Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#381 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 January 2006 - 02:24 PM

Ужас. Предавам се. Ти знаеш по-добре от мен.

#382 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2006 - 02:30 PM

Пошегувах се b)
User's Signature

Качена снимка

#383 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2006 - 07:04 PM

bl)
User's Signature

Качена снимка

#384 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2006 - 09:50 AM

Рецепта за домашно хранене на НОК nok от Роялканин за 30 кг куче на `15 месеца: 1.соево масло-8,5 гр 2.зелен фасул-457 гр 3.месо с10% мазнина-422 гр 4.ориз или макарони-640 гр. Коефицент на увеличение за зимни условия-1,5 Зеления фасул има отношение калций/фосфор почти 1:1 а в ориза фосфора е най-малко r) d) nok
User's Signature

Качена снимка

#385 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2006 - 11:36 AM

Относно хубавата храна искам да попитам какво ви е мнението за advance? По принцип е по-скъпа от Роял Канин....

#386 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2006 - 01:30 PM

Rexdog, за какъв зелен фасул бълнуваш?!!!! bl)
Бобовите (към които спада и фасулът, т.е. боб, грах, леща и т.н.) са абсолютно противопоказни и в най-добрия случай кучето ще получава от тях газове, а в по-лошия - ще му съсипят храносмилателната система. Това е хищник, не е маймуна!!!!!!!!!
Да вземем и сварена тиква да му даваме на животното, а по възможност и варено зеле, белким умре по-бързо! (love)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#387 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2006 - 04:05 PM

.Рецептата е от енциклопедията за НОК на Роял канин Качена снимка bl)
User's Signature

Качена снимка

#388 Потребителят е офлайн   sNaYpErA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2006 - 06:30 PM

Някой може ли да ми каже каде в Бургас продават ROYAL CANIN MAXI моляви

#389 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2006 - 10:06 PM

rexdog, не знам защо така пише и да, зеленая фасоль е зелен боб... може да бъде и стручковая също, все едно е.
Най-вероятно е някаква грешка на преводача или тъпотия на авторите... във всеки случай е много зловеща грешка.
Зеленият фасул НЕ Е подходяща за кучета храна. Да не говорим пък в ТАКАВА доза, каквато е указана.
Кретенизъм bl)
User's Signature

#390 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2006 - 09:04 AM

Вабанк,прегледах всички кучешки сайтове за хранене с фасул-повечето го отхвърлят поради посочените от теб причини,а в няколко се посочва ситно нарязан/ПАСИРАН/ СТРУЧКОВАЯ ФАСОЛЬ НО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ.-не че имам намерение да храня с фасул.Между другото доста голяма част от книгата е за хранене с подробности но всичките им изводи водят до това да се храни с храни от класа на Роялканин.
User's Signature

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   Светлана Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 08:27 PM

Здравейте !
Аз също съм в затруднение с храненето на моето куче то е овчарка и ена 2месеца и 10 дни. Давах му консерви за кучета по препоръка на лекар но от тях получи разстройство. Опитвах с каши но ефекта е сащияза бульони с хляб и дума да не става въобще не ги поглежда. Сега е само на различни видове гранули. изпражненията вече не са редки . Яде гранулите но незная дали правилно постъпвам като го храня само с тях. Не ги яде в комбинация с мляко или вода.
Сега мисля да му направя попара от патешки бульон и хляб но се съмнявам че ще постигна някякъв ефект. С какво да разнообразявам храната на кучето си за да расте ???

#392 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2006 - 10:10 PM

Подобни въпроси ме отчайват. Абе хора, непрекъснато се говори за хранене из тези форуми, оставих такава и във възпитание и обучение, защото ми писна да местя постинги, нега поне си ги пишат на едно място.
Светлана, разбирам, че предпочитате да питате, вместо да изчетете 27 страници или да потърсите другаде. Например във важни на същия форум.
Куче на 2 месеца и човече на два месеца не са едно и също.
Защо са му на отбитото куче попари и мляко???
И какво ще му стане от гранулите, след като са създадени за хранене на кучета, естествено, ако четете опаковките и съобразявате вида им с възрастта му?!
И ако не щете гранули, знайте, че можете и трябва да нахраните подрастващо куче с месо.

#393 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 10:29 PM

Малко офтопик:
mil, напълно те разбирам и си сабсолютно права, но това е проблем, с който и аз се сблъсках преди няколко години. (Затова на онзи форум съм си сложила чайник за аватар - рускоговорящите ще разберат...) Не става дума за храненето, а за търсенето и ползването на информация. Представи си - попада човек в нета (общо взето знае да си служи с комп) има въпрос, регва се и ... пита! И през ум не му минава, че някъде е скрита тема (две,три), в които вече е отговорено. И хабер си няма, че има търсене. А и да има хабер, то и търсенето иска опит и умения. Мисля, че трябва да има определени теми, нещо като уроци или FAQ на видно място - очите да ти извадят. И строги правила... Иначе след 10-ина страници (ууу, какъв съм оптимист...) пак ще обясняваш за зеления фасул и прясното мляко. А ако някой се сети за чудесните кафеникави ароматни кокали "екарисажна тръпка", дето често могат да се видят в магазините с етикет "кучешка храна"... Оставям това на въображението ти...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#394 Потребителят е офлайн   Светлана Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 10:37 PM

здравейте!
Прочетох вашата статия за храненето на кучетата прочетох и за възпитанието и за всички други неща но търся отговори за точно индивидуален случай каквото и моето куче.Гледала съм две деца също по книга и порастнаха големи здрави и хубави деца но в случая за първи път гледам животно в дома си и нещата са ми изключително непознати което ми създава дискомфорт и напрежение.
В смисъл дали всичко което правя е правилно.Защото мненията са иключително много и в много случай противоречиви.Искам да правя възможно най-правилното.Благодаря ви че се отзовахте на моя проблем. Изтеглих си статията ви от първа страница и съм доволна че споделям напълно вашето мнение.

#395 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2006 - 10:51 PM

Добре, де. Тя Ели го е написала във важните на къщата на кучето, но пак не е достатъчно.
Разбирам загрижеността ви, Светлана
Но: не виждам нищо толкова странно или индивидуално във вашия случай. Като допълня: попитахте ли хората, от които взехте кученцето с какво е хранено досега?
Отбитото и захранено кученце е вече завършен хищник, може да яде всичко, което яде и възрастно куче, само трябва да е съобразено с нуждите му на подрастващо. Нормално е попарите и млякото да причиняват разстройство. Същото се причинява и от рязка смяна в начина на хранене.
Вариантите са два:
първо: натурално хранене - сядайте и четете безсънно и много. не в този форум, не сме развивали тези теми, те са за професионални специалисти по хранене
второ: изберете качествена гранулирана храна, ако има проблеми, пробвайте с друга. Сега е времето да го научите да яде гранули, радвайте се, че ги харесва. Нищо няма да му стане ако яде качествени гранули цял живот.
трето: никакви консерви! (лично мое, оспорвано от много хора, мнение)

#396 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2006 - 08:40 AM

Да, аз също съм съгласна с това, че "индивидуални" случаи съществуват само при някакво заболяване... индивидуални доколкото се отнася до специфика на породата - да. Примерно някои породи имат нужда от по-високо протеинови храни, за да се развиват; от повече "пълнеж" за трупане на телесна маса... други пък, точно обратното, трябва да получават по-нископротеинови храни... и тъй нататък.
Но правилата са едни и същи.
Светлана, хранете с гранули - с качествени! - и не се тревожете, че кучето има нужда от разнообразие: няма нужда. Предвид това, че не е всеядно, а хищник, то обича и предпочита ЕДНА И СЪЩА храна и щастливо ще я употребява цял живот, и такъв режим ще е идеален за храносмилането му. И обратното - всяка смяна на храна, особено прехвърлянето между гранула и натурални продукти, води до разстройство, чревни проблеми...
Купувайте гранули за бебета - Даймънд, Нутра Нъгетс, Чикопи, Юкануба, Роял Канин, Адванс... но не и Педигри, Чапи... Любимец... куча марка... - и спазвайте указанията на опаковката (за тази възраст и килограми: толкова). Количеството може да ви се стори малко, имайте предвид, че храната е "изсушена", т.е. водата й е изтеглена по определен метод и РЕАЛНО този същият обем храна с възстановено водно съдържание (както става в стомаха на кучето) е приблизително 10 пъти повече: т.е. 200 гр. гранула е примерно 2 кг. реално количество. С други думи, хич не е малко. Прехранването с гранули може да доведе до бързо затлъстяване... Осигурявайте на кучето винаги прясна вода. И няма да имате проблеми нито с растежа на кучето, нито с коремчето му.
Ако желаете, можете да добавяте към сухата храна по малко месо (тук пък моето мнение се разминава с това на общата публика) - сварен черен и бял дроб, виме, шкембе, гръкляните са особено полезна и приятна занимавка за кучето... хрущяли също. Сварете и дайте голям телешки кокал да го оглозга и да си играе. Важен момент при подобни "добавки за десерт" е да ОТНЕМАТЕ от дажбата суха храна такъв процент, който е приблизително равен на количеството месен продукт: ако дадете 200 гр. месо, отнемете 20 гр. суха храна; на възрастно куче подходяща порция е 400-500 гр. месо, при което от дажбата (за ротвайлер - примерно 400 гр. суха храна) се отнемат 50-100 гр. Месото не бива да е тлъсто.
Напоследък широка популярност добива лекото навлажняване на гранулата с вода/бульон непосредствено преди поднасянето й. Лично аз още не съм намерила нито решителен довод "за", нито "против" подобно нещо... но това не пречи в чинията на бебчо да капнете половин кафяна чашка бистър нетлъст бульон върху гранулките - и по-вкусно, и полезно... в бульона можете да смесвате допълнителни витаминки и калций на прах, ако е необходимо.
В НИКОЙ СЛУЧАЙ обаче не устройвайте на кучо дни на готвено и дни на гранула с рязък преход - резултатът ще е разстройство и разбичкано храносмилане. ВИНАГИ смяната на храната - дали на марката гранула или между гранула и натурално - става за 3-4 дни, като подменяте последователно 1/4 от дневната дажба, после 1/3, 1/2 и накрая - 2/3. Така преходът е плавен.
И не забравяйте - кучето не е човек, храносмилането му е устроено по съвсем различен начин от нашето и нуждите му са доста по-различни.
User's Signature

#397 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2006 - 10:02 AM

Сега съвет и от човек който неправилно си е хранил кучето ouu Трябваше да мине година и половина за да разбера някои грешки.И така съвети :1.Храни с гранули за малки кучета от едра порода. 2.Раздели обема поне на 4-5 хранения за деня. 3.Не давай витаминни и калциеви добавки-има ги в храната.Може да добавяш по 1/4 прах Биона след 5 месец/ако можеш намери си 8 в 1-не знам дали се продава в Б-я/ 4.Вабанк е прав може би за месото ,само да добавя-отсранявай жлезите от гръкляните. 5.По-добре слабо отколкото пълно. При мен проблема беше, че ядеше всичко по много и растеше като гъба и скачаше безразборно върху гладък под-сега му лекувам ставите . 6.Не давай разделно различни продукти или в голямо количество-води до разстройство КЛИКНИ ВЪРХУ РЕКЛАМАТА НА РОЯЛКАНИН И ПРОЧЕТИ СЪВЕТИТЕ ПО ХРАНЕНЕ super
User's Signature

Качена снимка

#398 Потребителят е офлайн   Светлана Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 January 2006 - 08:01 PM

w) Много благодаря на всички за ценните съвети .Може би притесненията ми към кучето ми са , излишни но считам че след като е в дома ми трябва да му дам най-доброто и да правя това което е най-правилно. Аз обаче съм лайк в тази свера и не че не съм чела но исках да съм сигурна в постъпките си.
Още веднъж благодаря на всички които ми писаха.

#399 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2006 - 12:42 PM

Каква е разликата м/у Пурина Дог Шоу и Пурина Про План ?
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#400 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2006 - 12:47 PM

Пурина Дог шоу е по-нисък клас храна.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни