Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#361 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 January 2006 - 02:42 PM

Цитат

Дайте ми идея за калоричност и съотношение калций-фосфор за следния дневен порцион: 1.Хляб бял- 600-800 гр. 2.Пилешки крила и патешки шийки - 300-400 гр. 3.Млечни продукти- 400-500 гр. 4. Патешка мас- до 100 гр. + супена лъжица олио. Храната се приема на два пъти -сутрин -смес от кисело мляко ,извара и хляб и вечер варен бульон с птичите продукти и настърган суров морков и хляб.Кучето е на 16 месеца nok Един - два пъти седмично яйце и замяна на хляба с овесени ядки сутрин , а вечер с ориз.

Какво е кучето, аз ли се бъркам, или наистина това е някакво гигантско количество?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#362 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 January 2006 - 02:50 PM

bl)
User's Signature

Качена снимка

#363 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 January 2006 - 03:09 PM

Цитат

Здрасти,днес се регистрирах и форума ви ме заинтригува.Изчетох почти всичко и на 3 пъти срешнах,че е хубаво в менюто на кучето да има и яйце.Аз имам ротвайлер на 7 месеца и му давам яйца,но й ги давам сурови.Това правилно ли е или трябва да са варени?Яйцата не са купени-взимам ги от село,така че съм сигурна,че не са боклуци,но все пак...

Суров желтък е от полза. Белтъка в суров вид не се усвоява добре и може да предизвика алергия.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#364 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2006 - 03:21 PM

Цитат

Немска овчарка-на 16 месеца.Храната не чак толкова много-около : до 1 хляб+половин пакет крила+ 1-2 шийки+1 кофичка мляко и извара-за зимата, иначе през лятото не ядеше и на една трета.Калориите са малко защото понякога не му стига ако яде дроб. вместо крила.Ще му дава м и крака/пръстите/пилешки заради колагена и еластина.

1 хляб - 70 ст. + 1/2 пак. крила - около 1 лв? + 1 к. мляко - около 50 ст. + извара или дроб = грубо 2,50 на ден. Като добавиш яйце или друго - 3,00 лв. Това е половин кг качествена суха храна. Искам да кажа, че за същите пари можеш да го храниш със суха храна, която ако е от по-добрите - има всичко необходимо в нея. Защо си предпочел да го храниш по този начин? В никакъв случай не се заяждам, питам, защото до скоро и аз хранех кучетата си по този начин. После четох много (включително и в този форум) за храненето и разбрах, че наистина качествените сухи храни са направени така, че да има всичко необходимо в тях. Когато кучетата ми бяха седем - оправданието ми беше, че ми излиза много скъпо. Сега имам само 2 - а ти само едно - и парите не би трябвало да са проблем.
п.п. не може да ти се отрече обаче - много се стараеш, наистина! super
п.п.п. ето това е другата тема за храненето.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#365 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2006 - 03:22 PM

bl)
User's Signature

Качена снимка

#366 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2006 - 03:53 PM

ouu
User's Signature

Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   sNaYpErA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2006 - 06:29 PM

и аз давам на мойто SA-37 и си набивам този филм че куца.Той е на 6,5 месеца и е около 19 kg и му давам една пълна лъжичка дето е вътре,колко трябва

#368 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2006 - 10:29 PM

А ако знаете моят ветеринар как ме овика, като разбра, че давам тези витамини без лекарско предписание! Каза ми, че я пресилвам - давам й повече енергия отколкото може да изразходи и това й вреди! Освен това я храня с Nutra Nuggets - качествена храна. Впрочем на опаковката пише, че трябва да са предписани от лекар.

#369 Потребителят е офлайн   sNaYpErA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2006 - 11:19 PM

На СА-37 пише че е без странични ефекти,и ако и даваш колкото пише нищо неможе да му стане даже ми казаха че може да се замени с калций.Преди една седмица си взех АСТ на 6,5 месеца и утре ще ходя да си купувам ама незнам каква моля да ми кажете добра марка и цената, казаха ми някаква да е джуниар незнам какво значи, кажете каква да взема

#370 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2006 - 12:07 AM

Цитат

На СА-37 пише че е без странични ефекти,и ако и даваш колкото пише нищо неможе да му стане даже ми казаха че може да се замени с калций.Преди една седмица си взех АСТ на 6,5 месеца и утре ще ходя да си купувам ама незнам каква моля да ми кажете добра марка и цената, казаха ми някаква да е джуниар незнам какво значи, кажете каква да взема

Хубава храна - по ред - по цени (от най-скъпата) - Роял Канин, Нутра Нъгетс, Дог Шоу... Не се сещам, някой да допълни, но тези си заслужават. Джуниор значи, че е за малки кучета. Отиди в по-зареден магазин, би трябвало да те питат за колко голямо куче и каква порода. А най-изгодно е от борса - повече пари на куп, но излиза по-евтино.
User's Signature

#371 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2006 - 09:18 AM

Цитат

Цитат

На СА-37 пише че е без странични ефекти,и ако и даваш колкото пише нищо неможе да му стане  даже ми казаха че може да се замени с калций.Преди една седмица си взех АСТ на 6,5 месеца и утре ще ходя да си купувам ама незнам каква моля да ми кажете добра марка и цената, казаха ми някаква да е джуниар незнам какво значи, кажете каква да взема

Хубава храна - по ред - по цени (от най-скъпата) - Роял Канин, Нутра Нъгетс, Дог Шоу... Не се сещам, някой да допълни, но тези си заслужават. Джуниор значи, че е за малки кучета. Отиди в по-зареден магазин, би трябвало да те питат за колко голямо куче и каква порода. А най-изгодно е от борса - повече пари на куп, но излиза по-евтино.

Дог Шоу е нисък клас храна на пюрина. По-добре е да се храни с Про План.

#372 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2006 - 11:48 AM

bl)
User's Signature

Качена снимка

#373 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 January 2006 - 11:54 AM

400 г шийки? и 500 г млечни продукти? 1/3 хляб и 2/3 хляб - това значи ли един самун бял хляб на ден?! Къде са протеините (храната) в това "меню"?!
Моля, прочети това:
10 НЕ в хранененето на кучето и котката
Обърни внимание на точки 1 и 4.
Чак тогава мисли за калций/фосфор

#374 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2006 - 12:08 PM

bl)
User's Signature

Качена снимка

#375 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2006 - 12:10 PM

Ти сериозно ли мислиш да го храниш така? Милото животно ...

#376 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2006 - 12:19 PM

Смятам да заменя част от хляба с енергийни гранули/или Роял канин за НОК и да добавям пилешки крака- само пръстите и китките по 100 гр. дневно/заради колагена и еластина/
User's Signature

Качена снимка

#377 Потребителят е офлайн   nerongt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2006 - 01:19 PM

Защо не пробваш с Diamond Hi-energy? Храната е американска и е специално разработена за работещи кучета и такива на които е нужна повече енергия. А и не е много скъпа.23кг за около 55-60лв.
User's Signature

[Качена снимка

#378 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2006 - 01:47 PM

s) bl)
User's Signature

Качена снимка

#379 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2006 - 02:09 PM

Господи, rexdog, за каква усвояемост говориш? В тези неща няма нищо за усвояване, те нямат никаква хранителна стойност! Същото важи за пилешките крака. От желиращите съставки на моето куче му се появявят пък изтечения от очите като за световно.
Виж, чудни са, ако искаш да докараш на кучето гастрит, стомашни проблеми и сериозни хранителни дефицити.
Стегни се и спри да разсъждаваш на тема как да нахраниш кучето си добре с боклуци. Ако искаш натурално хранене, давай му месо. Може пилешко, но без кости. Никакъв бял хляб, минимални количества млечни продукти. И много чети, не може да храниш натурално без почти да станеш специалист.

ПС: Когато хранеше с гранули спазваше ли препоръчителните дневни дажби? За НОК - около 350-400, хайде 450 г дневно. Ако си го прехранвал, нормално е да има проблеми. Или ако си мешал с натурални продукти. Излишеството от млечни пък е гаранция за хронично разстройство.
Като не му е добре с една марка, пробвай с други. Дал Бог марки на пазара.

#380 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2006 - 02:23 PM

bl)
User's Signature

Качена снимка

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18