Френски булдог
Публикувано: 17 July 2005 - 10:29 PM
Радвам се,че в крайна сметка се е оправил от комоциото,но честно казано съм озадачена-бая игра ще да е било bl) bl) d) .....как пък успя така здраво да се удари!?!...Както и да е,важното е,че пак сте във форма!
За д-р Попов мога да ви кажа само хубави неща! Години наред той се е грижил за всичките ми предишни кучета(за първите 3 от тях,за повече от 10 години!) и със сигурност се ползва с огромното уважение и на клиенти(пациенти) и на колегите си!Имала съм последователно: 3 минипудела,цвергшнауцер,за кратко голдън ретривър и сега Сара и мога да твърдя със сигурност,че по-уникален нрав от този на френския булдог няма!
Сега ни предстои ГОЛЯМО приключение-отиваме на море! Ама не просто на море,а на море със Сара!+ дъщеря ми,която е на цели....4 години! Стискайте ни палци! bl)
Като се върна ще си поиграя малко и ще кача пресни снимки на кака Сара....
Последното,което се сещам,че не съм споделила с вас е,че трябва да пазите Фрик от жегата(ако има изобщо жега!)! Булдоците много бързо прегряват и получават топлинни удари,затова когато е много топло не се препоръчва да излизат за дълго навън,да тичат и играят на слънце! Хубаво е да внимавате,особено сега,след комоциото...,а и по принцип.Варианта за разхлаждане е да го мокрите с вода...но по-добре е да си седи на хладно в къщи!
Хайде чао засега!И поздрави на Фрик от кака му b) b) b)

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 18 July 2005 - 06:46 PM
На нея най-вероятно ще и хареса,но за нас ще е много трудно-ще трябва да я опазваме от солената вода,от острите мидени черупки,от жегата.....от хапването на нещо *случайно*...от тълпите разхождащи се хора и деца(все пак става дума за Слънчев бряг и Несебър ;) )......още сме в процес на обмисляне.....Ще видим-може пък и да си остане тук на хлад и спокойствие d)

Публикувано: 18 July 2005 - 09:18 PM
Цитат
Еййй аз там бях по-миналата година.Супер е...Едни грамадни хотели, целите в неонови светлини-хотел "Виктория" w) и т.н .Вечерния живот преобладава-навсякъде има жива музика и е супер.Завиждам им на хората които живеят там(като изключим дните в които искат да поспят малко, което е невъзможно от зуците навънка b) )...Като погледнеш от Несебър Слънчев бряг имаш чувството че гледаш Ню Йорк -целия бряг свети bl) w) Жалко че тогава още нямахме цифровия фотоапарат..
Нещото за което се сетих са онези изсъхнали топчета тръни, които ги има по плажа..много са коварни
Публикувано: 18 July 2005 - 09:29 PM
Ще видим...още го мислим bl)

Публикувано: 22 July 2005 - 11:09 AM
Първо да пожелаем приятно изкарване на морето . . . Няма да ти е лесно с дете и куче b)
Кака Сара наистина изглежда добре. Снимките са чудесни!!! Интересно че петното й е доста голямо. На Фрик е само на гърдите. Иначе той вече ходи на разходки ;) Не може да повярва какво се случва . . . Пулса му става сигурно 300 l) А иначе за прегряването си напълно права . . . Много го тормози жегата. След разходка спи по 4 часа. Но пък за сметка на това яде като невиждал. Лакомия.
Качих още негови снимки. От разходки и вкъщи (с коментар към тях r) )
http://snimka.bg/alb...p?album_id=4062
Все си мисля, че с кака му Сара ще си допаднат w)
До скоро от нас и отново приятно изкарване d)
Публикувано: 22 July 2005 - 11:57 PM
Още сме тук,но вече е решено твърдо-в понеделник Саричка заминава на море!!!!!Стискайте палци-ще разправям много като се върнем!
Фрик е страхотен сладур! w) Браво за снимките и не спирайте да му правите още....
Какво да ви кажа,може би ви чака леко разочароващ период,всмисъл,че булдочетата по-трудно свикват да *си вършат работата* навън.Ако сте очаквали,че веднага ще свикне да *ходи* навън.....е,няма да е веднага-ще му трябват няколко месеца n) .Това ви го казвам от опит,въпреки че Сара е женска и не знам как е при мъжките,може и по-бързо да стане.Така че успех и търпение в това отношение....
Друго....честно казано Фрик ми се вижда малко слабичък.Нали не ми се сърдите r)....той много ми харесва и искам ако мога да ви бъда полезна,понеже много скоро съм минала през всичко това.Та си мисля,че това ,с което го храните(въпреки,че е добре балансирано и при цялото ми уважение към д-р Попов!!!!),може и да не го засища дастатъчно.Разбира се лакомията на френските булдоци е пословична...но все пак...Незнам - вие си решавате,естествено,но може би ще му е по-добре с кучешка храна и няма да е все гладен....
Иначе много благодаря за пожеланията за морето и нямам търпение,като се върнем всички от всякъде да им организираме една среща на двете диванета b)
Поздрави от кака Сара на малкия разбойник! w) d)

Публикувано: 23 July 2005 - 12:27 AM

.....ами това е r)
Дано не съм ви се сторила прекалено нахална с моите съвети и примери!
Поздрави пак..... b)

Публикувано: 01 August 2005 - 01:51 PM
Благодарим за ценните съвети и напътствия. Фрик наистина е една идея по-хилав в сравнение с другите булдоци на неговата възраст, но именно така препоръчаха докторите. Тъй като тези зверове много лесно дебелеят при растежа не е нужно да се гонят килограми а ръст, стойка и т.н. понеже краката им стават слаби ако надебелеят, а и дишането им се влошава заради сплесканият нос. Тъй че Фрик се развива перфектно. d) За разлика от други негови събратя е по-добре сложен, пъргав, игрив и жизнен именно защото не го прехранваме. Въпреки това не само на теб, но и на други хора им прави впечатление, че е малко слабичък. Както и да е . . .
Разправяй как е на морето. Сара плаши ли се от водата и т.н.
Пиша сега набързо така, че до скоро от нас r)
Публикувано: 14 August 2005 - 01:44 AM
Ей така си изкара Сара на морето,за наша голяма радост и удовлетворение!
Живот и здраве-догодина,пак с нас!
А вие,приятели на булдоците и техни щастливи притежатели...как сте? Нещо ново?

Публикувано: 26 August 2005 - 03:52 PM
jojko...как е Фрик?
Ще дойдете ли на срещата на 17.09. на полянката до х-л Хилтън-да се запознаем вече лично?

Публикувано: 31 August 2005 - 09:18 AM
Наистина се загубих известно време, но ето ме отново b)
Фрик е добре, но ние не много поради простата причина, че още неможе да се създаде навик да ходи само навън. На всичкото отгоре около 10 дена нещо куцаше, макар всички доктори да не разбраха от какво. Според мен просто нали е буквално невменяемо животно при игра в парка нещо си изкълчи. Абе лудница bl)
За срещата сега научавам. Бройте ни и нас d) Само уточни в колко часа и сме на линия.
Засега чао от мен r)
Публикувано: 31 August 2005 - 01:32 PM
Нямам търпение да видя Фрик! Засега срещата на сайта(на която имам предвид да се видим и запознаем,ако ви е удобно) е фиксирана за 17.09.-събота от 11.30ч. на полянката между хотел Хилтън и гарнизонното стрелбище.Дотам може да се стигне или по бул.*България* или откъм музея *Земата и хората*.Тези срещи винаги са много весели и приятни.Единствения проблем е,че май на 17-ти е работен ден...но не е сигурно....има си тема за срещата и там ще пише ще се състои ли или ще се премести на друга дата(мястото остава-там правим всичките си срещи!).Каквото и да стане ще пиша пак тук и много се надявам да се видим!
Поздрави на лудичкия Фрик
П.С. не се притеснявайте ще свикне в крайна сметка да ходи навън и по работа,освен за игра...но няма да е много скоро,за съжаление.Незнам защо се получава така,но и ние имахме същия проблем...дори се бях отчаяла по едно време,но после всичко се оправи и сега сме ОК в това отношение. r)