Хранене
Публикувано: 30 June 2005 - 10:16 AM
Лично мнение: Фрискиз не е от любимите ми марки. Потърси марка, в чиято серия има храна за подрастващи кучета от едри и гигантски породи.
Отново личното ми мнение е, че и в най-добрите храни количеството калций не е гарантирано, затова е задължително добавянето на калций. Също витамини, защото технологията екструдиране, чрез която се произвеждат сухите храни, унищожава витамините. Е, тук ще поспорят доста хора. Най-важното - наблюдавай състоянието на кучето, опипвай ставите, оглеждай за "приседнало положение" на задните крака (мога да го нарека "меки китки", ама без другата аналогия l) ) , за разперване на пръстите на краката, най-добре прави кръвни изследвания калций-фосфор, породата е от проблемните в това отношение. И най-вече - не го прехранвай, много хора буквално ги тъпчат, за да пораснат голеееееми, та май не съм виждала куче от тези породи без проблеми! Храни го в норма, пак ще си порасне колкото му е заложено генетично, знай, че с прехранване няма да порасне по-голямо, а по-болно.
За спецификата питай в "Породи", има тема за породата.
Отново личното ми мнение е, че и в най-добрите храни количеството калций не е гарантирано, затова е задължително добавянето на калций. Също витамини, защото технологията екструдиране, чрез която се произвеждат сухите храни, унищожава витамините. Е, тук ще поспорят доста хора. Най-важното - наблюдавай състоянието на кучето, опипвай ставите, оглеждай за "приседнало положение" на задните крака (мога да го нарека "меки китки", ама без другата аналогия l) ) , за разперване на пръстите на краката, най-добре прави кръвни изследвания калций-фосфор, породата е от проблемните в това отношение. И най-вече - не го прехранвай, много хора буквално ги тъпчат, за да пораснат голеееееми, та май не съм виждала куче от тези породи без проблеми! Храни го в норма, пак ще си порасне колкото му е заложено генетично, знай, че с прехранване няма да порасне по-голямо, а по-болно.
За спецификата питай в "Породи", има тема за породата.
Публикувано: 30 June 2005 - 11:34 AM
Ако мога да се включа и аз с съвет - кучетата от по големите породи е хубаво да бъдат по слаби, когато израстват. По добре по слабичко куче, когато израства, което леко си движи и прави правилен постав на краката, добър разкрач при ход, отколкото огромно бебе, което се движи трудно. По голямата маса ще затрудни движенията му, ще ходи разкрачено, с крачка или лапички настрани ... затова внимавай, и ако може - нека да са по слабички, докато израстват, примерно до 8- 9 месец. Няма им нищо, повярвай ... маса винаги може да натрупа, когато израстне. Питай и в форума на породата, там има отлични специалисти, които ще ти помогнат.
Публикувано: 01 July 2005 - 05:52 PM
Имам въпрос към ФУРИЯ, дано да го прочете. Ти пишеше, че е полезно да се дава непочистено шкембе на кучетата, когато ядат пръст и разни акита. Не мога да намеря никъде непочистено и купих чистено. Ще има ли ефект, ако му го дам сурово или е по-добре да му го сваря?

прочети правилата за подписите
Публикувано: 10 July 2005 - 09:32 PM
В дневното количество на Нутра нугетс има дневна порция калции.
Когато добавяте калции допълнително вие удвоявате дозата.
Това дали е полезно?
Нарушавате баланса на растежа,запълвате епифизата на костите,намаляте растежа на кучето и т.н.
А в евтините марки калция и витамините са още повече,защото не могат да ги контролират.
Калции се съдържа в пепелта.
Економичните марки храни не могат да контролират пепелта в храната и обикновенно тя е вповече,затова тези храни се усвояват по-трудно.
Високите дажби на дадена храна говорят за това че има повече пепел,а пепелта не се усвоява освен витамините и микроелементите.
Ветеринарите в Б-я са на много ниско ниво,а и ги интересува повече търговията
Когато добавяте калции допълнително вие удвоявате дозата.
Това дали е полезно?
Нарушавате баланса на растежа,запълвате епифизата на костите,намаляте растежа на кучето и т.н.
А в евтините марки калция и витамините са още повече,защото не могат да ги контролират.
Калции се съдържа в пепелта.
Економичните марки храни не могат да контролират пепелта в храната и обикновенно тя е вповече,затова тези храни се усвояват по-трудно.
