Форумът на dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;
- да популяризира хуманните практики за ограничаване броя на безстопанствените кучета и котки;
- да подпомага връщането по домовете на изгубени/намерени домашни любимци и задомяването на животни в беда.
Погледни това с удебеленият шрифт....ето защо съм тук и пиша в този форум
Тук съм понеже наистина съм влюбен в породата и наистина желая тя да се развие и стана така масова колкото например немската оварка в БГ.
Цитат
Може да се учи по-трудния начин , може и по-лесния .Твоя учител е била Саричка (трудно)! За някой може да е това което ще прочете тук, преди да реши да си вземе домашен любимец(лесно)!
Сигурно ще има и такива, които на нищо няма да се научат , колкото и уроци да им бъдат предоставени .
Единствено сьжалявам , че се повдигна темата за кученцето ти отново , това става май за втори пьт в последните седмици! Нека да почива в мир !
Специално такива като тебе надали биха могли да променят мисленето ми и отношението ми към породата
То не се гради за ден или за два, а в продължение на години.
С радост бих приел съвет от човек който наистина разбира и милее за породата , но не виждам специално от теб какво мога да науча ?!?
Та ти явно не си чувала за бяло родословие и че животни с такова след експертна оценка и необходими изследвания имат право на разплод
Нищо де, не парадирам за изчерпателни и обстойни знания, нито за необходимата компетенциа .....но не мисля че точно ти си човекът който трябва да поучава точно за това
Та аз дори не исках да засягам темата за родословията, просто исках да подчертая че когато лошото се случи, не те пита имаш ли родословие или нямаш, и че родословието не е гаранция че кучето ти винаги ще е в перфектно здраве
Надявам се знаеш че "нашата" порода е предразположена към ТБД /тазобедрена дисплазия/
Само че има една малка подробност!
Има два вида дисплазия "генетична" и "придобита" .....
Дисплазията може да е в резултат на неправилно отглеждане ....наднормено тегло,свръх физически натоварвания и т.н. .....а не само на гени
Май много се отплеснах ......останете си всики със здраве и не вземайте мнението ми много присърце
За мене е важно кучето ми да е живо и надявам се здраво, а всичко друго .................

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +

той е "виновен" Ричи отново да може да чувтства крачетата си и в момента дори да ходи сам, въпреки че преди това беше тотално "отписан" от един доста виден БГ тесен специалист с куп степени и специализации в чужбина...ама айде няма да говоря и за него че не си заслужава ....../това май е за друга тема /

, като предварително казвам че снимката е произволно свалена от нета