Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#1001 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 June 2006 - 12:21 PM

Цитат

п.п.Ама явно съм много рус oleeee така и не разбрах как се казва кученцето.

Ами неще да казва Didk0 b) писал го е веднъж и толкоз l)
Аксел 1super
Didk0 и аз мисля, че бебчо е искал да ти покаже, колко много те обича w) Сигурна съм, че не се е досетоло за кое по точно си го наплчскал bl) - за това, че се е качило на леглото или за това, че те е целунало oleeee

#1002 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 12:37 PM

Цитат

Ами неще да казва Didk0 b) писал го е веднъж и толкоз l)
Аксел  1super

oleeee Мнооооо съм рус bravoS а на боята пишеше че е от умното русо -язък
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#1003 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 09:01 PM

Владо, днес съобщиха по новините, че спират от магазинната мрежа боя за коса, понеже постъпили оплаквания, че не качеството не отговаряло на очакванията на клиентите l) ;)

Дидко ти да не му се изнервиш и да го напердашиш тоя Аксел като ти падне пердето, от теб се очаква да бъдеш пример за него, а не звероукротител s) , по това, което чета не е направил нищо толкова лошо или необичайно за малко кученце d)
И помни, че какъвто си ти, такъв ще бъде и Аксел, ако си нервак, нервен ще бъде и той, ако си общителен и слънчев, той ще стане дружелюбен и послушен... и т.н.

#1004 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2006 - 07:39 AM

Цитат

И помни, че какъвто си ти, такъв ще бъде и Аксел, ако си нервак, нервен ще бъде и той, ако си общителен и слънчев , той ще стане дружелюбен и послушен... и т.н.

super best Което си е така -така си е r) ето за пример на Милена кучето,ами случи на хора и сега е втора година редовно обучение в Свищовски университет специалност икономика bravoS ми ашколсум victoryVVV

Само една молба имам ,когато си на фаза слънчев w) до кучето да има и купичка с вода ,че булдоците са мноого чувствителни към жегата cheers
User's Signature

#1005 Потребителят е офлайн   Didk0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 June 2006 - 09:31 AM

Цитат

Didk0,
Малкото кученце търси близост, то е като бебе ... иска да е до големите, да е с теб, да ти покаже колко те обича. Тук вече е твоето решение за възпитание - Ти си този, който трябва да възпитава, да показва кое е позволено и кое не. Възпитанието трябва да започне от първия ден, час, в който бебето е с теб. Бавно и търпеливо да изграждаш навици и привички, които да улеснят не само теб, а и кучето.
Взел ли си му кокълчета или други играчки ? Трябва и е хубаво да има и свой кът, свое място, което да му е любимо и където да си почива.

ами има си негов "кът" послал съм му с одялце ала бала играчки колкото искаш даже някои не ги поглежда аз копувам комшииката пък има близначета на 3 годинки и скоро ще се местят че дава жената и тя , кокалчетата спря да ги дъвче и въпреки това съм му оставил 1 да има ако реши да се разгриза (беше се задавил със един и от тогава спря) всеки ден му хвърлям по 1 2 кутии от натурален сок или студен чаи че такива глупости са му по интересни от играчките ... но това трябва да е нормално като гледам децата на съседката r)

#1006 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2006 - 09:56 AM

Поздрав от развъдник MD fon BASKERVIL,приятна събота и неделя с любимите ви булдочета!

Прикачени файлове

User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#1007 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2006 - 10:00 AM

Поздрав и за френските булдочета!

Прикачени файлове

User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#1008 Потребителят е офлайн   Raya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2006 - 09:15 PM

Цитат

Поздрав и за френските булдочета!

Какая красота!!!

Прикачени файлове

#1009 Потребителят е офлайн   Didk0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 09:23 AM

Помощ ! приятели няколко дена отсъствахме от форума .... значи кучето ми първо получи някакво разтроиство на 16 на 17 вечерта повърна което доста ни разтревожи за това вчера ходихме на доктор дадаха ни 1 свещичка за разтроиството и 1 хапче което да го деля на 2 за повръщането
днес на 19 вече мисля че е добре дадах му малко гранули и кучешки бисквитки .... за сега нищо не е правило та това вече маи е минало или поне да се надявам въпросът ми сега е че допреди 3 дена кучето ми беше около 6 килограма и нещо а днес е към 4.5 -5 кг. давам му всякакви бисквитки с витамини калции които в момента почива 10 дена но към 24- 25 пак започваме
кажете ми как да си въстановим килограмите по бързо или да чакаме да си додат на мястото по нормален ред без допълнителни екстри ?!

#1010 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 June 2006 - 09:34 AM

Didk0, бързото наддаване на тегло е вредно за малкото кученце. Все още костите му укрепват, рано е да наддава на килограми, и то ударно, както искаш ти. Давай му нормално храна, колкото си му давал и преди, въобще не бързай с килограмите. Важното е куче да е в кондиция и здраво, другото - като му дойде времето.
С какво го храниш и по колко пъти на ден ? Колко храна му даваш, като грамове ?

#1011 Потребителят е офлайн   Didk0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 10:36 AM

ами не го храня само с гранули ... тои харесва доста домашната храна и яде всичко баница кренвирши филиики намазани с пастет обича краставици и др.
за това му копувам повече витамини и калции за да може да навакса изгубеното от обогатените гранули макар да е малък на 4,5 месеца сам предпочита тези храни бях купил едни гранули (няма да ги споменавам за да не правя анти реклама) които само заобикаляше и ваобще не куса ... накрая за да не ги хвурля ги исипах на 2 малки улични кученца 1super затова немога да ти кажа като количество колко от кое иначе от гранулите деля на 3 дневната дажба и му давам толкова от тях горе долу за 1 хранене ... а и другият ми въпрос е кучето вече е на 4 месеца и половина да започвам ли да го храня по 2пати на ден или да продалжавам по 3 ?!

