Френски булдог
Публикувано: 08 August 2008 - 09:58 AM
Второ , градация според мен е такава при решение за взимане на куче -любов кьм кучето >любов кьм определената порода(ако се интересувате от точно определена порода ) > ЛюБОВ към отделния индивид ( в последствие с личните ни кучета )
Трето , имам два френски булдога ! Единия от ,които е без родословие ! Мислиш ли, че него обичам по малко ?
Темата е безкрайно изтъркана и скандална , така , че преди и тук да е започнал спор , може да се запознаете с доводите и на другата страна и за какво всьщност става дума !
Нищо лично !
Просто твърде много обичам тези кучета и тази порода и след повече от 15 годишен контакт с тях , съм доста добре запозната и с болести и с проблеми и с характер и с нуждите им ,аааа и всеки ден откривам по нещо ново и нещо което незнам и продьлжавам да се уча .
С едно сьм сьгласна , че водещото при взимане на куче е любовта кьм животните .Ако след това се направи и достатъчно информиран и разумен избор , няма да сьществуват толкова много нещастни същества по улиците или във фермите за кучета . Да си го пожелаем ;)
Публикувано: 08 August 2008 - 10:09 AM
Щом си токлова запозната ако искаш ела да го видиш и да си кажеш мнението и да ми дадеш полезни съвети за отглеждането му.
Тук попитах за дневната дажба храна и никой не даде точен отговор.
Публикувано: 08 August 2008 - 10:59 AM
Цитат
За това става дума , че в повечето случаи кучета се взимат без да имаме възможност да направим този информиран избор за който говоря . Значи ако имаше повече информация би избрала куче с доказан произход ! :blink:
Цитат
Не сте ме разбрали правилно . Мнение няма как да изказвам, даже и да ми навират кучето в очите - не сьм съдия (ако говорим за експертно мнение ) .
Сьвети на никой не сьм отказала по отглеждане и здраве , стига да са в моята компетенция
Цитат
И мисля , че конкретно ти отговорих , че няма как да ти кажем точна дажба.
От т ова което знам за кучето ти , мога да ти кажа единствено , че трябва да го храниш минимум 3 -4 пъти дневно . А вече точно колко грама - поглеждаш на чувала или пакета , там има едни таблици , претегляш кучето , сьобразяваш с това колко трябва да тежи в зряла вьзраст ( на някой храни в таблиците и това го има ) и сьответно виждаш дневната дажба , която разделяш на няколко приeма .
ПО ясно от това няма на кьде . А и си мисля , че ветеринарния ти лекар трябва да ти е казал всичко това , още повече той следи как се развива кучето , как върви на височина и на тегло , дали е по дребен или с по едьр кокъл и т.н.
Развьдчика е още по -ценен в това отношение, защото ако разбира от породата той може и да предвиди какво да очаква от това кученце и да ти каже с какво, как, кога е захранвано , как да сменяш храната или да добавяш , вьобще варианти много.
Публикувано: 08 August 2008 - 11:34 AM

Публикувано: 08 August 2008 - 11:42 AM
Поздравления за избора , да ти е жив и здрав и дьлги години да му се радваш , а и от време на време и ние да му се радваме :yahoo:
Ще се убедиш , че са една от най-любвеобилните породи , верни приятели и кучета , които могат да ти оправят настроението във всеки един момент :wub:
Публикувано: 08 August 2008 - 11:50 AM

Публикувано: 09 August 2008 - 05:17 PM
Цитат
Публикувано: 09 August 2008 - 06:08 PM
Цитат
Добър ден!
Както може би знаете, следя този раздел в Породи, защото макар, че в момента нямам френчи - те са в сърцето ми завинаги, благодарение на моята Саричка! Заради нея е и създадена тази тема някога...
Саричка беше БЕЗ родословие...почина миналата година от генетично заложено заболяване! Ако беше имала родословие, още щяхме да сме заедно!
Толкоз по въпроса...да ви е живо и здраво булдочето (казвам го искрено)
Sari4ka

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.
Публикувано: 10 August 2008 - 09:16 AM
Публикувано: 10 August 2008 - 10:56 PM
затова и не пиша, но сега искам да кажа, че усилията които се полагат от един развъдник и тези от сулю-пулю, решил да направи бърза печалба се различават от небето до земята.
Аз не искам бъдещите ми кучешки роднини да ме псуват и споменават с лошо, а да обичат, да се радват и гордеят с новият член на семейството ... вместо да висят по ветеринарни к-ти.
Затова твърдо съм застанала зад позицията, че моите бебета ще имат нов дом чак след 2 мес (мин), да имат най-добрия старт в живота и да не заблуждавам хората за шоу качество.
Далеч съм и от мисълта, че освен моето бебе ще остане друго в Б-я, но аз съм го казвала много пъти - развъждам, защото съм егоистка и искам най-доброто кученце за себе си.
Пожелавам всичко най-хубаво на новото "софиянче" като порастне ще се радвам да се съберем за едно лудуване по "френчи" :P
п.с.
вече ползваме вестник за тоалетната, боричкаме се, хапваме и пииваме самостоятелно и вдигнахме ушите... само на 31 дни

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 14 August 2008 - 02:55 PM
Цитат
Цитат
Добър ден!
Както може би знаете, следя този раздел в Породи, защото макар, че в момента нямам френчи - те са в сърцето ми завинаги, благодарение на моята Саричка! Заради нея е и създадена тази тема някога...
Саричка беше БЕЗ родословие...почина миналата година от генетично заложено заболяване! Ако беше имала родословие, още щяхме да сме заедно!
Толкоз по въпроса...да ви е живо и здраво булдочето (казвам го искрено)
Sari4ka
Здравейте! Макар да е минало време съчуствам за загубата на Саричка. Личи си, че много сте я обичали и ви е радвала. Замисляли ли сте се обаче за нещо? Тя е била вашата Саричка, точно така, кавато е, а именно - без родословие. Ако не бяхте отишли, където сте отишли или ако не бяхте взели кучето, което сте взели, вероятно щяхте да имате здараво куче и сега, но то нямаше да е Саричка. Саричка е била кученцето без родословие. За да имате Саричка е трябвало да платите с тъгата. Вие ми кажете заслужавало ли си е?
Аз видях моя "таласъм" в магазина. Според написаното тук трябваше да го подмина, да забравя за него и след неколкомесечно проучване да си взема друго куче. Не, че нямаше да го обичам. Не, че не се вледенявам при мисълта, за болестите, които "таласъма" може да ми поднесе.
Разпитах и чух за четири френски булдога / познати на мои познати / никой от тях не е с документ за произход. Отново според написаното тук, тези хора трябваше да останат без куче, тези кучета, без стопанин.
Трябва да се проявява съзнание. При установени проблеми, кучетата да не стават родители.
Ужасена съм от това, че кучета и котки стоят в клетки и стъклени аквариуми.
Публикувано: 14 August 2008 - 04:06 PM
Цитат
Ето за това става въпрос всъщност!!! Покрай Саричка, разбрах що е то родословие и, че именно то е гаранция, че кученцето е от здрави родители! Урока с кученце, купено по снимка (какъвто беше моя случай) или с кученце купено от витрината на зоомагазин е еднакво болезнен - не Ви го пожелавам никога! Не виждам как е възможно да се ужасявате от кучета и котки в аквариуми и в същото време да си купите куче оттам. Дано поне Вие да не пожелаете поколение от кучето си, за което нямате представа с какви предци е! Обичайте се много (то с френчитата иначе и не може) и дано да Ви е здраво...
Любовта не може да се измерва и анализира...поне аз не мога...Класификации от типа "...ако беше..." не ми помагат в нищо.
Знам едно - следващото ми булдоче ЩЕ БЪДЕ С РОДОСЛОВИЕ!!! Незнам дали ще го обичам "колкото" или "повече от...", а и това не е важно - всяко от кучетата си (а те не са били 1 и 2) съм обичала по различен начин, силата на обичта не може да се сравнява.
п.п. BTW - никога не съм обвинявала хората, от които купих Саричка!!! Само се моля да са спряли с бременностите на майка и!

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.
Публикувано: 14 August 2008 - 04:41 PM
Цитат
А би трябвало!
"Който е безгрешен, пръв да хвърли камък"
На всички е ясно какви трябва да са нещата, точно толкова ясне е и какви са.
Моето усещане в тоя форум е следното: Куенца купени с родословие се посрещат радушно, стопаните им също. Тези, които го нямат се посрещат скептично. Така не се помага. Поне аз така ги чуствам нещата.
Да даде Господ да живеем дълго и щастливо с моя французин. А, ако някога имам друго куче и то ще е надявам се с родословие, но не за това иде реч.
Публикувано: 14 August 2008 - 05:10 PM
Цитат
И при липса на доказан произход, също не трябва да оставят поколение !
Много от родословните животни не стават за развъждане , а всички без родословие не трябва да се развьждат.
И нека не се заблуждаваме !
Френския булдог е проблемна порода ! В известна степен наследствено заболяване може да се появи и в родословни животни, генетиката е ребуса на природните закони . Но когато имаме знания от кьде идват проблемите , много неща могат да се направят за тяхното ограничение и най-лесното е изключването от разплод на родителите на проблемните кученца .
Докато при незнаен произход , нищо не може да се направи , проблема при кучето може да се появи след като то вече е оставило поколение , кученцата са отдавна при новите си собственици и сьответно и те предават и затвьрждават това на което са носители , в следващите си поколения .Даже не коментирам екстериорни недостатъци , просто въпроса е в това да се радваме на тези уникални същества , а не всичко да научаваме по лошия начин . Тук вече не става въпрос за индивидуалната обич кьм моето неродословно куче , тук вече става въпрос за поемане на отговорност .
И друг път сьм давала за пример ,как се изкоренява генетично заболяване при далматина , доста показателна статия тук
Е това е вьзможно единствено и само при доказан произход .
Публикувано: 14 August 2008 - 05:18 PM
Цитат
Лошото е , че ни се изясняват след като влезем в подобен форум , което правим след като вече кученцето е при нас .
Цитат
Незнам защо имаш такова усещане , по скоро хората тук се дразнят когато се твърди , че не е проблем да се развьжда безразборно.
И никой не обвинява вас, мен , Драган или Петкан , че имаме неродословни животни , по скоро недоволството е насочено срещу тези псевдоразвъдчици , "продавачи на мечти" (тук плагиатствам ). Защото купувайки си куче което прилича на дадена порода , ние си купуваме точно мечтата за тази порода .