Цитат
Немска овчарка-на 16 месеца.Храната не чак толкова много-около : до 1 хляб+половин пакет крила+ 1-2 шийки+1 кофичка мляко и извара-за зимата, иначе през лятото не ядеше и на една трета.Калориите са малко защото понякога не му стига ако яде дроб. вместо крила.Ще му дава м и крака/пръстите/пилешки заради колагена и еластина.
1 хляб - 70 ст. + 1/2 пак. крила - около 1 лв? + 1 к. мляко - около 50 ст. + извара или дроб = грубо 2,50 на ден. Като добавиш яйце или друго - 3,00 лв. Това е половин кг качествена суха храна. Искам да кажа, че за същите пари можеш да го храниш със суха храна, която ако е от по-добрите - има всичко необходимо в нея. Защо си предпочел да го храниш по този начин? В никакъв случай не се заяждам, питам, защото до скоро и аз хранех кучетата си по този начин. После четох много (включително и в този форум) за храненето и разбрах, че наистина качествените сухи храни са направени така, че да има всичко необходимо в тях. Когато кучетата ми бяха седем - оправданието ми беше, че ми излиза много скъпо. Сега имам само 2 - а ти само едно - и парите не би трябвало да са проблем.
п.п. не може да ти се отрече обаче - много се стараеш, наистина! super
п.п.п. ето
това е другата тема за храненето.