Кокера е прекрасен, ужасно мъчно ми е . Щях да го взема вкъщи ако можех, но имам плашлива и ревнивка Йорка :)

#62 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 March 2010 - 06:27 PM

Ще се радвам ако наистина се захванете с тази нелека задача.
Уверена съм, че ще имате подкрепата на форума.
Дано имам повод да преместя темата в Без дом. Което за него ще си е едно ново начало.
За сега е само почти бездомен, шляещ се свободно кокер, на когото редовно се търсят ... хм, стопаните.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#63 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 March 2010 - 07:55 PM

Тази седмица посетихме още един кучешки доктор. Това от което се страхувахме че проблема с лапичката е неврологичен, т.е. единствено решение ампутация, оставяме в миналото, защото Бенджи си има чувствителна лапа.

Макар и с дом, единствения шанс на Бенджи да въстанови лапичката си включва продължителен престой и топла грижа в домашни условия. Настоящите стопани го обичат и на Бенджи нищо не му липсва, просто хората не живеят там по принцип, мястото е автосервиз, както и Бенджи е по двора и влачи лапата по асфалта, през по-голямата част от деня.

За да се оперира, раната там където Бенджи се подпира на крачето, трябва да бъде излекувана, сега се мажем и сме с превръзка плюс антибиотик, ще се обезпаразитм тази вечер и да се надяваме новите кръвните тестове в понеделник - да са в норма. (първите са ни с повишени левкоцити)

Операцията е планирана за сряда. Ще му обездвижат ставата. Бенджи ще може да си стъпва на лапичката, както си му е реда, но няма да е подвижна китката. Операцията е скъпичка, дано това, че е дребуш да се отрази положително на цената.

Та истината е, че се захванахме, разчитайки, без да питаме предварително и на малко помощ от добрите феи в този форум. Така че...кокера Бенджи има нужда от вашата помощ, отново.

Помощ приемаме всякаква.

Основният проблем е че нямам как да му предложа по-продължителен престой у дома...
Бенджи не се понася със сигурност с котки и някои мъжки кучета. Не бих поела риск да го оставя и около малки деца. Не е лош, просто е стресиран и уплашен кокер...

Към този момент съм изпратила моето куче на гости при съседка, но това може да продължи за ден-два. Още повече, че самата аз пътувам често.

Така че моля за съвети и препоръки и варианти за временнен дом седмица, две поне за след операцията, така че Бенджи да има спокойно местенце, за да се въстанови. Бих приела всякъкви такива.

Може би по-нататък, ще му търсим нов постоянен дом, за сега неговите последни осиновители все още не са се отказали от него, просто се опитваме да помогнем на това хубаво куче да има нормален живот след всички ужасии през които е минал!

#64 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 01:41 PM

Говорихме със стопаните и със момичето, което ни свърза с тях. В крайна сметка - ще търсим нов дом постоянен на куч.
Имаме нужда и от ново име на темата..., Незнам дали може да се смени, но и ми се обаждат за загубени кокерчета.

Един въпрос, кучето документално се води на Лъчо, трябва ли да подпишем договор с него, за да му търсим дом?

Много ми е трудно да го наричам Бенджи..не е никакак Бенджав..Еднооо голямо лъвско сърце е той, горд рицар, който сваля бронята само за почесване зад ушето...

Знам, че е прекръстен за късмет, но някак, отвътре ми идва да го наричам Грегъри...:)

#65 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 02:34 PM

Аз ще му помогна с някой друг лев,само пишете в сряда как е минала операцията на момчето?И колко пари струва.
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 03:00 PM

Аз живея на близо до булевард Бъкстон ! Мога всеки ден след работа да му нося хубава храна и да го разхождам из квартала, докато му търсим дом ! Нали вечер има къде да спи засега ?
Ако и някой друг е заинтересуван може да ми пише ЛС да се разберем да отидем заедно-аз днес след работа мога да мина да го нахраня, къде точно се намира кучето :)

#67 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 05:14 PM

Благодаря magitt, да мине всичко ....ще пиша, ще снимам..:)!

#68 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 05:22 PM

zahoo, благодаря ти много за желанието да ни помогнеш, но до операцията - разходките са силно ограничени и са само на тревичка, която също се подбира внимателно, заради скрити стъкла. Важно е да не се разранява крачето, за да го оперират. Затова е вкъщи и затова му търсим друг постоянен дом, ще му трябва време и любов на слънчицето, за да оправи кокерския поглед...Храната за Грег не е проблем също, надявам се никога да е е проблем.

Всъщност дом му трябва на момчето, с хора, които да са търпеливи и гушливи..:)

#69 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 05:22 PM

Между другото и на мен ми допада повече името Грег,а и най-важното е че той е свикнал с това си име от малък. af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 08:52 AM

Грегича е една голяма говорилня, поотпусна се и сега не се спира..полайва, мрънка, рънка, а на сън плаче като мишле!
Раната не кърви вече и обезбаразитяването премина без паразити :)

Утре сме на кръвни тестове, ще пиша после кога точно ще ни е операцията, за да стискате много плаци на дребния патилан! Ще гледам и снимчици да кача по-късно...

#71 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 March 2010 - 01:48 PM

Най-после виждам в тази предълга история реален шанс за Грег!
Познавам хората, които сега се заемат с него и знам, че с каквото се захванат, го правят както трябва и го довеждат до успешен край.
За неговата операция бяха предадени 200 лв., според Лъчезар те са отишли при последните собственици, редно е да бъдат възстановени. Надявам се Лъчезар да им ги поиска, след като не са осигурили никакви грижи за кучо.

Боряна, чакаме да кажеш какви са прогнозните разходи, сигурна съм, че можем да помогнем. Също така очаквам снимките по мейл диск, сигурно ще са ви от полза.

#72 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 03:26 PM

Благодаря за милите думи Милена :)
Снимка си имаме и от хората една и тя свърши добра работа.

До сега - предглед, изследвания, антибиотици, обезпаразитяване, превръзки, кремчета са ни към 100лв.
Прогнозно за операцията докторите дадоха доста голям марж между 300 и 500лв. Но това в зависимост какво ще влезе в операцията, колко голямо кучето и така... Като мине ще съберем бележките и ще направим сметка/отчет.
Теди, която писа по-рано се включва с 50лв, ще ги взема днес. Ние също участваме, с колкото трябва.
Ще сме много, много благодарни ако Лъчо успее да прибере парите събрани досега за операцията.

Грег е вкъщи и моята животинка е при съседка, за да няма стрес за животните и битки за 'на кой е тази къща', но това ме притиска да търсим стопани по-бързо. След кординиране на всички помагащи положението е не много розово - ще можем да задържим Грег до края на месеца само...Така че, живот и здраве да мине успешно всичко тази седмица, веднага започваме интензивно да търсим нов дом.

Сега малко снимки от дребуша...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#73 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2010 - 12:33 PM

Операцията е утре 12.30 ни искат гладни. Да стикате много палци на момчето!
На място ще решат дали да сложат винтове или външни шини, ще се надяваме на най-доброто.
За по-малко от седмица в домашна и спокойна обстановка и с много любов Грег показа колко невероятна и добра животина е!
Търси почесване, погалване и гушкане. Не вдига врява и не е направил нито една беля вкъщи. За не обучаван кокер минал през ада - това е изключително поведение :)
Не се качва по диваните и креватите. Не нахалства докато се храня. Дава ми път в коридора и на вратата :) Навън иска да играе със всяко куче, не можеш да повярваш, че е на 4 години, толкова е позитивен и закачлив :):). В колата е кротък като мишле. Докато му се маже и превръзва крачето стой мирен, мирен и чака кротичко, даже при оскубване от лейкопласта не се сърди много много ;)
В банята е ангелче...
Нямам от какво да се оплача от малкия герой и който му даде сърцето и дома си ще спечели едно невероятно лъвско сърце и най-сладката гушлива муцунка !

#74 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2010 - 01:55 PM

Ще стискаме палци на момчето,а към края на седмицата ще се включа и финансово. wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2010 - 02:47 PM

Последно - ампутация (мернах някъде) или ще се фиксира крачето?
Стискам ви много много много палци
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2010 - 03:48 PM

Цитат(enokitake @ Mar 4 2010, 07:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тази седмица посетихме още един кучешки доктор. Това от което се страхувахме че проблема с лапичката е неврологичен, т.е. единствено решение ампутация, оставяме в миналото, защото Бенджи си има чувствителна лапа.
...
Операцията е планирана за сряда. Ще му обездвижат ставата. Бенджи ще може да си стъпва на лапичката, както си му е реда, но няма да е подвижна китката.

Аз го разбирам: забравяме за ампутация, ще си има лапа кучо.

#77 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2010 - 01:23 PM

Какви са резултатите от операцията?
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 09:30 PM

Момчето вече е прибрано. Минало е добре, макар и да ми се стори безкрайно дълго. Лапата е права и опакована в бинт и шина.

Има си пластина и телове и яка и шевове.

Трябва да пазим много раната да не се инфектира, където е ерозирала кожата, под нея е пластината и това е критичния момент, така че моля, подължавайте да стискате палци!

Иначе, момчето си плаче, не е заспивал въобще, от както сме се прибрали, успокоява се само ако е гушнат...след няколко часа ще вливаме антибиотик домашно а утре в клиниката.

Повече от нас утре.

Благодаря на всички ви за подкрепата и помощта! Изключителни, невероятни хора! Благодарим ви!

#79 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2010 - 09:08 AM

Разбира се че стискаме палци и чакаме новини за Грег. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2010 - 10:07 AM

Стискаме палци и още как!
Поздрави за вас, а на Грег силна прегръдка за бързо възстановяване :)

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни