Dog.bg Форуми : Обречени кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обречени кучета след строежа- накъде????

#141 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 March 2011 - 08:25 PM

Аааа, реших, че пак има изхвърлен :dh_188:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2011 - 11:52 PM

Ох,започна се вече с голямото нападение на кърлежите :eg_033: Всички имаха по 1-2 гооолеми кърлежа по веждите.Поне лесно се махат като са толкова големи :md_064: От пръскане със спрей бягат като дявол от тамян(кучетата,не кърлежите),та се пудрихме.Особено по главите,че там най-много нападат гадовете.Накрая всички изглеждаха все едно са се пъхали в брашнен чувал :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 March 2011 - 12:57 AM

Показване на мнениеточери1, в 26 March 2011 - 11:52 PM, написа:

От пръскане със спрей бягат като дявол от тамян

Изтегли в спринцовка нужното количество за едно куче и ползвай течността като накапваш.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#144 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2011 - 11:09 PM

Накапани са и напудрени всички и цяла седмица няма кърлежи :af_089:
Днес имаше и много манджа и всички останаха доволни.
Ето малко разкази в картинки:

"...ехаа,най-после хлебец"
Прикачена снимка

"ще го хапна точно за 10 секунди"
Прикачена снимка

"имам място и за гранулки"
Прикачена снимка

...И за десерт бисквиткаааа"
Прикачена снимка

"обичам да ме гушкат"
Прикачена снимка

Нора,милата през живота си май не е хапвала нищо по-хубаво от евтина гранула.При вида на бисквитката стана кривогледа с единственото си око...Прикачена снимка

Сара и Ушко също останаха много доволни
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2011 - 11:15 PM

"откъде да започна :wb_052:

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

винаги предпочитат хлебец...
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2011 - 12:05 AM

:wub: :wub: :wub:

#147 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2011 - 09:24 AM

Тази седмица не можах да посетя извънградските кучета,но намерих начин да изпратя храна и да намеря кой да я дава.От два независими източника разбрах че всичко е наред,но нямам търпение да стане събота,та да ги видя лично.

Сърничка,заедно с кученцата си се е оттеглила нагоре в гората,там има някаква база,почивен дом или нещо такова- казват му "партийният дом"- с бариера,видеокамери,пазачи.Предупредиха ни да не ги храним на това място,защото "шефа" се бил разпоредил да ги застрелят.Едното кученце,Белла, изчезна,другото куца, а в храстите около камерата намерихме кръв.Тогава не знаехме че са нежелани кучетата там,пазача с който говорихме беше добронамерен,даже оставихме чувал с гранули,да не мъкнем всеки път нагоре по баира.А то какво било...нищо чудно и Белчо така да е пострадал,ако е ходил да търси там храна...
Нищо обаче не може да се докаже а и никой няма да свидетелства.Така ще си ги избият,а кучлетата са страхливи,нито са агресивни,бягат от хора и се крият.Сега ще се опитаме да ги изместим някъде по- надолу.Сърничка се сетихме да и даваме хапчета(след като неуспяхме по никакъв начин да я изловим за кастрация) и се надявам да няма повече нещастни бебета :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2011 - 05:44 PM

Божичко,цял месец не съм писала за "горските кучета".Те са добре,сега като се затопли вече има повече движение по парка и очевидно чат-пат някой им дава по нещичко за ядене,защото се случва и да не са гладни понякога.Рядко,но се случва.Днес обаче си бяха бая гладни и си хапнаха стабилно.Тъй като в нашата община има подадени жалби че храним кучетата,налага се да се крием,притеснено ми е та се сетих да направя снимки чак накрая преди тръгване ,като се разпръсна групата.
Те кучовците са кротки,обикновено си дремят поединично в някое храсталаче и не се набиват на очи,обаче в наше присъствие им хрумва да се ежат и да лаят по минаващите домашни кучета и това е ужасно :dh_188: Нямам идея как да го избягна,а го правят единствено когато сме там,сякаш да покажат че си заработват храната....глупави кратунчовци......
Днес Шарка не се появи,обикалях да я търся безрезултатно,надявам се всичко да е наред с нея...
По-нагоре строежа на хотела вече е приключил и от 3 седмици функционира.Собственика иска "да разкараме кучетата" :dh_188: Пазачите се опитват да ги държат в съседния ,заграден обект,ама неуспешно... :dh_188:
Лора е отлъчена от групата и седи на пост до будката на пазача.Много е дебела,а е все ужасно гладна,скоро ще почне не да ходи,а да се търкаля.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2011 - 11:00 PM

Покрай баловете в парка е доста оживено,пукат се балони,пиратки,младежи броят бодро до 12 и викат и кучетата са лекичко стреснати от тая шумотевица.Ушко и Сара се крият в тоалетната,а другите по храстчетата.
Шарка е доста отслабнала и без обичайната си закачливост,надявам се да е здравичка :dh_188:
Днес се пудрихме че доста се почесваха всички,макар че не можах да видя буби при прегледа,само Ушко имаше кърлежи,които бяха толкова надути,че самио си паднаха при докосване :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2011 - 11:17 PM

Джинка си няма своя тема,затова ще пиша за нея тук.Тя е на 3-4 години,живее на края на града ,в неработеща бензиностанция и веднъж седмично носим пакет с гранули за нея на пазачите.Миналата седмица Джина не се появи,нямаше го и пазача,затова оставихме храната в стаичката и си тръгнахме,без да знаем че през това време Джинка е била болна и е имала нужда от помощ.
Днес я намерихме в изключително тежко състояние и започнахме лечение.Джина ще трябва всеки ден да се включва на система,да приема два антибиотика,обезболяващо,противовъзпалително и един куп други неща.Тя е зверски обезводнена ,не се храни и не пие вода,няма сили да се движи,но надеждата в очите и все още не е угаснала.Лили я прибра на балкона си, а лекарите се съгласиха да я лекуват като изчакат с покриването на сметката.Медикаментите за лечението са по 12 лева на ден.Стискайте палци за Джинка,тя е невероятна душичка,но без късмет.Миналата година повръщаше кръв,пак беше на системи и лекарите я помнеха като кучето което стои както го оставиш и не смее да мръдне.И ето че сега пак е в критично състояние :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2011 - 01:53 AM

Какво й е? Да не би да е нещо хронично?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 09:50 AM

Отдавна не съм писала тук,времето все не стига :dh_188:
Джинка е добре,с голяма радост прие връщането си на бензиностанцията,все едно се връща в царските палати :dry:
Междувременно се поразболяха и други : Нора от нещо кожно,с което вече почти се справихме и Шарка,която за малко тихичко да си угасне,но и с това се справихме.Вчера за първи път от доста време ги видях всичките щастливи,играещи и тичащи по горските полянки.Очевидно някой ги беше хранил преди мен ( благодаря ти,който и да си:rc_036: ) ,защото не бяха безумно гладни,както обикновено напоследък...
Сега в парка строят нова тоалетна,а какво ще стане със старата,неработеща не знам :sleep: Добро убежище им беше,особено през зимата,но се опасявам че вероятно ще я разрушат.И ще трябва да мислим за някакви къщички.
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 10:24 AM

Милата Шарка, все я мисля нея, но не смея да питам, че много са ти грижите, Чери! Какво й имаше?
Ако ми беше разрешено да взема в къщи някое бездомноиче, това щеше да е Шарка, много ме трогва тая куча! Този поглед.... :wub:

#154 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 10:45 AM

Спокойно,Мърфи,вече е добре Шарка :ae_085: Вчера даже доста болезнено се закачаше и ме хапеше за дупето,за ръката :db_046: ,чак подскачаше и към носа ми :md_064:
Така и не разбрах какво и имаше,в един момент престана да идва за храна,нямаше апетит,отслабна много,погледа в очите и угасна,взе да диша хъркащо ...С малко антибиотик се оправи,пак е същата щурачка- игрива и щастлива :wub:
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2011 - 10:55 PM

Днес Шарка пак я нямаше :dh_188: Обиколих целия район да я търся,защото тя,милата има навика да се залепи за някой добронамерен стопанин на куче и е щастлива,щастлива и сияе ако и позволят да си поиграе с нечий домашен любимец,ни храна я интересува,ни нищо...А после гладува :dh_188:
Не я намерих,обаче се натъкнах на ново изхвърлено попълнение.Късокрака,пухкава госпожица,социална,плаха и примряла от глад.Седи в другия край на парка,че групата не допуска нови членове на трапезата.
Прикачена снимка Прикачена снимка

Останалите,за разлика от миналата събота бяха безумно гладни,дадох им и храната дето бях приготвила за Ружа,после за нея допълнително натамъних.Нора вече е добре,овладяхме кожния проблем,но пък за да има нещо дето да ме държи в тонус Сара е решила да се обзаведе с рани на лявата буза- била се е с някой вероятно :dh_188: Радвам се че вече втора седмица не съм намирала нито един кърлеж :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2011 - 01:25 AM

Отдавна не съм писала тук,не исках да натъжавам Мърфи,но тя така или иначе ме попита и нямаше как да скрия- Шарка изчезна :dh_188:Не успях да разбера какво е станало с нея,не е имало инцидент,никой нищо не е разбрал.....
Много ми липсва милата,беше най-веселото и жизнерадостно куче там и все се опитвам да се убедя че може би някой я е харесал...
Другите кучета са налице,но имат кожен проблем и ще трябва да ги накапем при първа възможност.
Домът им ( запустялата тоалетна) е разушен и не ми се мисли каква зима ги чака :dh_188: Вече няма къде да им слагаме запаси от гранули,горките много го загазиха :dh_188:

тук преди беше домът им,имаха покрив,дюшек,вода и храна,имаха къде да се скрият....сега нямат нищичко
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2011 - 02:45 PM

Кучетата са сравнително добре,малко са стреснати като им я няма "къщата" ..разпръснати са из гората,като сирачета са....Как ли ще преживеят зимата без покрив :dh_188:
Шарка е в неизвестност,но имам чувството че ще този който ни я беше "харизал" есента се е появил и си я е прибрал .....Нищо чудно есента пак да се появи.Надявам се че е жива и е добре.
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2011 - 02:52 PM

Ох, много тъжно! Дано е мека зимата :( така и не успях да убедя домашните да приберем Шарка! Дано е ОК и жива, милата!

#159 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2011 - 07:48 PM

А това е новото попълнение- Мата(космата).Изхвърлили са я някакви цигани."Нашите кучета не я искат засега,та тя стои малко по-встрани и не се натрапва.Само с Лазар са дружки,нали и двамата са късокраки .Социална и мила ,все още доста объркана.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2011 - 12:44 PM

Май няма смисъл от тази тема,никаква пълноценна помощ не мога да предложа на тези кучета.Вече ходя пеша,а това са 3-4 километра,не че ми тежи ходенето(макар че храната си тежи ,де) ама не ми стига времето,не съм редовна.Ама пак по-добре от хич...
Мата роди 5 мъничета и няколко дни след това изчезна(тоест"изчезнаха " я от заведението,прекалено беше доверчива и социална )
Има подхвърлен нов мъник,на около 3-4 месеца,прилича на Белчо.Недоверчив е и се пази,може и да оцелее ако успее да се пребори с неприязънта на групата.Много е красив,ще кача снимки довечера от къщи ако успея да се преборя с компютъра.
Кучовците сега са на полу-гладен режим и Нора слиза и в града да търси храна.След едно такова слизане се върна с големи рани,които вече позавехнаха.Вчера за съжаление я нямаше,но оставих доста храна(ходихме със Соня и двете с пълни раници),дано да успее да хапне като се върне.
Ушко ,Сара и Лазар са добре,голямо ядене падна вчера.
По-горе на строежа един от пазачите пое ангажимента да минава през зоомагазина и да взима всяка седмица чувал с гранули от които да хранят кучетата.Гранулите ги плаща една жена,тя не пише тук,но помага финансово :rc_036: Надявам се че са добре и че скоро ще успея да отида и да ги видя.
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема