Цитат
А, та мисълта ми беше за храната ,Ели ако си на % към Рояла b) "не се сърди човече"но има и др храни като Педигри ,Чапи и т.н. Ако не се и лъжа те са по 3,00лв /кг, и то по магазините насипно ,4,5 # 3,00= 13,50 Ура и моето куче ще яде! c)
.....
Здрасти Владо...Не съм на % l) l) l) към Роял канин или друга марка(естествено,не се сърдя! b) )....просто нещата стоят така: има качествени и некачествени кучешки гранулирани храни! В едните(качествените) % месо,протеини и полезни вещества е много голям за сметка на костно вещество и пепел,а в другите-съответно некачествените е обратното-те са наблъскани предимно със стрити кокали,пепел,изкуствени аромати и оцветители-с една дума-боклуци!
Идеята не е кученцето просто да се храни със суха храна,а с КАЧЕСТВЕНА суха храна,която доставя в организма му всичко необходимо за нормалния му,здравословен растеж и живот.Иначе има друга алтернатива-т.нар естествена храна,това са варени пилешки бутчета(без кожата и кокалите!)+варен ориз+варени моркови, или ситно скълцано телешко+жълтък, или (в началото,докато кученцето е малко) бульон+извара+малко сухари....такива неща.
Важно е да се знаят следните няколко неща:
1) С каквато храна започнеш да храниш кученцето-с нея трябва да продължиш
2) По-добре качествени гранули,отколкото т.нар. естествено хранене+добавки от калций и витамини(които вие трябва да дозирате сами и никога не може да сте сигурни,че ще ги дозирате точно s) ,защото са насипни и е много трудно,а витамините извличат калция от организма...изобщо това е тънка и трудна част от отглеждането на кученцето)
3) НИКОГА консерви-консервантите предизвикват рак! Почти неизбежно е!
4) НИКОГА некачествени гранули-пълни са с боклуци и сол и унищожават бъбреците на кучето,да не говорим,че то в същност не се храни пълноценно!
Това е положението s) (тук вдигам рамене-всичко това не съм го измислила аз-просто това е синтеза на всичко,което съм проучвала по въпроса за храненето)...
И последно-качествени храни на нашия пазар са: Роял канин,Еукануба,Адвантикс(трудно се намира),Пурина и Даймонд....засега r)
Некачествени са ВСИЧКИ Бг. смески,гранули или не( s) ,засега),Педигри,за Чапи се чуват и добри неща,Фрискис.....изобщо видите ли цветни гранули-бягайте бързо!
Е...,ами това е.Дано не съм прозвучала прекалено менторски(не съм го искала!),но това са изводите от широките ми проучвания за храненето на кучето.... r)