Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#526 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2005 - 08:07 PM

Цитат

Между-другото...някой тук беше препоръчал точно това кученце и на Владо(valev)! n) Той го отказа-човека си търси куче от развъдник,с родословие....,но Игнасио за нищо не е виновен! Моля,този който го беше препоръчал да намери начин и да научи повече за това кученце-къде е седяло,колко време,как е гледано,с какво е хранено,давани ли са му някакви препарати и какви....изобщо всичко,което би могло да помогне в клиниката да се ориентират и да му помогнат най-добре! но Ясе,че на собственика на Начо нищо не му казват n) и как иначе,нали са му взели парите....,но има човек от форума,който предложи същото кученце и преди и вероятно може да се добере до информация по собствени канали....освен ако не се е майтапил с Владо като му го е предложил! n)

Първо държа да отбележа че не съм "препоръчвал" кученцето cl) Преди да си взема кученце бях пуснал обява в сайта, че си търся кученце и преди няколко седмици ми бяха отговорили 2-ма човека и просто препратих мейлите на Валев. За съжаление нямам никаква допълнителна информация относно кученцето и не мога да помогна. Ще се опитам да намеря мейл адреса ако не съм изтрил вече писмото и ще го постна тук във форума.

#527 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2005 - 08:12 PM

е заблудил съм се... сега прегледах писмото и виждам че кученцето на което ми бяха пратили снимка прилича на Игнасио, но не е същото куче...

#528 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2005 - 08:16 PM

давай една чаена лъжичка от имуностимуланта ...няма да му навреди въобще !
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#529 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 25 October 2005 - 09:30 PM

Здравейте,

Аз съм собственичката на борсата от която е закупено френското булдоче чиято снимка сте показали. Искам да знам защо след като имате здравословни проблеми с него не сте ме уведомили досега вместо да се жалвате по форумите? За ваше сведение това кученце беше при мен 2 седмици ( от 08.10 до 22.10 ). Още с идването на 09.10 го обезпаразитих вътрешно с Дронтал Пупи. През цялото време докато беше при мен е хранено с Роял Канин Стартер, кисело мляко и сурова телешка кайма, в резултат на което нададе двойно и на тегло и на ръст. През тези две седмици кученцето не е имало никакви здравословни проблеми, имаше добър апетит, изхождаше се нормално, и беше много жизнено. След като за трите дни през които е при вас се е влошило дотолкова че ушите му да клепнат и да не може да ходи нормално, явно че допускате някакви грешки в отглеждането. Ако не можете да се справите, веднага можете да ми го върнете и с най-голямо удоволствие ще ви върна както парите за кученцето така и тези за ваксините и другите манипулации на които е било подложено.

#530 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2005 - 10:51 PM

Здравейте Jadi!
Благодаря,че се появявате при нас!
Не съм адвокат на Начо и не мога да говоря за конкретния случай.Каквото знам-го знам от това,което той е писал на страниците на форума и както и всички останали-съм се опитала да му помогна със съвет и като го пратя при ветеринар на когото вярвам.
Усещам,че сте леко засегнат/а от тона на някой постинги...искам да Ви кажа,че тук говорим по принцип,че не е препоръчително да се взима куче от зооборса и/или зоомагазин,тъй като досегашния опит на много от нас е горчив,за съжаление....НО...лично според мен трябва да има посредници,които да помагат на хората,които нямат възможност да контактуват лично с развъдчиците,да си намерят КАЧЕСТВЕНО РОДОСЛОВНО КУЧЕ,независимо от породата.За съжаление,засега никой не е попаднал на такъв посредник(или борса,ако така е по-популярно...)...
Може би тъкмо Вие ще сложите край на порочните практики,жертва на които са станали редица собственици(между които и аз с предишните ми кучета-голдън и цвергшнауцер)! Искрено Ви желая успех в този смисъл!
Оттук нататък само Начо,може да реши как да постъпи,а ние само можем да се опитваме да му помогнем в отглеждането на неговото булдоче...

П.С. Според мен случващото се само потвърждава факта,че ВСИЧКИ четат и ползват сайта Дог.бг.,което го прави толкова необходим и полезен!
Дано с общи сили да успеем да помогнем и този път! super
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#531 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2005 - 11:33 PM

Цитат

....НО...лично според мен трябва да има посредници,които да помагат на хората,които нямат възможност да контактуват лично с развъдчиците,да си намерят КАЧЕСТВЕНО РОДОСЛОВНО КУЧЕ,независимо от породата.За съжаление,засега никой не е попаднал на такъв посредник(или борса,ако така е по-популярно...)...

Смея да твърдя че това не е вярно. От борса може да се купи и качествено животно и посредствено, просто цената е друга и повечето хора не ги устройва. Ще дам себе си за пример. През 95-а година си търсех немска овчарка и се обърнах към популярната през това време фирма Далас. Отговориха ми че имат немски овчарки от 2000 до 22 000 лв. Реших да купя от най-скъпите и се сдобих с Инге от Стефани, от развъдник Стефани на др Борис Велев. Тя беше отлична за времето си женска и получи много отлични оценки на киноложки изложби а също и стана кандидат за национален шампион. В случая комисионната на фирмата посредник беше 2000 лв, и въобще не съжалявам че дадох тези пари, защото сама нямаше да мога да открия това куче и кой знае какво подобие на НОК щях да отглеждам!

Проблема е че повечето хора искат да си купят оригинална малтийска болонка например за 100-тина лева, и ако им кажа че такова куче се внася и реалната му цена ми затварят телефона и се обаждат на следващата борса.

Другия проблем че хората отглеждащи кучета и продаващи малки не полагат никакви грижи за тях а после ние посредниците сме виновни. Почти всички кученца които се продават по обявите от частни лица са пълни с бълхи, не са обезпаразитявани, а някои "компетентни" собственици ми обясняват че първата ваксина се слагала на 3 или на 6 месечна възраст!!!! Но това не им пречи да си искат сравнително висока цена за кученцата. И аз ако взема такова куче от тях първо трябва да го полекувам 1-2 седмици и след това да го продавам. Почва се външно обезпаразитяване, вътрешно, захранване докато кучето придобие приличен вид. Но както знаете еднократно вътрешно обезпаразитяване не е достатъчно за да се изчистят напълно глистите, и след 2 седмици като се повтори кученцето пак изкарва, и тогава се почват обвиненията как борсите продават необезпаразитени животни и се интересуват само от печалбата. Още малко ще кажете че ние нарочно ги опаразитяваме тези кученца..

Конкретно за това френско булдоче се чувствам лично засегната, защото съм го гледала като мое и съм се радвала как ден след ден придобиваше вид и надаваше. Даже 2 дни преди да го купят собственика на майката ми донесе да видя 3-те му сестрички, които буквално бяха два пъти по-дребни от него. Тоест не бяха мръднали през двете седмици които не ги бях виждала, а моето булдоче се развиваше повече от добре. И сега изведнъж чувам че за 3 дни кученцето се е влошило и едва ли не е пред умиране... И как да не се чувствам засегната от тези твърдения?!?

#532 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 12:11 AM

Здравейте пак...
В момента имам големи проблеми с интернет връзката s) ...
Нека изчакаме Начо да вземе отношение.
User's Signature

#533 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 07:27 AM

НАЧКО ВЪРНИ КУЧЕТО !!!
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#534 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 07:29 AM

[НАЧКО ВЪРНИ КУЧЕТО !!!
User's Signature

#535 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 08:27 AM

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК DRAV4O b)
User's Signature

#536 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 26 October 2005 - 09:11 AM

...
User's Signature

Качена снимка

#537 Потребителят е офлайн   Na40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 10:42 AM

Здравейте Jadi,

Радвам се наистина че се появихте.Обърнах се към хората от този форум,защото смятам че те са по-опитни от мен в отглеждането на кученца.
Когато забелязах,че Начо има проблем търсих съвет и помощ от тях.Тъй като не ви познавам добре и незнам какво точно ви е отношението към тези животни реших да се оправям без вас.
Кученцето наистина не е добре и да ви кажа честно в момента обмислям вариант да ви го върна.

#538 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 10:50 AM

Цитат

Извинявайте че се намесвам но прочетох че кученцето е ваксинирано тези дни ....я ми кажете кой е този доктор дето го е ваксинирал без преглед и преди ваксината обезпаразитяване??? Доколкото аз го правя за такава манипулация като ваксината животното трябва да е напълно здраво !!!

.. според мен главния проблем с кученцето идва вече от ваксинирането на му s) .. какъв е този лекар a) Дано се оправи!!! Стискам палци!

П.П. Малко оффтопик (съжалявам) : Мотри го купих от същата борса през юли, не съм имала никакви проблеми (да чукам на дърво и да нямам), даже глисти не е имал..

#539 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 10:55 AM

Цитат

Здравейте Jadi,

Радвам се наистина че се появихте.Обърнах се към хората от този форум,защото смятам че те са по-опитни от мен в отглеждането на кученца.
Когато забелязах,че Начо има проблем търсих съвет и помощ от тях.Тъй като не ви познавам добре и незнам какво точно ви е отношението към тези животни реших да се оправям без вас.
Кученцето наистина не е добре и да ви кажа честно в момента обмислям вариант да ви го върна.

Здравейте,

Мисля че беше редно след като имате проблеми да се обърнете първо към мен. Все пак аз нося отговорността за това кученце, аз съм го гледала 20 дни и ако нещо му се случи аз ще бъда виновна. Затова най-малкото имам правото да знам какво е състоянието на булдочето къде сте го водили и какво сте му правили през тези дни. Също така можехте да се обадите да ме попитате кога и с какво е обезпаразитявано и с какво е хранено, вместо да гадаете и да се чудите от къде да съберете тази "поверителна информация".

Както и да е, станалото вече е станало. Сега моля ви вземете решение искате ли това кученце или не, и ако ще ми го връщате направете го възможно най-бързо.

#540 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 11:05 AM

Цитат

Sari4ka, снимал съм френските булдози в Атина.
Dog.Bg ще пусне галерията и ще ги видиш.

МНОГО благодаря DogoMan!!!! super best super best w)

На всички тук ще ни бъде много интересно,да видим истински булдочета,на истинска,"чужбинска" изложба! b)

Благодаря на Дог.за галерията....в момента наистина имаме нужда от нещо хубаво в тази тема! super
User's Signature

#541 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 11:11 AM

Цитат

... според мен главния проблем с кученцето идва вече от ваксинирането на му s) ...

И аз мисля така,Рози! Именно затова го пратих при моите ветеринарки,защото им вярвам и се надявам да го излекуват! r)

Въпреки всичко е хубаво,че жената,от която е купено булдочето,се появи и независимо от станалото-контактува директно с Начо...Нека те си решат как да постъпят....
User's Signature

#542 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 26 October 2005 - 11:17 AM

d) Ето булдочетата от Атина !!!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  12789.jpg (313.44K)
    Брой сваляния: 115

#543 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2005 - 11:19 AM

Jadi, присъствието тук на зооборси и рекламирането на търговия с животни не се допуска.

#544 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 11:22 AM

Цитат

Jadi, присъствието тук на зооборси и рекламирането на търговия с животни не се допуска.

Е това вече е прекалено!!! Въобще не държа да присъствам тук и най-малкото да рекламирам каквото и да било a) Просто видях че има проблем с кученце закупено от мен и понеже МИ ПУКА за съдбата на въпросното кученце се намесих! Но вие тук не ми давате право на защита. То даже на убийците в съда им се дава право да се защитават, но на търговците на кучета не!!!

#545 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2005 - 11:29 AM

Цитат

Здравейте Jadi,

Здравейте !

Извинявам се, че вземам отношение по темата ... моля ви, не връщайте кученцето. Борете се за него, то го заслужава. Разбирам, че сте искали да си купите хубаво и здраво кучнеце, но ... понякога се случва. Те са живи същества, не са механични играчки, разбирате ли ? Случва се да заболеят, понякога сериозно ... ако върнете това кученце сега, когато то е прехвърляно през къде ли, как ли ще му се отрази ... звучи като ... ами взех си, наиграх се, имаме проблем, връщам ви го ! Вие носите отговорност за него, колкото и да не ви се иска. И като го върнете, ще изпитате ли радост ? Или щастие, че сте се оттървали ? Напротив, борете се с всичка сила за него, и когато след време, когато се оправи и излезете навън с него, и го видите как тича и се радва - тогава ще изпитате щастието, че сте спасили един живот, че сте помогнали ...

Ако го върнете, ще можете ли да спите вечер ? Борете се, заслужава си ! Никой друг освен вас няма да го направи по добре, повярвайте ... никой. То вече има дом и има вас. Помогнете му, моля ви !

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни