Dog.bg Форуми : Обречени кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обречени кучета след строежа- накъде????

#81 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 July 2010 - 07:21 PM

За кашлицата - дано не съм права, но ще е добре да провериш за дирофилариоза.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2010 - 11:05 PM

Направо не ми се пише по темата,толкова ми е тягостно и безнадеждно :dh_188:
Идея си нямам как да успея да я проверя Лора за дирифилариоза ,нито мога да я откарам до лекар,нито да осигуря адекватно лечение ако се наложи.Дано не е това...

Иначе положението става от ден на ден все по-зле.
Чернушка загина,премазана от кола.На паркинга,уж случайно....Почивай в мир,изстрадало момиче.
Клепчо е с лоши рани по крака,идея намам как ги е получил.Не идва само от далеч се вижда че е зле и куца.
Сара втори ден никаква я няма,днес и Ушко не се е показал.
Мога да отида най-рано в петък да видя как са и да занеса храничка.Ако има на кого....
User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 July 2010 - 11:30 PM

Чери, ама хич не ти е лесно на теб. Няма начин да смогваш с всичко и това сигурно ти тежи. Нямаш ли помощници? Поне един, да се редувате. Щом нямаш как да провериш и да закараш Лора на лекар, просто отиди при някой ветеринар и вземи антибиотик за кучета и известно време й го давай. Ако не е сериозно ще й мине. Защо си позволявам този съвет - просто имах същия случай и съвсем се бях отчаяла. Моята Сара пред блока посмъртно не можеш да я закараш на доктор нито пък да и се бие инжекция. Иначе е много гальовна, следва ме на разходките с моите кучовци и щом кривнем към ветеринаря - бяга. Една нощ се събудих от кашлицата на Сара долу. Сякаш се даваше, сякаш въздух не й достига. Акъла си изкарах, облякох се (в 1 през ноща и право долу). Кашля момичето, зверски кашля - развило с е само са няколко часа, защото вечерта й нямаше нищо. Спи не спи, обадих се на ветеринарката. Тя ме посъветва да й дам бромхексин и на сутринта да отида при нея. Така решихме да лекуваме момичето без преглед - за вирусна инфекция. Даде ми антибиотик, който трябваше да го давам сутрин и вечер. Каза, че най-добрия вариант е инжекционно, но... Само след един ден Сара беше по-добре, но едно по едно го изкараха всички кучета пред блока. Разбира се, с тях се справих, всички посетиха кабинета, всички бяха лекувани инжекционно, оказа се вирус. Нямам право да давам съвети, щото не съм лекар, ама исках да ти дам малко надеждица, пробвай. Ти просто си страхотен ЧОВЕК! Успех и пиши. Дано утре намериш всички кучовци.

#84 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 11:56 PM

Нямам вече лимит за снимки :dh_188:Ще пробвам с линкове,дано стане.
Всички кучета са налице,даже има и нови :dh_188: ,ще пиша и за тях като се поосвободя.

Ето малко снимчици

Киара яде бисквитка от ръка :ab_041: И Рошка също,ама на нея нямам снимка http://prikachi.com/...64/2393664h.jpg

http://prikachi.com/...8/2393698c.jpg- Лора,майката на Доли.Приличат си само по ушите.

Новото попълнение- Марко http://prikachi.com/...76/2393676k.jpg
http://prikachi.com/...2/2393702W.jpg- Линда
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 August 2010 - 10:37 PM

Линда е голям образ,много забавно куче,от "приказливите".Даже е по-приказлива и от Тинка-далматинка.Жалко че няма нито едно обаждане за нея.
Тя милата е "осиновила" Рошка и Киара.Играе с тях,пощи ги и им" приказва".Много са сладки като ги гледаш такива....И лапат като невиждали храна.Каквото им дадеш-това.Първо кренвирш от ръка(за сприятеляване),после сух хляб,докато го омешам с консерва( и него лапат,не отказват) после гранули-няма проблем....Сърцето ме боли да ги гледам колко са гладни....
Рошка и Киара до месец ще са готови за кастриране.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2010 - 06:08 PM

В храсталаците зад тоалетната в парк Бачиново има ново присъствие.Те са дребни,пъргави,красиви и ужасно ужасно страхливи.Което ме навява на мисълта че не са подхвърлени,а са родени наблизо.Навъртаха се около Клепчо,сякаш той им е майка....Вероятно са рожбички на Сърничка,която така и не успяхме да уловим за кастрация,но която след стрелбата със стрелички(за съжаление-неуспешна) вече дори не благоволява да се появи пред очите ни а само наблюдава иззад храстите дали ще и оставим храна.
Дребните са най-малко 6 на брой,не знам дали ги кърми още,тъй като не успявам да я видя в цял ръст(да видя как са цицките).Обаче са абсолютни дивачета,днес успях да уловя едно и дребното врещя неистово 15 минути и се зъбеше страховито.По зъбките ми се вижда да имат месец,ама не пожелаха да ядат попарка.Успяхме да обезпаразитим 4 броя.Ако оцелеят и успеем да ги социализираме ще им отворя темичка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2010 - 10:14 PM

Лелее, пак нови пухчовци. Да са живи и здрави и много късмет. Сладури такива.

#88 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2010 - 03:35 PM

От бебетата останаха само 4 :dh_188: Тези на снимките,дето бяха най-доверчиви вече ги няма.....Вероятно са били болни и затова успяхме да ги хванем....Не искаха да ядат обаче....Не знам защо измират,намираме ги из храсталаците вече мъртви,досега трички :dh_188: .
А тези дето са живи са страхливи и бягат...За едното,най-едрото има кандидат -осиновител,стига да успеем да го хванем :dh_188:
Утре ще проведем акция"залавяне ",дано успеем.
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2010 - 02:27 AM

От бебетата на Сърничка останаха живи трички.В събота случайно ги открихме в гората-едното е бяло и го мернах отдалеч,от шосето,през прозореца на колата.За мен е загадка как са успели да оцелеят цял месец и какво ядат,при положение че са в гората,на необитаемо място.Изглеждат ужасно-слаби и окаяни,абсолютно страхливи.Сложихме храна,вода но не знам дали ще се задържат на това място.На другия ден храната я нямаше,но и кученца не се забелязваха....тъжна история.....
Клепчо вероятно е мъртъв,последните седмици не проявяваше никакъв интерес към храната,само си лежеше....Никой не го е виждалот 3 седмици...За бездомно куче 10 години е преклонна възраст,повечето не доживяват и половината....Почивай в мир,Клепчо!
Останалите от групата са добре,голяма радост е като се появим.Напоследък доста гладуват,няма кой да ходи да ги храни през седмицата,а гранулите дето оставяме явно не стигат.

Ушко Прикачена снимка
СараПрикачена снимка
Белчо и НораПрикачена снимка
РошкаПрикачена снимка
МаркоПрикачена снимка
ЛораПрикачена снимка
ЛиндаПрикачена снимка
КиараПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2010 - 02:41 PM

Новините от "строежните " кучета са че активно работим по въпроса с кастрацията на новодошлите и се надявам скоро да се похвалим.Трудно смогвам с изхранването и милите все са в някакво полу-гладно състояние.Марко се с сбил с официалните кучета на строежа и едвам са го оттървали пазачите.Сега се крие някъде да си ближе раните(казаха че е сериозно пострадал) .Дано да успее да се възстанови и в събота,при "гала-храненето" да се появи да го видя в какво състояние е.
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 October 2010 - 02:39 PM

Не помня къде беше помолила за обезпаразитяващи и затова ще пиша тук. Имам малко хпачета, които бих могла да ти дам, но нямам представа как могат да стигнат до Благоевград. Някаква идея? Някой, който да пътува натам?

#92 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2010 - 04:53 PM

Благодаря,MechoPuh ,ще умувам как да стане.
Ако сте наблизо с Ма-ти от форума може чрез него,като ми изпрати клетката.
Иначе в петък ще има кола,ама тепърва уточнявам подробностите,жената дето ще идва е по служба и ще бърза,аз няма как да отсъствам от работа...Ще ходи до кв Стрелбище,близо до бул България,ако си наблизо някъде може да мине.
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 October 2010 - 03:44 PM

Нямам идея къде живее Ma-ti, но до бул. България мога да ида някак ако е преди времето, в което трябва да съм излязла за работа. Ще ти пиша на ЛС.

#94 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 10:05 PM

Браво, Чери, тъкмо щях да питам дали е била успешна мисията :ba_025: Ще чакаме новини утре и хубави снимки от новия дом.

Сега пускам обяви на Лора. Надявам се й на нея да се усмихне щастието. На каква възраст е? Писах, че е на годинка и половина, но не съм много сигурна - не видях да пише никъде из темата.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#95 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 October 2010 - 12:20 PM

Отделената тема за Рошка.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#96 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 02:19 PM

След като Рошка си има своя тема(въпреки че я грози опасност да се върне пак в тази :dh_188: ) продължавам да пиша за "строежните кучета.Днес вместо разгонената Киара кастрирахме нахапаната Нанси,която се оказа видимо бременна,там беше по-спешно положението,не че при Киара не е де,ама...то при всички е спешно !Втори път я отлагаме,предният път не успяхме да я хванем и вместо нея кастрирахме Шарка,довечера,като се прибера ще ви я покажа .Тя е ново попълнение,много доверчива,социална и гушкава,вероятно е била домашна първоначално,а като е пораснала са я зарязали в парка да и берем ние грижата :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 10:11 PM

Това е новото попълнение-Шарка.Бивша домашна,по всичко личи.Нарадвали са и се вече и хайде в гората.Малката е толкова жизнерадостна,весела и добронамерена,че "бандата",дето хич не иска да приема нови кучета я прие като своя.Шарка е първото куче,дето кастрираме при нов лекар.Операцията мина добре,а шевът е учудващо финен,че даже и абсорбиращи конци и сложиха,много съм впечатлена.Надявам се да не се разгонва впоследствие.
Въпреки това докато не мине поне седмица ми е неспокойно.
Шарка Прикачена снимка

Шарка и БелчоПрикачена снимка

Шарка,Белчо и СараПрикачена снимка

Шарка бързо разбра,че тук котките са приятели и не бива да се гонят :ea_103: Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 03:36 AM

Помните ли бебетата на Сърничка.Останаха живи 3,едно беличко и две кафяви с клепнали ушета,но като ги виждам в какво състояние са си мисля,че другите са били късметлии,че са се оттървали...Нямам пресни снимки,всяка среща с тях ми действа смазващо,не се сещам за фотоапарата.
Клетите създания са кльощави,с отчетливо открояващи се кокали и треперят постоянно.Слагаме им храна,но понеже са страхливи трудно достига до тях.За да стигне до тях,трябва да остане,а не може да остане,то и за другите едвам стига.Не се намери някой в нашия град да помогне,а толкова хора минават от там.Миналата събота беличкото ядеше найлонова торбичка,сигурно му е миришело на храна...
Сърничка и бебетата се крият в гората срещу "гъбката"- оттатък шосето.Сърничка идва и около тоалетните,като прегладнее,а малките ходят само до шосето,не смеят по-натам.Ходят нагоре-надолу,ядат боклуци и лайна и е въпрос на време да ги прегази някоя кола.Депресираща гледка е.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2010 - 06:59 PM

Беличкото бебе на Сърничка днес беше необичайно доверчиво,чак учудващо.За първи път идва толкова наблизо,можехме и да го хванем,ама няма къде да го отнесем после.След седмица,като пуснем Нанси отново на улицата,ще приберем белушка на нейно място.Дано да е жива дотогава,днес хапна стабилно,но е мокра ,няма грам тлъстина да я топли и трепери постоянно...
Другите двечки,кафявичките днес не се появиха.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2010 - 10:17 PM

Киара вече е забравила че ни е сърдита заради кастрацията,пак си е същата,все едно нищо не е станало,пак се бие с Лора за храна и се мисли за голямата работа.Работниците хич не я обичат,защото "краде"- отмъкнала е комплект инструменти в кожена чантичка,както и един обяд в торбичка.Ако можеха да я хванат...ама не могат и по-добре.Прикачена снимка
Линда беше цялата в кърлежи,успях да махна само по-големите.Ще трябва да я мажа с нещо.[Прикачена снимка

Лора е самотна- тя седи на по-горния строеж-хотела.Гонят я другите кучета.Строежите са 2 един до друг и кучетата са се разделили на групи.
Прикачена снимкаПрикачена снимка

Много ни се радват в събота,хляба с консерва им е деликатес
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »