Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#281 Потребителят е офлайн   nerongt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 November 2005 - 09:53 AM

mil_,благодаря ти за съветите! Кучето е на 6 месеца. Мисля,че проблема започва да отшумява.Колкото до чувала вече съм го купил,но смятам да го изпробвам когато свърши Goody-то.Освен това до сега то не беше привикнало да изяжда за 15 мин. и да му взимам паничката. До преди седмица поради липса на време му оставях храната да стои до него постоянно. Надявам се че скоро ще свикне с новия режим!
User's Signature

[Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 November 2005 - 07:08 PM

какво имаш предвид с думите ----не даваи дроб---моито много обича агнешки паржен черен дроб---сега се притеснявам че сам давала и то веднаж в седмицата - КАЖЕТЕ МИ

#283 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 November 2005 - 08:37 PM

4afi
Вижте, няма никаква връзка между това което кучето ТРЯБВА да яде и това което то ОБИЧА. Това че вашето куче обича дробчета не значи че трябва редовно да му го давате. Моето куче например обича да яде изпражнения, трябва ли да му ги сервирам?

Сега, подчертавам дебело че за ЗДРАВО куче без алергични реакции малки порции дроб - попарен преди това - няма да са от вреда. Защо не се препоръчва да се дава дроб и бъбрек по принцип? Тези органи играят ролята на естествен филтър в организма на животното. И като във всяка една цедка в тях остават най-различни боклуци (най-малкото добавки за бърз растеж, които ги има във храната на всяко едно животно, предназначено за месо, каквито са прасете, свинете и кокошките). По-чуствителните породи от дробчета и сърчица светкавично дават алергични реакции (екземи, обривания, течащи очи и уши, диария). За това (понеже това са по-рискови храни) общоприето е да не се препоръчва даване на тези храни, освен на ваша отговорност))))))))))))))

Надявам се да съм била от полза)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#284 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2005 - 10:13 PM

Furia_S super best
Мого точен и на място пост. Мога смо да добавя, че по същата причина тези храни не се препоръчват и захора! Просто там отиват всичките токсини!
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#285 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2005 - 09:27 AM

d) Не знам кога ще ме огрее да поспа цяла нощ Сара въпреки че ще стане на два месеца на 9.11 още се буди нощем и докато не се гушнем не заспива .Припомних си бебешките години на моите деца .Голям тормоз n) b) Може би и аз съм си виновна защото не я оставям да скимти ама иначе ще събуди всички . b)

#286 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2005 - 12:10 PM

Ами ще ги събуди ден-два и после ще свикне! Шели вече спи по цяла нощ, но даже и да се събуди си стои на мястото и не ни досажда! Чак на сутринта се отпуска малко и ни събужда! Особено като й дойде времето за хапване :-) Но и тя доста време се будеше нощно време, може би от две седмици спи спокойно вечер! Което значи, че малко след 2-месечна възраст спря да се буди! така че не се притеснявайте, ще свикне!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#287 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2005 - 06:27 PM

Цитат

d) Не знам кога ще ме огрее да поспа цяла нощ Сара въпреки че ще стане на два месеца на 9.11 още се буди нощем  и докато не се гушнем не заспива ....
...Може би и аз съм си виновна защото не я оставям да скимти ама иначе ще събуди всички . b)

Определено ти си виновна b).
По-добре една, две нощи да събуди всички, включително и съседите (пък какво толкова, как иначе ще разберат че имате куче).
Гушкайки я ти й затвърждаваш навика. При кучетата няма разбиране "сега съм малка затова ми позволяват, пък като порасна няма да правя така". Напротив има проста логика - "Скимтя" -> "Гушкат ме". "Пак скимтя" -> "Пак гуш". Защо да не скимти?
Извинявай, че се отклонявам, ама се сетих за майка ми.
Кучето на чичо ми си проси храна и всички около масата се правим на глухи и безчувствени (щото той дере и с нокти). След две-три обиколки на масата тъкмо се беше отчаял и се колебаеше дали да не си легне в краката на чичо ми, майка ми направи ФАТАЛНАТА грешка: Хвана една мръвка от чинията и му я подаде с думите - "Ето и повече да не досаждаш."
Как мислиш дали Боби спря да досажда?
Не естествено, за него поуката беше, че трябва да досажда УПОРИТО, защото все някой се поддава накрая.

#288 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2005 - 08:17 PM

Именно! Мини е много права! И аз по принцип се поддавам, като ме погледне с тия мили очички, така молещо ... и айдееее, паднах в капана! Но се стягам и не й се давам вече, че да свиква от малка!!! Много са хитри тия бебета, така както ги мислим за мънички, беззащитни, са такива хитруши, само да нацелят слабото ни място и глей какво става!!! Мира няма да видиш! Затова без компромиси, кооооооооооооолкото и да е ТРУДНОООООООО s)
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#289 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 November 2005 - 09:27 PM

Моето го купих на 30 дни--мини пинчер--То беше съвсем мини--350 грама.Сега вече е 2 кг и е на 1,6 месеца.Но от парвия ден е между мен и сапруга ми в кучешко легло под формата на обувка завит с бебешко одеяло.Сутрин става след мен--даже се успива--кам 11 ч си показва малката муцунка доволен.И до тук сас срокоиствието в къщи.Ама какво да се прави--само като го погледна и сам готова на всичко само на него да му е добре d) чафи

#290 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 November 2005 - 11:29 AM

Ок--нема да спорим за дробчетата.Моят фастък не помирисва гранула(разполагам с доста пари за да му купувам наи-доброто) но на него не му пука че щте го изхварля.Яде пилешко бутче-телешко месо--каима-заешко.това го приготвям само за него.Има доста видове кучешки бисквити-пръчици--лентички-шок.бонбони.В клиниката в Стара Загора ме попитаха с какво го храня-- МЕСО--беше моят отговор.Добре -продалжаваите ---Кучето ми е пинчер-2 кг.В клиниката го оперираха от херния--а на 1.3 м му извадиха няколко млечни зъбчета.Иначе е едно здраво и щтастливо кученце.При нас(аз сам от Ракитово)вав всеки двор има куче и живеят по 15-16 год.-----хранени с хляб и остатъци. Та тънката мисъл ми беше-----кучето само те учи какво да му дадеш да си хапне. d) чафи (немам време да пиша по-вече)

#291 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2005 - 02:51 PM

Цитат

Ок--нема да спорим  за дробчетата.Моят фастък не помирисва  гранула(разполагам с доста пари  за да му купувам наи-доброто)      но на него не му пука че щте го изхварля.Яде пилешко бутче-телешко месо--каима-заешко.това го приготвям само  за него.Има доста видове кучешки  бисквити-пръчици--лентички-шок.бонбони.В клиниката в Стара Загора ме попитаха  с какво го храня-- МЕСО--беше моят отговор.Добре -продалжаваите  ---Кучето ми е пинчер-2 кг.В клиниката го оперираха от херния--а на 1.3 м  му извадиха няколко млечни зъбчета.Иначе е едно здраво и щтастливо  кученце.При нас(аз сам от Ракитово)вав всеки двор има куче и живеят по 15-16 год.-----хранени с хляб и остатъци.      Та тънката мисъл ми беше-----кучето само те учи  какво да му дадеш да си хапне. d) чафи                  (немам време да пиша по-вече)

l) Чафи - противоречиш си - хем не спориш, хем се обясняваш l).
Тънкият ти намек, че хората си хранят с остатъци кучето определено не важи за твоето нали?
Освен това - ВСЯКО куче хранено с остатъци ли живее по 15-16 години? Тези кучета са изключение според мен.
Всеки има право на мнение, но тук написаните мнения влияят на хората, които ги четат, затова се чувствам задължена да те оспоря.
Кучето си усеща кога е зле и си намалява храната или си увеличава водата или пасе трева и после повръща - инстинктите са едно, но не мисля че желанието на кучето трябва да е водещо при неговото хранене.
Прекалено много ПРЕХРАНЕНИ кучета виждам - тежки, трудно подвижни и задъхващи се от две крачки, а съм само от година кучкарка s)

#292 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 November 2005 - 05:46 PM

мини пак се повтарям-не искам да споря-всеки сам решава с какво да си храни любимеца.Аз казвам с какво храна моето-- без да командвам всички читатели , че и те трябва да ги хранят сас същтото.А за субпродуктите---как ли са оцеляли тия животни по Африка като първо изяждат;субпродуктити) на убитото от тях животно.Мисля че добре гледам кучета---имам немска овчарка--16 год. и Драт-хар на 5 год.Те са на двора(щте стане доста населено в къщти) и досега не сам имала провлеми --да се разболеят от храната.Както и да е ---кажи ми какво сладурче гушка6 d) имам снимка но немога да я кача чафи

#293 Guest_Guest_choko_an_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 November 2005 - 09:11 PM

Приятелка съм на Чафи дори и кученцата ни са от една майка искам да споделя мнението и за храната. Моят Чоко също обича дробчета и особено агнешки дреболии храним ги по един и същи начин но си боледуват различно това ме навежда на мисълта че храненето няма толкова общо с болестите при всяко куче е различно drink

#294 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2005 - 09:30 PM

Цитат

Приятелка съм на Чафи дори и кученцата ни са от една майка искам да споделя мнението и за храната.  Моят Чоко също обича дробчета и особено агнешки дреболии храним ги по един и същи начин но си боледуват различно това ме навежда на мисълта че храненето няма толкова общо с болестите при всяко куче е различно drink

Хей, Чоко - мир angelpik.
Тук не водим войнствен спор - извинявайте ако така съм ви прозвучала на теб и на Чафи.
Тук предполагах, че дискутираме, обсъждаме, обменяме мнения по темата.
И в други теми може да се случи да изкажа различно мнение от вашето - не го взимайте като нашите срещу вашите.
Отново ви поднасям извинения ако нещо в постинга ви е засегнало.
Добре дошли във форума super best.
И все пак повтарям НЕПРАВИЛНОТО хранене води до проблеми. Ние сме отговорни за нашите любимци.

#295 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 10:09 PM

Цитат

Цитат

Приятелка съм на Чафи дори и кученцата ни са от една майка искам да споделя мнението и за храната.  Моят Чоко също обича дробчета и особено агнешки дреболии храним ги по един и същи начин но си боледуват различно това ме навежда на мисълта че храненето няма толкова общо с болестите при всяко куче е различно drink

Хей, Чоко - мир angelpik.
Тук не водим войнствен спор - извинявайте ако така съм ви прозвучала на теб и на Чафи.
Тук предполагах, че дискутираме, обсъждаме, обменяме мнения по темата.
И в други теми може да се случи да изкажа различно мнение от вашето - не го взимайте като нашите срещу вашите.
Отново ви поднасям извинения ако нещо в постинга ви е засегнало.
Добре дошли във форума super best.
И все пак повтарям НЕПРАВИЛНОТО хранене води до проблеми. Ние сме отговорни за нашите любимци.

Чудесно е че има с кого да си поговориш за проблемите с кучето си може вие сте много полезни със съветите си бих искала да ви открием по рано но сега сме тук и е много интересно.Благодаря за вниманието victoryVVV
User's Signature

Качена снимка

#296 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 10:12 PM

утре пак ще се чуем а и надявам се да разберем как да изпратим и няколко снимки на нашите бонбончета.Беше ми приятно cheers .
User's Signature

Качена снимка

#297 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2005 - 05:05 PM

Понеже това е по-посещаваната тема, слагам и тук моите въпроси относно някои хранителни добавки:
Исках да питам за тези Friskies Shapes на PURINA - добри ли са? Използваме ги само като наградки, те са и такива де! Но вредят ли по някакъв начин на стомахчето? Разбира се, не прекаляваме, по 2-3 на ден! На 2 месеца и половина е! Също и за Schmackos на Pedigree???? За тях какви са отзивите? На нея й понася добре, няма проблеми, но питам за по-сигурно все пак!
И после за Denta Rask пак на Педигри? Тези кокалчета, които са като четка за зъби за кучетата! При тях има ли нещо нередно? Качествени ли са и наистина ли помагат за зъбите на кучето??? И кога може да им даваме от тези "четки за зъби"???

User's Signature

Качена снимка

#298 Guest_asdf_*

Публикувано: 11 November 2005 - 02:39 PM

И аз прочетох цялата тема ... не мога да се отърва от впечатлението, че изкуствените храни ни се втълпяват и пробутват от заинтересованите хора от индустрията. Това са цял арсенал от хора като се почне от производител през дистрибутор на едро, търговци ... много често ветеринарите имат и магазини. Нали се сещате че на тях им е най-изгодни винаги НЕЩО да купуваме от магазините. Наистина има логика в това храната да е балансирана, но съгласете се има милион кучета в селски дворове и бездомни също дето са достатъно здрави без да ядат балансирана храна. Проблема е, че компетентен съвет винаги може да получим само от хора, които са заинтересовани от това да си купуваме от тях, а това ги прави веднага нерентабилни съветници.

#299 Guest_Guest_*

Публикувано: 11 November 2005 - 02:40 PM

... простете, това исках да го пусна в темата с храните ...

#300 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 06:03 PM

И аз съм имала тези съмнения, предполагам, че и други. Може и да си прав/а за интересите, но в крайна сметка ти решаваш с какво да храниш своя любимец.То е като при майка с дете - тя го гледа и най-добре може да прецени кое е добро за детето и. Така, че всеки има право на мнение, а ти вземаш решението.
w) d) w)
User's Signature

прочети правилата за подписите

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема