Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#266 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 September 2005 - 12:10 PM

l) Ели аз не се съмнявам в превода:

PEDIGREE
['pedigri:]
1. родословие, родословно дърво

2. произход, етимология

3. attr породист, расов, чистокръвен (за животно), развъдно-подобрите

Добре де ,хипотетично ако аз не платя 65евро за pedigree ,какво? s) Родителите му ще се откажат от него ч/з държавен вестник ли? bl) С или без,то пак си е чистокръвно. ouu
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#267 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2005 - 03:29 PM

значи хората искат Владо да реши какъв цвят и до колко му е изгона цената (ако са му обявили такава) за да могат тези хорица да почнат да проверяват колко ще струва транспорта на маника до БГ. Плодив!!!! Скъп е транспорта защото:
1. Вадят евро паспорт
2. Татуират малкото и поставят микрочип
3. Наемат транспортна агенция и плащат един куп товарно разтоварни такси, плащат декларация, обмитяват и заверяват- а това е скъпо ПОВЯРВАЙТЕ МИ!!!! и за съжаление същите такси следват да бъдагт платени и в БГ. - Един куп пари ми взеха на летище София за такси по Ендито

Пари за педигрито ти искат защото:
1. Без него неможе да се явите на състезания и изложби въпреки че кучето ще е хубаво и породисто (неможете да го докажете без родословието)
2. То се издава допълнително и съответно за това се залаща, пък и трябва да се прати по пощата, а това пак си е разход!
3. Тия са големи скръндзи !!! - на мен ми ги спестиха тия работи!!! ouu

#268 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2005 - 03:40 PM

Цитат

Saffari не знам какво да ти кажа,много ми харесват кученцата w) но все още не съм получил цена. Нека първо да ми изпратят оферта ,второ ще видим и пътните колко са , а ако Ели е права ( а тя е винаги права b) ) родословието се заплаща отделно от цената на кученцето. ouu
Ти видя ли и другата оферта ?

Коя друга оферта?

Виж питай какво ти влиза в цената на кученцето когато ти я обявят и го съобрази с разходите които споменах в горното ми съобщение!

Дай някакъв сайт на тези твойте хора да ги разпитам и разгледам малко!

А и нали знаеш че ако се спреш на някое от тези маничета ти всъшност попадаш на чакащия списък за кученце и ще трябва да почакаш то да порасне преди да дойде!Пък и е хубаво да подържаш постоянен контакт с хората защото - обещано не значи завещато - има хора с много пари и кой знае какво може да им щукне на тия!!!

#269 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2005 - 05:29 PM

Цитат

PEDIGREE.....

Бе то от английски и аз не се съмнявам в превода! b)

Молбата ми беше за руския и Сафари се оказва истинско съкровище в това отношение!
Мерси Сафари...почват да се поизясняват нещата! b)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#270 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 26 September 2005 - 07:13 PM

Цитат

PEDIGREE
['pedigri:]
1. родословие, родословно дърво

2. произход, етимология

3. attr породист, расов, чистокръвен (за животно), развъдно-подобрите

Добре де ,хипотетично ако аз не платя 65евро за pedigree ,какво? s) Родителите му ще се откажат от него ч/з държавен вестник ли? bl) С или без,то пак си е чистокръвно. ouu

Здравейте !
В този случай това е експортно родословие. Не, разбира се, че никой нямя да се откаже от него и без него вашето куче ще си бъде чистокръвно ... както го казвате. Само че без този документ не можете да го запишете в киноложка организация, или казано по друг начин - то няма да има валидно родословие, няма да можете да посещавате изложби и няма да можете да заплождате официално. Лишавате бъдещите поколения от родословие - това е нещо, което не трябва да допускате. Разберете, може би съм твърде краен, но без родословие бъдещите бебета ще бъдат продавани по зоомагазините. Те на всой ред щ ебъдат заплождани с какво ли не ... с приличащи на френски булдог кучета. В крайна сметка ще изгубите кръвта ... а трето или четвърто поколение след вашето няма и да приличат на булдочета. И ще бъдат на улицата ... преценката е ваша. Но не обричайте бъдещите поколения на живот в изолатора, ако държите на породата - направете това, което е необходимо не за доброто на себе си, а за доброто на породата - това е вашия дълг, ако обичате породата френски булдог !

#271 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 06:09 AM

Я да видим сега как ще стане че и аз се поомотах :
1Писмо-Высылаем фотографии щенков. 2 палевых мальчика и 2 тигровых мальчика. Если вы определитесь с цветом и ценой, тогда будем узнавать отправку Москва-Пловдив карго со стоимостью.

65 евро - pedigree
150 евро - доставка - примерно. Точно выясним в карго, если будем отправлять.
Наташа
2Писмо-Здравствуйте

Тигровые (темные) - 300 евро
палевые (светлые) - 600 евро

Если будете брать всех, то даем скидку 100 евро со всех. Вы возьмете всех или одного?
PS. В 1997 году на вашей международной выставке в Пловдиве моя собака породы английский бульдог по имени А-Варг-Альварадо выйграл вашу выставку.
Ждем ваших сообщений

Наташа
3 писмо-2300 - цена щенков + 325 pedigree на всех щенков + отправка 3 боксов примерно 400 долларов.
ВСЕГО 3025 евро
(Наташа на промоция го обърна l) )
Става дума за 4 кученца ,2кафяви + 2 тигрови

А това е едно писмо което няма нужда от коментар,давам го само за пример:
Щенкам 12 дней, стоимость щенка 1500$.Все щенки мъжки. С уважением Надежда.
(става дума за едни малки кученца,чиято снимка не можах да сложа,има е при Митко)

Saffari на теб разчитам с превода ,че вземе за една запетайка да се объркаме и хоп ouu 1500долара А ЧЕСТИТО oo
User's Signature

#272 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 07:41 AM

d) Чета с удоволствие тази тема и ми се ще да подскажа нещо...по принцип за Пловдивските изложби иСофийската се очаква отново рейс руснаци така,че като говорите с някоя от вашите рускини накарайте я да се свърже с колежките и от рейса да превозят кученцето ще излезне по евтино така са идвали не едно и две кучета в Бг. Или пък я убедете да участва на изложбите и така тя ще донесе бебето.
А от писмата първото ми звучи най-реално /в смисъл за родословие и доставка / d)
Успех и не се отказвайте

#273 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 09:26 AM

Браво на теб Blazy,това е наистина много добро предложение bravo Можеш ли да ми кажеш ,приблизително на кои дати са тези изложби?
А и още един въпрос,кученцата доколкото виждам за на около 30-40дни.На каква възраст трябва да бъдат за да имат всички необходими ваксини и паспорт?
User's Signature

#274 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 10:05 AM

Изложбите са на 30.10 CACIB в Пловдив и на 19.11 CACIB в София r) За възрастта не искам да звуча преднамерено но те руснаците могат и на 30 дена да ти го донесът но иначе съ съвестни хора и се грижат за кучетата ,които водят по изложби и т.н. но и наче реалната възраст е минимум 3м. мисля,че за ноемврийския CACIB ще е добре d)

#275 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 11:18 AM

Ех,колко хубаво! b)
Оправят се нещата....имаме си цена,снимки и неоценима помощ от приятели,които са внасяли кучета....Ще "Яде Хасан (Владо) l) l) баница",май.... bravo
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#276 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 11:21 AM

До Владо!!!
Какво пишат хората! :
Писмо 1 - "Пращаме ви снимките на кученцата. 2 бежови и 2 тигови мъжки. Ако сте решили какъв цвят и цена предпочитате, токава ще разследваме колко ще струва доставката им като карго до Пловдив от Мосва.
65Евро-родословие (сигурно експортно)
150евро-ще излезе примерно доставката. Ще го разберем със сигурност ако си го поръчате (кученцето се има в предвид)."

Писмо 2 - "Тгровите(тъмните) - 300евро Бежавите(светлите) - 600евро

Ако си купите всичките ще ви направим намаление от 100 евро от цеата на всичките взети заедно.Вие какво ще си купувате -едно или всичките?
PS. През 1997 на вашата международна изложба в Пловдив моето куче, от порода английски булдог, което се казва А-Варг-Альварадо, спечели изложбата.
Чакаме вашето съобщение"

Писмо 3 - "2300 - цената на всичките кученца + 325 родословието им (на всичките) + изпращането на 3 кутии примерно 400 долара - Всичко общо 3025 евро"

Писмо 4 - "Кучената са на 12 дни, цената на едно кученце е 1500 долара. Всичките са мъжки. С уважение Надежда"

А дано помогне!!!! angel Ако има нещо пиши - помагам с удоволствие!!! b)

#277 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 11:32 AM

Цитат

Браво на теб Blazy,това е наистина много добро предложение bravo Можеш ли да ми кажеш ,приблизително на кои дати са тези изложби?
А и още един въпрос,кученцата доколкото виждам за на около 30-40дни.На каква възраст трябва да бъдат за да имат всички необходими ваксини и паспорт?

Вземи си кученцето на 9 седмици! И то трябва да има евро паспорт в който да са оказани 2 ваксинации - бебешка и на 2 и/или и половина месеца(мисля не съм сигурна). Трябва и да са окзани препаратите срещо вътрешни паразити давани на кученцето! Номера и мястото на татуировката му, така както и номера на микрочипа му!!!!

Още един съвет - изисквай родословието на родителите на кученцето както и разрешителното за развъдник (сертификат)!

#278 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 12:39 PM

b) Благодаря много на всички,нещата взеха да си идват на мястото.Лично аз си паднах по това малкото ,тигрово булдоче на най-долната снимка .Ако се договорим cheers с братушките за цената и за транспорта до тук ,ще стане гетско l)
User's Signature

#279 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 12:58 PM

Успехххххххххх l)

Ей виж те ми анкетата в Къщата на кучето! Дано ви хареса!!! l)

#280 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2005 - 06:15 AM

b) Здравейте .
Saffari моляте прочети ми този отговор:
Здравствуйте, Владимир!

Спасибо, что Вам понравились наши щенки! Теперь про этого щенка. Дело в том, что отправляются щенки через карго(транспортный отдел аэропорта). Его отправка состоит в следующем - покупка бокса(пластиковой коробки)30 евро+ цена полета в Пловдив + 65 евро для иностранцев(экспортный вариант pedigree)+ цена щенка. Всего получится примерно 520 евро (цену на отправку в Пловдив надо уточнить). Сейчас фиксированная цена - только 300 и 65, остальное выяснится, когда вырастет щенок. Мы никогда не отправляли на Пловдив, но на Испанию (время полета примерно то же) получалось столько

И Saffari би ли ми написала как е на руски : "Здравейте ,търся малко ,мъжко кученце порода френски булдог за "домашен любимец"(май така ги водеха)

че виж какво ми отговарят bl) : Извините, но я не знаю болгарского языка.
Если я правильно понял- Вы хотите купить щенка французского
бульдога?
Если да, то какого- кобеля или суку? Окрас?
User's Signature

#281 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2005 - 11:21 AM

До Владо!!!

"Багодарим ви, че така ви харесаха нашите кученца! А сега по повод вашето избрано кученце. Нещата седят така, кученцата се изпращат чрез карго (транспортния отдел на летището). Това изпращане се състои от следното - покупката на кутия (пластмасова клетка) 30евро + цената на билета до Пловдив + 65евро за чужденци (експортния вариянт на родословието) + цената на кученцето. Всичко общо излиза примерно 520евро (цената на билета до Пловдив тряба да се доуточни). Засега фиксирани цени са - само 300 и 65, останалото ще се изясни, когато порасне кученцето. Ни никога не сме изпращали до Пловдив, но до Испания (времетраенето на полета е почти същото) излизаше толова (като пари имат в предвид)."

Така значи твоя въпрос звучи така - Здравствуйте, я хочу купить щенка породы француского бульдога для домашнего ухода. Значи се отказваш от изложбен красавец?! Знаеш ли, ако могат да ти гарантират изложбени качества - значи ти гарантират и добри физически и темпераментни характеристики. Или поне в повечето случаи, естествено има и изключения!!! r)

Да ето и третия текст:
Ивинете, но аз неразбирам български език. Ако правилно съм ви разбрал - вие искате да си купите кученце-френски булдог? Ако е така, какво по-точно - мъжки или женски? С каква окраска (цвят)?

Е дано помогне!!! b) Виж имам един съвет - вземи насериозно в предвид съветите ми от предишните писма!!! Нещата които съм ти споменала са наистина важни! И малко или много ако искаш куенце сега, търси някое котило в което кученцата са близо до 9 седмица за да дойде твоето по-най-бързия начин. Питаи и за възраста на кутретата освен за цената! b)

#282 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2005 - 11:47 AM

1 Не ,не съм се отказал >Просто получих и други писма ,пък и има време до 9 седмици b) Знае ли човек.....
А за съветите от теб съм Много ама много благодарен w)

2 Прочетох анкетата , bravo а някакви цени имаш ли?
User's Signature

#283 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2005 - 11:49 AM

Еи Ели,Митко къде сте бе хора l)
User's Signature

#284 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2005 - 11:56 AM

Цитат

b) Здравейте .
Saffari моляте прочети ми този отговор:
Здравствуйте, Владимир!

Спасибо, что Вам понравились наши щенки! Теперь про этого щенка. Дело в том, что отправляются щенки через карго(транспортный отдел аэропорта). Его отправка состоит в следующем - покупка бокса(пластиковой коробки)30 евро+ цена полета в Пловдив + 65 евро для иностранцев(экспортный вариант pedigree)+ цена щенка. Всего получится примерно 520 евро (цену на отправку в Пловдив надо уточнить). Сейчас фиксированная цена - только 300 и 65, остальное выяснится, когда вырастет щенок. Мы никогда не отправляли на Пловдив, но на Испанию (время полета примерно то же) получалось столько

И Saffari би ли ми написала как е на руски : "Здравейте ,търся малко ,мъжко кученце порода френски булдог за "домашен любимец"(май така ги водеха)

че виж какво ми отговарят bl) : Извините, но я не знаю болгарского языка.
Если я правильно понял- Вы хотите купить щенка французского
бульдога?
Если да, то какого- кобеля или суку? Окрас?

Експортното родословие в Русия струва 40 евро,а не 65 както са ти писали. Това го знам със сигурност,тъй като доста кучета сме получавали от Русия,така че не се връзвай на тази лъжа.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#285 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2005 - 11:58 AM

Цитат

1 Не ,не съм се отказал >Просто получих и други писма ,пък и има време до 9 седмици b) Знае ли човек.....
А за съветите от теб съм Много ама много благодарен w)

2 Прочетох анкетата , bravo а някакви цени имаш ли?

Разследвам!!!!!!!!!!!! ;) днес ще сложа новото info което чакам на мейла! От ДЗИ не е лоша офертата но ми се иска да се обсъди въпроса на широко за да може а се покрият всички нужни аспекти на застраховката! пък ми се иска да видя какво предлагат и други компании в БГ. !!!

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни