Френски булдог
Публикувано: 22 July 2008 - 03:12 AM
Цитат
:wub:
http://good-times.we...564161870XxOhOp
Беше ми обърнато внимание, че не съм пояснила дали бебета са с родословие - Да!
Те са клубни кучета от много хубава връзка, за тези които разбират от нашата порода ще пусна родословието много скоро.
Снимките може да се видят по всяко време и постоянно се качват нови...
Поздрави на всички любители на Френчи :blink:

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 22 July 2008 - 11:37 AM
Цитат
Moeto e na 2 meseca i също хапе много настървено , но доколкото знам мъжките са по -злобни
Публикувано: 22 July 2008 - 03:02 PM
От месец имам френски булдог. Взех я от Ловеч(по-точно ми я донесаха от там) човека каза че има развъдник, но по-скоро това е кучкарник.Гледа кученцата в една стая от апартамент.Не искам да си представям в какви ужасни условия.Продавачът ми каза, че кученцето е миниатюрно, което съвсем не беше така. Като я взех тя имаше ужасно подут корем(глисти и дадена много количество храна за "търговски вид" преди да го донесат)и рахит(който при кученце тежащо по-малко от 2килограма на 3 месеца е направо ужасно).
Сега след месец тя наддаде с 2 килограма и едно много сладко и умно кученце,но чудя се ако не беше попаднала при мен дали щеше да оживее и защо има толкова хора които не знаят как да отглеждат кучета, а се занимават с това.
Публикувано: 22 July 2008 - 05:08 PM
Защото се надяват да изкарат лесни пари , затова !
Защо ще го обезпаразитява , ваксинира , храни качествено , отглежда и т.н. като това изисква пари ? Да не говорим , че майката въобще не е трябвало да бьде заплождана.
А пък все ще се намери някой ,който после да купи малките и на него ще му хареса и следващия път пак , а вече колко ще оцелеят и ще попаднат на свестни стопани , него какво го интересува ?
Развъдниците се регистрират в международната киноложка организация и винаги може да се провери дали съществува , това на което вие сте попаднали са си търговци !
Да ти е живо и здраво кученцето и дълги години да те радва
Публикувано: 22 July 2008 - 10:08 PM
Публикувано: 23 July 2008 - 11:07 AM
Цитат
Бе нека преяжда ...храниш го до като опре коремчето в пода и лапичките останат във въздуха... ;D
Публикувано: 23 July 2008 - 02:50 PM
Цитат
А , защо вместо да се шегуваш, ти не напишеш нещо полезно или друго си е да се пускат безмислени постове.
Цитат
...има цял раздел за хранене , който наистина се интересува ще прочете...
Освен това как да се храни едно куче , зависи от самата храна( на всички пакети и чували има таблички!!! :huh:) , килограмите които е в момента и които се очаква да достигне като възрастно , начина му на живот и здравословното му състояние, с какво е захранено кученцето,какви са препоръките на развьдчика (ако има такъв) и т.н.
Така , че не съм врачка , а и това с "напиши " е много отностелно в един форум!
Публикувано: 24 July 2008 - 01:39 PM
http://www.youtube.c...h?v=ZeiHhmfEcOs
Публикувано: 25 July 2008 - 10:52 AM
Цитат
Цитат
А , защо вместо да се шегуваш, ти не напишеш нещо полезно или друго си е да се пускат безмислени постове.
Цитат
...има цял раздел за хранене , който наистина се интересува ще прочете...
Освен това как да се храни едно куче , зависи от самата храна( на всички пакети и чували има таблички!!! :huh:) , килограмите които е в момента и които се очаква да достигне като възрастно , начина му на живот и здравословното му състояние, с какво е захранено кученцето,какви са препоръките на развьдчика (ако има такъв) и т.н.
Така , че не съм врачка , а и това с "напиши " е много отностелно в един форум!
Писал съм , че кучето е френски булдог , на колко месеца е (родено е на 08.05.2008) и е хранено от самото начало откакто е при мен с ROYL CANIN JUNIOR, НО четох доста и навсякъде пише различно .... интересува ме също по едно и също време ли трябва да се храни ?
Публикувано: 27 July 2008 - 08:35 AM
Цитат
Много благодаря за хубавите пожелания!
Съвсем скоро ще станем на 20 дни, и постоянно тъпчем от мама Икси...
Имаме си километрични имена, та ще трябва май да ги изписвате с по-дребен шрифт :blink:...
Само ме е яд, че няма да сме достатъчно големи за Евро шоу-то..., но изложби винаги ще има....
Поздрави на всички!
П.С. От много време се опитвам да се свържа с теб в Скайп, но с удоволствие ще чакам да ми дойдеш на гости за оценката!

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 27 July 2008 - 07:28 PM
Цитат
:wub:
http://good-times.we...564161870XxOhOp
Публикувано: 28 July 2008 - 08:17 AM
Публикувано: 28 July 2008 - 10:27 AM
Естествено сладко и шоколад на кучета, не се дава.
Грькляните и шийките не са човешка храна .
Това дали може да редуваш храната зависи от самото куче и как ще му се отрази . По принцип рязка смяна на храната не се препоръчва , независимо дали минаваш от суха на натурална или обратното , всичко се прави постепенно . Ако кучето е свикнало само на суха , ще му трябва период минимум около една седмица с постепенно увеличаване на количеството на натуралната .
Плодове и зеленчуци , разбира се , нима до сега не са му давани?
Относно шийките ,в тях проблем са кокалите особено като са варени така че аз не бих рискувала с преработени кости .Грькляните не са проблем , стига кучето да не се подриска в началото от по мазната храна .
Пак се хващам за това "човешка храна" , приемам че това са пиле , риба , телешко , яйца ,шкембе , дроб , сърца , извара , кисело мляко , обезсолено сирене , плодове , зеленчуци .От всичко това което изредих няма нищо вредно за кучето , стига това да са качествени продукти и да са поднесени по подходящия начин и в подходящите сьотношения , без подправки и без пържене, сьс съответните добавки които са нужни -примерно витамините от В групата ,С , пробиотици , омега 3 мастни киселини и др .Всъщност смятам , че това е кьде кьде по полезна храна за кучето , отколкото и най-качествената гранула , особено ако повечето неща се дават сурови .За мен единственото предимство на гранулата е , че е лесно и бързо ! Иам много мнения , вариации и школи в храненето, индустрия за милиони със собствени институти и разработки. Ако питаш в зоомагазина , никой няма да ти каже , да храниш натурално ;)Така че избора е личен , но единствено на базата много добра ИНФОРМИРАНОСТ и ЗНАНИЯ.Освен това е много важно и самото животно , от какво боледува или е боледувало , проявявало ли е алергии , режим , активност и т.н
Има хубава теми за натуралното хранене в сьответния раздел на форума , а и нета е пълен с инфо особено по чуждите сайтове и форуми.