Френски булдог
Публикувано: 07 July 2005 - 01:06 PM
Та да се върна на нашия хахавелник r) Всичко което Sari4ka пише за поведението им е абсолютно вярно. Сумти, пръхти, грухти, а колко е лаком . . . вчера се опита да погълне една запалка, а ония ден да пие латекс ;) Луда работа. На всичко отгоре най-обича боси крака които хапе в захлас b)
Абе лудница. Гледаме го с брат ми и приятелките ни. Така че четири човека се оправяме. За Sari4ka незнам сама как се справя.
До скоро и дано се видим на някоя от тези ваши срещи r)
Публикувано: 10 July 2005 - 12:05 AM
Но,майтапа настрана-това,което пишете ми говори за едно здраво и жизнено тримесечно бебе-булдоче,истинско малко торнадо в къщи l) l) ....знам какво е,но пък с такъв мъник не може да скучаете! Пазете го все пак,да не преяжда много,защото тези сладрчета много бързо напълняват,а това е противопоказно за тях.И докато сме на темата-с какво го храните? От опит ви препоръчвам Роял канин медиум джуниър-Сара се чуства прекрасно с тази храна,тя отрастна с нея(и още сме с нея-Сара сега е почти на 10 месеца и ще си я хапва още 2 месеца),без никакви стомашни или други проблеми и съм наистина мнооого доволна.
Друг изстрадан съвет,който мога да ви дам е - пазете си кабелите! На зарядните на телефоните,на ютията , на компа,на домашния телефон......изобщо ВСИЧКИ висящи или стърчащи кабели-любопитството към тях е огромно,а огромни могат да бъдат и проблемите след това.....
За да качите снимка тук(което се надявам скоро да стане) трябва първо да се регистрирате някъде (например в Imagecave.com),да си качите снимките от компютъра там,а оттам -тук,докато пишете съобщение натискате IMG и изписвате името на снимката,което се изписва срещу нея,след като се качи успешно в imagecave-а.Става и с други подобни сайтове( напр. Bol.bg),но този,който ви предлагам е по-сигурен и не толкова претоварен.Ако нещо не е ясно,разровете се тук в сайта има обширна тема Как да качим снимка,където всичко е прекрасно обяснено( даже с примери).Всичко,което ви написах,всъщност го знам оттам!
Последно( но не на последно място!) ПОЗДРАВЛЕНИЯ за името,което сте измислили! Определено това е най-подходящото име за френски булдог,което съм чувала! l) l) l) Разбира се,това си е мое мнение,но наистина е страшно подходящо! Браво!
Ами това е засега....
Пишете пак,споделяйте,питайте....на линия сме(макар и не непрекъснато,но съм тук!) b)
Целувки на ФРИК от кака му...
П.С. Ето нещо интересно- и Сара е взета от Варна....при разлика от 6 месеца?????... bl) bl) bl) дали могат да са брат и сестра с Фрик???????Хипотетично би могло май bl) bl) ...трябва да го обсъдим....

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 11 July 2005 - 01:34 PM
Наистина малкия дзвер е много жизнен. Храната която му даваме е само домашно приготвена. Тоест никаква готови консерви, гранули или тем подобни. Основната му манджа са пилешки бутчета с ориз и моркови. Една голяма тенджера изяжда за около 3 дена. Освен таз вкусотия отвреме на време му даваме хапки сурово телешко или телешко с ориз и моркови. Във всяко хранене слагаме и малко бял хляб - ама съвсем малко. Даваме му калций, витамин С и още някакви витамини, ама забравих какви bl)
За кабелите си дяволски права d) На всичко отгоре обожава да краде дрехи, каквито му попаднат и да ги разхожда из апартамента и да ти ги показва. Оня ден пък беше се заровил в една саксия и ядеше пръст!!! После се опита да погълне една джапанка ама му дойде много и се отказа.
Няма спасение. Фурия и лакомия е!!!
За снимката . . . ще успеем . . . само трябва да си поиграем малко b)
Колкото до това, че и твоето куче е от Варна. Ние го взехме от развъдник там чрез една борса тук. Наистина трябва да го обсъдим. От утре нашия ФРИК вече ще може да излиза така, че ще е хубаво ако се събирате някъде да ни кажеш къде. Ще ви посетим със сигурност r) ФРИК е много социален тип ;)
До скоро и поздрави от нас b)
Публикувано: 11 July 2005 - 04:14 PM
За храната мога да ви кажа,че и аз започнах с абсолютно същите неща( може ли да попитам дали ходите при доктор Иван Попов?),но с течение на времето се информирах и от други ветеринари, и от други собственици,и от всякъде където намерих инфо за рационалното хранене на кучето и се спрях на варианта с Роял канини, който за нас е най-удачен.С нея успявам точно да следя дневните дажби и да избягвам прехранване,а и необходимостта от добавки(калций,витамини...) отпадна.Именно с калция има една тънкост-той трябва много точно да се дозира,защото извлича витамините от организма,а те пък(витамините) пречат на усвояването на калция...получава се малко Параграф 22,но с Роял канина всичко е наред,защото в самата храна този баланс е направен и всичко е точно.Както си решите,но е и доста по-лесно....
За Варна....наща Сара е взета от хора,които имат нейната майка...не е от борса и това изключва май,възможността да са роднини с Фрик....
А за среща....супер! Ще ми е много приятно да се видим-ние сме близо до южния парк и може да се разберем да се видим там....само да не е много горещо (или пък,много мокро n) )Иначе срещите на хората от сайта се правят по традиция на полянката между хотел Хилтън и гарнизонното стрелбище,но сега се събираме по-рядко отколкото през пролетта,защото много от хората не са в София.....

Публикувано: 14 July 2005 - 11:08 AM
Тези дни имахме малки главоболия с ФРИК. Взе че получи комоцио итиотчето s) Ама то щураво та щураво, и накрая се удари главата. Биха му две бързи антишокови инжекции, два дена гледаше странно и спеше . . . но от вчера пак е във форма и разорава апартамента. Луда работа b) Няма да му уври акъла. Дивее отново с удвоена сила.
Нещо друго. Май породата на нашите любимци е най-лакомата на планетата. Докато беше в комоцио и се движеше в зиг-заг имам чувството че стана още по лаком. Сега след като си изяде манджичката се опитва да погълне и чинийката си. Нямам думи. Лакомии c)
Както и да е. От събота вече ще го извеждаме да завързва социални контакти с кучешката общност в махленската градинка и парка. Ние сме до Борисовата градина.
Колкото до срещата им със Сара ще я панравим само да свикне малко с разходките и да видиме за какъв период от време се изморява и т.н.
До скоро от нас:)
Публикувано: 14 July 2005 - 11:14 AM
Това най-много ми харесва в породата. Смели са d)
Чао и до скоро . . .
Публикувано: 14 July 2005 - 01:06 PM
Публикувано: 17 July 2005 - 10:29 PM
Радвам се,че в крайна сметка се е оправил от комоциото,но честно казано съм озадачена-бая игра ще да е било bl) bl) d) .....как пък успя така здраво да се удари!?!...Както и да е,важното е,че пак сте във форма!
За д-р Попов мога да ви кажа само хубави неща! Години наред той се е грижил за всичките ми предишни кучета(за първите 3 от тях,за повече от 10 години!) и със сигурност се ползва с огромното уважение и на клиенти(пациенти) и на колегите си!Имала съм последователно: 3 минипудела,цвергшнауцер,за кратко голдън ретривър и сега Сара и мога да твърдя със сигурност,че по-уникален нрав от този на френския булдог няма!
Сега ни предстои ГОЛЯМО приключение-отиваме на море! Ама не просто на море,а на море със Сара!+ дъщеря ми,която е на цели....4 години! Стискайте ни палци! bl)
Като се върна ще си поиграя малко и ще кача пресни снимки на кака Сара....
Последното,което се сещам,че не съм споделила с вас е,че трябва да пазите Фрик от жегата(ако има изобщо жега!)! Булдоците много бързо прегряват и получават топлинни удари,затова когато е много топло не се препоръчва да излизат за дълго навън,да тичат и играят на слънце! Хубаво е да внимавате,особено сега,след комоциото...,а и по принцип.Варианта за разхлаждане е да го мокрите с вода...но по-добре е да си седи на хладно в къщи!
Хайде чао засега!И поздрави на Фрик от кака му b) b) b)

Публикувано: 18 July 2005 - 06:46 PM
На нея най-вероятно ще и хареса,но за нас ще е много трудно-ще трябва да я опазваме от солената вода,от острите мидени черупки,от жегата.....от хапването на нещо *случайно*...от тълпите разхождащи се хора и деца(все пак става дума за Слънчев бряг и Несебър ;) )......още сме в процес на обмисляне.....Ще видим-може пък и да си остане тук на хлад и спокойствие d)

Публикувано: 18 July 2005 - 09:18 PM
Цитат
Еййй аз там бях по-миналата година.Супер е...Едни грамадни хотели, целите в неонови светлини-хотел "Виктория" w) и т.н .Вечерния живот преобладава-навсякъде има жива музика и е супер.Завиждам им на хората които живеят там(като изключим дните в които искат да поспят малко, което е невъзможно от зуците навънка b) )...Като погледнеш от Несебър Слънчев бряг имаш чувството че гледаш Ню Йорк -целия бряг свети bl) w) Жалко че тогава още нямахме цифровия фотоапарат..
Нещото за което се сетих са онези изсъхнали топчета тръни, които ги има по плажа..много са коварни