#1012 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 10:49 AM

Дидко, виж в Къщата на кучето - Храненето - ден първи до ден последен, Съвсем накратко...
Не е много на кратко, но е точно като за теб и твоя мъник 1super

#1013 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2006 - 10:57 AM

Хранене - Ден първи до ден последен можеш да прочетеш тук

Ако храниш с хубава гранула, тогава можеш да избягваш или да намалиш витамите и калция, който даваш. В самите гранули има достатъчно, те са витамизирани допълнително, а не е хубаво да се дават прекалено много витамини или калций.

За разделното хранене - можеш да комбинираш гранулана с това, което му даваш допълнително. Опитвай се да му създадеш хранителен режим, да се храни по едно и също време, на едно и също място. Хубаво е и е задължително да знаеш колко грама храна му даваш дневно. Има едни специални кофички, мерителни - можеш да намериш от тях в всеки зоомагазин, вземи си една и ще ти върши страхотна работа.

За храненено два или три пъти на ден - бих те посъветвал до 6 месец поне да храниш три пъти на ден. Но имай предвид, че хранта трябва да е една и съща като количество - просто я разделяш на три и даваш сутрин, обед и вечер. Не го храни преди разходка, с идеята да се изака като се разхожда. Кучето бавно усвоява храната, между хранене и разходка е хубаво да му осигуриш поне час и половина, два спокойствие, нека да усвои храната добре и след това да играе, тича и скача.

#1014 Потребителят е офлайн   Didk0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 11:12 AM

ДогБГ я ми кажи за опашките режат ли се нашета е като тирбушон навита и на тая възраст колко дълги разходки да праим ?!

#1015 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 11:18 AM

Цитат

Цитат

имам един въпрос много важен трябва ли да се отреже опашката на френския булдог !!! в магазина кадето го купих ми казаха не един ветеринар ми каза не днес втори ми каза че преди са се режели но в нашата страна вече е забранено да се режат и опашки и уши !!! КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ ?!

ако си взел куче, което поне малко да прилича на френски булдог, то то би следвало да е родено без опашка

на френските булдоци не се купират нито ушите, нито опашките, особеност при опашките е, че трябва да са извити като тирбушон, което си личи от самото раждане на кутрето

не режи нищо, булдоците трудно понасят упойките и дишането по време на операция, това крие риск за живота му! bash bash bash

Мисля, че МееЛа е права 1super

#1016 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2006 - 11:29 AM

Не, не се режат. Нарича се купиране, в случея - не се купират.

За разходките - най важното в тази възраст е да му осигуриш достатъчно движение. Но тук идва и особеността - не трябва да го претоварваш или да го караш да тича насила, или когато е изморено. Движенията и играта трябва да са съобразени с възрастта, не прекалено дълги разходки, да не вързано за колело и да тича примерно.
Кученцето само усеща кога и как, когато е на разходка, трябва да го наблюдаваш. Ако започне да се заседява, да лежи, да гледа с изплезено езиче - време е за почивка. Хубавото е, че можете и да си починете в парка на някоя пейка - ще видиш, колко бързо се възстановява. Сега е топло, носи винаги и минерална вода с себе си, не го оставяй да пие от локвите - там водата не е за пиене. Избягвай директното слънце, разходките трябва да са по хладно, рано сутрин или по късно вечер. Внимавай с игрите с по големи кучета - често техните игри са груби и неподходящи за по малките.
Основно в момента трябва да го учиш да си знае името, да идва при теб, когато го повикаш. Ще се справиш, вярвам 1super

#1017 Потребителят е офлайн   Didk0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 12:04 PM

особеност при опашките е, че трябва да са извити като тирбушон, което си личи от самото раждане на кутрето

НАЛИ ВИ КАЗАХ ЧЕ Е ТАКАВА .... аз не съм чувал куче да се ражда без упашка сериозно говоря (може да съм неук по темата)

ПС : извинявам са за това кофти съобщение !

#1018 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 12:18 PM

Споко - добре си вие опашлето и няма да се купира super best
(може да съм неук по темата) - Точно това се очаква от теб - Да задаваш въпроси 1super и хубавото е че ги получаваш точно от dog.bg (Куче Водач)

#1019 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 12:43 PM

Абе Didk0 ми тука ,в този форум има няколко хиляди странички в които е описано ,кое,кога и как да се прави r) и понеже си любознателен печелиш и бонус -66 цветни странички посветени специално за отглеждането на булдочетата b)

Първо ;кака ти Meela и dob.bg правилно те посъветваха НЕ РЕЖИ нищо стърчащо по кучето (в т.ч. опашки,ушички,крачета и.т.н)

Второ : имаше един лаф"кон боб яде ли?" b) ми нито е коледа ,нито за кучетата е полезно да се хранят с баници r) за тази работа най -удачно е с гранули и то по схемата показана на самия чувал 1super

Трето : малките кучета -като френския булдог при условие че поемат гранулирана храна ,не само че не е нужно но е и вредно да му се дават добавки.

и четврто последно : не вади кучето през лятото по светло защото навън е топло (колкото и да е чудно) а за булдоците е вредно

victoryVVV
User's Signature

#1020 Потребителят е офлайн   Raya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2006 - 12:34 PM

Абсолютно правильно!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  mbf1.gif (427байта)
    Брой сваляния: 74