Цитат
Цитат
А относно храненето аз сега имам бебе но не френски булдог и го храня с Роял Канин за бебенца!
И аз храня моето с Роял Канин за малки кученца, но тази храна има 4 разновидности в зависимост от големината на породата (mini, medium, maxi, giant). В момента му давам храна за най-малките породи (mini), но те са описани с тегло на възрастно куче до 10 кг, а в следващата група (medium) са включени кучетата с тегло в зряла възраст 26-44 кг. Нали се сещаш, че "ние" сме някъде между тези килограми и все пак по-близо до първата група, та затова питах към коя група според вас се причислява френския булдог - на малките или средните породи?
Здравей Митко-добре дошъл при нас!
Относно храненето-Френския булдог е от СРЕДНИТЕ породи,така че му взимаш Роял Канин медиум джуниър и с това се храните докъм 11-12 месечна възраст,според схемата описана в брошурката на храната,която ще ти дадат от магазина!
Часовете за хранене при нас никога не са били от значение...Сара и днес яде доста късно вечер (към 12-1,че и по-късно се е случвало),важното е между две хранения да има поне 4 часа и след последното хранене кученцето да излезе на разходка(твоя сладур е още малък,та това е за след като почне да излиза,естествено)...
Другото,което мога от опит да ти препоръчам е ДА НЕ му даваш нищо различно от гранулите,по ред причини.Първо в тяхния състав има всички необходими витамини и минерали,както и хранителни вещества,балансирани според нуждите на съответната възраст и не е необходимо да се дават каквито и да било добавки-дори е вредно! Второ-ябълките,пастетчетата и т.н. може и да са добри за някой породи,но не и за булдоците,които имат чуствителни стомаси и кожа и не всичко им понася,особено химикалите,с които е третирана т.нар човешка храна.Моя съвет е категоричен в това отношение и е продиктуван от собствения ми пресен опит-давай само гранулите и не се притеснявай!!!!
Поздрави на сладура Стич от как му Сара-ще чакам с нетърпение да се запознаем и лично! b)