Високите дажби на дадена храна говорят за това че има повече пепел,а пепелта не се усвоява освен витамините и микроелементите.
Ветеринарите в Б-я са на много ниско ниво,а и ги интересува повече търговията
Публикувано: 05 August 2005 - 06:44 PM
Моето диване е много злоядо! Благодарение на строг режим сега яде като куче, но веднъж на ден... уви... Щом ще се гевези - веднъж на ден да е! Преди беше ужас! Каквото и да му сложа - отива взима го, пльосва го на пода и го оставя там. Прави каквото прави, обекаля си, взима си топката... По някое време се сеща за храната - отива пак! Захапва парчето (каквото и да е то...) и отива да си играе с него. Това го коригирахме лесно, но даването на награди след изпълнение на команда е нещо доста важно за мотивацията!!! Докато улуча храната, която няма да плюе на земята ми се взе здравенцето!!! И накрая си ходех с кесийка в джоба с предварително нарязани кренвиршчета като наградки, или диабетични бисквити... Те ме спасиха от депресията!!! Не мога да ви опиша колко е неприятно най-добрият ви приятел да е злояд!
Зеленчуциии??!!! От малък не иска и да ги поглежда!!! Колкото и гладен да стои! Дай му кашички с извара, ориз и твърдо сварено яйце на моя! Няма да разберете кога сте му ги сложили! Сега сме на гранули и тях не искаше да поглежда - стоя една седмица гладен и почна да хрупа, та чак ушите му пращяха. Същият опит направих със зеленчуците - за съжаление безуспешно на 9 дена глад! Не се научи! Не иска и това е!
Зеленчуциии??!!! От малък не иска и да ги поглежда!!! Колкото и гладен да стои! Дай му кашички с извара, ориз и твърдо сварено яйце на моя! Няма да разберете кога сте му ги сложили! Сега сме на гранули и тях не искаше да поглежда - стоя една седмица гладен и почна да хрупа, та чак ушите му пращяха. Същият опит направих със зеленчуците - за съжаление безуспешно на 9 дена глад! Не се научи! Не иска и това е!
Публикувано: 20 August 2005 - 04:58 PM
Здравейте,
бих искала да попитам вас приятели на най-верните ни другари в живота, кои по ваша преценка са добрите марки консерви за кучовци???
Моя малчуган (НОК на почти 5 месеца) хапва суха храна и готвен варен ориз със зеленчуци и пилешки глави. Още не е пробвал консервите, защото не смея да му давам. Но все пак когато местните резерви са изчерпани за момента, консервите подходящи ли са, и кои по-точно, защото и от тях вече има десетки марки в търговската мрежа? n)
Хиляди благодарности за изказаните мнения, съветите и препоръките предварително, ще са ми от полза, убедена съм!!! b)
бих искала да попитам вас приятели на най-верните ни другари в живота, кои по ваша преценка са добрите марки консерви за кучовци???
Моя малчуган (НОК на почти 5 месеца) хапва суха храна и готвен варен ориз със зеленчуци и пилешки глави. Още не е пробвал консервите, защото не смея да му давам. Но все пак когато местните резерви са изчерпани за момента, консервите подходящи ли са, и кои по-точно, защото и от тях вече има десетки марки в търговската мрежа? n)
Хиляди благодарности за изказаните мнения, съветите и препоръките предварително, ще са ми от полза, убедена съм!!! b)
Публикувано: 20 August 2005 - 05:27 PM
Ами аз всичко, което съм чела за консервите не е никак хубаво и не давам на кучето си. Не мога да кажа от личен опит, че не струват, защото не съм опитвала, но не мисля и да рискувам. Ако сухта храна е качествена мисля, че с всички добавки, които изреди си е страхотно и няма нужда от консерви.

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 20 August 2005 - 05:35 PM
В консервите има консерванти. Консервантите причиняват рак. 5-годишна САО на мои приятели почина изневиделица, за да разберат защо направиха аутопсия и установиха, че кучето е разсипано от рак на цялата храносмилателна система вследствие хранене с консерви.
Още в първия ден след отварянето консервите гъмжат от микроорганизми, гъбички, плесени и всякакви буби.
Не хранете кучетата с консерви! И вие недейте да ядете консерви.
Още в първия ден след отварянето консервите гъмжат от микроорганизми, гъбички, плесени и всякакви буби.
Не хранете кучетата с консерви! И вие недейте да ядете консерви.