Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#1461 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 April 2007 - 03:39 PM

Христос Воскресе,вяра,любов и надежда,благоденствие,доброта,много здраве и щастие за всички

#1462 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 04:37 PM

Аз казах ама... кучето си лае d) , кервана си върви и в случая въпросният младеж, за който наистина това си е голям комплимент bl) , се постара да изброи малкото причини и пропусна едни от най -основните, а това само потвърждава думите ми колко безпредметно е да се обяснява каквото и да е защото той за толкова време и приказки не е попил важните неща.
Край на тази дискусия с теб fow реди. Пиши си каквото искаш, та да видим кога ще ти омръзне. Поне да беше честитил празника преди да дърдориш щуротиите си -така постъпват интелигентните хора.

....само се чудя откога стана толкова на Ти с породата (риторичен въпрос oleeee отговор не искам)

#1463 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 08:21 PM

Цитат

Аз казах ама... кучето си лае d) , кервана си върви и в случая въпросният младеж, за който наистина това си е голям комплимент bl) , се постара да изброи малкото причини и пропусна едни от най -основните, а това само потвърждава думите ми колко безпредметно е да се обяснява каквото и да е защото той за толкова време и приказки не е попил важните неща.
Край на тази дискусия с теб fow реди. Пиши си каквото искаш, та да видим кога ще ти омръзне. Поне да беше честитил празника преди да дърдориш щуротиите си -така постъпват интелигентните хора.

....само се чудя откога стана толкова на Ти с породата (риторичен въпрос oleeee отговор не искам)

Тук не позна , ще спра дотук, защото много добре разбирам, че ни се разминават гледните точки по въпросната тема ....... но все пак си остава едно празно поле , в което нормалния не чак дотам просветен любител винаги ще се чуди , аджеба защо наистина са толкова скъпи тези кучета.

П.П. А по въпроса за празника ще кажа , само че не всички са християни в България нали така...

#1464 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 08:52 PM

Според мене са трудно възпоризводими. Дори смятам, че са не способни на самовъзпроизводство.
Сори, че ще дам пример с лабрадора, но тази порода познавам най-много и като коренна различна от тематиката, когато пуснете женска в овулация и мъжки... смятайте, че в 90% от случаите са се заклещили на максимум 10-тата минута, че ако не и по рано (с моята женска беше на 3-тата l) ). А при булдога е смятам невъзможно, без чувешка намеса.
Другото което е, много трудно раждат и в повечето случаи по малко от 4-5 кученца. Също знам, че малко са кучките родили без секцио, поради неспособността си да извадят толкова голям плод, колкото е техния.
Следващото - смятам, че са трудни и взискателни към отглеждане, поне от това което съм виждала.
Излизането от развъдна дейност, или пенсията, както се казва, също се случва по-рано от други породи.
Сигурно има много причини и тези, които изброих са на чисто любителско ниво, това, което съм чувала от Катето и съм виждала от нея.
Вече за генетики и т.н. сигурно и там има причини, но моите наблюдения са, че са взискателна и деликатна порода.
Смятам, че никой не е длъжен да положи целия този труд, средства, време, нерви, грижи, безсъние, усилия, за да създаде качествено поколение и накрая някой да каже "скъпи са".
:ОФФ: Ами аз не знам какво ще кажете, че аз редовно получавам критики и възмущения, когато кажа колко струва в България един лабрадор, а той е точно 4 пъти по евтин от булдога! wink
Ама и като цяло смятам, че който иска красиво и здраво куче, ще трябва да си плати! А който гледа по евтинкото, мога от сега да ви поздравя с абонамент към ветеринарен лекар wink

#1465 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 09:26 PM

Всака една порода има както положителните така и отрицателните аспекти. Незнам защо някой обаче се е насочил да вижда само отрицателното в булдога, това е провокирано може би от много причини, но ще се постарая да не превръщам тези словоизлеяния на въпросния младеж в лични разговори. След като на хората им се струва скъпо защо не се замислят по колко вървят кучетата ивзън граница на която и да е друга порода, например кане, дог от бордо и куп други кучета, които са създадени в следствие на подбор на родителите. Май тук вече няма да говорим за пари, а за нещо друго. Това, че кучетата имат родословие първо определя техния произход, а не че са плод на квартални или междусъседски завоевания, които междувпрочем носят етикетите на съответната ужким порода, но накрая се окавза да речем, че боксера, който сме си купили за 500 лв (абсолютна далавера щото ониq от развъдника ми искаха с още толкова отгоре за май подобно пале) като порасне ивдължава муцуната и зачатъците на породата остават някъде в детството. Така се размиха достатъчно много породи в България. Ако смяташ, реди, че куче в бг ти е скъпо обърни се към който и да е развъдчик на която и да е порода извън родните граници и ще разбереш за какво става на въпрос. Но ще се радвам да спреш да спамиш за да не превърнем тази тема в една подобна, такава в която хората все немогат да се раzберат.

#1466 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 09:38 PM

Цитат

Според мене са трудно възпоризводими. Дори смятам, че са не способни на самовъзпроизводство.
Сори, че ще дам пример с лабрадора, но тази порода познавам най-много и като коренна различна от тематиката, когато пуснете женска в овулация и мъжки... смятайте, че в 90% от случаите са се заклещили на максимум 10-тата минута, че ако не и по рано (с моята женска беше на 3-тата  l) ). А при булдога е смятам невъзможно, без чувешка намеса.
Другото което е, много трудно раждат и в повечето случаи по малко от 4-5 кученца. Също знам, че малко са кучките родили без секцио, поради неспособността си да извадят толкова голям плод, колкото е техния.
Следващото - смятам, че са трудни и взискателни към отглеждане, поне от това което съм виждала.
Излизането от развъдна дейност, или пенсията, както се казва, също се случва по-рано от други породи.
Сигурно има много причини и тези, които изброих са на чисто любителско ниво, това, което съм чувала от Катето и съм виждала от нея.
Вече за генетики и т.н. сигурно и там има причини, но моите наблюдения са, че са взискателна и деликатна порода.
Смятам, че никой не е длъжен да положи целия този труд, средства, време, нерви, грижи, безсъние, усилия, за да създаде качествено поколение и накрая някой да каже "скъпи са".
:ОФФ: Ами аз не знам какво ще кажете, че аз редовно получавам критики и възмущения, когато кажа колко струва в България един лабрадор, а той е точно 4 пъти по евтин от булдога! wink
Ама и като цяло смятам, че който иска красиво и здраво куче, ще трябва да си плати! А който гледа по евтинкото, мога от сега да ви поздравя с абонамент към ветеринарен лекар  wink

Мила и ти явно не разбираш за какво говоря. Казваш, който иска красиво и здраво куче, ще трябва да си плати,??!! За какво да си плати, за куче, което е неспособно за самопроизводство, за куче което не може само да роди , че излиза бързо в пенсионна възраст и живее близо два пъти по кратко от другите породи, това ли означава според вас здраво куче ???!! И кое му е качественото на това поколение създадено с толкова труд, средства, време, нерви, грижи, безсъние, усилия, че е генетично обременено ли , и факта който и ти си забелязала, че тази порода не може да се възпроизвежда без човешка намеса не ви ли маха капаците от очите.
Значи за да му стане на всеки ясно ще го кажа с прости думи, съгласен съм че тези кучета са наистина скъпи , но причините поради които са скъпи са следствие на великата мисъл на тези брийдъри. Нормално човек плаща по-вече пари за кученца от развъдници ,за да получи наистина здрави и жизнени малки, и развъдчиците правят разходи , но в името на здравето на кученцата всякакви изследвания тем подобни , отстраняват се от развъдната дейност животни с пороци , които при английският булдог се смятат за нещо нормално.
Виж сега не казвам , че са ми скъпи , а след като разбрах и от Мила защо са скъпи , просто поразсъждавах над причините за това....

#1467 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 09:40 PM

И аз вече съм на мнение, че се заяждаш.
Като не ти харесва тази порода, какво правиш тук?

#1468 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 09:50 PM

Много добре знам, че до консенсус няма да стигнем, но все пак доста от хората които влизат тук и само четат може да се замислят над това , което казвам, а дали ще са съгласни или не с мен това си е тяхно решение.
Нека спрем дотук щом искате, но аз съм винаги отворен за дискусия по тази тема
П.П. Не го приемай това като лични нападки, виж още първото ми мнение по темата е било същото както и сега и това още преди да сме спорили с теб .

#1469 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 09:52 PM

Това е темата за булдог, нека коментираме тях и тяхната проблематика, а не хората участващи в дискусията. Конфликти на лична основа решавайте с лични съобщения, моля.

Мод

#1470 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 10:03 PM

redy, защо си готов на дискусии и спорове?

#1471 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 10:06 PM

Ами поздравления тогава! След кaто не те интересува породата сам потвърждаваш думите ми b)

#1472 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 10:15 PM

Така.
При следваща критика относно породата от страна на redy, без да се обоснове аджаба защо критикува и от каква позиция го прави, ще се смята заяждане и офтопик, при което следва предупреждение.
Предупредих.

#1473 Потребителят е офлайн   pinkeybg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 10:25 PM

ох този реди и на мен ми лази по нервите и за да ви расея от простотиите му сам качила малко снимки от Бето да го видите колко е пораснал.
всеки човек си има предпочитаниа към породи марки и тнт но не е нормално да си налагаш мнението.това е свободен форум и можеш да споделяш каквото си искаш ама да се самонавиваш както го прави въпросният младеж,определено не е нормално.нека не му вдигаме самочувствието като го засипваме с внимание и просто го игнорираме и ако е поне на половината толкова умен колкото е моят прекрасен булдог след време ще спре да лае. nok

Прикачени файлове

#1474 Потребителят е офлайн   pinkeybg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 10:25 PM

d)

Прикачени файлове

#1475 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 08 April 2007 - 10:30 PM

Аз пък не виждам какво му се коментира на цената на булдога, пък и която и да е друга порода. Който няма пари или не иска да кара мерцедес от класа или друга скъпа марка кола, не си купува такава. Да питате за породоподобни кучета защо се продават на цената на породистите -да , ама да се пита за качествено животно....цената е такава каквато прецени развъдчика и това си е само негово решение.

#1476 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2007 - 12:18 AM

Браво пинки малчо изглежда здрав и щастлив и дано продължава да расте така без да ви съвдава притеснения b)

#1477 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2007 - 09:11 PM

ето едно поздравче,незнам кой са сладурите на снимката,но мен лично ме зареждат със страхотно настроение dribble
снимката е от CACIB-Пловдив-31.03.2007

Прикачени файлове

#1478 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 02:11 PM

Ако не греша това са Ronaldo Bo Karakondjol & Style Bullet Candy Girl - Иван Иванов 1super

#1479 Потребителят е офлайн   pinkeybg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 02:50 PM

здравеите,предстои ни парвото къпане а нямаме шампоан.я кажете кои е наи добрият за англиичетата.днес ни е последната 4-та ваксина и след три дни ще можем и да излезнем.нямам търпение да си изразоди вън енергията.такава е лудница в къщи.а и ако някои може да ми каже колко често трябва да го къпеме.благодаря angelpik

Прикачени файлове

#1480 Потребителят е офлайн   KRASINI Икона

• Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 12 April 2007 - 09:34 PM

Цитат

Значи скъпи са поради много причини, примерно трудно заплождане , трудно износване, трудно раждане- задължително секцио, малък на брой малки , голяма смъртност при малките, малка продължителност на живота, чести посещения при ветеринар.....и т.н. всичко това изброено дава ясен отговор , защо са толкова скъпи тези кучета, но не ми дава отговор, защо да си взема точно куче от развъдник , след като точно тези проблеми които изброих са причина и за високата цена , значи се признава , че това е проблемно куче дори и да се вземе от развъдник, ами тогава за какво да се дават хиляди в $ за куче с проблеми??? Ако си го взема от магазин едва ли би имало по-вече проблеми нали така. Иначе и аз съм против продажбата на кучета в магазини.
Ето това не разбирам, значи така наречените брийдъри умишлено явно поддържат проблемноста на тази порода ....но поради какви причини не знам.

Пич иди и си вземи от някой гюм,там са без пари,и нямат никакви проблеми кучетата.

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни