Френски булдог
Публикувано: 03 September 2008 - 08:54 AM
Поздрави!
Публикувано: 03 September 2008 - 10:47 AM
Цитат
Цитат
На мен не ми говори нищо това име, но вие трябва да го знаете..
Ето кучката и родословието:

Кучето си е супер , а ако ми кажеш, че този импорт е български , много ще се изкефя :yahoo:
Иначе този развьдник не ми е познат , поне не мога да се сетя да сьм го разглеждала !Ако имаш линк ,дай да го видим.
Иначе от родословието , Telemaq и Narko-dolar са ми познати , като втория е в клас елит А , с котиране 6 (възможно най високата оценка ), а вьв Франция малко кучета са с такава оценка . Имат много интересно оценяване на разплодниците си там.
Само дето, рядко виждам френско куче , което да ме грабне , а уж е родината на породата :(
.. за съжаление не е български този импорт:(( Кучето е в Унгария..
Какво значи клас елит А?!?

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 03 September 2008 - 11:54 AM
Цитат
Поздрави!
За сьжаление ,не знам дали се отнася за всички породи ,мога само да предполагам.
Ще обясня какво означава системата , но уточнявам , че обясненията ще са от "втора ръка", т.е. не владея френски и информацията я имам от жена която живее във Франция , отглежда французи и пише в чужд специализиран форум за породата.
Доколкото сьм разбрала , класификацията на кучетата , става по оценка на предаваните гени в тяхното потомство , установена в зависимост от качества и признати резултати.
Котировката е от 1 до 6 .най важните котировки са 5 и 6 и показват ценността на потомството от тези кучета ! Но както и тя каза , това не се явява абсолютна гаранция за качество , като в сьщото време не е лишена от значимост.
Препечатвам нейното обяснение на степените :
Cotation 1 : Confirmе
"Котировка 1: потвърждение
Просто подтвърждение.(приемам го като добър представител на породата )
Cotation 2 : Premier Choix
Котировка 2: Първи избор
Подтвърждение на оценката Отличен на изложби при оглед и определяне от експерт на расовата принадлежност .
Cotation 3 : Excellent
Котировка 3: Отличен
Котировка 2 + оценка Отличен и право за национално развъждане
Cotation 4 : Recommandе
Котировка 4: Препоръчителна
Котировка 3 + четири оценки Отличен , сред които две от международни изложби , или два САСIB или RCACIB , от които поне един на клубна изложба
Cotation 5 : еlite В
Котировка 5: Елит b
Кучето има котировка 3 , пет негови деца , от двама различни партньора , имат оценка Отличен , право за Национално развьждане , победители в Открит клас или шампиони
Cotation 6 : еlite a
Котировка 6: Елит a
Кучето има котировка 4, минимум пет негови деца , от двама различни партньора , имат оценка Отличен , право за Национално развьждане , победители в Открит клас или шампиони
Доколкото разбрах за да се допусне в развьждане , кучето трябва да има котировка 3 (задьлжително за мьжките )
Ето линкове , ако на някой езика му е по вьзможностите :
http://www.cbf-asso....txt/etalons.htm
http://www.cebf.asso.fr/etalon.html
И още нещо да уточня , във Франция всяко куче още когато го заведат за първи пьт на ветеринарен лекар и уточнят , че евентуално след време ще се развьжда , лекаря прави така наречените генетични карти и ги изпраща в клуба , като при достигане на необходимата възраст се правят и сьответните изследвания и отново информацията отива в клуба . Значи за да влезнат в някоя от тези котировки (даже и 1-ва) трябва всичко по здравословното му сьстояние да е ОК .
И още едно уточнение , получаването там на титла САС е доста трудно , защото може и да е победил в класа си , но титлата е една за породата (даже не сьм сигурна дали се дава на едно мьжко и едно женско )
Системата има плюсове и минуси , всеки може да ги види , но е факт , че най-добрите французи са в Холандия и Белгия ;) А и повечето от тези които са в елит А и В , в родословието им зад тях не стоят френски кучета
Ето например хванах първия от втория линк по горе
http://www.lacroixca...ux.com/ugo.html
Чисто белгийско-холандско развьждане
Публикувано: 03 September 2008 - 08:02 PM
Публикувано: 04 September 2008 - 07:44 AM
Публикувано: 04 September 2008 - 08:42 AM
Цитат
Няма защо! А и все пак е една от националните им породи ,която има доста широко разпространение по цял свят , трябва да си я запазят !
ВЪпреки , че тази сиситема според мен има доста несьвьршенства -излизат от разплод качествени животни с някой и друг екстериорен недостатък , което според мен е неразумно , защото всички знаем че много често точно такива екземпляри подобряват породата (естествено когато са подплатени сериозно в поколенията зад тях). Или както сега французите са подели строга кампания ,срещу кучета без опашки -всички без право на разплод ! Което оставя много животни извьн развьдните програми , въпреки видимите им предимства . По разумно би било просто да изчистят този недостатьк в поколенията.
Но ,те си знаят най-добре и май това е начина да се запази ,която и да е порода , особено в здравословен план !
Публикувано: 04 September 2008 - 08:47 AM
Цитат
Ммм радвам се , че сьм помогнала
А ,иначе каквото и да е, мисля , че любовта към тази порода трябва да ни обединява
Цитат
Баба Джижи и Йода ;D ;D ;D
А коя е баба Джиджи ?Две булдочета ли имате ?Сладури са !
Публикувано: 04 September 2008 - 09:43 AM
http://www.vbox7.com/play:26dd7251
Баба Джижи и Йода ;D ;D ;D
[/quote]
А коя е баба Джиджи ?Две булдочета ли имате ?Сладури са !
[/quote]
Баба Джиджи е съседското булдоче, което този уикенд гледахме. Тя е доста стара на 12-13 години е. Много е възпитана, но като се разиграят с Йода няма разлика, въпреки възрастта й , едно към едно са в това отношение. ;D
Публикувано: 04 September 2008 - 09:56 AM
Цитат
О, браво , въобще не и личат :kuchence:
Моята баба, още малко и 15 ще направи ( да ми е жива и здрава ), но вече си и личат годинките :(
Иначе в профила ми има една снимка ,където е на 12 , съвсем друго куче беше тогава...
Публикувано: 05 September 2008 - 06:31 PM
Цитат
След последния ти пост се видя най-вече твоя умствен багаж колко е . Мисля , че до тук беше разговора ни с теб .За страници изписано от теб нито едно градивно предложение , нито една силна аргументация . Разбрахме , че си обиден , че кучето ти не било с родословие , само че никой тук не е виновен за това !
Защо сме против , нерегламентираното развьждане и купуването на кучета от зоомагазини , борси и агенции ?
Защото в голямата си част те идват от ТУК
... прехвърлих няколко стр. назад..., та се чудя защо се хабите заради такива
индивиди??
Chiita, ако не ме лъже паметта Вие проявихте интерес към нашата Специалка,
която беше в Плд тази година, та забравих да Ви питам защо не дойдохте?

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +