Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#241 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 26 September 2005 - 09:01 PM

Еукануба също е класна храна но не може да се наложи на пазара.

#242 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 September 2005 - 09:06 PM

Ще 4акаме с нетърпение!!!
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#243 Потребителят е офлайн   BANDITA19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 10:44 AM

d) skoro si vzex xaski no to samo si obra6ta kypichkata sxrana i posle ne q qde kvo da go pravq d)

#244 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2005 - 08:39 AM

d) Въпреки че бяха казали че ще задържат нашата Сара още 15 дни преди два дена ни се обадиха да си я вземем . Много е послушна милата хапва си по четири пъти на ден с удоволствие сухо мляко а снощи и сложих и обикновенна бисквита много и хареса .Днес и дадох лекарство за вътрешните паразити ще видим резултата по късно . b) Вчера я претеглих тежи 550грама на 32дни не знам много ли е малко ли е но тя беше най едрото бебе от четирите малки . Много трепери дребосъчето в това студено време горкото все гледа да се гушне в някой на топличко иначе в креватчето и слагам грейка с топла вода . b) и до 4 сутринта си спи като бебе . w)

#245 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2005 - 12:18 PM

Цитат

.... Много трепери дребосъчето в това студено време горкото все гледа да се гушне в някой на топличко иначе в креватчето и слагам грейка с топла вода . b) и до 4 сутринта си спи като бебе . w)

....,а след това е гладна и затова се буди.
Знам,че 4 часа сутринта е жесток за ставане час,но ако имаш подготвена една порцийка храна,която само да и притоплиш и да и дадеш - ще поспи ( на топло!) още поне час-два,може и три... super
Като казах "притоплиш" - храната на кученцето се дава както на бебе-с телесна темепература! Не я храни със нищо студено (от хладилника),защото много лесно може да и се простудят червата и да имате големи проблеми.Разбира се ,не и горещо....топличко, пак казвам -като за бебе w)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#246 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2005 - 10:32 PM

d) Съмнява ме да е гладна когато големия син я вземе при него да спи продължава спокойно да спи и чак в 7 часа ядем.Днес понеже бях 2 смяна и сина я храни в 17 часа не е искала да яде и спокойно си дочака следващото ядене . Много ми е смешна като се засили да отива някъде и по някога не може да спре от време на време си чуква главичката bl) в мебелите чак ми измилява . Иначе за пиш и а...о като я видим че се върти я носим в банята и има ефект в по голама част от случаите особено за а...ото b) нямаме провал .
Има снимки на малката сладурана в породи на мини пинчер благодарение на Саричка . w) w) w)
Поздрави на всички . b) w)

#247 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2005 - 02:57 PM

хайде и аз да кажа нещо за храненето. в началото малката я храних с рял канин.бях взела цял чувал, но към края се получи нещо като пренасищане и апетита й рязко спадна. дори по едно време получи разстройство и отказа да яде. смених храната с фаворит, от който й давах около месец. от него се почувства много добре. сега преминах на канутра, която също й се отразява добре. единственото, което разбрах е, че нетрябва (а и тя самата неиска) да й давам продължително време една и съща храна. все пак всеки производител определя съставките на храната, а кучето не е константна величина, още пове4е когато е подрастващо и има нужда от различни компоненти в храната. старая се веднъж в седмицата да получава риба,месо (пилешко,телешко),яйца, кисело мляко и сирене примесени с малко количество гранула. От опит знам, че обожават печен черен дроб, ако може телешки или свински, но не често. Отразява им се много добре. предишното ми куче (боксер) когато бе6е бебе "умни" доктори бяха объркали ваксината и в крайна сметка прогнозата не беше никак розова. забраниха ми да му давам каквото и да е освен някакви пилешки бульони. реших, че като няма да го бъде поне да му дам нещо вкусно-изпеках му черен дроб, а той само дето не се навря във фурната. 2 дни яде дроб и здравословното му състояние коренно се промени. сега белла е малко злояда - не яде каквото и да е - не обича разни манджи, със сосове и чудесии. Оби4а да е по - сухичко, но дроб4ето си го тачи най - много.
Не твърдя, че съм експерт в храненето-и аз допускам грешки, но надявам се не фатални.
Също съм "за"кокалите, но умерено, в правилната възраст и не тръбни
Очевидно е, че имам какво още да науча в тази сфера, тъй като виждам разликата между белла, сестра й (във фотогалерията изложби англ.булдог стр.2
http://www.dog.bg/in...&album=6&page=2
стр.3 http://www.dog.bg/in...&album=6&page=3
има снимки ) и другите кучета от породата.
Тя все пак е още много малка, но поне се старая да я храня възможно най - пълноценно.
Айде стига толкова от мен l) c)
А, забравих да питам какво ви е мнението за суровото месо-не е ли опасно да яде такова. Аз на мойта не съм и давала до сега, най малкото, че се опасявам от паразити

#248 Потребителят е офлайн   _insane_girl_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2005 - 03:24 PM

оооо на Лакито изобщо не му липсва апетит яде като за последно тоеа куче направо ме изумява яде като побаркано с такава барзина и никога не се насишта и това ме притеснява Той е на 1 година и 2 месеца а още от както го имам яде като за световно Нормално ли е това
User's Signature

I love dogs more than everything[br]

#249 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2005 - 09:04 AM

Цитат

хайде и аз да кажа нещо за храненето. в началото малката я храних с рял канин.бях взела цял чувал, но към края се получи нещо като пренасищане и апетита й рязко спадна. дори по едно време получи разстройство и отказа да яде. смених храната с

.. Морти също наскоро получи разстройство и отказа Роял Канина, сега го храня с Адванс и му се отразява доста добре, а и много я харесва b) d)

#250 Потребителят е офлайн   Fru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2005 - 09:33 AM

Нормално ли е пет месечно куче да яде по един път на ден? ( просто по повече отказва )

#251 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2005 - 09:44 AM

Цитат

Нормално ли е пет месечно куче да яде по един път на ден? ( просто по повече отказва )

Присъединявам се към въпроса.. моят дакел е на 4 месеца и от известно време не иска да яде по повече от 1 път на ден.. но в същото време не си изяжда всичко, не яде лакомо, хапва колкото му се яде и оставя другото.. bl)

#252 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 October 2005 - 11:17 AM

Цитат

Цитат

Присъединявам се към въпроса.. моят дакел е на 4 месеца и от известно време не иска да яде по повече от 1 път на ден.. но в същото време не си изяжда всичко, не яде лакомо, хапва колкото му се яде и оставя другото.. bl)

Еднократно хранене - след година.
Някъде грешите в храненето. На пет месеца трябва да е 3, мин. 2 пъти. Намалете порцията. Не я оставяйте цял ден на разположение на кучето, вдигайте паницата 10 мин. след времето за хранене. Кой ял, ял. Не давайте лакомства между храненията. И най-вече не черпете кучето, докато семейството се храни!
Fru, от познати със западносибирска лайка знам, че не са никак лакоми, не очаквай да яде по много. Разпитай специалисти за нормалната дневна дажба. Всъщност виждам, че Vabank вече достатъчно добре ти е обяснила нещата в темата за апетита. За дакела нищо не знам.

#253 Потребителят е офлайн   Fru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2005 - 12:58 PM

Мда ние с Vabank комуникираме активно ;-)) Между другото тя как се казва.. мисля, че един приятел от Варна задължително я познава щом е съдия... и е от пловдив.

П.С. извън топика.. имам съществен въпрос относно нашийниците но не знам в кои отдел на форума да повдигна темата.

#254 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2005 - 04:36 PM

Мм... Елена Павлова съм.
И не съм от Пловдив b)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#255 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2005 - 10:14 PM

d) Имам пинчер на 41дни ядем като за последно b) още като чуе микровълновата и знае че ще яде. Храним се 4 пъти на ден със сухо мляко с обикновена бисквита извара ориз с малко пилешко от няколко дни започнах да и давам и по малко гранули вчера и настъргах морков изяде го като зайче Дали трябва да и давам хранителни добавки след като в сухото мляко има много витамини минерали калций и др .Утре сме на 1 ваксина дали ги боли след ваксината . a)

#256 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 October 2005 - 11:35 PM

galia69, не боли ... d)

#257 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2005 - 12:29 AM

Цитат

..... Дали трябва да и давам хранителни добавки след като в сухото мляко има много витамини минерали калций и др .Утре сме на 1 ваксина дали ги боли след ваксината . a)

Здравей Галя,радвам се,че сте добре с малката принцеса Сара! super best
За храненето мисля,че всичко е наред! Пинчерите са дребни и при тях рядко има нужда от допълнителен прием на калций(който прием и при другите породи е спорен ...).За витамини,питай ветеринаря утре като ходите на ваксина.Има едни,за които знам, че са добри като състав,казват се SA-37 ,но незнам дали са необходими за твоята Сара,която се храни пълноценно и с явен апетит.Все пак,най-добре питай ветеринаря!
Ако ти препоръча да и даваш витамини,давай и ги докато премине ИЗЦЯЛО на суха храна,след което приема на тези витамини трябва плавно да се спре.Не е необходимо да се дават добавки когато кучето се храни с КАЧЕСТВЕНИ гранули,защото в тях има всичко необходимо за неговия организъм и то правилно балансирано.
Като говоря за гранули искам да ти кажа,че първите гранулки,с които се захранва малкото кученце са т.нар. СТАРТЕР.Тази разновидност я има при всички качествени гранулирани храни ...просто трябва да и вземеш стартер за мини породи и както правиш и сега-да и добавяш по малко в храната.Постепенно увеличаваш количеството гранули,за сметка на другата храна,докато останете накрая само на гранули...май сме го коментирали това вече oleeee
За гранулите са важни 2 неща-да са качествени(ако не са,по-добре въобще не и ги давай) и да се спазва точно дозировката спрямо възрастта и породата.
Успех утре и както и Дог. каза-ваксината не боли...не се притеснявай за малката Саричка w)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#258 Потребителят е офлайн   Fru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2005 - 10:06 AM

Цитат

Мм... Елена Павлова съм.
И не съм от Пловдив b)

l) l) victoryVVV Хахахаах Елена благодаря!!!! От къде си между другото ?
Извинявай ако е прозвучало грубо но е просто любопитство ;-)

#259 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 October 2005 - 11:37 AM

Ще допълня, че след като кученцето вече е отбито и захранено, лека-полека трябва да премахнете млякото.
10 НЕ в храненето на кучето и котката

#260 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 10:04 AM

Здравейте и от мен! Не претендирам за много знания, но съм чела доста за кучетата като цяло. И въпреки всичко идва момент, в който човек търси и други мнения :-) Имам немска овчарка, която вече е на 10 г. и половина и с нея /слава Богу/ съм нямала абсолютно никакви проблеми - за хранене, болети, кости и т.н... Но вече повече от седмица имаме вкъщи малко мини-дакелче. Доста се различава от немската овчарка b) и по начин на гледане и за хранене ... Знаете какво имам предвид :-)
Та нашата Шели /дакелчето/ е на 2 месеца и 2 дни. От вчера й взех едни малки кучешки бонбонки за наградки и нова гранулирана храна. Досега я бяха хранили с котешката Уискас /и аз не знам защо?!??!?/ и с ориз. Аз й купих бебешкия Педигрии, но в последствие разбрах, че не били изобщо качествени и сега сме с Роял Канин Мини-Джуниър! Но днес, а и снощи /към разсъмване по-скоро/ ака два пъти и имаше леко разтройство, тоест слабо. Възможно ли е да е от тези наградки??? Те са специално за малките породи и ми казаха, че ставали за малки кученца! А Роял-а й го давам само от ден, така че дали не може и от тая храна да е??? Вие как мислите? Знам, че постепенно трябва да се преминава от едната храна към другата. Така и правя, но... явно нещо не й понася ва цялата работа!

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни