Френски булдог
Публикувано: 27 November 2008 - 10:43 PM
Ама как се получават такива смески? Нали като има сериозна разлика в ръста не би трябвало да могат да свършат работата? И в този ред на мисли, кога моят Спайк трябва да се почувства като мъж? На мен всеки ми казва, че Мишел няма да му даде да я качи заради възрастта й и заради разликата в ръста.

Публикувано: 29 November 2008 - 01:40 AM
Здравейте, от одавна искам да си взема куче и в последно време все повече мисля, че то трябва да е френски булдог. От всичките неща, които прочетох за тази порода си направих извода, че са едни страхотни домашни любимци и едва ли някой тук няма да се съгласи. А на всичко отгоре изглеждат много добре... в смисъл мн готини са. Мускулести, средни като размери....игриви, енергични и верни приятели... Знам че още много има да чета за да науча как най-добре да се грижа за едно такова куче..... но все пак мисля, че първо трябва да науча по какъв начин е най-добре да се сдобия с такова куче. :) И това е причината да ви пиша тук.... виждам че в тази тема са писали доста хора които вече имат такива кучета и се обръщам към тях.... От къде е най-добре да се вземе такова кученце... Доколкото успях да прочета... мисля че няма развъдници в България за тази порода или греша? А какви са вариантите за чужбина? Приемлив ли е варианта да си взема кученце от някой, който просто продължава рода на своето куче в БГ? Българина по начало е доста недоверчив :-.... и аз не изневерявам на това качество.... Как мога да разбера дадено кученце дали е здраво и наистина породисто? Моля ако някой от вас знае за хубави кученца които се продават да драсне някой ред. Или надявам се да ми обясните как стоят нещата...вероятно ако прочета всичко ще разбера... но само тук по тази тема има стотици страници такаче.... Благодаря предварително за евентуално внимание от ваша страна! :)
Публикувано: 29 November 2008 - 10:29 AM
Поздравления за избора на порода !
Прочети тази тема Търся... и разгледай дадените линкове в нея .Има дадени насоки при избор на кученце .
Ако намериш време поразгледай и тази тема , в която сте писали -има доста снимки , коментари и въобще що е то френски булдог , ще си изясните още повече нещата при евентуален бъдещ избор .
Ако се спрете на варианта -кученце от чужбина , мога да ви посъветвам , лично вие да водите преговорите с развъдчика на кучето , не използвайте агенции , борси или поръчки чрез зоомагазини .Потърсете информация за самия развъдник и с каква репутация е , потърсете израснали вече кученца от предишни кучила , въобще всяка възможна информация ще е полезна. Не е толкова трудно да се внесе !
За мен лично , правилния вариант е да се вземе куче с доказан произход от развъдник , който държи на името и репутацията си .Такива разввъдници имат рядко кучила , но обикновенно там врьзките се правят за да се запази и подобри породата , като кученцата излизат от него , здрави и добре социализирани.
Простото продължаване на рода , не ви дава гаранциите , които търсите :
Успех!
Прочети тази тема Търся... и разгледай дадените линкове в нея .Има дадени насоки при избор на кученце .
Ако намериш време поразгледай и тази тема , в която сте писали -има доста снимки , коментари и въобще що е то френски булдог , ще си изясните още повече нещата при евентуален бъдещ избор .
Ако се спрете на варианта -кученце от чужбина , мога да ви посъветвам , лично вие да водите преговорите с развъдчика на кучето , не използвайте агенции , борси или поръчки чрез зоомагазини .Потърсете информация за самия развъдник и с каква репутация е , потърсете израснали вече кученца от предишни кучила , въобще всяка възможна информация ще е полезна. Не е толкова трудно да се внесе !
Цитат
Как мога да разбера дадено кученце дали е здраво и наистина породисто?
За мен лично , правилния вариант е да се вземе куче с доказан произход от развъдник , който държи на името и репутацията си .Такива разввъдници имат рядко кучила , но обикновенно там врьзките се правят за да се запази и подобри породата , като кученцата излизат от него , здрави и добре социализирани.
Цитат
Приемлив ли е варианта да си взема кученце от някой, който просто продължава рода на своето куче в БГ?
Простото продължаване на рода , не ви дава гаранциите , които търсите :
Цитат
здраво и наистина породисто
Успех!
Публикувано: 29 November 2008 - 12:57 PM
Благодаря за отделеното време :) Много полезна информация ми давате, но се чудех все пак във форума няма ли хора, които са си взимали куче от някой развъдник, който да препоръчат. Би ми било доста по-лесно, ако знам от къде да започна търсенето за добър развъдник.
Ще се опитам да прочета повече неща от всичките материали тук и ще видим.... :)
Ще се опитам да прочета повече неща от всичките материали тук и ще видим.... :)
Публикувано: 29 November 2008 - 07:39 PM
Развъдници
Разгледай ги , има различни типове кучета , прецени какьв на теб най много ти харесва , ако имаш възможност посети и някоя и друга изложба (вьпреки че те сега свьршват , но напролет ще има доста повече ),възможно е да ти хареса родител ,от който в момента няма кученца , но може да се запишеш за кученце , ако съответно развъдчика те одобри.
Много е важно да намериш общ език с развъдчика , защото с купуването на кучето , тепърва трябва да започнат отношенията между вас! От развъдчика ще получиш най-вярната и полезна информация за породата, родителите , нуждите , перспективите и отглеждането на кученцето B) Не бих взела кученце от хора които не могат да ми дадат тази информация или се интересуват от кученцата си , само докато ги продадат.
Има хора , които са си внесли кученца . Аз лично мога да гарантирам само за развъдника , от който е моето куче , но те в момента нямат малки (ако имат бих сложила тази информация )
Разгледай ги , има различни типове кучета , прецени какьв на теб най много ти харесва , ако имаш възможност посети и някоя и друга изложба (вьпреки че те сега свьршват , но напролет ще има доста повече ),възможно е да ти хареса родител ,от който в момента няма кученца , но може да се запишеш за кученце , ако съответно развъдчика те одобри.
Много е важно да намериш общ език с развъдчика , защото с купуването на кучето , тепърва трябва да започнат отношенията между вас! От развъдчика ще получиш най-вярната и полезна информация за породата, родителите , нуждите , перспективите и отглеждането на кученцето B) Не бих взела кученце от хора които не могат да ми дадат тази информация или се интересуват от кученцата си , само докато ги продадат.
Има хора , които са си внесли кученца . Аз лично мога да гарантирам само за развъдника , от който е моето куче , но те в момента нямат малки (ако имат бих сложила тази информация )
Публикувано: 01 December 2008 - 04:50 PM
Цитат
Развъдници
Браво, много добре си отговорила на бъдещата стопанка на Френчи :blink:.
И аз не бих продала Кеитаро и Киили ако не ме затрупат с въпроси, но и аз питам ... питам - искам всичко да знам на кой етаж са, дали са под наем, абе всичко...
Днес ще правя нови снимки и ще ги пусна в албума :wub: :wub: :wub:

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 01 December 2008 - 10:49 PM
Цитат
Снимай ги и ги покажи , поне да има инфо за Бг булдочетата.
Все се надявам някое да остане в Бг.
Ще е пропуск , ако не се работи по-нататьк с австралийската кръв.
Ама май трябва да решиш , с кой ще се разделяш.
Все се надявам някое да остане в Бг.
Ще е пропуск , ако не се работи по-нататьк с австралийската кръв.
Ама май трябва да решиш , с кой ще се разделяш.
Кими остава докато ние сме тук, иначе Ип днес остави няколко милиона на пода ;D
Честно казано ние уж сме в Евро съюза, пък се циганим повече от сърбите за качество и цени... не мога да ти обещая че ще подарявам... според хората...

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 02 December 2008 - 09:51 AM
Цитат
Честито бебе!Невероятни са в тази възраст.
Разкажи от къде е , на каква възраст , кои са родителите ( все се надявам новопоявилите се малчугани да са с доказан произход ) :blink:, как се казва ?
Виждам че питаш за къпането. Ако няма 3-4 месеца и всички ваксини -не е препоръчително. Ако е много мръсен(което едва ли е така ) , има сухи шампоани за такива случаи.