Обречени кучета след строежа- накъде????
Публикувано: 26 March 2011 - 11:52 PM

Публикувано: 27 March 2011 - 12:57 AM
чери1, в 26 March 2011 - 11:52 PM, написа:
Изтегли в спринцовка нужното количество за едно куче и ползвай течността като накапваш.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 April 2011 - 11:09 PM

Днес имаше и много манджа и всички останаха доволни.
Ето малко разкази в картинки:
"...ехаа,най-после хлебец"

"ще го хапна точно за 10 секунди"

"имам място и за гранулки"

...И за десерт бисквиткаааа"

"обичам да ме гушкат"

Нора,милата през живота си май не е хапвала нищо по-хубаво от евтина гранула.При вида на бисквитката стана кривогледа с единственото си око...

Сара и Ушко също останаха много доволни

Публикувано: 12 April 2011 - 09:24 AM
Сърничка,заедно с кученцата си се е оттеглила нагоре в гората,там има някаква база,почивен дом или нещо такова- казват му "партийният дом"- с бариера,видеокамери,пазачи.Предупредиха ни да не ги храним на това място,защото "шефа" се бил разпоредил да ги застрелят.Едното кученце,Белла, изчезна,другото куца, а в храстите около камерата намерихме кръв.Тогава не знаехме че са нежелани кучетата там,пазача с който говорихме беше добронамерен,даже оставихме чувал с гранули,да не мъкнем всеки път нагоре по баира.А то какво било...нищо чудно и Белчо така да е пострадал,ако е ходил да търси там храна...
Нищо обаче не може да се докаже а и никой няма да свидетелства.Така ще си ги избият,а кучлетата са страхливи,нито са агресивни,бягат от хора и се крият.Сега ще се опитаме да ги изместим някъде по- надолу.Сърничка се сетихме да и даваме хапчета(след като неуспяхме по никакъв начин да я изловим за кастрация) и се надявам да няма повече нещастни бебета

Публикувано: 14 May 2011 - 05:44 PM
Те кучовците са кротки,обикновено си дремят поединично в някое храсталаче и не се набиват на очи,обаче в наше присъствие им хрумва да се ежат и да лаят по минаващите домашни кучета и това е ужасно

Днес Шарка не се появи,обикалях да я търся безрезултатно,надявам се всичко да е наред с нея...
По-нагоре строежа на хотела вече е приключил и от 3 седмици функционира.Собственика иска "да разкараме кучетата"

Лора е отлъчена от групата и седи на пост до будката на пазача.Много е дебела,а е все ужасно гладна,скоро ще почне не да ходи,а да се търкаля.
Публикувано: 21 May 2011 - 11:00 PM
Шарка е доста отслабнала и без обичайната си закачливост,надявам се да е здравичка

Днес се пудрихме че доста се почесваха всички,макар че не можах да видя буби при прегледа,само Ушко имаше кърлежи,които бяха толкова надути,че самио си паднаха при докосване

Публикувано: 21 May 2011 - 11:17 PM
Днес я намерихме в изключително тежко състояние и започнахме лечение.Джина ще трябва всеки ден да се включва на система,да приема два антибиотика,обезболяващо,противовъзпалително и един куп други неща.Тя е зверски обезводнена ,не се храни и не пие вода,няма сили да се движи,но надеждата в очите и все още не е угаснала.Лили я прибра на балкона си, а лекарите се съгласиха да я лекуват като изчакат с покриването на сметката.Медикаментите за лечението са по 12 лева на ден.Стискайте палци за Джинка,тя е невероятна душичка,но без късмет.Миналата година повръщаше кръв,пак беше на системи и лекарите я помнеха като кучето което стои както го оставиш и не смее да мръдне.И ето че сега пак е в критично състояние

Публикувано: 27 June 2011 - 09:50 AM

Джинка е добре,с голяма радост прие връщането си на бензиностанцията,все едно се връща в царските палати

Междувременно се поразболяха и други : Нора от нещо кожно,с което вече почти се справихме и Шарка,която за малко тихичко да си угасне,но и с това се справихме.Вчера за първи път от доста време ги видях всичките щастливи,играещи и тичащи по горските полянки.Очевидно някой ги беше хранил преди мен ( благодаря ти,който и да си

Сега в парка строят нова тоалетна,а какво ще стане със старата,неработеща не знам

Публикувано: 27 June 2011 - 10:24 AM
Ако ми беше разрешено да взема в къщи някое бездомноиче, това щеше да е Шарка, много ме трогва тая куча! Този поглед....

Публикувано: 27 June 2011 - 10:45 AM

Така и не разбрах какво и имаше,в един момент престана да идва за храна,нямаше апетит,отслабна много,погледа в очите и угасна,взе да диша хъркащо ...С малко антибиотик се оправи,пак е същата щурачка- игрива и щастлива

Публикувано: 02 July 2011 - 10:55 PM

Не я намерих,обаче се натъкнах на ново изхвърлено попълнение.Късокрака,пухкава госпожица,социална,плаха и примряла от глад.Седи в другия край на парка,че групата не допуска нови членове на трапезата.

Останалите,за разлика от миналата събота бяха безумно гладни,дадох им и храната дето бях приготвила за Ружа,после за нея допълнително натамъних.Нора вече е добре,овладяхме кожния проблем,но пък за да има нещо дето да ме държи в тонус Сара е решила да се обзаведе с рани на лявата буза- била се е с някой вероятно

Публикувано: 29 July 2011 - 01:25 AM

Много ми липсва милата,беше най-веселото и жизнерадостно куче там и все се опитвам да се убедя че може би някой я е харесал...
Другите кучета са налице,но имат кожен проблем и ще трябва да ги накапем при първа възможност.
Домът им ( запустялата тоалетна) е разушен и не ми се мисли каква зима ги чака

тук преди беше домът им,имаха покрив,дюшек,вода и храна,имаха къде да се скрият....сега нямат нищичко

Публикувано: 10 August 2011 - 02:45 PM

Шарка е в неизвестност,но имам чувството че ще този който ни я беше "харизал" есента се е появил и си я е прибрал .....Нищо чудно есента пак да се появи.Надявам се че е жива и е добре.
Публикувано: 10 August 2011 - 02:52 PM
Публикувано: 10 August 2011 - 07:48 PM
Публикувано: 03 October 2011 - 12:44 PM
Мата роди 5 мъничета и няколко дни след това изчезна(тоест"изчезнаха " я от заведението,прекалено беше доверчива и социална )
Има подхвърлен нов мъник,на около 3-4 месеца,прилича на Белчо.Недоверчив е и се пази,може и да оцелее ако успее да се пребори с неприязънта на групата.Много е красив,ще кача снимки довечера от къщи ако успея да се преборя с компютъра.
Кучовците сега са на полу-гладен режим и Нора слиза и в града да търси храна.След едно такова слизане се върна с големи рани,които вече позавехнаха.Вчера за съжаление я нямаше,но оставих доста храна(ходихме със Соня и двете с пълни раници),дано да успее да хапне като се върне.
Ушко ,Сара и Лазар са добре,голямо ядене падна вчера.
По-горе на строежа един от пазачите пое ангажимента да минава през зоомагазина и да взима всяка седмица чувал с гранули от които да хранят кучетата.Гранулите ги плаща една жена,тя не пише тук,но помага финансово