Dog.bg Форуми : Четири лапи ще кастрират уличните животни в Пловдив до края на март

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Четири лапи ще кастрират уличните животни в Пловдив до края на март

#21 Потребителят е офлайн   plovdivchanka_koreniachka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2010 - 11:34 AM

Цитат(rodegunda @ Mar 21 2010, 10:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам, по време на проекта при нас бях с тях от сутрин до вечер всеки ден. Мои лични наблюдения (а също и на много други хора), че ловците са много търпеливи и добре се държаха през цялото време.
Така че моя опит не ми дава да вярвам на подобни неща. И мен един път щеше да ме набие господин, развъждащ улични котки, когато само му споменах за кастрация.

Както казах, извиване на ръце и арести -едно голямо НЕ! Оправдание няма!Не е оправдане, че някой човек не знаел за акцията и не бил ограмотен или пък е имал осъзнато различно становище! Това което следва не е извиване на ръце и арести ! Един цивилизован австриец не би бил съгласен на подобни прийоми. Те са недопустими! Вие сте били от сутрин до вечер и сте видяли едно, но жалбите от възмутени граждани са друго . Живеем в демокрация и сме в EU, да не забравяме.

#22 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 March 2010 - 11:39 AM

Просто казвам, че не вярвам на това.
Би трябвало пловдивското дружество да помогне с това хората да са запознати, да са информирани и да не пречат.
Между другото в България образование не е равно на почтеност за жалост.
И пак повтарям - след като не сте свидетел нямате основание да твърдите, че статията е вярна на 100%.

#23 Потребителят е офлайн   plovdivchanka_koreniachka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 11:40 AM

Цитат(dmm @ Mar 21 2010, 10:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(plovdivchanka_koreniachka @ Mar 21 2010, 10:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...Едва ли ако екип на 4 лапи извършва подобна акция в Австрия, да кажем, ще си позволи подобно дебелашко поведение!...

Оооо, радетелко за права и свободи flagbg.gif
Едва ли в Австрия журналистите биха си позволили да пишат (гледайки в тавана) такива жълтинки, стоейки зад думите си. За клевета глобите са доста солидни там, докато тук не. Затова в Бг. се съчиняват приказки от нищото, а такива като вас се хващат като шаран на въдицата и наддават вой до небесата.

Аз не съм "шаран" и приемам за комплимент "радетелко за права и свободи" въпреки ироничния тон.

Имах честта да разговарям с този човек и със свидетели на случката а също така и с други хора които са възмутени от отношението на екипа на 4 лапи към тях. И отново, прилагането на насилие е аморално и недопустимо! Има доста хора които са заплашвани с полиция, а това според мен не най-подходящия образователен метод!!!

#24 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 21 March 2010 - 12:01 PM

Сама казвате, че сте разговаряли с хора, но не сте видяли лично с очите си какво е било. А нашенци се знаем, че сме големи майстори на късия разказ и веднъж чуто, се предава доукрасено от следващия и така се стига до преиначаване на нещата. И всичката обърквация става вследствие от ЕЧМК (един човек ми каза). "Четири лапи" винаги са работили с рутина и с добро отношение, и имат не малко заслуги за овладяване на популацията. А това, че бай Стоян, чичо Гошо и стринка Маца не са информирани за тяхната дейност, си е лично техен проблем. Ако аз не получа съобщение, че трябва да си почистя градинката в двора и минат инспектори и ме глобят за това, че не съм го направила, няма да са ми виновни те, нали?!
Не бързвайте да съдите и жигосвате само защото ЕЧМК!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#25 Потребителят е офлайн   plovdivchanka_koreniachka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 12:11 PM

Цитат(dmm @ Mar 21 2010, 11:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Сама казвате, че сте разговаряли с хора, но не сте видяли лично с очите си какво е било. А нашенци се знаем, че сме големи майстори на късия разказ и веднъж чуто, се предава доукрасено от следващия и така се стига до преиначаване на нещата. И всичката обърквация става следствие от ЕЧМК (един човек ми каза). "Четири лапи" винаги са работили с рутина и с добро отношение, и имат не малко заслуги за овладяване на популацията. А това, че бай Стоян, чичо Гошо и стринка Маца не са информирани за тяхната дейност, си е лично техен проблем. Ако аз не получа съобщение, че трябва да си почистя градинката в двора и минат инспектори и ме глобят за това, няма да са ми виновни те, нали?!
Не бързвайте да съдите и жигосвате само защото ЕЧМК!

Някой да обясни защо този човк е бил незнайно как намерен в офиса си известно време си след тази случка и оттам е бил отведен в полицията където е държан 4 часа за да напише показания за 30 минути!!!?Такива неща не се случват в Европа?!КОЙ И КАК Е ПОДАЛ ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО НА ЛЮДМИЛ ПОПОВ И КОМУ Е БИЛО НУЖНО ТОВА ИЗДЕВАТЕЛСТВО?!

#26 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 21 March 2010 - 12:15 PM

А не допускате ли, че той е нападнал, а не ловеца?
Питам само.

#27 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 21 March 2010 - 12:19 PM

tb_195.gif
Ааа, ще се побъркам ud_009.gif
Какви обяснения, каква полиция, какви пет лева???
Тук вече се крие някаква конспирация и скоро ще се намесят ЦРУ и КГБ, сигурно?! af_089.gif
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#28 Потребителят е офлайн   plovdivchanka_koreniachka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 12:24 PM

Цитат(rodegunda @ Mar 21 2010, 11:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
А не допускате ли, че той е нападнал, а не ловеца?
Питам само.

Това е смехотоворно. Вие знаете ли кой е този човек и разговаряли ли сте с него? Можете да прочетете биографията му във статията, а по мое впечатлеие г-н Попов е един изключителни ерудиран и интелигентен човек, с много меко и благородно излъчване. Той е поискал а му дадат котето, получил е твърд отказ (така ли се прави?) и си го е всем сам . Това бих направила и аз ако нямам доверие или имам твърда позиция по даден въпрос(това е гражданско право нали?). Котето той дава на колежката си след което се прилагат специалните техники за убеждаване като извиване на ръце и притискане до стената но той успява да си тръгне все пак. След време, незнайно как го арестуват полицаи в офиса му! !!??

#29 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 21 March 2010 - 12:30 PM

А говорили ли сте с екипа на Четири лапи за тяхно мнение по въпроса?

#30 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 March 2010 - 12:34 PM

Цитат(rodegunda @ Mar 21 2010, 11:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Те очевидно са виновни, как не ги е срам да вземат бездомни животно от улицата за кастрация?!

Вие тук не знаете ли, че грижата за бездомните се свеждат само до тяхното хранене?!

User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   plovdivchanka_koreniachka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 12:41 PM

Цитат(rodegunda @ Mar 21 2010, 11:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Не чувствам нужда да разговарям с тях по този въпрос.Само предполагам и е логично мнението им да се препокрива с това на Христо Минков който нарече публично г-н Попов "лумпен" без дори да е видял очите му.

#32 Потребителят е офлайн   plovdivchanka_koreniachka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 12:48 PM

"Те очевидно са виновни, как не ги е срам да вземат бездомни животно от улицата за кастрация?!

Вие тук не знаете ли, че грижата за бездомните се свеждат само до тяхното хранене?!"

Тук не става въпрос за котки и правилни техники на отглеждането им а за упражняване на насилие и нарушаване на човешки права и ! За бога !

#33 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 21 March 2010 - 12:49 PM

Според мен е логично да разговаряте и с двете страни.
Между другото (не си спомням, може и да е споменато), вие сте член на ОЗЖ (ако да, коя точно) или обикновен гражданин?

#34 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 March 2010 - 12:53 PM

Тук е форумм за животни и по проблема повечето не са компетентни да вземат отношение. Обърнете се към адвокати.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2010 - 01:01 PM

Хайде пак на нов глас. Вие май не разбирате или не искате да разберете. Вината хората да не са запознати с кастрацията и нейните предимства е ваша (на дружеството), така че вие сте виновни за този инцидент. Докато има такива като вас, за които е нормално котките и кучетата да се плодят на воля, защото някой си ги хранил, ще има изроди по улиците, които ще ги тровят и отстрелват за удоволствие, а незапознатите хорица ще се противят на кастрациите.

И сега малко преразказ с елементи на разсъждение:
"Далеч не изглежда агресивен. Напротив - изнася няколко парчета хляб на двама роми, застанали в очакване пред вратите на скромния му офис." - абе и аз изглеждам невинна и миличка, ама ела да питаш идиота, който си позволи оня ден да удари куче пред мен колко това е истина. И пистолета не му помогна (па и той беше белокос, ама полицията не решиха, че това е свидетелство за невинност)!

"Галчо - спи вкъщи, а през деня се разхожда на улицата. Като дете ми е, храня го, грижа се за него и се успокоявам, когато е при мен. " - щом е пускан навън, трябва да има доказателства, че е домашен. Това са чип, татуировка и съответната регистрация в общината. Щом ги няма и е на улицата, значи е ничий. Пардон, на общината е. Тогава са си в правото да обвинят въпросния господин във възпрепятстване на изпълнение на общинска заповед. - "оказали съпротива на общинските власти при изпълнение на заповедта на зам.-кмета."

"Тя е незаконна - кастрацията е сложна операция, животното трябва да се държи 10 дни в подходящи за това условия, а не 24 часа, както 4 лапи" правят. Хората, които обичат животните, са в ужас, защото масовата и безразборната кастрация е насилие, заключи възмутено Людмил Попов." - пак вие сте виновни за невежеството на хората. А може би дори ги подстрекавате в това им мислене? Особено с изказванията по ТВ "ама те са бременни" (малеее, хитлеристи!)

"Страхувам се за моята сиамска котка, която също излиза навън" - ама кой да й каже за регистрация? Ама тя излизала, пък забременяла, а малките после пак на улицата или на първия срещнат кандидат. eg_033.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   plovdivchanka_koreniachka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 01:06 PM

Цитат(dikari @ Mar 21 2010, 11:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Тук е форумм за животни и по проблема повечето не са компетентни да вземат отношение. Обърнете се към адвокати.

dikari, това се случва в моя град и определено има тясна връзка с екипа на 4 лапи който е тук и моля да не ми давате съвети дали да изразя позицията си или не. Моят призив към хората на 4 лапи в Пловдив е да се прекратят незабавно подобни репресивни техники за "справяне" с гражданите на града, както казах по-рано насилието не води до положителни резултати !

#37 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 March 2010 - 01:37 PM

Цитат(plovdivchanka_koreniachka @ Mar 21 2010, 12:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моят призив към хората на 4 лапи в Пловдив е да се прекратят незабавно подобни репресивни техники за "справяне" с гражданите на града, както казах по-рано насилието не води до положителни резултати !

Да ви покажа ли интервю, в което шефа на РВМС Стара Загора обвинява директно членове на форума, че изнасят кучета в чужбина и ги продават?
И аз трябва да му повярвам? Или да си избера тези думи, които ме устройват, според това, срещу кого искам да ги хвърля?
Айде стига сме обсъждали скандални новини - всички знаем как се пишат те. Както казаха по-горе:
Цитат

Там ще се реши кое е истина и кое не, кое как е станало и какво трябва да се случи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#38 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2010 - 05:55 PM

Някои хора се чудят какво да измислят, че да продължават да възпрепятсват и саботират единствената работеща в този момент организация в Пловдив. Чудят се и как да настроят още повече и без това невярващите и уплашени (поради незнание) хора срещу кастрацията - единственият начин за намаляване на популацията, без убийства. Средно статистическият пловдивчанин явно до толкова образОван, че като чуе кастрация и започва да "пази" животинките си, които иначе мнго обича, стига да не трябва да носи отговорност за тях. Браво! Продължавайте да раздухвате подобни журналистически сензацийки (от типа "Ах колко скандално!") - точно така хората ще разберат и ще започнат и сами да кастрират животните си. Вместо измислената организация за защита на животните в Пловдив да съдейства и да ограмотява, да покаже и докаже, каква е единствената възможност да няма животни на улицата, тя мъти води и подклажда интриги! Супер! Много е важно за намаляването на популацията, същата организацийка да защитава хора, които тропкат с крак и се тръшкат - взеха ми котето, аз си го храня! Незнанието не е оправдание!
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#39 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 10:12 PM

Както и в предишните случаи - истината доста се различава от изнесеното в медиите:
1. На 11.03.2010 г. г-н Людмил Попов е нападнал член на екипа на Четири лапи, който е извършвал дейност по залавяне на безстопанствени котки в района на ул. Петко Каравелов в гр. Пловдив. Поради изключително невъздържаното и агресивно поведение на г-н Попов и с цел предотвратяване на по-сериозен инцидент се е намесил служител на Общинска охрана. По време на случката г-н Попов се е държал изключително арогантно, като е засипал с обидни квалификации и нецензурни думи служителите на Четири лапи и Общинска охрана. След подаден сигнал от потърпевшите до 2-ро РПУ г-н Попов е бил отведен от патрул на МВР за даване на показания.
2. По време на дейността си в Пловдив работата на Четири лапи е била проверена от Регионалната ветеринарномедицинска служба и областната колегия на Български ветеринарен съюз. Посетиха ни и представители на местно сдружение за защита на животните (всъщност пловдивчанката също е била в "делегацията" заедно със своята скрита камера). Нито една от тези институции или организации не е констатирала нарушения или нередности в практиките и дейността на екипа на Четири лапи.

Ако някой си мисли, че кампанията срещу работата на "Четири лапи" в Пловдив е случайна и плод на болните мозъци на отделни индивиди със силен блясък в погледа - да има да взима. Става въпрос за нещо, което няма нищо общо със защитата и правата на животните: просто във времената на криза някой се е присетил, че общината има едни пари за харчене за животни и иска да ги прилапа по възможно най-байганьовския начин. Ето ви и още малко хляб за размисъл:

http://news.plovdiv24.bg/147254.html

Обърнете внимание на следния цитат: ...последният доклад на общинския зоокомплекс е публикуван през 2008г. Тогава за дейността на приюта са отделени 280 000 лева. Ако тези пари бяха дадени на частни клиники, кастрацията на кучетата щеше да е евтина и качествена", каза Литов.

© Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv2...l#ixzz0iq3J8FQA

Позицията на ръководството на пловдивската колегия на БВС е сходна - в свое писмо до общината от миналата година те изискват да бъдат сключени договори за обработка на бездомните животни с определени от тях клиники. Както можете и да се досетите - при определени от тях цени. Айде сега и другото - кой печели от това кастрацията да бъде обявена за изключително трудна манипулация, изискваща дълъг период на постоперативно възстановяване? Все още ли се питате на кого пречи "Четири лапи" в Пловдив?

Тук може да се види и при какви условия работим: http://news.plovdiv24.bg/149798.html
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 10:17 PM

А, да, и още нещо - както казва и д-р Иванова - кастрацията на кучета и котки е разпространена в цивилицования свят от началото на 20 в. и днес се счита за съвсем рутинна операция. Помислете ние къде сме...
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни