Хайде пак на нов глас. Вие май не разбирате или не искате да разберете. Вината хората да не са запознати с кастрацията и нейните предимства е ваша (на дружеството), така че вие сте виновни за този инцидент. Докато има такива като вас, за които е нормално котките и кучетата да се плодят на воля, защото някой си ги хранил, ще има изроди по улиците, които ще ги тровят и отстрелват за удоволствие, а незапознатите хорица ще се противят на кастрациите.
И сега малко преразказ с елементи на разсъждение:
"Далеч не изглежда агресивен. Напротив - изнася няколко парчета хляб на двама роми, застанали в очакване пред вратите на скромния му офис." - абе и аз изглеждам невинна и миличка, ама ела да питаш идиота, който си позволи оня ден да удари куче пред мен колко това е истина. И пистолета не му помогна (па и той беше белокос, ама полицията не решиха, че това е свидетелство за невинност)!
"Галчо - спи вкъщи, а през деня се разхожда на улицата. Като дете ми е, храня го, грижа се за него и се успокоявам, когато е при мен. " - щом е пускан навън, трябва да има доказателства, че е домашен. Това са чип, татуировка и съответната регистрация в общината. Щом ги няма и е на улицата, значи е ничий. Пардон, на общината е. Тогава са си в правото да обвинят въпросния господин във възпрепятстване на изпълнение на общинска заповед. - "оказали съпротива на общинските власти при изпълнение на заповедта на зам.-кмета."
"Тя е незаконна - кастрацията е сложна операция, животното трябва да се държи 10 дни в подходящи за това условия, а не 24 часа, както 4 лапи" правят. Хората, които обичат животните, са в ужас, защото масовата и безразборната кастрация е насилие, заключи възмутено Людмил Попов." - пак вие сте виновни за невежеството на хората. А може би дори ги подстрекавате в това им мислене? Особено с изказванията по ТВ "ама те са бременни" (малеее, хитлеристи!)
"Страхувам се за моята сиамска котка, която също излиза навън" - ама кой да й каже за регистрация? Ама тя излизала, пък забременяла, а малките после пак на улицата или на първия срещнат кандидат.