Хранене
Публикувано: 12 October 2005 - 08:39 AM
Публикувано: 12 October 2005 - 12:18 PM
Цитат
....,а след това е гладна и затова се буди.
Знам,че 4 часа сутринта е жесток за ставане час,но ако имаш подготвена една порцийка храна,която само да и притоплиш и да и дадеш - ще поспи ( на топло!) още поне час-два,може и три... super
Като казах "притоплиш" - храната на кученцето се дава както на бебе-с телесна темепература! Не я храни със нищо студено (от хладилника),защото много лесно може да и се простудят червата и да имате големи проблеми.Разбира се ,не и горещо....топличко, пак казвам -като за бебе w)

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 12 October 2005 - 10:32 PM
Има снимки на малката сладурана в породи на мини пинчер благодарение на Саричка . w) w) w)
Поздрави на всички . b) w)
Публикувано: 15 October 2005 - 02:57 PM
Не твърдя, че съм експерт в храненето-и аз допускам грешки, но надявам се не фатални.
Също съм "за"кокалите, но умерено, в правилната възраст и не тръбни
Очевидно е, че имам какво още да науча в тази сфера, тъй като виждам разликата между белла, сестра й (във фотогалерията изложби англ.булдог стр.2
http://www.dog.bg/in...&album=6&page=2
стр.3 http://www.dog.bg/in...&album=6&page=3
има снимки ) и другите кучета от породата.
Тя все пак е още много малка, но поне се старая да я храня възможно най - пълноценно.
Айде стига толкова от мен l) c)
А, забравих да питам какво ви е мнението за суровото месо-не е ли опасно да яде такова. Аз на мойта не съм и давала до сега, най малкото, че се опасявам от паразити
Публикувано: 15 October 2005 - 03:24 PM

I love dogs more than everything[br]
Публикувано: 16 October 2005 - 09:04 AM
Цитат
.. Морти също наскоро получи разстройство и отказа Роял Канина, сега го храня с Адванс и му се отразява доста добре, а и много я харесва b) d)
Публикувано: 16 October 2005 - 09:44 AM
Цитат
Присъединявам се към въпроса.. моят дакел е на 4 месеца и от известно време не иска да яде по повече от 1 път на ден.. но в същото време не си изяжда всичко, не яде лакомо, хапва колкото му се яде и оставя другото.. bl)
Публикувано: 16 October 2005 - 11:17 AM
Цитат
Цитат
Присъединявам се към въпроса.. моят дакел е на 4 месеца и от известно време не иска да яде по повече от 1 път на ден.. но в същото време не си изяжда всичко, не яде лакомо, хапва колкото му се яде и оставя другото.. bl)
Еднократно хранене - след година.
Някъде грешите в храненето. На пет месеца трябва да е 3, мин. 2 пъти. Намалете порцията. Не я оставяйте цял ден на разположение на кучето, вдигайте паницата 10 мин. след времето за хранене. Кой ял, ял. Не давайте лакомства между храненията. И най-вече не черпете кучето, докато семейството се храни!
Fru, от познати със западносибирска лайка знам, че не са никак лакоми, не очаквай да яде по много. Разпитай специалисти за нормалната дневна дажба. Всъщност виждам, че Vabank вече достатъчно добре ти е обяснила нещата в темата за апетита. За дакела нищо не знам.
Публикувано: 20 October 2005 - 12:58 PM
П.С. извън топика.. имам съществен въпрос относно нашийниците но не знам в кои отдел на форума да повдигна темата.
Публикувано: 20 October 2005 - 10:14 PM
Публикувано: 21 October 2005 - 12:29 AM
Цитат
Здравей Галя,радвам се,че сте добре с малката принцеса Сара! super best
За храненето мисля,че всичко е наред! Пинчерите са дребни и при тях рядко има нужда от допълнителен прием на калций(който прием и при другите породи е спорен ...).За витамини,питай ветеринаря утре като ходите на ваксина.Има едни,за които знам, че са добри като състав,казват се SA-37 ,но незнам дали са необходими за твоята Сара,която се храни пълноценно и с явен апетит.Все пак,най-добре питай ветеринаря!
Ако ти препоръча да и даваш витамини,давай и ги докато премине ИЗЦЯЛО на суха храна,след което приема на тези витамини трябва плавно да се спре.Не е необходимо да се дават добавки когато кучето се храни с КАЧЕСТВЕНИ гранули,защото в тях има всичко необходимо за неговия организъм и то правилно балансирано.
Като говоря за гранули искам да ти кажа,че първите гранулки,с които се захранва малкото кученце са т.нар. СТАРТЕР.Тази разновидност я има при всички качествени гранулирани храни ...просто трябва да и вземеш стартер за мини породи и както правиш и сега-да и добавяш по малко в храната.Постепенно увеличаваш количеството гранули,за сметка на другата храна,докато останете накрая само на гранули...май сме го коментирали това вече oleeee
За гранулите са важни 2 неща-да са качествени(ако не са,по-добре въобще не и ги давай) и да се спазва точно дозировката спрямо възрастта и породата.
Успех утре и както и Дог. каза-ваксината не боли...не се притеснявай за малката Саричка w)

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 21 October 2005 - 11:37 AM
10 НЕ в храненето на кучето и котката
Публикувано: 24 October 2005 - 10:04 AM
Та нашата Шели /дакелчето/ е на 2 месеца и 2 дни. От вчера й взех едни малки кучешки бонбонки за наградки и нова гранулирана храна. Досега я бяха хранили с котешката Уискас /и аз не знам защо?!??!?/ и с ориз. Аз й купих бебешкия Педигрии, но в последствие разбрах, че не били изобщо качествени и сега сме с Роял Канин Мини-Джуниър! Но днес, а и снощи /към разсъмване по-скоро/ ака два пъти и имаше леко разтройство, тоест слабо. Възможно ли е да е от тези наградки??? Те са специално за малките породи и ми казаха, че ставали за малки кученца! А Роял-а й го давам само от ден, така че дали не може и от тая храна да е??? Вие как мислите? Знам, че постепенно трябва да се преминава от едната храна към другата. Така и правя, но... явно нещо не й понася ва цялата работа!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека